Šta je novo?

Asus Memo Pad 8 i MeMo Pad 10

@Jovyland Površno il ne cena je nerazumno veća od HD7 a spec iste, izrada je bolja ali to ne opravdava 70% veću cenu .

Da se razumemo svaka čast asusu i na nexusu i na hd7 i ostalim tabletima jer cenovno daje zadatak ostalim brendovima samo mogli su da nastave i sa hd8.

Poslednja izmena:
Zato i kažem da je razlika u ceni diskutabilna, narocito kada je poredis sa cenom HD 7ice. Ipak, kada stvari posmatras iz druge perspektive i pogledas ponudu 8ica ostalih izvikanih proizvođača shvatiš da ovaj Asus pruža najviše u toj klasi.

@Jovyland Površno il ne cena je nerazumno veća od HD7 a spec iste, izrada je bolja ali to ne opravdava 70% veću cenu .

Da se razumemo svaka čast asusu i na nexusu i na hd7 i ostalim tabletima jer cenovno daje zadatak ostalim brendovima samo mogli su da nastave i sa hd8.

Meni se baš sviđa što su odlučili da im verzija sa 8" ne bude socijala kao 7HD. Bolje da košta malo više, ali da liči na nešto i da ne krcka kao da će se raspasti, a kome je svejedno i hoće samo što jeftinije, ima 7HD i svi zadovoljni, mirna kuća. :)

HD7 uopšte nije socijala...socijala je goclever, pa možda i prestigio, hd7 je u odnosu na njih kao apple u odnosu na asus memopad...No još je rano da ovako kuckamo, videćemo na ce&ha kad budu jedan pored drugog kakve su razlike...na kraju krajeva ta cena bi bila ok da ima malko vecu rezu ekrana ;)

Poslednja izmena:
Meni se baš sviđa što su odlučili da im verzija sa 8" ne bude socijala kao 7HD. Bolje da košta malo više, ali da liči na nešto i da ne krcka kao da će se raspasti, a kome je svejedno i hoće samo što jeftinije, ima 7HD i svi zadovoljni, mirna kuća. :)
Odlično, za tebe onda posebna cena od 300€ pošto ti se baš toliko sviđa što je skuplji i još ako ga budeš furao prvi u društvu a svi ostali furaju "socijale" pa nema većeg zadovoljstva.

Odlično, za tebe onda posebna cena od 300€ pošto ti se baš toliko sviđa što je skuplji i još ako ga budeš furao prvi u društvu a svi ostali furaju "socijale" pa nema većeg zadovoljstva.

Hahaha, baš si me lepo zasmejao. :D
Nema potrebe da kupujem za 300 evra, nešto što realno vredi 250. Kao što nema potrebe da neko HD7 plaća 250 evra, kad realno vredi 149. ;)
Koliko para, toliko muzike, reče neko u svom potpisu.

Baš tako, jedino ostaje pitanje ko određuje koliko nešto realno vredi., ako se nešto napravi za 150€ a potom se napravi nešto malo bolje a košta 250€ ili 70% više onda će po meni morati da ima dosta toga boljeg da bi se odlučio za taj uređaj.
Ljudi zanemaruju cenovne pragove, ako treba da izdvojim 250 dodaću još 50-70 i uzeti top uređaj sa kojim neću razmišljati da li krcka ili ima bagove i suprotno ako moram da izdvojim 150 ili 1/2 cene jeftinijeg sa sitnim kompromisima onda ću uzeti jeftiniji. Simply.
Sve ovo naravno ne važi za one kojima je kupovina gadžeta hobi i za one koji ne žive u Srbiji od prosečne plate.

Poslednja izmena:
Memo Pad HD 7 i Memo Pad 8 nemaju iste specifikacije. To sto oba imaju procesore sa po 4 jezgra ne znaci da su ti procesori jednako brzi. Osmica ima brzi procesor. Kada se gleda cena, ne treba uporedjivati samo sa HD7 vec i sa drugim, vecim modelima. HD 7 je specijalan slucaj koji je dosta doprineo imidzu kompanije, ali su neophodni i profitabilniji proizvodi.

Baš tako, jedino ostaje pitanje ko određuje koliko nešto realno vredi., ako se nešto napravi za 150€ a potom se napravi nešto malo bolje a košta 250€ ili 70% više onda će po meni morati da ima dosta toga boljeg da bi se odlučio za taj uređaj.
Ljudi zanemaruju cenovne pragove, ako treba da izdvojim 250 dodaću još 50-70 i uzeti top uređaj sa kojim neću razmišljati da li krcka ili ima bagove i suprotno ako moram da izdvojim 150 ili 1/2 cene jeftinijeg sa sitnim kompromisima onda ću uzeti jeftiniji. Simply.
Sve ovo naravno ne važi za one kojima je kupovina gadžeta hobi i za one koji ne žive u Srbiji od prosečne plate.

Sve je to ok, i kao što i sam kažeš, svako određuje za sebe koliko mu šta vredi. Ima ljudi koji nikad ne bi dali novac za tablet, kakav god bio, pošto je za njih to beskorisna i samim ti bezvredna sprava. Isto tako ima ljudi kojima je preskupo da daju 500 evra za tablet, ali bi dali možda 300 ili 150. Sve je to relativno, stvar želje, prioriteta, ukusa, potrebe, itd. Zato se ne treba svađati oko toga kome je šta bolje, i kome šta više vredi. ;)

Sve je to ok, i kao što i sam kažeš, svako određuje za sebe koliko mu šta vredi. Ima ljudi koji nikad ne bi dali novac za tablet, kakav god bio, pošto je za njih to beskorisna i samim ti bezvredna sprava. Isto tako ima ljudi kojima je preskupo da daju 500 evra za tablet, ali bi dali možda 300 ili 150. Sve je to relativno, stvar želje, prioriteta, ukusa, potrebe, itd. Zato se ne treba svađati oko toga kome je šta bolje, i kome šta više vredi. ;)

Niko se ne svađa, iznosimo mišljenja i argumente - pluralizam ;) Nikog ne ubeđujem da prihvati moje mišljenje a da sam malo rezigniran cenom - jesam. :)

Niko se ne svađa, iznosimo mišljenja i argumente - pluralizam ;) Nikog ne ubeđujem da prihvati moje mišljenje a da sam malo rezigniran cenom - jesam. :)

Ja sam recimo bio stvarno eazocaran cenom Galaxy taba 3 8.0, ali sta im mozes, njihovo je pravo da stave cenu koju hoce, pa makar i na svoju stetu.
Ali bas zato spram cene taba 3 i ipad mini, mi ovih najavljenih 250 evra ne zvuci previse za Asus, pod uslovom da se pokaze da je dobar uredjaj. Mozda ce i cene Android osmica pasti ako izadje ipad mini retina, to bi bilo logicno a uz to i super za nas. ;-)

Pitah na ceha sajmu koliko ce kostati hd8 i cim je devojka zaustila 27k, dalje nisam slusao xD bile i neke desetke od 41k ali to je verovatno fhd verzija mada ako nije nexus 10, onda je skupo :p

Pitah na ceha sajmu koliko ce kostati hd8 i cim je devojka zaustila 27k, dalje nisam slusao xD bile i neke desetke od 41k ali to je verovatno fhd verzija mada ako nije nexus 10, onda je skupo :p

Tih 27.000 je za solidnih 8.000 din. jeftinije od konkurencije. Ko traži 8" tablet, cena je odlična.

Koje konkurencije konkretno? Ako mislis na ipad mini, on bi pre bio moj izbor, ako ipad mini 2 kosta isto kolko i kec, usrace hd8 :p

Cekaj, asus hd8 od 27.000 ti je skup, a ipad mini od 45.000-69.000 ti je ok?

Ipad mini je 35k nov sa garancijom u emmi, a ipad 4 retina 53k...hd8 mi je skup u odnosu na hd7, a i ovako mi nije bas neka povoljna cena u odnosu na konkurenciju ako cemo realno...sa sajamskim popustom od 3k je vec ok cena po meni ;)

Poslednja izmena:
Pa eto opet je 7000 jeftiniji od te najjeftinije verzije ipada mini(32gb je 45.000). I samsungov galaxy tab je oko 34.000, a Note 8 42.000.I kako onda on moze da ti bude skup, a ipad ok?A jeftiniji od konkurenata za 7000 do 15000.7" je druga kategorija proizvoda.

Biće zanimljivo kada izađe retina ipad mini, pošto je najavljeno da će se običan ipad mini tada prodavati i dalje, ali po nižoj ceni. Moguće da će Asus i Samsung, pa i Acer, smanjiti cene svojih tableta od 8".

P.S. Hajde neka neko slika ove nove Asus tablete od 8" i 10" na sajmu, pa da postuje slike da vidimo kakvi su.

8ica ne deluje mnogo vece kao sto se cini na papiru, ali je zato desetka taman za sve poslice, i vredi da se vuce u nekoj furoli u odnosu na 7 i 8" koji se diskretnije nose, mnogo mi se vise svidja wide 10ka nego 4:3

HD8 se pojavio u C..T....Shopu po simboličnoj ceni - 28.999,00 RSD.

da je ta cena za memopad 10inca, sa fhd rezom, bio bi best buy kao sto je sada hd7...ipak je asus malo skrtario na nekim stvarima uzevsi u obzir bagove sa foruma koje cu po neki clanovi prijavljivali [treperenje ekrana na slabijem osvetljenju/beloj pozadini, bag sa memorijskom karticom, plastika-strcanje zadnje maske u odnosu na prednju, krckanje, svaka cast za hardware koji i zte v967s ima za 100eur, razumem ja da je budzet tab, ali ovim falinkama je opravdao svoju nisku cenu tako da ako memopad 8 ima slicne falinke a kosta 29k, to ce biti veoma bezobrazno] a izgleda mi da asus hoce da se takmici sa apple a iza je par svetlosnih godina kvalitetu i mnogim drugim stvarima, osim po ceni... 29k vs 35k za ipad mini... no way!

Poslednja izmena:
Da su hteli sa appleom da se utrkuju nabili bi mu cenu.Asus je te trke prepustio Samsungu i Appleu, a on fura svoju pricu-pristupacno, a da ponudi najvise za tu cenu...i to im odlicno ide.
Imaju odlican asortiman, od nize klase ovi memoi, preko neke srednje sa neksusima(7 i buduca desetka) i padovima do 10", zatim transformera, pa do premijum modela transformera.za svaciji dzep.
Ipad mini novi nema sanse da bude 35000, i to najjeftinija verzija, a ovaj stari mini ne treba ni porediti.

Mislim da je za ovu osmicu i ovo fer cena, za hardver koji nude...***, nije sad fer ni za dzabe da ga dele a da ostali svoje prodaju za 40.000 ili vise

Poslednja izmena:
Realno nerealno, zivimo u Srbiji, tako da je najmerodavnija ona koja stoji na uredjaju u izlogu...dakle gledamo cene ovde, jer je ovo nase trziste, da svako ima prilike, svi bi kupovali preko ili bi trcali do amerike pa uzimali po njihovim cenama, ali nema tako da sto se tice cena treba se fokusorati na Srbiju.
Znaci mozemo mi da imamo tetke i strine po Nemackoj, Engleskoj, Americi, Kanadi i sl, razne dilere i tange frange kombinacije, ali na kraju dana ostaje radnja sa cenom koja je nasa realnost.
A ta realnost kaze da je stara generacija minija kod nas, od 35.000 pa navise.Uzimajuci u vidu da je i Samusngova osmica note 42.000, opet nije fer ocekivati da asus jos dodatno umanji cenu od ove koja je trenutno.

Evo samo par napomena, kad se vec poredi sa drugim uredjajima. ASUS Memo Pad 8 ima kvalitetniju izradu od HD 7, veci ekran (naravno) i dosta brzi procesor (ne samo zbog radnog takta vec i zbog arhitekture). Da li to vredi ili ne te razlike u ceni je izbor svakog kupca. Sto se tice nekih drugih uredjaja, zbog razlicitih platformi je tesko porediti performanse, ali se zato bez dileme moze naglasiti da Memo Pad 8 ima bolju rezoluciju ekrana, GPS i Micro SD slot, sto neki popularni tableti nemaju.

Nazad
Vrh Dno