Šta je novo?

Internet na racunaru preko mobilnog telefona

Nik2

Cenjen
Učlanjen(a)
19.07.2012
Poena
154
Telenorov sam postpaid korisnik, imam par meseci paket besplatnog neta, sa odredjenom koliconom mb, ali bi to hteo da iskoristim na racunaru.
Kod njih na sajtu sam nasao uputstvo kako da povezem mobilni i racunar i ostale parametre da bi internet mogar koristiti na racunaru, ali je uputstvo je za bluetooth vezu izmedju mobilnog i racunara, a posto nemam blutut uredjaj za racunar ne mogu tako nego jedino usb kablom ili wi-fi vezom, telefoni su mi nokia c1 01 ili alcatel ot 985 (telenor smart)
Jel zna neko kako to da izvedem posto nisam niakako uspeo da uparim komp i telefon kako bi koristio net?

Android: povezivanje i pristupna tacka - prenosni wifi hotspot.

a nokiu verovatno mozes da dodas na racunar kao modem (kad su povezani preko usb)

Mozes preko BT da konektujes mob sa racunarom, kao hotspot. Treba ti bluetooth stick :D

Šta komplikujete? Preko BT ce veza biti spora u zavisnosti od toga koja je verzija BT-a. Ja sam testirao na ZTE Skate BT tethering i download je isao do 1.5 mbps a preko wi-fi tethering oko 5.5mbps što je otprilike i maximum za 7.2mbps modem koji se nalazi u ZTE.

Uključi wi-fi tethering stavi šifru i uživaj.

Jedno tethering pitanje: nekad mi wifi tethering sa moba na notebook radi super, a nekad opako kilavi a nekad nece. Isti mob, isti komp, 3G domet odlican, kad ne ide lepo tethering uradim speedtest na mobu, sve ok, izvlaci 10 mbit/s DL. U cemu moze da bude fora? Nervira me.

Imam JB 4.2.1 i koristim stock tethering (tethering app koju sam koristio na starom mobu ne radi mi na novom).

Gužva u vazduhu? Proveri zauzeće kanala.

Probao WiFi Analyzer, nema guzve. Nekad super, nekad kolaps, dok mobilni net na mobu super radi.

Nazad
Vrh Dno