Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Cisto da pitam jel opravka/restauracija venta i za druge kartice problem ili je samo na vaporu tako easy...konkretno pitam za ove moje dualke?

Cisto da pitam jel opravka/restauracija venta i za druge kartice problem ili je samo na vaporu tako easy...konkretno pitam za ove moje dualke?

ja juce imao godisnji servis kartica, ciscenje , promena paste i podmazivanje ventova po potrebi...

naso sam da su dual-x kartice punije prasina nego Giga WF3, nije imalo potrebe za podmazivanje ventov jer sam sve ventove prekontrolisao i rade kako treba i da napomenem da nakon promene paste na dual-x-u na 70C (na koliko drzim sve karte) sada ventovi odradjuju poso ali je broj obrtaja ventova manji za ~500... losu pastu koristi Sapphire izgleda ili se meni zapao takav primerak...
prvi put sam podmazao MSI 5850 CYCLONE samo da napomenem da na ventu stoji datum x.x. 2009godina.
za podmazivanje koristite WHITE GREASE ili Litijumsku mast, obe su namenjene izmedju ostalog i za podmazivanje lezajeva industrijskih ventilatora a veca preporuka od ovoga ne treba moramo se sa time sloziti...

Hvala za info...ja prasinu resavam pazljivim izduvavanjem sa kompresorom.

@Saj, ja nemam nikakvih problema, stavio sam i 60mikronski filter i 2000gausa magnet jer je ova voda koju ja koristim puna gvozdja jer su cevi prastare, oni koji su na Makisu nemaju tih problema, ta je voda dosta meksa. Sto se tice zatvorenih sistema tu je miliQ voda naj bolje resenje al je i skupa,jer je proces dobijanja dosta skup, ali vredi svaku paru jer kad vam se prolije po ploci ili karti nece biti nista jer je provodljivost 17-18 Moma, i jako tesko se stvaraju alge, da ne kazem nikako, drzao sam je par meseci na suncu i nije ni mrdnula

pa nije ni za jednu kartu problem kada vidis kakav je vent odnosno kada skines sve i rasklopis :)

Ma kamenac ti je cudo, ali nije samo on sam hemijski sastav vode pravi cuda ;)

Pozdrav treba mi info kako se ponasaju ati 7870 pri kopanju litecoina,dobio sam neku ponudu za komplet 2 MSI, 2Gigabyte i 2 sapphire modela. Pa ne znam kako da ih ukombinujem,da li u opste vredi kopati sa 7870, pretpostavljam da bi trebao da napravim 3 masine sa po 2 grafike? I da li bi brend napajanje 650w bilo dovoljno da gura 2 grafike?

Pa sve zavisi o koliko love se radi ;) One kopaju oko 400 khash/s, tako da mislim da su i dalje ok za kopati ;) sa tim kompletom izvlačiš preko 2ltc dnevno, pa sračunaj i sam...650w ti je ok na dve kartice, možda može čak i da se nabudži 3 komada da gura, smanjivanjem voltaže ;)

Daju vise ali nisu bolje/isplativije od 7950 za kopanje. Pogotovo ne sada, kad je 7950 pala cena.

Sve zavisi od setovanja ali racunaj ~440 kh/s neki med/max.

Navedi koje tacno 650w, ali u 80% ce moci jer 7870 ne trose puno.

Znam ali imam neku solidnu ponudu za 7870 grafike. Recimo mogu da kupim 2x7870 za novac od koga bih mogao da kupim 1x7970....
Poceo sam da skupljam hardvare za mining, imam trenutno thermaltake toughpower XT 650w, chieftec cft650w i thermaltake Evo Blue r2 850w.
Jel napajanje od 850w (mogu da ukljucim turbo mode, onda valjda obezbedjuje 950W) mogu da stavim 2x7970?

Daj konkretne cifre, neće niko kupiti to pre tebe ;)
To napajanje bi bez problema moralo da gura 2x7970 ;)

Jesu rudarile 2 meseca, ali covek odustaje od ove rudarske zanimacije zbog "neisplativosti", a ja bih ipak da probam, jer ne mogu mnogo da izgubim. Jel sad najisplativije kopati litecoine?

Jesu rudarile 2 meseca, ali covek odustaje od ove rudarske zanimacije zbog "neisplativosti", a ja bih ipak da probam, jer ne mogu mnogo da izgubim. Jel sad najisplativije kopati litecoine?

za to da ne možeš da izgubiš si u pravu ;) trenutnu isplativost gledaš na coinchoose.com
većina je na LTC, a ja sam poslednjih mesec dana na florin coinu (FLO) koji je konstantno isplatljiviji od ltc-a ;)

Zaboravih da postavim najbitnije pitanje, a to je na koji nacin da povezem graficke, ne znam kako funkcionise to sa extenderima. Dakle imacu 1 7970 i 6-7x7870, napajanja imam. e sad jel treba da kupim recimo 3-4 ploce sa po 2 slota za graficke i na taj nacin da rudarim ili neka druga kombinacija? Jel mogu nekako da porucim da mi neko izgradi neko specijalno postolje pa da sve povezem u celinu?

Zaboravih da postavim najbitnije pitanje, a to je na koji nacin da povezem graficke, ne znam kako funkcionise to sa extenderima. Dakle imacu 1 7970 i 6-7x7870, napajanja imam. e sad jel treba da kupim recimo 3-4 ploce sa po 2 slota za graficke i na taj nacin da rudarim ili neka druga kombinacija? Jel mogu nekako da porucim da mi neko izgradi neko specijalno postolje pa da sve povezem u celinu?

Pa vidi šta imaš u ponudi od ploča, pa iskombinuj sam kako misliš da je najbolje...organizuj se prema jačini napajanja koja već imaš...npr...probaj na stolu da li ti te 3x7870 rade za tih 650w, ako rade tako pakuj, ako ne onda po dve na jednu ploču...znači te 7970 mogu dve na ono jače napajanje, i to ide na jednu ploču, a ostale rasporedi u zavisnosti od napajanja...ne mora biti sve vezano u celinu, nego je potrebno da sve kartice kopaju pod jednim nalogom na poolu ;)

Pa vidi šta imaš u ponudi od ploča, pa iskombinuj sam kako misliš da je najbolje...organizuj se prema jačini napajanja koja već imaš...npr...probaj na stolu da li ti te 3x7870 rade za tih 650w, ako rade tako pakuj, ako ne onda po dve na jednu ploču...znači te 7970 mogu dve na ono jače napajanje, i to ide na jednu ploču, a ostale rasporedi u zavisnosti od napajanja...ne mora biti sve vezano u celinu, nego je potrebno da sve kartice kopaju pod jednim nalogom na poolu ;)
Ne verujem da mogu da stavim 3x7870 na 650w,ne bih rizikovao, mislim da u full loadu 7870 trosi preko 250w. Kako funkcionisu stvari sa extenderima ili da jednostavno uzmem recimo 4 ploce sa po 2 pci ulaza za grafiku i tako da vozim, ne znam koja je optimalna varijanta....

I da da li bih na mojoj masini iz popisa mogao recimo da stavim 2 x 7970 koje bi konstantno kopale sa napajanjem od 850w i da pritom koristim racunar a svakodnevne potrebe sa integrisanom grafikom HD4000. Teoretski bi trebalo da moze, ali da li je neko radio ovako nesto :D

Ma veruj mi nemam pojma kada cu otplatiti sve :D. Racunam samo da ne mogu puno da izgubim, a ko ne reskira......
Racunam da cu za godinu dana somehow da isplatim investiciju. Ali cu se tako iscimati oko ovoga da nisam ni svestan, jer sam totalno noooob po pitanju mininga.

Da sam na tvom mestu ne bih ulagao uopste . Tj ako bi vec da ulozis onda ulozi u BTC ili LTC i cekaj da se desi cudo ;)

Daj mi računicu koja ovo održava realnom ? 7870 možeš da nađeš za manje od 150 eur polovnu, bez ikakvih problema...

Mozes i 7950 da nadjes za 190 eura polovnu, pa cak i manje. ;)

I jos nesto, 7870 definitivno imaju problema sa miningom. 50% karata nije u stanju da prebaci ~340 kh/s bez obzira na klokove. To mogu i pojedinci sa ovog foruma da ti potvrde. A kad uzmes 7950, ima zagarantovanih ~640 kh/s, jednu kartu, duplo manju potrosnju i mesta za nadogradnju, dok ce sa 7870 em trositi vise, em rizikovati da mu zapadnu promerci koji u dual rezimo nece mogu da stignu single 7950. Razmisli.

@micairvas,

Pitaj tog vlasnika koliko je izvlacio sa njima. Ako nije mogao dostici 400 kh/s, onda je i cena od 130-140e i previse.

Mozes i 7950 da nadjes za 190 eura polovnu, pa cak i manje. ;)

I jos nesto, 7870 definitivno imaju problema sa miningom. 50% karata nije u stanju da prebaci ~340 kh/s bez obzira na klokove. To mogu i pojedinci sa ovog foruma da ti potvrde. A kad uzmes 7950, ima zagarantovanih ~640 kh/s, jednu kartu, duplo manju potrosnju i mesta za nadogradnju, dok ce sa 7870 em trositi vise, em rizikovati da mu zapadnu promerci koji u dual rezimo nece mogu da stignu single 7950. Razmisli.

@micairvas,

Pitaj tog vlasnika koliko je izvlacio sa njima. Ako nije mogao dostici 400 kh/s, onda je i cena od 130-140e i previse.

Ok, dobro si mi rekao, pitacu. Danas treba da se vidim sa covekom. Jel ima jos nesto sto je bitno sto treba da pitam da se ne z_____m :D?

Pozdrav treba mi info kako se ponasaju ati 7870 pri kopanju litecoina,dobio sam neku ponudu za komplet 2 MSI, 2Gigabyte i 2 sapphire modela. Pa ne znam kako da ih ukombinujem,da li u opste vredi kopati sa 7870, pretpostavljam da bi trebao da napravim 3 masine sa po 2 grafike? I da li bi brend napajanje 650w bilo dovoljno da gura 2 grafike?

Pa sve zavisi o koliko love se radi ;) One kopaju oko 400 khash/s, tako da mislim da su i dalje ok za kopati ;) sa tim kompletom izvlačiš preko 2ltc dnevno, pa sračunaj i sam...650w ti je ok na dve kartice, možda može čak i da se nabudži 3 komada da gura, smanjivanjem voltaže ;)

Jel 2x7870 daje vise khash/a od 1x7970?

Daju vise ali nisu bolje/isplativije od 7950 za kopanje. Pogotovo ne sada, kad je 7950 pala cena.

Sve zavisi od setovanja ali racunaj ~440 kh/s neki med/max.

Navedi koje tacno 650w, ali u 80% ce moci jer 7870 ne trose puno.

Da PONOVIM imam dve 7870 koje su davale po 435mh dok na skripti-ltc nece preko 360-380kh sta god probam? Ima li neko predlog, resenje...?
Kako i ko dobija 400+kh ?

Vrh Dno