Šta je novo?

SONY: PlayStation 4

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Mene iskreno to najviše i brine tržište igara je nekako postalo dosadno. Meni lično gotovo sve AAA igre su onako meh...nemaju dušu...i lično mislim da to i jeste najveći problem PS4 i X1, nedostatak wow efekta i wow igara....mada da budem objektivan ni PC u poslednje vreme nema ništa spec...

Gta 5 sam odigrao u rekordnom roku, igra mi je bas bila zanimljiva. Tlou mi je isto fantastican naslov.
Moda su vam igre prosto dosadile?

Pojavili su se podaci vezano za PS4 u Madjarskoj: Preporucena cena: 127.900ft
Killzone bundle> 140.990ft (koliko sam razumeo ovaj bundle ukljucuje samo igru Killzone, ne i joypad i kameru).

Datum zvanicnog pojavljivanja u HU> 13.12.2013.

@ njikolaj
Imas li cenu za PS4 Fifa 14 paket ukljucujuci dodatni joypad i kameru?

Pojavili su se podaci vezano za PS4 u Madjarskoj: Preporucena cena: 127.900ft
Killzone bundle> 140.990ft (koliko sam razumeo ovaj bundle ukljucuje samo igru Killzone, ne i joypad i kameru).

Datum zvanicnog pojavljivanja u HU> 13.12.2013.

Zar KZ bundle ne dolazi sa dva dzojstika i kamerom?

Ja sam PS4 preorder-ovao u CL-u po ceni od 46.000 din. (400€).

Computerland.

Uuu lepa cena mislio sam da ce ovi nasi da sisaju.

Da, vrlo korektno sa njihove strane, ali to je cena za pre-order, verujem da ce ista, kasnije kad se bude pojavio u prodaji biti dosta veca.

Samo je pitanje kada ce CL uopste i dobiti konzole, jer, koliko znam, mi nismo launch teritorija? Da znam da ce imati konzolu na stanju do kraja sledeceg meseca odmah bih pao preorder :).

Meni pomerili ocekivanu isporuku sa decembra na novembar :)
Bas sam nestrpljiv.

Imace na vreme ComputerLand i ja sam kod njih preorderovao. Oni ce to uvesti iz neke od stranih zemalja na sam dan objavljivanja u Evropi ,tako da se ne brinem... trebalo bi vec prve nedelje decembra da je nov Sony kod mene u sobi ;)

Cudo nemaju bar 3 igre da ponude. Ili ovaj killzone bundle za 500e :D

Samo je pitanje kada ce CL uopste i dobiti konzole, jer, koliko znam, mi nismo launch teritorija? Da znam da ce imati konzolu na stanju do kraja sledeceg meseca odmah bih pao preorder :).

Kad god dosao, dobrodosao. ;) Nije lek (hvala Bogu), pa da mi treba hitno, ionako imam dosta igara za PS3 koje sam kupio odavno, a jos uvek ih nisam odigrao. Super je to sto imamo priliku da kupimo najnoviju konzolu po ceni koju je SONY naveo kao preporucenu za maloprodaju i za to im (CL-u) hvala.

Kolika je garancija za PS4 konzolu?Ja planiram da je kupim u Madjarskoj najvise zbog mogucnosti povratka Afe (ona je -27%) ali realno je ocekivati povracaj od nekih 22%.U paketu sa igrom,dodatnim gamepadom i kamerom moze da bude poprilicna usteda.

Jel CL uzima sve pare odmah, ili naplacuju tik pre pustanja konzole u prodaju? Sta ako iznenada povecaju cenu na launchy ili traze od mase da moraju da uzmu neki bundle ili ispadaju sa preordera?

Ja sam ih pitao telefonom, deluju pogubljeno...ne znaju ništa.

Ista pitanja kao Diehard. Kako znati da nece da podignu cenu? Da sam siguran da ce imati, i da ce ostati ta cena, otisao bih sutra...

Jel se pare daju odmah? Kako to radi, ostavlja se neka kapara, ili ceo iznos? Dobijate neku garanciju da nece biti veca cena?

Pitanje za ostale koji ne uzimaju preko CL-a, odakle misle da kupe/naruce?

Blizi se datum... pa treba razmotriti opcije. Meni je, licno, 450e neka gornja granica iznad koje ne bih placao osim ako apsolutno ne moram ili je neki dobar bundle.

Poslednja izmena:
Pre mesec dana sam bio do Segedina i pitao za pre order PS4,receno mi je da je dovoljno da ostavim svoje podatke i konzola mi ce mi biti ostavljena cim stigne kod njih.Kako ide otvaranje PSN naloga?N koji nacin se placa?Ovo ce mi biti prvi susret sa konzolom uopste,nemam vise ni zivaca ni vremena (citaj para) za PC gaming...Hocu lepo da ukljucim i igram a ne da se motam sa podesavanjima,driverima,hardverom i sl.

Domace internet kartice rade sa PSN serverima normalno, mozes napraviti UK ili US account [ili oba] i redovno placati.

Ja cu je verovatno uzeti po nabavnoj (koja god cena da je,nemam pojma koja ce biti)

Kolika je garancija za PS4 konzolu?Ja planiram da je kupim u Madjarskoj najvise zbog mogucnosti povratka Afe (ona je -27%) ali realno je ocekivati povracaj od nekih 22%.U paketu sa igrom,dodatnim gamepadom i kamerom moze da bude poprilicna usteda.

Vraca se ceo iznos Afe u 576.hu (Segedin- Arkad). Cena koju ces platiti na kraju (posle vracanja afe), dobijas tako sto navedene cene delis sa 1.27.
Ja samo cekam da dobiju bundle sa dva joypada, kamerom i igrom u HU.

Ja bih definitivno hteo da ugrabim PS4 tokom decembra... ostaje da vidimo koliko ce biti dostupno za kupovinu kod nas koji nismo deo oficijelnog EU launcha.

Gledam uporedo XBOX One:

The Xbox One's exterior casing consists of a two-tone "liquid black" finish; with half finished in a matte grey, and the other in a glossier black. The Xbox One's components were designed to evoke a more entertainment-oriented and simplified design than previous iterations of the console;[29] among other changes, the LED rings used by the Xbox 360 are replaced by a glowing white Xbox logo used to communicate the system's status to the user.[30]

The Xbox One has an APU with eight x86-64 cores clocked at 1.75 GHz,[31] based on the Jaguar architecture from AMD, and 8 GB of DDR3 RAM with a memory bandwidth of 68.3 GB/s.[6][32] The memory subsystem also features an additional 32 MB of "embedded static" RAM, or ESRAM, with a memory bandwidth of 109 GB/s.[33] Eurogamer has been told that for simultaneous read and write operations the ESRAM is capable of a theoretical memory bandwidth of 192 GB/s and that a memory bandwidth of 133 GB/s has been achieved with operations that involved alpha transparency blending.[34] The system includes a 500 GB non-replaceable hard drive,[35] and a Blu-ray Disc optical drive.[26][36][37] It was reported that 3 GB of RAM will be reserved for the operating system and apps, leaving 5 GB for games.[7][38][39][40] The graphics processing unit (GPU) is based on an AMD GCN architecture with 12 compute units, which have a total of 768 cores,[32] running at 853 MHz providing an estimated peak theoretical power of 1.31 TFLOPS.[41] For networking, the Xbox One supports Gigabit Ethernet, 802.11n wireless, and Wi-Fi Direct.

The Xbox One will support 4K resolution (3840×2160) (2160p) video output and 7.1 surround sound.[36][42][43] Yusuf Mehdi, corporate vice president of marketing and strategy for Microsoft, has stated that there is no hardware restriction that would prevent games from running at 4K resolution.[42] The Xbox One will support HDMI 1.4 for both input and output, and does not support composite or component video.[26][36][44]

Xbox General Manager of Console Development Leo del Castillo has said the Xbox One will be able to monitor internal temperatures and adjust accordingly. As the system generates more heat, the fan speed will be increased to compensate. Additional measures can be taken, including forcing the hardware to run in a lower power state – a new feature that wasn't present on the Xbox 360. Restricting power consumption lowers maximum performance, but the setting would be intended as a last resort to avoid overheating that can lead to permanent hardware damage

i uporedo PS4:

PlayStation 4 will use a processor developed by AMD in cooperation with Sony. It will combine a central processing unit (CPU) and graphics processing unit (GPU), as well as other components such as a memory controller and video decoder.[28] The CPU consists of eight x86-64 cores.[28] The system's GDDR5 memory is capable of running at a maximum clock frequency of 2.75GHz (DDR equaling 5500MHz).[29][30] The console will contain 8 GB of GDDR5 memory,[21][31] 16 times the amount of RAM found in the PS3 and is expected to give the console considerable longevity.[24][32] It also includes secondary custom chips that handle tasks associated with downloading, uploading, and social gameplay.[33][34] These tasks can be handled seamlessly in the background during gameplay or while the system is in sleep mode.[35] The console also contains an audio module, which can support in-game chat as well as "a very large number" of audio streams for use in-game.[36]

Its read-only optical drive is capable of reading Blu-ray Discs at speeds of up to three times that of the PS3's.[32][37] The console will feature a hardware on-the-fly decompression module boosting optical disc reading speed and buffer unread data when a game is not actively accessing the optical drive, forming part of Sony's PlayGo strategy.[36] Like PlayStation 3, the Blu-ray Disc drive should be capable of reading 16-layer 400 GB discs.[38] Although the console will support photos and videos at 4K resolution, the system is not expected to be able to render games beyond 1080p.[39][40] The console will include a 500 gigabyte hard drive for additional storage,[41] which can be upgraded by the user.[42]

PlayStation 4 will feature WiFi and Ethernet connectivity, Bluetooth, and two USB 3.0 ports.[21][32] An auxiliary port will also be included for connection to the PlayStation Camera, a motion detection digital camera device first introduced on the PS3.[21] A mono headset, which can be plugged into the DualShock 4, will come bundled with the system.[43] Audio/video output options include HDMI TV and optical S/PDIF audio.[21] The console does not have an analog audio/video output.[44]

Suspend mode is also provided, which places the console in a low-power state, while allowing users to immediately resume their game once the console is awoken. The console will also be able to download content such as game and OS updates while it is in this state.

Po meni posto oba koriste APU najveca razlika je odabir DDR5 memorije na PS4 koja ce logicno ostvarivati dosta visi protok. Jeste da XBOX ima onu malu dodatnu memoriju, ali to je opet em ograniceno kapacitetom em cak i tako u zbiru i dodatne latencije u prakticnom radu nece dostizati protok graficke memorije koji ce imati PS4.

Medjutim sve to pada u vodu. Za XBOX se spominje da taj ESRAM ima oko 109GB/S, a "zbirno" oko 192GB/S mada je to teorija, jer u tih 32 MB ESRAM memorije ne staje bas mnogo. U svakom slucaju u zoni je 100-120GB/s. Sony ce biti u zoni oko 150-180 (mozda i do 200) upravo zbog DDR5 memorije. Ispada da uz 768SP-ova za GPU i ovakve protoke to sve nema snagu vecu od 7850 grafike + neki underclock-ovani AMD 8-core CPU (svega 1,75GHz 8-core) koji jedan pristojni 3,8Ghz 4-core AMD stize i prestize. Mnogo slabe specifikacije i jedne i druge konzole ako mene pitate. Treba da traju 4-5-6 godina sa ovim?! Jos je svima jasno da je to "microsoft" DirectX (mzoda bude nesto sa onim Mantle pa da malo "zivnu" i isteraju nesto sto pod DX ne bi mogle), da sve treba malo da trosi. OK je odluka da i najslabija konzola ima HDD, vreme je bilo. Ube ciljaju na 1080p, a podrzavaju 4K rezoluciju, valjda samo za filmove jer nece imati nikakav framerate u toj rezoluciji. Dakle ostaje im 1080p uz "isprane" texture i prilicno ogranicen nivo detalja. jer GPU sa 758SP-ova nije bas neko cudo.

Poslednja izmena:
Analiza "iz pc ugla" koja na kraju ispadne povrsna jer masis poentu, ne idu tako stvari kod konzola. Skroz drugacije sve funkcionise. Bio bi u pravu da je ovo jos jedan pc tih specifikacija koje si izanalizirao. Vec se izlizala ta prica od ponavljanja, vreme je da se shvati da je besmisleno direktno porediti pc i konzolni hardver (i nije dilema gde je vise raw snage).

Sve je drugacije, dva sveta.

A "isprane teksture" ce mi pisati na grobu koliko ste ubili sa tim. Niko nece znati sta je, ali ja cu znati od cega sam umro.

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno