Šta je novo?

Targo Telekom

Da li su poceli sa prikljucivanjem i u ostalim delovima Srbije, ili samo u Beogradu?

KAd stize ploca ? :D

Pocelo je opet, prekidi. Fora je ja sam na "ispravnoj" ploci i zato imam net. Ostali koji su u kraju i zgradi nemaju net, ispada ko se bunio prebacen je na "ispravnu" plocu ko cuti ostao je na
neispravnoj ploci i cekace mesec dana. Dokle ce moci da se prebacuje sa neispravne ploce na ispravnu, za sve postoji limit. Sve u svemu sistem se raspada...Optimisti nek i dalje budu optimisti i
veruju u bajke...

Ne brini deda, nece niko zbog tih rutera da reskira da mu propadnu 40 miliona evra i petogodisnji rad. Ako im proizvodjac ne resi problem u dogovorenom roku, kupice taj deo opreme od drugog proizvodjaca i idemo dalje.

Do sada su znali sta rade, verovatno imaju razloga zasto i sta cekaju. Uglavnom neka je ruter 100 evra puta 3000 komada, zatim oprema kod njih... sve u svemu nije za bacanje, ali nije ni cena zbog koje se isplati odustati od posla posle toliko muke i ulaganja.

Ne brini deda, nece niko zbog tih rutera da reskira da mu propadnu 40 miliona evra i petogodisnji rad. Ako im proizvodjac ne resi problem u dogovorenom roku, kupice taj deo opreme od drugog proizvodjaca i idemo dalje.
A sto sam ja deda a ti mladic? Samo zato sto razmisljam svojom glavom i nisam napaljeni neargumentovani optimist :smoke:

Pozdrav drustvo!Registrovao sam se na forum zbog ove teme i zbog problema sa netom kod TT-a.Kod njih sam od marta i sve je bilo odlicno,savrseno do pre mesec i po dana kada su poceli prekidi.Napisali ste vec vecinu stvari koje se i meni dogadjaju pocevsi od pomenutih prekida neta do totalnog kuliranja od strane Targa.Nisu mi se javili povedom ovog problema bez obzira na to sto sam ih zvao vec 15tak puta,nisu mi se javili ni povodom zahteva za smanjenje racuna iako mi je receno da posaljem mejl i da ce biti sve u redu.
Vidim da pise i covek koji radi kod njih i koji je pomogao vec nekome kao i da ste pisali da je moguce otkloniti prekide prikljucivanjem rutera ili switch-a pre kompa.Ne poznajem materiju dovoljno pa bih bio zahvalan ako nekome od vas ko bi mi pomogao.Na uredjaj koji su mi ugradili(kapiram da je to ONT) mi je zakacen jedan komp lan kablom a drugi preko wireless-a.
Ako se stvari ne poprave 30. cu predati zahtev za raskid ugovora posto mi ovakva situacija ometa normalno funkiconisanje na netu.

Kad radi super je...
http://www.speedtest.net/my-result/3035414118

Zamolio bih ljude iz TARGA da kontaktiraju SOBOSLIKARA na pm i da mu daju minimum godinu dana besplatnog interneta, posto decko/covek prica kao da ima 49% akcija te firme :)

Još malo i doći će u rang onih fanboy-eva sa pcberze koji se godinama prepucavaju (ATi/AMD vs nV). Niti jedan ne spušta gard, bez obzira što mu sve nacrtaš i sažvaćeš. Čak iako ostali znaju da nije u pravu, on misli da je u pravu i tera po svom (do te mere da povremeno ide i na svoju štetu, samo da ne prizna da nije u pravu).

True story...

true-story.jpg

Ne treba Bogdane, ja sam dosta para bacio Vektoru, za jedno 12 godina, a sada sam zadovoljan uslugom i cim TT prebrodi ovaj problem koji ima, prelazim na najveci paket. Ne treba mi veca brzina, ali cu da ih castim samo zato sto nisu jajare i ne prodaju nam 80% paketa kao SVI ostali, nego svima daju 110%.

[19:43:22]
Evo ti realan rezultat, a ne speedtest izmedju dva provajdera u BG
http://www.speedtest.net/my-result/3035414451

Paket 30/15

Realan rezultat za šta? Međukontinentalnu konekciju na koju utiče još 100 parametara pored lokalnog ISP-a?

Razumem da imaš tehničkih problema i da si nezadovoljan, ali sad se prosto glupiraš.

Eto probao sam i Speedtest sa Abidžanom, Obala Slonovače ne prelazi 2,5mbps - što je mnogo relevantan podatak za 99,99999% ljudi u Srbiji :)

Poslednja izmena:
Ne treba Bogdane, ja sam dosta para bacio Vektoru, za jedno 12 godina, a sada sam zadovoljan uslugom i cim TT prebrodi ovaj problem koji ima, prelazim na najveci paket. Ne treba mi veca brzina, ali cu da ih castim samo zato sto nisu jajare i ne prodaju nam 80% paketa kao SVI ostali, nego svima daju 110%.
E sad da nam pokazes kako ces nas sve da prepisas, da ti zavidimo na max paketu, svaka cast imas para ali ne razume sta ce ti to kad pises da mozes bez interenta, to je ono da moj dimnjak bude najvisi u selu. ;)

Pa reče čovek da hoće da ih časti :d

@ mighty78
A odakle ti dovlacis nesto, sa BG servera ili sa stranih servera :)
Koliko je nerealno ovo BG-BG je da mi je DL 50Mb/s a UL je 20Mb/s a ja cak i nema takav paket.

lega99 ja se trudim ali ne mogu da skapiram sta ti pokusavas da kazes.

Prvo imas verovatno 32/16 paket, 30/15 ne postoji.

Drugo, evo ti rezultat sa New York-om, nadam se da je validan, u 21h.

3035550711.png

Lose je, znam.

@ mighty78
A odakle ti dovlacis nesto, sa BG servera ili sa stranih servera :)
Koliko je nerealno ovo BG-BG je da mi je DL 50Mb/s a UL je 20Mb/s a ja cak i nema takav paket.

Ne skidam sve sa BG servera, ali lokalnu brzinu meriš do čvorišta/lokalnih servera.

Merenje ka daljim serverima možeš da koristiš samo za poređenje koliko su dobri nadprovajderi lokalnih ISP-ova.

Dakle možeš da uzmeš slične pakete kod Telekoma, SBB-a, TT-a i sl. pa da testiraš ka različitim tačkama u svetu, više puta, u različito doba dana i da onda vršiš poređenje.

Ovako jedno merenje sa jednog provajdera ka nekoj tačci u svetu nema nikakvog smisla, zato kažem da se glupiraš.

A probao sam i ja kod sebe Toronto, sasvim OK rezultat za nešto tako daleko. Paket 24/12:
3035569026.png

Poslednja izmena:
Da li postoji mogucnost da downgrade-ujem FW? Danas ceo dan nemam net, sva sreca pa mi komsija dozvoljava da se kacim na njegov wi-fi. Njihov call centar radi do 21h, ja ih zvao u 20:30 , naravno niko se ne javlja...

Eto ovo je lep primer da nisu sve komsije zabrinute. :)
Elem,rece nas insajder da to nije moguce jer iziskuje neke manevre i kod njih koji u ovom trenutku nisu moguci.
...nije valjda ploca...

Ne možeš da downgradeuješ FW. Jesi probao da baciš ONT u bridge mod i koristiš neki drugi ruter? BECKS je pisao da kad je ONT u bridge modu mnogo je manje opterećen, sveden je na ulogu kablovskog modema i bolje radi.

Meni je ONT u bridge modu od oktobra prošle godine, tj. od kad su mi uveli i nisam imao probleme uopšte posle upgrade-a FW-a (nisam imao ni pre).

svaka cast imas para ali ne razume sta ce ti to kad pises da mozes bez interenta, to je ono da moj dimnjak bude najvisi u selu. ;)

Da, isto ko sto neko ne mora da se vozi u Hammeru, moze i u Ladi Nivi :) A i tebi bi bolje bilo da nemas stalno internet ili auto, pa da malo prosetas pored Save pesice ... :) Mozemo svi bez neta kao i bez alkohola, cigareta, mercedesa... a 10 evra gore dole na sve ove danasnje troskove bas ne znaci mnogo, par tel razgovora mobilnim i to je to, ili par pica u kafani.

Poslednja izmena:
Zaboravio
sam da kažem da mi sve lampice normalno rade (Power, Auth,Link, Wlan i
Vid) a lampica za Internet treperi, dok je pre svetlela bez prekida.
Nažalost nemam neki drugi ruter, ONT je sve što imam :D I do sad nisam
imao nikakvih problema

Poslednja izmena:
Evo resio sam malo da se igram ovih dana,kad ne lezi vraze...pingovi ocaj, gubici paketa nevidjeni.Oni menjaju rute ka serverima iz dana u dan. Put ka nemackim serverima vodi preko Francuske i Svajcarske preko nekih jadnih preopterecenih ruta gde mi pingovi cesto prelaze i po 200ms...Kakvo ruglo od internet provajdera...a busali su se time kako im je opticka mreza strava i td. Ja sta god da igram veci su mi pingovi i losija konekcija nego ljudima sa adsl-om!!! Boze kakav raspad od internet provajdera...razmisljam da prestanem da im placam pa neka me tuze...tuzicu i ja njih za ovaj ocaj od usluge koji dobijam. Jedva cekam da propadnu skroz pa da ih kupi neko drugi. Ja bih voleo da to bude SBB ali verovatno ce biti nesrecni telekom...kako god TARGO= ocaj zivi, barem za mene.

Evo resio sam malo da se igram ovih dana,kad ne lezi vraze...pingovi ocaj, gubici paketa nevidjeni.Oni menjaju rute ka serverima iz dana u dan. Put ka nemackim serverima vodi preko Francuske i Svajcarske preko nekih jadnih preopterecenih ruta gde mi pingovi cesto prelaze i po 200ms...Kakvo ruglo od internet provajdera...a busali su se time kako im je opticka mreza strava i td. Ja sta god da igram veci su mi pingovi i losija konekcija nego ljudima sa adsl-om!!! Boze kakav raspad od internet provajdera...razmisljam da prestanem da im placam pa neka me tuze...tuzicu i ja njih za ovaj ocaj od usluge koji dobijam. Jedva cekam da propadnu skroz pa da ih kupi neko drugi. Ja bih voleo da to bude SBB ali verovatno ce biti nesrecni telekom...kako god TARGO= ocaj zivi, barem za mene.

Šta igraš? Meni večeras ka WoT EU1 serveru ping 20-30ms (uobičajeno je da je 30-40ms) tako da je odlično.

SBB menja vlasničku strukturu, oni tek treba da se reorganizuju, ne verujem da će uskoro ići u kupovine drugih provajdera. Telekom isto ne verujem da će ih preuzeti. Neko manji možda, ali sumljam da neko manji ima novac za to.

Jedino da ostanu samostalni, a da bude promena vlasnika.

Raskini ugovor i pređi kod nekog drugog, i rešena stvar. Sa SBB-om ćeš se usrećiti, veruj mi.

Nazad
Vrh Dno