Šta je novo?

Litecoin [LTC] (scrypt)

Ma batalite prepucavanje , citam vase postove i nesto mi pade napamet, ajd da se malo preracunam i ima sta da se vidi sa 3700KHs zarada u najboljem slucaju bez troskova 17910 din. za mesec dana . Stvarno cemo izgleda da gasimo masine, to sto na coinotronu pise isplativost x6 ne znaci nam nista kad se sracunamo, mislim da sad kad ode dif na 2.3 milke sve umire

Treba da odbijes jos i fee za isplatu, pa amortizaciju masina (gubitak vrednosti), posto struju ne odbijas. Ko je placa, a ima hardvare koji jos nije otplatio, vec sada je blizu nule. Ako padne LTC na 1.7$ to je 100 eur plafon mesecno, kad se odbije struja. Ako imas 6x7950, i racunas da ces ih za godinu dana prodati za 150, to ti je minimum 6x120eur minusa, plus gubitak na plocama, cpu-ima, napajanjima, extenderima koji nece trebati nikome...Dakle blizu nule. Pod uslovom da se ne pojave scrypt masine u narednih godinu dana. Ako se to desi, bice minus i jos muka da se proda po tim cenama, s obzirom na ogromnu ponudu koja ce uslediti.

To sam i rekao nisam uopste racunao troskove struje amortizacije i td. samo stale i interni fee. Ne mora da se vezujemo za scrypte samo dif BTCa nas potapa, ostalo samo dosoljava, jer na kraju svi pretvaramo u BTC pa ga prodajemo na bitstampu, a da budemo realni nije tako mala cena BTCa

Poslednja izmena:
Nece biti minus kad-ako BTC ode na 500+$ . Jedva cekam dif na BTC-u puta 10 u odnosu na sadasnji. Da vidim kako ASIC-i zaradjuju.

ta cena je psiholoski nerealna... ja se nadam sledece godine ~200$ do max 250$ i tu je kraj rasta cene, posle toga LTC uzlece

Nece biti minus kad-ako BTC ode na 500+$ . Jedva cekam dif na BTC-u puta 10 u odnosu na sadasnji. Da vidim kako ASIC-i zaradjuju.

Asici ne zaradjuju, odnosno ne postoji asic, dobavljiv, a da je isplativ. Ako verujes u rast BTC-a, za te pare kupi BTC i cekaj rast, ako ne verujes, onda pogotovo ne kupuj Asic. Ne razumem zasto se kupuju uopste, cinjenica je da rudari nikad i nisu zaradjivali velike pare, odnosno zaradjivali su manje nego da su investirali u samu kriptovalutu. Da smo mi matori za pare kupili BTC umesto hardvera, vise bismo zaradili nego kopanjem. Ko god je krenuo da rudari, nije verovao u kriptovalute. Ko god je krenuo ove godine, pogotovo posle aprila, zeznuo se debelo. A ko je kupovao za pare, taj se kockao i epilog se jos ne zna...

ko prvi dobije 28nm asic-se taj mozda jedva povrati ulozeno i zaradi sicu 20-30% kome kasni 2-3 meseca taj ide u cist gubitak, ko dobije 1 ili 2 generaciju taj gubi bar 70% - 80% investicije ;)

ta cena je psiholoski nerealna... ja se nadam sledece godine ~200$ do max 250$ i tu je kraj rasta cene, posle toga LTC uzlece

Sve je moguce, ko je na 80$ verovao da ce za par dana biti 260$...

Asici ne zaradjuju, odnosno ne postoji asic, dobavljiv, a da je isplativ. Ako verujes u rast BTC-a, za te pare kupi BTC i cekaj rast, ako ne verujes, onda pogotovo ne kupuj Asic. Ne razumem zasto se kupuju uopste, cinjenica je da rudari nikad i nisu zaradjivali velike pare, odnosno zaradjivali su manje nego da su investirali u samu kriptovalutu. Da smo mi matori za pare kupili BTC umesto hardvera, vise bismo zaradili nego kopanjem. Ko god je krenuo da rudari, nije verovao u kriptovalute. Ko god je krenuo ove godine, pogotovo posle aprila, zeznuo se debelo. A ko je kupovao za pare, taj se kockao i epilog se jos ne zna...

Prodavao sam desetine po 12$ pa vise desetina po 20$ nisam sacekao mesec da prodam na 150+$ ... E sad ne prodajem pa nek' propadne...

Sve je moguce, ko je na 80$ verovao da ce za par dana biti 260$...

Prodavao sam desetine po 12$ pa vise desetina po 20$ nisam sacekao mesec da prodam na 150+$ ... E sad ne prodajem pa nek' propadne...

Ma to je legitimno, ni ja ne prodajem, odnosno ne dizem pare. To sam radio dok nisam isplatio svu opremu+malo preko da ne bude da sam se zezao za dzabe. Sada se samo trudim da povecavam ukupnu kolicinu BTC-a, da li u parama ili u LTC-u ili u bilo kom drugom shit-coinu. Bitna mi je kolicina BTC-a, jer na kraju sve to ide na stamp, kada pozelim novac, a tamo se trguje samo BTC-om koliko ja znam :)

Poslednja izmena:
BitStamp da je pametan uveo bi LTC i tako oduzeo trgovce onim ludacima koji drze BTC-e!

Pitanje je zasto su uveli ripple, ako imaju mozga svatit ce da grese

Jednostavno neki mogu da sagledaju stvari za mesec/dva/pet neki vide samo od danas do sutra.... proceni sam ko ce vise da profitira....

Slazem se, ja samo kopam i cekam, ne prognoziram vise, ne opterecujem se sta ce biti. Ako skoci pa dobijemo extra profit super, ako padne ili ostane na istom ***. Vecina nas prosle godine je usla u ovo cisto da proba, uz solidan rizik, da zaradi koju paru sa strane, a to sto su neki u aprilu mesecu videli kao stvar koja sigurno donosi pare, to je sada posebna prica.

Jasta. I ja tako, cutim i kopam, bas me briga sad sta ce da bude.
Jedini plan koji imam je da pocnem da prativ sve coine i da kupujem po malo od svih i cuvam. Zao mi je sto nisam ranije. Imam mozga ali nemam para da iskoristim to.
Pre ili kasnije svaki coin dozivi pump. Posto ne znam ko ce pumpati i ne znam sta ce pumpati treba imati sve. Saceka se da se nesto napumpa i proda se sve. Ostaje cista zarada. Probacu s nekoliko coina i nekom sicom pa cemo videti kako ide.

BitStamp da je pametan uveo bi LTC i tako oduzeo trgovce onim ludacima koji drze BTC-e!

Pitanje je zasto su uveli ripple, ako imaju mozga svatit ce da grese

Uveli su ripple s jedne strane zbog prebacivanja novca, sa druge strane, ripple coini su cisti mamac :D - oni naprave koliko treba i prodaju, znaci ciste pare i korist

Ma vidim da su se vukli po tim konferencijama o rippleu, ja iskreno ni neznam sta oni rade sa njim, ali znam da je ripple scam coin bar za mene...

LTC nije konkurencija ripple-u, tako ako su pametni uvesce ga pre Gox-a, BTC-e je cist ilegalan sajt, sad kad su objavili da uvode PPC/USD na pumpu i kad sam video 13 000BTC buy support za PPC sad sam 10000% siguran da su oni iza toga..... sta dalje reci, nece valjat ako Gox pukne jer ce onda na meni biti Bitstamp...

BTC-e iako funkcionise za trgovinu, sutra moze da nestane i nikom nista, ove iz bitstampa bi navatao pre nego sto uteknu sa mojim kesom :)

Ma vidim da su se vukli po tim konferencijama o rippleu, ja iskreno ni neznam sta oni rade sa njim, ali znam da je ripple scam coin bar za mene...

LTC nije konkurencija ripple-u, tako ako su pametni uvesce ga pre Gox-a, BTC-e je cist ilegalan sajt, sad kad su objavili da uvode PPC/USD na pumpu i kad sam video 13 000BTC buy support za PPC sad sam 10000% siguran da su oni iza toga..... sta dalje reci, nece valjat ako Gox pukne jer ce onda na meni biti Bitstamp...

BTC-e iako funkcionise za trgovinu, sutra moze da nestane i nikom nista, ove iz bitstampa bi navatao pre nego sto uteknu sa mojim kesom :)

Bogami ja uopste nisam siguran da bi i Bitstamp navatao ... Sve je to magla, i to gusta

Iza bitstampa stoji legalna "firma" sa licima i imenima, neverujem da su toliko hrabri da zdime, dok rusima neverujem NISTA jos kad se zna da ni neznamo ni gde je server ni ko je i gde vlasnik...... isto kao onaj mislim da je isto rus sa mcxnow-va real solid, ja tek neznam kako ljudi njemu veruju kad ih je slagao vec vise puta...

Pre neki dan david pate pita na btc-e da li je i njima mcxnow nedostupan, ima covek tamo 100K + LTC zbog kamate, uprpio, mislim se gde vam je glava, mada sam i ja svoji sici drzao na btc-e ali jok vise

Iza bitstampa stoji legalna "firma" sa licima i imenima, neverujem da su toliko hrabri da zdime, dok rusima neverujem NISTA jos kad se zna da ni neznamo ni gde je server ni ko je i gde vlasnik...... isto kao onaj mislim da je isto rus sa mcxnow-va real solid, ja tek neznam kako ljudi njemu veruju kad ih je slagao vec vise puta...

Pre neki dan david pate pita na btc-e da li je i njima mcxnow nedostupan, ima covek tamo 100K + LTC zbog kamate, uprpio, mislim se gde vam je glava, mada sam i ja svoji sici drzao na btc-e ali jok vise

Pogledaj malo bolje pozadinu bitstampa, njihov EULA i slicno... A ako ti to ne bude dosta, razmisli o sledecoj situaciji - ako se pojavi FBI da ih zatvori, mislis da ces videti neke novce? Vuci ce se u nedogled kao e-gold (ovi su imali zlatne rezerve kao pozadinu, i funkcionisali kao banka), LR i sve ostalo sto su pozatvarali. Dakle drzati kod njih novac ili coine u velikim kolicinama, veliki rizik. Uostalom, zar nije i mtgox bio velik i pouzdan, pa sad izvuci pare od njih ako mozes ...

Neverujem da ce FBI zatvarat "legalne" menjacnice, da su hteli MtGox bi vec bio zatvoren....

Po meni ima jedan razlog zasto ne uniste crypto...:

Zna se da je najveca prednost totalna anonimnost dok postoje legalne menjacnice tok BTC se PRATI! (znaci nema tu anonimnosti dok se kes dize sa Gox-a , Bitstampa, id)

Da zatvore cena BTC-a bi pala (sto njih ama bas ne interesuje) ali koriscenje za pranje novca i ilegalu bi se povecalo samo bi razmena za $, eur, rublju isla ilegalnim tokovima sto je vec van domasaja FBI i ostalih i samim tim bi samo sebi otezali posao

Ono sto mislim da se desava je kontrola rizika od strane USA, bolje da kontrolisemo 70-80% nego da nam sve izmakne ... barem ja tako razmisljam

Poslednja izmena:
S ovim se nazalost slazem. Ako bi uspeli ovo da sve da ugase jednostavno bi se smislilo nesto novo i trebalo bi im dosta vremena da udju i pohvataju konce.

E blago tebi kad verujes da david pate ima te litecoine...odavno je to promenilo valutu, lozi sirotinju zeljnu neke zarade da kupuju jos ltc-a (kojih se on sistematski oslobadja mesecima). A sto se tice Rusa, iako to sve deluje kaubojski, nesigurno itd. FBI ne moze ni da im primirise, makar to. Slovenci su, kao i Japanci, zestoko pod uticajem Amerike

Poslednja izmena:
eto klasika, samo se ti drzi rusa-a :)

a david pate videlo se da je uprpio, ne psorim da je radio dumpove i muljavio, ali taj i dalje drzi tonu ltc-a, jer sta bi drugo drzao PPC, FTC, lol

eto klasika, samo se ti drzi rusa-a :)

a david pate videlo se da je uprpio, ne psorim da je radio dumpove i muljavio, ali taj i dalje drzi tonu ltc-a, jer sta bi drugo drzao PPC, FTC, lol
Pa da, trenutno ppc i btc, pa ce onda ftc, i tako stalno povecava svoje bogatstvo mereno btc-om. Sigurno ne drzi ltc, jer da drzi, ne bi padao. Pada upravo zato jer nikom ne treba, oslobadjaju ga se, ne verujem da ti to nije jasno...

pa jedno je muljanje, prodas 10-20% LTC-a da bi obrnuo, oboris malo cenu, zaradis malo na (shit coin-u) i opet se vratis u LTC... jednostavno na btc-e na BTC nemogu uticati

Ja se izvinjavam sto bodem u pogresnu temu ali u pravoj koja ima 100 stanica ne mogu da nadjem odg koji mi treba. Sta je najbitnije kod kartice za kopanje? da li je to Shader Units?

Ja se izvinjavam sto bodem u pogresnu temu ali u pravoj koja ima 100 stanica ne mogu da nadjem odg koji mi treba. Sta je najbitnije kod kartice za kopanje? da li je to Shader Units?
u pravu si sto vise shadera i sto veci GPU clock joj daje vise snage za kopanje

klasican dump traje vec duze vreme, cilj se zna sniziti cenu i kupiti jeftino, izgleda oni tacnije znaju datume adaptacije LTC-a pa imaju vremena da spletkare i stvaraju paniku kod nekih ;)

bio je pokusaj pumpa TRC-a, i dva pumpa NVC-a, verovatno ista osoba osluskuje gde moze da navata poverenje....

sa PPC je definitno pump uspeo, naduvano je iskesiralo se 200K + na 0.004

Poslednja izmena:
Video sam. Neko namerno svlaci cenu.

mene ako pitate ja sam sve vise u uverenju ta iza toga stoji prokelti BTC-e..... samo pogledaj buy support na PPC-u od 12K BTC to niko lud ne bi drzao ni 1h na BTC-e osim vlasnika sajta! a ko nza mozda je fontas ili ko vec = BTC-e

na primer simplyfun koji je moderator vec duze vreme i clan 2 godine u komunikaciji napomene da tu ne drzi novcice i veruje samo novcaniku... pa sta tek onda obican user da kaze

Poslednja izmena:
mene ako pitate ja sam sve vise u uverenju ta iza toga stoji prokelti BTC-e..... samo pogledaj buy support na PPC-u od 12K BTC to niko lud ne bi drzao ni 1h na BTC-e osim vlasnika sajta! a ko nza mozda je fontas ili ko vec = BTC-e

na primer simplyfun koji je moderator vec duze vreme i clan 2 godine u komunikaciji napomene da tu ne drzi novcice i veruje samo novcaniku... pa sta tek onda obican user da kaze

A ti znas Simplyfun-a licno i verujes mu? Pa on prvi prica kako ima jaako mnogo LTC-a, kako zna ljude koji imaju jos vise, da bi navukao tebe i tebi slicne da kupuju jos, da ne prodaju, a on se za to vreme istovaruje...I zato i imas situaciju konstantnog laganog pada, jer ih sistematski prodaju, dnevno 10-20K x 100 dana, pomalo kupe da probude nadu da ce ici gore i povecaju buy stranu...Cisto laganje i manipulacija.

Vrh Dno