Šta je novo?

MSI GTX 660Ti PE/OC problem sa TDR-om

Mi sa strane koji citamo ovu temu sigurno da cemo imati drugacije misljenje o MSI proizvodima ukoliko se ovo ne rjesi onako kako treba.
Predstavnik MSi na ovom forumu treba da ulozi maksimalne napore da sve prodje kako treba jer bench ima mnogo posjetilaca koji citaju ove i druge teme i koji ce u buducnosti razmisliti, ako ovo ne prodje kako treba, o kupovini nekog MSI proizvoda.
Sigurno je da se MSI zaigrao kad je digao taktove, ali isto tako treba shvatiti da je taj GK104 chip koji se nalazi na GTX660ti poprilicno nategnut i da im nvidia salje i dobre i lose chipove, ocito je da su vas zapali losi chipovi i zato treba da vam izadju u susret i daju druge karte ili povrat novca - u konacnici to je vase apsolutno pravo.

Mi sa strane koji citamo ovu temu sigurno da cemo imati drugacije misljenje o MSI proizvodima ukoliko se ovo ne rjesi onako kako treba.
Predstavnik MSi na ovom forumu treba da ulozi maksimalne napore da sve prodje kako treba jer bench ima mnogo posjetilaca koji citaju ove i druge teme i koji ce u buducnosti razmisliti, ako ovo ne prodje kako treba, o kupovini nekog MSI proizvoda.
Sigurno je da se MSI zaigrao kad je digao taktove, ali isto tako treba shvatiti da je taj GK104 chip koji se nalazi na GTX660ti poprilicno nategnut i da im nvidia salje i dobre i lose chipove, ocito je da su vas zapali losi chipovi i zato treba da vam izadju u susret i daju druge karte ili povrat novca - u konacnici to je vase apsolutno pravo.

naravno da ce sve biti reseno, inace bih cutao ne bih se javljao nikako :d

site je za celu EU, ja ih nisam pipao za region Balkana :)

Mislim sama ideja mi je meh za Hawk LE - znam da te ne pitaju ništa, ali... Verovatno stiže dosta čipova koji ne mogu da podnesu visoke taktove.

Hvala na podršci MSI-u - jer ovo bi vrlo teško razrešili sa prodavcem i servisom. Ne razumem u čemu je problem sa vraćanjem karti na testiranje proizvođaču kod prodavaca, voleo bih da me neko prosvetli zašto toliko zatežu. Znam samo da mi odsada neće biti presudna ušteda od nekoliko hiljada na duže staze kad kupujem skupu stvar...

Izašli 327.23 WHQL - vreme za testiranje...

P.S. Hvala na podršci kolegama sa foruma.

Poslednja izmena:
@dullenzigno svi znamo da i drugi proizvodjaci to rade ali u razumnoj meri, onoliko koliko moze, da bi graficke bile stabilne. OC modeli kostaju vise kao i Lighnting i neki su to spremni da plate da nebi sami klokovali, nego dobili stabilnu karticu cim je izvade iz kutije. Jel su ti kupci ovce ? Ovce za sisanje u smislu para ili ovce u smislu budale ? Dali postoji nekakav quality check kod MSI tj. da li se proveravaju kartice pre pakovanja, u smislu da li je ispravan kuler i da li se testira stabilnost ?
Ovde bar na forumu svi znamo kako se klokuje i koliko sme da se ide.

@Goldi hvala na punoj podrsci.

Poslednja izmena:

Svaka cast!! znam da si i prija ljudima pomagao oko msi komponenti, kao sto kazes mogao si da cutis, ali nisi, to znaci da ce se sve rjesiti na zadovoljstvo kako ovi ljudi koji imaju problema sa kartama tako i oni koji namjeravaju da uzmu neku od MSI komponenti.
Praticu temu sa velikom paznjom ;) L.P

Meni nekako ova logika ima smisla:
Kad bi sad XXXX proizvodjac javio YYYY uvozniku "Menjaj reklamirane kartice 1 na 1 - ne pitaj nista. Mi pokrivamo sve troskove", dobili bi svi zamenske kartice koliko odmah. Ili gresim?

I ja bih da se zahvalim pre svega kolegama sa foruma na podrsci. I naravno dullenzigno na zalaganju. Ovakvi gestovi nam vracaju poverenje u MSI. Nadam se da ce svim korisnicima koji imaju problem isti biti pozitivno resen.

@Pike

Jedno je kada brend nateze normalan prosecan chip a drugo je kada u svoju seriju ubaci skart.
Ja koliko sam ispratio ovu temu kao i potvrde samog dullenzigno da se za odredjeno trziste po potrebi uvozi svasta sto ne bi trebalo radi reputacije samog brenda tu se zavrsava sva prica!
Ti kao proizvodjac chipova ces iskoristiti svaku priliku da napravis profit i ja tu ne krivim ni najmanje nVidia-u.
Ovde je sramota sto se za vrhunske modele ubacuje skart a prodaje se po evropskim cenama kao top karta!
MSI da zeli da odrzi neki NIVO ne bi sebi dozvolio da PRIMI skart vec bi isao na probrane primerke kao sto bi trebalo da bude.
Ovde cak nisu ni NORMALNI primerci vec skart a to je sramota!
Naravno sve se svodi na kapitalizam i smanjenje troskova a povecanje profita a ovde je to poprimilo onaj najgori oblik !

@PCBeast ne znam zasto ovo kazes na moju adresu ali se 100% slazem sa onim sto si rekao. Hvala na podrsci i razumevanju.

@PCBeast ne znam zasto ovo kazes na moju adresu ali se 100% slazem sa onim sto si rekao. Hvala na podrsci i razumevanju.

Zbog ove recenice na koju sam se nadovezao :

"Jedino treba razgraniciti da je MSI taj koji je natezao kartice a ne Nvidia. Referentne kartice i kartice drugih proizvodjaca su stabilne. "

Nema na cemu .. U svako doba.

Ma nije to škart - činjenica je da ima određen procenat čipova koji mogu da idu dotle gde mogu da idu, i dok lepo ispunjavanju nVidia fabričku specifikaciju, nisu za stavljanje u PE/OC verzije. Moj čip konkretno nije neki sjajan primerak - ali radio je. Ne zaboravite, ako treba iskopaću temu, treci je dobio baš dobar primerak karte koja je išla i do +150 na jezgru, a možda i još nešto više. Sad ne može da izvuče ni +13. Drajveri jesu optimizovani, ali sigurno ne toliko... Imam utisak da postoji neka slaba tačka u BIOS-u samih karti, čini mi se da prvi termalni trotling spusti napon bez spuštanja frekvencije i da je to tačka pucanja. Ovde govorim o našim 660Ti - Pikeova 770 je neispravna.

Poslednja izmena:
Pa sad..Koliko videh neke karte se guse i na 1.1 Ghz Boost sto vec bode oci.
Drugo 28nm je vec uveliko sazreo a svaki chip iz 7 generacije Kepler kartica je novije revizije i kao takav nosi malo bolje karakteristike
upravo bas sto se tice tih frekvencija i maksimalnih dometa prilikom OC-a!
GTX680 na naponu od 1.17v doseze frekvencije od oko 1200 Mhz , bolji referentni primerci (znaci ovo nije nista senzacionalno vec samo fabricki primerci ) isli su i preko a kad
se otkljuca napon ta se barijera svakako probija!
Svaki parametar treba uzeti u obzir kao i taj da je GK104 FULL i da kao takvog ga je teze OC-ovati i stabilizovati od verzija sa 1152 jedinice aka GTX760 koje bi trebalo da idu opusteno na 1300 Mhz + a ne idu ni blizu + na to sve napon je veci a opet je tesko ili ne moguce postici neke vise frekvencije !
Skart i te kako nego skart a cak i da nije a jeste sramota je stavljati prosecne ili ispod prosecne chipove na karte iz top ponude kao sto je recimo Lightning ili Hawk model!

Poslednja izmena:
Karta i dalje puca posle dva kruga u Heavenu na fabričkom (MSI) kloku. Evo i slike :
PtaKF77.jpg

Atačujem i dmp file. Karta je stabilna na -39 MHz.

@PCBeast:Činjenica je da ima dosta prosečnih čipova - i to je posledica procesa proizvodnje. Da li je situacija bolja sa 7xx serijom - ne znam. Čim su fabrički klokovi veći - mislim da jeste. Ne bi ih nazvao škartom, ali da su prosečni - to svakako.

Prilozi

• WD-20130919-2314.7z
    21.8 KB · Pregleda: 15
Misliš da je proizvođač svestan kvaliteta kontigenta čipova koj dobije od nVidie? Mislim da dobiju kontigent čipova koji su takvi kakvi su, i verovatno je na vendoru da radi testiranje. Koliko se ono pošteno uradi, pitanje je. Čak je i ASUS failovao sa 670 Top...

Poslednja izmena:
Zna se tacno koliko iz wafera izadje zdravih chipova .
Oni musaviji idu u slabije modele a losi "neispravni" potpadaju pod skart...

Sto se tice Asus-a ja sam za to cuo tek skoro od vas ovde..Iskreno nisam ni znao za tu neku "farsu" !
A znam samo jedno da ipak kotnrola kvaliteta nije svugde ista i da za ovo Srpsko trziste ne dolazi bas roba u kvalitetu.
Imao sam prilike da zivim malo na zapadu pa sam neke stvari licno i doziveo.

E sad ako je MSI to svoje skartiranje podigao na globalni level to je vec stvarno za tesku osudu i definitivno izbegavanje samog brenda za ubuduce.
Mada ovo sto se desava ovde kod nas svakako je presudno jer kao sto rekoh dozvolivsi da stavljaju takve chipove u top produkte samo govori o njihovom nivou!

Kod mene je karta isla na 1333mhz stabilno (boost clock), sa cini mi se 310.90, da sad ne moze ni mhz preko 1202. Bas sad sam uzeo da odigram crysis 1 cisto iz dosade i fps je smesan, konstantno 23,9 :d, dok ne pocnem sa kombinacijom alt+enter u nedogled dok ne proradi kako treba. U cemu je kvaka nemam pojma, nisam mnogo istrazivao.

NA modele hawk, lightning, PE ne bi smjeli da se nadju ovako losi chipovi, da li je to samo na domacem trzistu ili je isto stanje i na zapadu ne znam, ali ljudi ovde su osudjeni da uzimaju karte i najmanje ih interesuje je li hawk ili lightning u Njemackoj Engleskoj ili nekim trecim zemljama dobar, bitne su karte na domacem trzistu.
Opet kazem losi chipovi u ove modele ne bi smjeli da stavljaju taman da karte idu za Tanzaniju...
Sreca je pa ima garancija koja sigurno pokriva ove probleme pa se nadam da ce ljudi moci da zamjene ili uzmu druge karte.

Zna se tacno koliko iz wafera izadje zdravih chipova .
Oni musaviji idu u slabije modele a losi "neispravni" potpadaju pod skart...

Sto se tice Asus-a ja sam za to cuo tek skoro od vas ovde..Iskreno nisam ni znao za tu neku "farsu" !
A znam samo jedno da ipak kotnrola kvaliteta nije svugde ista i da za ovo Srpsko trziste ne dolazi bas roba u kvalitetu.
Imao sam prilike da zivim malo na zapadu pa sam neke stvari licno i doziveo.

E sad ako je MSI to svoje skartiranje podigao na globalni level to je vec stvarno za tesku osudu i definitivno izbegavanje samog brenda za ubuduce.
Mada ovo sto se desava ovde kod nas svakako je presudno jer kao sto rekoh dozvolivsi da stavljaju takve chipove u top produkte samo govori o njihovom nivou!

ja tvoje komentare na ovom forumu generalno cenim i postujem ali te molim da ne preterujes sa ovim 'farsa" "MSI skartiranje" itd. jer kao sto rekoh to nema veze sa Asusom MSIjem itd. NV diktira uslove.
LE GPU znaci samo smanjeni clock ako je to kod tebe isto sto i skart kod mene nije...mozda neko hoce da kupi 760 karticu koja je LE za osetno nizu cenu, svakoce to normalno iskoristiti??
takodje ove teorije zavere "roba za Srpsko trziste" ... moolim te...
ponavljam nijedna LE kartica nije usla na Srpsko trziste od strane bilo kog uvoznika

nije namera da vredjam ili bilo sta slicno samo hocu da kazem da nije bas sve tako kao sto ti mislis...

...hoces da kazes da je NV garantovala da ti cipovi mogu da rade na tim taktovima?

Gledam na neweggu puno ljudi se zali na nestabilnost na nekim giga 660ti OC modelima, klokovanim na 1033MHz.

pricam o LE (lower clock speed) GPUs.

MSI N660Ti PE je jedna od najprodavanijih MSI VGA u tom segmentu u Evropi, sjajan odziv i uspeh je psotignut time sto smo fabricki digli kokove kao sto radimo i na npr Lightning itd... kad prodas nesto u hiljadama i hiljadama i hiljadama komada normalno je da se pojavi poneka koja ne radi kako treba, verovatno je i sa GBT isti slucaj :)

mislim da nama ide clock na 1049mhz :D

Karta je odlična, tu nema sumnje - samo što je stabilnost ugrožena na određenom broju primeraka. Ja pretpostavljam da nVidia isporučuje MSI-u određen broj čipova za koji se zna ASIC, a oni ih prema njemu stavljaju u karte. Ne znam... Problem sa 660Ti čipovima će verovatno da se odrazi na više proizvođača - naše karte su bile stabilne - više nisu. Definitivno, sa optimizovanim drajverima, sigurno postoji određen procenat čipova koji ne mogu da podnesu ovako "visoke" boost taktove.

Poslednja izmena:
da, 1033 ili 1049 verovatno nisu problem, nego visi boost klok na tim modelima.

ja tvoje komentare na ovom forumu generalno cenim i postujem ali te molim da ne preterujes sa ovim 'farsa" "MSI skartiranje" itd. jer kao sto rekoh to nema veze sa Asusom MSIjem itd. NV diktira uslove.
LE GPU znaci samo smanjeni clock ako je to kod tebe isto sto i skart kod mene nije...mozda neko hoce da kupi 760 karticu koja je LE za osetno nizu cenu, svakoce to normalno iskoristiti??
takodje ove teorije zavere "roba za Srpsko trziste" ... moolim te...
ponavljam nijedna LE kartica nije usla na Srpsko trziste od strane bilo kog uvoznika

nije namera da vredjam ili bilo sta slicno samo hocu da kazem da nije bas sve tako kao sto ti mislis...

Ja sam istakao cinjenice a ne misljenje.
Meni nije u interesu da branim nV kao kompaniju blateci MSI ali po tebi ispade kao da nV namerno salje lose chipove MSI da bi se obrukali tacnije
zelis da skines odgovornost sa MSI za ovo sto se desava!
Opet ponovicu , nikako ne sme da se desi da TOP produkt dobije skart , ajde da ne bude skart i ako je to za mene tako obzirom na sve cinjenice ali nek bude da je prosecan GPU tj ispod proseka.
Iz kog razloga se ovo desava ? Vidim da i na netu ima dosta prituzbi!

pricam o LE (lower clock speed) GPUs.

MSI N660Ti PE je jedna od najprodavanijih MSI VGA u tom segmentu u Evropi, sjajan odziv i uspeh je psotignut time sto smo fabricki digli kokove kao sto radimo i na npr Lightning itd... kad prodas nesto u hiljadama i hiljadama i hiljadama komada normalno je da se pojavi poneka koja ne radi kako treba, verovatno je i sa GBT isti slucaj :)

mislim da nama ide clock na 1049mhz :D

Bez sumnje GTX 660 Ti PE je odlicna kartica i sam sam je imao jedno vreme i nisam imao neke probleme , mozda neke bubice tek na kraju - tripove sto se ticu maksimalnih klokova vezano za stabilnost prilikom OC-a i promene biosa ali ok
svakako mi je radila dobro i bio sam prezadovoljan.Vise me je nekako odusevila od referentne GTX680 !

E postavlja se pitanje da li se radi o ponekoj ili je to malo vise zastupljeno ?

Aj jedno pitanje za dulenzigna:

Druze,kako objasnjavas da smo maltene svi mi koji smo kupili 760 Hawk dobili karte sa zakljucanim power limitom na 111%, a svi strani sajtovi pa i nas benchmark su dobili primerke sa 185% pl? Sorry za off,samo bih voleo da znam u cemu je u ovom slucaju bila kvaka?

Aj jedno pitanje za dulenzigna:

Druze,kako objasnjavas da smo maltene svi mi koji smo kupili 760 Hawk dobili karte sa zakljucanim power limitom na 111%, a svi strani sajtovi pa i nas benchmark su dobili primerke sa 185% pl? Sorry za off,samo bih voleo da znam u cemu je u ovom slucaju bila kvaka?

iskreno ne znam...

Nazad
Vrh Dno