Šta je novo?

particija na HDD "unallocated"

Don54

Čuven
Učlanjen(a)
09.01.2004
Poena
619
Na HDD pored dve particije c i D imam neku particiju sa imenom "unallocated". Kako da je obrišem?

Cccccc a jesi siguran "da je to particija" ? ;)
Da to nije neiskoristeni prostor na hdd?
Da li je "crno" obelezena u disk management-u?

Ajde ovako postupi ... http://www.youtube.com/watch?v=V2iJD0DYOmA ... pa onda mozes da je "pridruzis" nekoj od te dve particije ...

Upravu si da to nije particija već neiskorišćen prostor, što se iz imena (unallocated) vidi. A ovo što si predložio sa yotube pokušaću.

Rešen problem
1.skinuo sam HDD i priključio ga na drugi računar
2.Pomoću drugog računara obrisao sam particiju C:
3.Došlo je do ujedinjenja neiskorišćenog prostora (unallocated) i particije C: u jedan veliki neiskorišćen prostor
4.I na kraju sam taj prostor definisao kao particiju C:
5. Skinu sam HDD i stavio ga u laptop i instalirao ponovo sve programe.
Hvala P304 !

Ako ti je to disk koji je fabrički došao sa laptopom, sasvim je moguće da je to bila recovery particija.
Nisi rekao kolika je bila?

Ako ti je to disk koji je fabrički došao sa laptopom, sasvim je moguće da je to bila recovery particija.
Nisi rekao kolika je bila?

Kao što reče Dandy, vrlo je moguće da si obrisao recovery particiju.
Da li se particija pojavila iznenada ili je tu bila od početka? I da li si je ugledao kada si promenio u podešavanjima da možeš da vidiš i skrivene particije, jer ona je obično skrivena upravo da se ne bi desilo da je neko iz neznanja obriše?
I što reče Dandy, koje je bila veličine, ako se sećaš?
Iako, možemo sad samo da komentarišemo, pošto particije više nema...

mogao si nekim programom tipa gparted ili acronis sa livecd-a da povecas particiju bez reinstalacije.

Na HDD pored dve particije c i D imam neku particiju sa imenom "unallocated". Kako da je obrišem?

A sta da mu radi covek kad ne navodi da je u laptopu hdd...

Moguce da je imao legalan OS, sad ga vise nema ...

Poslednja izmena:
Da ga ne filozofiramo, jedna od varijanti je i ova. HDD je stigao sa polovnim laptopom tako da neznam šta je bilo sve na HDD. Pokušao sam klasično da proširim particiju C: ali nije išlo, pa sam prešao na moju varijantu. Možda je moglo ni na neki drugi način ali to je to.

Najvažnije je da si ti zadovoljan, kako god da bilo.

Nazad
Vrh Dno