Šta je novo?

KDS kablovska i internet

CarnX

Slavan
Učlanjen(a)
28.05.2005
Poena
495
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 1600x & Arctic Freezer 34
Matična ploča
Asus ROG Strix b350-f gaming
RAM
2x8gb GSkill F4-3200C16-8GVK, 2x8gb Patriot 3600 C17
GPU
Asus ROG Strix-GTX1070 Gaming
Storage
A-Data XPG GAMMIX S11 Pro 1TB, WDC WD6400AAKS, ST4000VN006
PSU
Antec HCG 750 GOLD 750W
Kućište
Thermaltake Kandalf LCS
Monitor
Dell S2721DGFA
Miš & tastatura
Logitech MX Master 3, Razer DeathAdder V2 Pro
Mobilni telefon
S23
Pristup internetu
  1. Optički internet
Korisnik sam SBB kablovske i interneta... Zbog selidbe mozda cu morati da predjem na KDS... Kakva su iskustva sa kablovskom i internetom ovog provajdera?

Uzasna. Na papiru su losi, u praksi jos losiji. Bolje idi na ADSL i IPTV ako je ikako moguce.

Jel mislis na PTT KDS ili?
Ako mislis na PTT onda ja moram da priznam da meni kablovska odlicna da ne kazem savrsena to imam u drugom stanu uskoro cu se preseliti u taj stan pa cam mislio da uvedem i njihov net kablovski pa i mene isto interesuje.
E sad jedina stvar sto je meni kablovska extra a 99% ljudi kukaju na njihovu kablovsku pa tako da mozda kod mene nebi znacilo da bi im net bio los kao sto nije ni kablovska kod mene. ajd sad ti budi pametan... izgleda cu morati da uzmem mesec dana net pa da vidim pa ako se pokaze dobro da potpisem ugovor.
Mozda neko zna da li mogu da trazim neki test period na PTT kablovskom ili nema sanse?

Nemam pojma da li je ptt kds... Receno mi je samo da je u tom stanu kds kablovska...

Pa cekaj gde se selis vidim da si iz Nis-a, a jel se selis negde u Nisu ili ides u neki drugi grad?
Zato sto PTT KDS ima samo u 5 gradova u Srbiji(Beograd, NS, SU, Sokobanja, Smederevo i Velika Plana)

Idem u Bg, NBg... Jel ima jos neki provajder koji se zove KDS ili samo ptt? Ako je samo ptt onda je sve jasno :)

E sad je sve jasno dolazis kod mene(NBG) tu je PTT KDS a KDS znaci kablovsko distributivni sistem ;)

Eeeeeeee, ako si nekad bio nezadovoljan uslugom SBBa, sada ćeš da ga sanjaš!

To ne mora da znaci, to su gluposti SjBB jeste najveci ali nije najbolji pogotovu na celoj svojoj mrezi mojne da sad uzmem izgooglam ti u sek bar 300 pljuvanja po SjBB-u. Dakle to su gluposti da je sbb najbolji a PTT najgori, to zavisi od infrastrukture u tom kraju pa cak ni to nije reprezentativno jer ima slucajeva da je na pocetku ulice odlican i tv i net(secam se ovo je primer SBB iz NS) a na kraju te iste ulice lik kuka da mu je tv puna snega a net non stop zeza, tako da je sve relativno, koji deo NBG ako je kod Pariske Komune onda je OK tv, jer to ima moja devojka i super je slika a net ima kod TT.

Nije problem do last mile infrastrukture. Cvorista su rak rana kod PTT-a. Nema teorije da izvuces ni 50 % brzine u popodnevnim casovima kad je rush hour.

Sta znam , vidim pljujete ih - doduse lokacija NBG :) Imam drugara na Kanarevom brdu PTT KDS 10MB paket+KablovskaTV neki "kombo" novi neki paket najzad sto su uveli rece mi ... Uglavnom vec 2-3 godine je kod njih doduse na manjem paketu je bio , ali poenta price niti jednom nije imao prekid KTV a za internet pored losijih paketa nikad nisam cuo da je kukao na los rad samog interneta. Zapravo iz prve ruke mogu da kazem par mesta sto sam video kako izgleda KDS infrastruktura - 3x bolje nego sto rade SBB/Targo/Vektor ... To sto nisu konkurentni sa paketima je druga prica, kao i pitanje u kojoj situaciji su ima cvorista na NBG ... Drzavna firma ...

Postaje već odomaćena praksa da neki i pored svih gluposti SBB koje korisnicima godinama priređuju neki ih hvala do iznemoglosti a sve druge koji čak i nisu konkurencija pljuju.
C4in ako imaš mogućnosti da probaš tj ako ima probni period odabere jednu ili više usluga pa proveri šta je tebi najbolje

Internet jednostavno nije za poređenje, do pre 3 meseca je max brzina bila 6mb i koštala kao 100mb kod sbba, i ne znam koliko promila ljudi ga uopšte koristi, da bi se uporedilo, znam za tv, da je slika mnogo lošija, u poređenju sa analognom, jer samo to nude, a kamoli sa digitalnom. Ja uskoro prelazim na box i napuštam ih zauvek.

Ulica je aleksinackih rudara, preko puta hotela YU... Na SBB se ne zalim vec 3 godine mozda i vise jer stvarno kod mene super radi... Kablovska je vec uvedena a videcu koje su mi opcije za net... Da li imam probni period... na kraju mozda uzmem i adsl ako je bolje resenje...

Dobra stvar je sto ptt kds ima i arenu i sportklub... Ali nesto ne vidim da imaju digitalnu i hd ponudu...

Poslednja izmena:
Zar ti nemas uslove za Targo Telekom u toj ulici, i ako imas cemu bilo kakva dilema ? :)

Kakav Targo. ni Krkobabic ne pamti kad su uveli poslednjeg korisnika?!

Drugo, pozovite korisnicki servis i raspitajte se da li uopste moze da se uvede internet. Ja sam kod Novog Merkatora, kod mene ne moze, jer im je stara mreza kablovske televizije. Kazu, bice jednog dana i to modernizovano.

Ja sam na N. Bgd - Carina, koristim Pošta NET KDS (ranije se zvao PTT KDS) - Osnovni paket - TV i radio kanale i generalno sam zadovoljan. Izbor TV kanala je dobar, svi kanali su u analognom formatu, mada se eksperimentalno puštaju i par digitalnih kanala (bez dodatne naplate) i kvalitet slike je sada (za razliku od nedavno) odličan kako na analognim kanalima, tako i na tih par digitalnih. Radio kanali su takođe extra stvar ako ti je prijem istih loš preko "obične" kućne antene. I što je meni najbitnije za osnovni paket nema nikakvih STB-ova ili dodatnih uređaja nego samo koaksialni kabl (RF utikač) u TV / radio i sve šljaka ko ludo na više uređaja (ja imam 6 "F" priključaka u stanu i na svakom je odličan signal). Velika mana je što nemaju digitalnu TV (ne računam ovih par experimentalnih kanala), mada se na tome radi bar po rečima iz njihove podrške, i očekuju se neke konkretnije informacije početkom sledeće godine, mada znajući njih, ko zna šta će i dali će biti nešto od toga. Da budem iskren, do pre mesec dana često su se gubili kanali za vreme kiše ili grmljavine, ali to su popravili tako da sada nema tih problema. Njihov kablovski net sam koristio pre nekih 3-4 godine ali sam prešao na ADSL zbog očajnih brzina i paprenih cena, mada je kvalitet i pouzdanost bila dobra (al džaba). Sad koristim TT net (posle PTT kablovskog i aDSL-a), a razmišljam da uzmem i TV ko njih jer dobijam i digitalnu TV bez STB-a u osnovom paketu, tako da bi mi instalacija ostala ista kao sada na Pošti. Mana TT-a je što nema radio kanala u ponudi što ja koristim, tako da ću, bar za sada, da sačekam ponudu Pošte za digitalne kanale, samo se nadam da neće trebati STB pre svakog TV-a...

Poenta price je da je net totalno prevazidjen. Konkurencija ih je samlela.

ma izgleda da su mi jedine opcije za net kds i adsl... :( a lepo sam se navikao na sbb...

Idi na ADSL

Mislim da ću definitivno adsl preko ptt-a... da li ima neke razlike (u kvalitetu, za razliku u ceni znam) izmedju ptt, telekom, sezampro adsl ili je sve isto jer svi idu preko telekoma?

Od 20. septembra pokušavam da postanem korisnik ove kompanije u Novom Sadu, ali izgleda da je to jako teško postići. Dakle, 20.09. sam se preko korisničkog servisa prijavio za uslugu interneta bez ugovorne obaveze, svu potrebnu papirologiju sam imao, prijava prošla kako treba. To je bio petak, kažu, treba oko 3-4 radna dana, 'neko će vam se javiti u toku sledeće nedelje'. Čekam ja sledeću nedelju, čekam, ponedeljak, nema nikog, utorak, nema nikog, sreda, nema nikog. Naravno, ludim bez neta. U petak pošto se opet niko nije pojavio sa modemom, zovem ih opet.

Dobar dan, dobar dan, ja sam podneo zahtev za net pre sedam dana, bla, bla.
Aha, ok, recite mi vaše ime i prezime.
Ja sam taj i taj.
(tišina) hm... recite mi vašu adresu.
Adresa ta i ta.
(tišina) hm... vas nema u sistemu.
Kako me nema?
Pa nema vas, evo, pokušavam da vas nađem, ali vas nema.
Aha, znači to ispada kao da nisam ni podneo zahtev?
(tišina) Hm, pa najbolje vi otiđite do korisničkog servisa pa da vam oni kažu šta se dešava.

Odem ja u korisnički, ispričam sve šta je bilo, ljubazna devojka proveri, i ona kaže isto što i preko telefona:
Nema vas u sistemu, ako želite, možemo podneti novi zahtev za internet.

Taman sam bio spreman da se svađam, ali pošto je devojka bila i više nego ljubazna, jednostavno, nisam mogao. Kaže da se zbog greške računara može desiti da zahtev nestane, ali da je sto posto sigurna da nije uticao ljudski faktor. (?????) Ništa, podensemo mi novi zahtev (to je opet petak). Čekam ovu nedelju, i taman kad sam juče pomislio da se opet niko neće javiti i da je zahtev nestao, zovu i kažu da je majstor na terenu danas(četvrtak) popodne i da će doći da namesti net.
Kao što je i obećano, majstor se pojavio u 'dogovoreno' vreme, povezao sve, prijavio modem na mrežu i kaže: Proradiće vam net za najviše sat vremena, ali najverovatnije za 10 minuta od aktivacije.

Od tada je prošlo više od 3 sata, net i dalje ne radi. Zvao sam korisnički servis, proverili su sve, kažu da je modem prijavljen ali da se nije povezao, te da povezivanje nekad može da traje i 24h (što mi je apsolutno nelogično, pa nije to mašina koja kad se postavi mora neko vreme da se uhodava) i da ako net ne bude radio sutra do podne da se onda javim i da će prijaviti kvar pa će neko doći da proveri šta se dešava. Više sam nego siguran da ako ne proradi i prijavim kvar, opet će trebati nekoliko dana da majstor dođe jer je opet petak, i ko zna kada će se to sve srediti da radi, ako se uopšte i sredi.

Nije mi net neophodan za posao ili tako nešto, ali ako sam se prijavio za uslugu, želim tu uslugu. Uostalom, šta njih briga za šta će meni net. Sve više žalim što se nisam prijavio za telekom adsl jer kakav god da je telekom, ja sa njima do sad nisam imao nikakvog problema, i net je uvek radio i više nego korektno. Ipak, računao sam da će sa kablovskom biti jednostavnije jer je u stanu isdn linija, a znam iz prethodnog iskustva da je u telekomu veliki problem za takve rutere, odn. njihova nabavka je problem.

Stay tuned.

Poslednja izmena:
Procitao sam samo prvu recenicu i odmah da ti kazem promasio si temu, pokretac teme je mislio na PTT KDS a njega nema u NS-u, zato ti kazem o svemu ovde sto se pise je za PTT vezano, tako da premesti u odgovarajucu temu post.

Ok, moja greška, samo ne znam kako da prebacim, to izgleda mora neko od moderatora.

Od 20. septembra pokušavam da postanem korisnik ove kompanije u Novom Sadu, ali izgleda da je to jako teško postići. Dakle, 20.09. sam se preko korisničkog servisa prijavio za uslugu interneta bez ugovorne obaveze, svu potrebnu papirologiju sam imao, prijava prošla kako treba. To je bio petak, kažu, treba oko 3-4 radna dana, 'neko će vam se javiti u toku sledeće nedelje'. Čekam ja sledeću nedelju, čekam, ponedeljak, nema nikog, utorak, nema nikog, sreda, nema nikog. Naravno, ludim bez neta. U petak pošto se opet niko nije pojavio sa modemom, zovem ih opet.

Dobar dan, dobar dan, ja sam podneo zahtev za net pre sedam dana, bla, bla.
Aha, ok, recite mi vaše ime i prezime.
Ja sam taj i taj.
(tišina) hm... recite mi vašu adresu.
Adresa ta i ta.
(tišina) hm... vas nema u sistemu.
Kako me nema?
Pa nema vas, evo, pokušavam da vas nađem, ali vas nema.
Aha, znači to ispada kao da nisam ni podneo zahtev?
(tišina) Hm, pa najbolje vi otiđite do korisničkog servisa pa da vam oni kažu šta se dešava.

Odem ja u korisnički, ispričam sve šta je bilo, ljubazna devojka proveri, i ona kaže isto što i preko telefona:
Nema vas u sistemu, ako želite, možemo podneti novi zahtev za internet.

Taman sam bio spreman da se svađam, ali pošto je devojka bila i više nego ljubazna, jednostavno, nisam mogao. Kaže da se zbog greške računara može desiti da zahtev nestane, ali da je sto posto sigurna da nije uticao ljudski faktor. (?????) Ništa, podensemo mi novi zahtev (to je opet petak). Čekam ovu nedelju, i taman kad sam juče pomislio da se opet niko neće javiti i da je zahtev nestao, zovu i kažu da je majstor na terenu danas(četvrtak) popodne i da će doći da namesti net.
Kao što je i obećano, majstor se pojavio u 'dogovoreno' vreme, povezao sve, prijavio modem na mrežu i kaže: Proradiće vam net za najviše sat vremena, ali najverovatnije za 10 minuta od aktivacije.

Od tada je prošlo više od 3 sata, net i dalje ne radi. Zvao sam korisnički servis, proverili su sve, kažu da je modem prijavljen ali da se nije povezao, te da povezivanje nekad može da traje i 24h (što mi je apsolutno nelogično, pa nije to mašina koja kad se postavi mora neko vreme da se uhodava) i da ako net ne bude radio sutra do podne da se onda javim i da će prijaviti kvar pa će neko doći da proveri šta se dešava. Više sam nego siguran da ako ne proradi i prijavim kvar, opet će trebati nekoliko dana da majstor dođe jer je opet petak, i ko zna kada će se to sve srediti da radi, ako se uopšte i sredi.

Nije mi net neophodan za posao ili tako nešto, ali ako sam se prijavio za uslugu, želim tu uslugu. Uostalom, šta njih briga za šta će meni net. Sve više žalim što se nisam prijavio za telekom adsl jer kakav god da je telekom, ja sa njima do sad nisam imao nikakvog problema, i net je uvek radio i više nego korektno. Ipak, računao sam da će sa kablovskom biti jednostavnije jer je u stanu isdn linija, a znam iz prethodnog iskustva da je u telekomu veliki problem za takve rutere, odn. njihova nabavka je problem.

Stay tuned.

Modemu nekada zaista treba da se nakači toliko. Od toga utiču mnoštvo stvari kao što su signal šum, povratni smer, kvalitet mreže i pristup CMTS-u.

Procitao sam samo prvu recenicu i odmah da ti kazem promasio si temu, pokretac teme je mislio na PTT KDS a njega nema u NS-u, zato ti kazem o svemu ovde sto se pise je za PTT vezano, tako da premesti u odgovarajucu temu post.

PTT KDS postoji u Novom Sadu, http://www.postanet.rs/lat/struktura/kds-televizija/kds-televizija-spisak-kanala-novi-sad.asp

Kakva je situacija sa KDS-om u Novom Sadu? Malo pisete o njima u ovoj temi ili su dobri ili ih niko ni ne koristi :D.
Vidim da je paket od 15 Mb/s (15360/1536) na 2 god. samo 1600din. Zvuci primamljivo. Prelazim sa PTT ADSL-a na nekog drugog provajdera pa sada gledam mogucnosti. Ili bi Telekom ili KDS kablovski net. Ostali provajderi mi nisu nesto privlaci.

Mojih par komsija imaju KDS NS i oni su prezadovoljni. Uverio sam se u brzinu, a kazu da ne puca net. Licno sam u postupku prelaska sa lelekomovog adsl na KDS NS...

Ovo zvuci optimisticno. Koji paket planiras da uzmes?

Nazad
Vrh Dno