Šta je novo?

Wireless transfer rate TP link 940N

manve

Slavan
Učlanjen(a)
01.01.2006
Poena
320
Moja oprema  
CPU & Cooler
7700X Corsair H150I Elite Capellix
Matična ploča
Asus ROG STRIX X670E- E GAMING
RAM
2x16GB G.SKILL F5 6000HZ CL30
GPU
6900 XT
Storage
Kingstone SKC3000 2TB
Zvuk
Bose QC 35 II
PSU
Seasonic Focus Gold 1000W
Kućište
Asus GT501
Monitor
Gigabyte M32U
Miš & tastatura
Corsair Vengeance K70 + Logitech G600
Pristup internetu
  1. Optički internet
Da li je brzina sa printscreena normalna za ovakav ruter?
Router nije low end, nije ni high end. Ocekivao sam da izadje iz nekih brzina od 3-4MB/s koje sam imao sa g routerom.
Pokusano je sa vise wifi kartica, na slici je TP-link TL-WN722NC.
Na router wireless settings-ima je podeseno region Croatia, mode 11n Only, Channel Width 40MHz, Max Tx Rate 300Mbps.
Najbrze sto sam video je nekih 4,2MB/s kopiranje 1 ogromnog fajla.
Da li je jedini lek kupovina drugog routera (kojeg)? Brzine od 10+MB/s bi bile zadovoljavajuce a preko 20MB/s bi bio prezadovoljan.

Samo sam zaboravio link:)

To ti je boljka wirelessa :). Ne znam da li će ti drugi ruter mnogo pomoći. Ja još treba da testitam mikrotik 751-2Hnd kakav je sa wirelessom, inače ja na tplinku 841 (pre toga sam imao i 1043 sam dobijao iste takve rezultate)

Pa nebih se složio da nema Asus RT-N66U bar kad je u pitanju Beograd... Ja sam čak viđao (maloprodaja, razume se) i napredniji model Asus RT-AC66U, kao i ostale high end wi-fi rutere tipa D-Link DIR-865L, Linksys EA 6700 i EA 6500, novi AirPort Extreme od ove godine... Samo za tako nešto treba izdvojiti grubo 20.000 rsd ako ne i više, pa nema baš u svakoj prodavnici jer to nema ko da kupi sa našim standardom... Kod nas svi kupuju TP Link, a mnogima je i to skupo, pa se, i kad ima neka kvalitetnija marka, to je obično osnovni model koji nije daleko od pomenutog TP Link jačeg modela. Proguglajte na internetu i naćićete modele koje sam naveo (da sad ne reklamiram prodavnice). Ako nemaju u prodavnici, možete poručiti i stiže za dan-dva.

To ti je boljka wirelessa :). Ne znam da li će ti drugi ruter mnogo pomoći. Ja još treba da testitam mikrotik 751-2Hnd kakav je sa wirelessom, inače ja na tplinku 841 (pre toga sam imao i 1043 sam dobijao iste takve rezultate)

Ako vec probas Mikrotik preporuka uzmi 951 imao RB751G-2HnD koje se ubio posle softver updeta zamenjen mi je za novi model RB951G-2HnD sa mojim laptopom mnogo stabilnje radi wireless nego na 751, doduse noviji je softver sada :d nisam ga jos ubio. Ako ti je cena slicna uzimaj 951.

Isao sam redom po svim kanalima. Standardne oscilacije 2-4MB/s.
Nesto drugo ga muci.
Uvek testiram tako sto je laptop na 2metra od rutera, ista soba da nista ne smeta.

Da li si proverio konfiguraciju na laptop-u? Sta pise, koja ti je brzina konekcije na laptop-u?

Ako malo pogledas printsceen gore, videces da sam kupio neintegrisanu mreznu da bih eliminisao sve sto je podeseno na integrisanoj.

Probaj kopiranje jednog velikog fajla od recimo 2gb. Probaj kopiranje preko windows explorera. Probaj i bez enkripcije. Obavezno proveri sa nekim drugim racunarom i znacemo tacno gde je problem.

Ako malo pogledas printsceen gore, videces da sam kupio neintegrisanu mreznu da bih eliminisao sve sto je podeseno na integrisanoj.

Proveri dal ce drugacije da radi na drugoj frekvenciji. Na visoj bi bilo. Manje ometanja i uzmi wifi analyzer za android i proveri u kpsegu koji. Kanal je najmanje zauzet i to bi trebalo da je to. E da... Jos proveri max prolust na ruteru. I da li ide legacy. To je nekada na tp znalo biti problem. Ja sam na g wifiu izvlacio 1.3 max.

Mislim da sam sve to vec napisao al ajde: kopiram samo ogromne fajlove, vidi se i na ps da je u pitanju ISO fajl. Probano je sa 4 racunara i 3 razlicite wifi kartice (1 iz Alienware M14x, jedna iz Thinkpada T420, diskretna TP link wifi sa print screena).

Razumeo sam te ali ipak sve odradi da budes na cistom. I vidi da li ima noviji fw za router?

Razumeo si me da sam sve to probao ali ipak da to odradim?! :D

Promeni taj 13 kanal i koristi recimo kanal 7 (obavezno skeniraj wireless mreze u okolini i vidi koji se kanal koristi ali idi od kanala 1-11). Zatim probaj testirati sa windows explorerom kopiranje. Takodje uradi upgrade firmware-a na ruteru. Ja sam imao i 840 i 940 i 1043 ND. Sa 1043ND sam izvlacio ~17-18MB/s (megabajta), sa 840 i 940 rezultat je bio slican i kretao se od 8-14MB/s. To sam izvukao sa testiranjem kada imam samo jedan wifi klijent povezan i on povlaci datoteku sa desk racunara nakacenog na LAN. Wifi na Wifi ce dati dosta manje rezultate.

Hvala Bandzo, konacno neka promena.
TC je bio problem. Kroz WE imam oko 9MB/s ali mi i dalje nije jasno kako je to moguce.
Danas ce na njemu da zavrsi i dd wrt pa cu dok istestiram i to da javim nalaze :D

Poslednja izmena:
Ocekuj blag pad performansi na ddwrt.

Nazad
Vrh Dno