Šta je novo?

PhoneBlocks

DeletedUser

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
12.07.2013
Poena
195
https://www.youtube.com/watch?v=oDAw7vW7H0c&feature=youtube_gdata_player
Strasno bi voleo da se ovako nesto ostvari. Samo mislim da nece zato sto to samsungu, apple-u i ekipi ne ide u korist. I obicni ljudi bi voleli da neke komponente izaberu sami a da ne pricam tek za geekove.
Prvo izaberes velicinu a onda stavljas bolje sve ono sto ti je prioritet i + to mozes vremenom da menjas. Mnogo je bolje nego da te samsung, apple i lg ubedjuju da je idealna velicina 4". da je broj jezgara prioritet nad baterijom i tako dalje.

upravo odgledao, evo ga embed kome je muka da klikne:
[youtube]oDAw7vW7H0c[/youtube]

genijalno, ali cinjenica da nece sigurno zaziveti, jer bi ovo zahtevalo odricanje velikih prihoda firmi ujedno i preterano veliki rad developera, dizajnera, investitora, i svih ostalih navedenih u klipu, koji bi u sustini morali u pocetku da rade za dzabe. Utopijska ideja, genijalna ali bez buducnosti.

Problem je iz softverskom delu. Kernel današnjih telefona je spakovan da koristi drivere za uređaje koji se nalaze u telefonu. Ako promenite deo hw, mora i kernel da se menja, pa čak i firmware pojedinih delova (kamera, radio, ...).
Da bi koncept uspeo potrebno je mnogo pažljivog planiranja da bi se uskladi sw i hw.

Ja samo ne znam kako su oni zamislili da isti slot koriste za CPU ili kameru ili bateriju ?

Na kraju ces napraviti PC :)

Lego kockice su dobra i proverena ideja ali ne na nivou uređaja. Meni bi više odgovaralo da telefoni ostanu tu gde jesu a da se uklapaju sa drugim uređajima. Ne vidim prednosti konfigurisanja telefona na ovaj način niti mislim da je to izvodljivo i ekonomski isplativo.

link ka ovome sam dobio od jedno 16 ljudi u poslednjih nedelju dana...

kao sto ste vec rekli:

Neki ljudi stvarno imaju kratko secanje... Ovo je isti koncept kao i desktop pc sa izmenjivim komponentama. I sta se desilo sa tim konceptom?
Nemoguce je napraviti modularan sistem da bude jednakog kvaliteta kao integrisan. Pored toga, desilo bi se da je "maticna" zastarela i da komponente izmedju sebe generacijski nisu kompatibilne.

...ovi resavaju problem iz pogresnog pravca! I te "modularne" komponte ce zastareti i opet ih niko nece hteti i imaces otpad u vidu komponenti umesto celog telefona...

budalastina. izgleda da ljude generalno mrzi da ukljuce mozak!

150.000 lajkova i 4.000 dislajkova na videu samo ide u prilog tvrdnji: "Most people are fools"...

Modularni koncept PC-a je napravio revoluciju i doneo računar u svaku kuću. I taj koncept je i dalje živ... Ali to nije tema za ovu sobu.

^

apsolutno netacno!

i dalje ziv: jeste, ali je taj modularan koncept u konstantnom opadanju vec deset+ godina! prodaja NE-modularnih laptopova je odavno prestigla prodaju desktop PC konfiguracija.

doneo računar u svaku kuću: internet je doneo racunar u svaku kucu (igrom slucaja je to sredinom 90tih bio PC, kao jedini izbor) - dakle nije "modularni koncept PC-a je napravio revoluciju" vec se revolucija desila kad je average Jo, kojem nije trebala ni pisaca masina (aka Office), ni AutoCad, ni PhotoShop... osetio benefit od posedovanja racunara - a to je bio pristup internetu!

Kasnije je na red dosla i digitalna muzika, fotografija i film kao benefit i razlog da svaka kuca poseduje racunar.

A ko je napravio taj internet? Da nije možda nemodularni Apple, sa svojim oduvek zatvorenim sistemima, ili ljudi koji su koristili modularne računare, pravili servere, itd.
Da nije bilo modularnih računara ne bi bilo ovo što danas imamo.

A ko je napravio taj internet?
Tim B. Lee na NeXT Cube radnoj stanici pod NeXTStep operativnim sistemom?

A selection of photographs of a NeXT cube taken at the Computer Museum
(musée de l'informatique) at the Grand Arch (Grande Arche), la Defense, Paris,
France. The NeXTcube platform was used to hold the worlds first webserver
developed by Tim Berners-Lee running on the NeXTSTEP object-oriented,
multitasking operating system developed by NeXT Computer.

Touche! :p ;)

Da nije bilo modularnih računara ne bi bilo ovo što danas imamo.
Da je IBM zastitio BIOS ne bi imali ovo sto imamo vec bi jos tad imali kvalitetnije i jeftinije racunare!

Poslednja izmena:
Ja cu da umrem od smeha...Kovac ti mora da si diplomirao Istoriju na Filozofskom fakultetu :D Svaki tvoj post sadrzi neke dokumentarne emisije iz vremena Drugog svetskog rata i masine Enigma :D

*** koliko ubija ovaj Kovac svaku temu lol

^ Bas naprotiv,svaki svoj post/recenicu potkrepio je sa dokazima,sto video,sto slikama. Drugog nacina nema,sem da vam crta :D

Pa nije tacno da ovo ne bi uspelo. Ovo je idealna ideja cak i za jednog proizvodjaca a videcemo dal ce ovaj lik da skupi bar 10% potrebne sume. Konkretno Kernel je problem ali sto kaze Yooyo moralo bi opasno da se radi na optimizaciji takvih stvari ali je izvodljivo. neka moja ovlas ideja je da bi svaki novi hardver nosio deo koda koji bi modifikovao postojeci kernel mada je to malo SF. U sustini ovo zapravo i moze da bude buducnost ali malo dalja

Al koja je poenta :) Garanciju vecina ima dve godine, na toliko maks i menjamo telefone, ako je vec zbog kvarova, a upgrade da radim kao na PC-u lol? Bas ne vidim poentu.

Poenta je objasnjena u klipu. Onomad je Djilkos napisao da oce Xperia Z kameru, Aluminium od One-a, ekran od S4 i tako neke specifikacije, eto prilike. Ja bih recimo bio all-around korisnik dok bih komplet izbacio kameru jer nisam u zivotu slikao 10 slika sa android uredjajima. Iskoristio bih slot koji bi kamera zauzimala za bateriju.

Meni treba samo telefonski deo i VELIKA baterija, zato i čivam stari Fujitsu, baterija traje 5 dana. Ako se upotrebljava većina stvari na novim, "smart" telefonima, mora da se pune 3 puta dnevno.

Poenta je objasnjena u klipu. Onomad je Djilkos napisao da oce Xperia Z kameru, Aluminium od One-a, ekran od S4 i tako neke specifikacije, eto prilike. Ja bih recimo bio all-around korisnik dok bih komplet izbacio kameru jer nisam u zivotu slikao 10 slika sa android uredjajima. Iskoristio bih slot koji bi kamera zauzimala za bateriju.

Da i ti mene nekad stavis u pozitivan kontekst, a ne da napadas, mada 4 ujutru je bilo, sigurno se nesto desilo :p
Salu na stranu...

On topic:

To sto sam rekao i sto si ti ponovio bilo bi super, ali ovde ne mozes da budes ti i izaberes kako ce telefon da izgleda... Posto sve ce se praviti na kockice (blocks), ne bi mogao da imas neku zakrivljenost na coskovima ili da telefon bude od aluminiuma da biras izgled, nego sve je od istog materijala. Verovatno plastika.

Tad jos sto sam rekao bilo bi super. Biras One skoljku, moze i njihov ekran, ali kamera od S4 iiiiii touchwiz :D :D :D

Ovo sto sam ja zamislio bilo bi super, ovo sto su oni zamislili... Ne bas... Ne znam moje misljenje only...

Da i ti mene nekad stavis u pozitivan kontekst, a ne da napadas, mada 4 ujutru je bilo, sigurno se nesto desilo :p
Salu na stranu...

On topic:

To sto sam rekao i sto si ti ponovio bilo bi super, ali ovde ne mozes da budes ti i izaberes kako ce telefon da izgleda... Posto sve ce se praviti na kockice (blocks), ne bi mogao da imas neku zakrivljenost na coskovima ili da telefon bude od aluminiuma da biras izgled, nego sve je od istog materijala. Verovatno plastika.

Tad jos sto sam rekao bilo bi super. Biras One skoljku, moze i njihov ekran, ali kamera od S4 iiiiii touchwiz :D :D :D

Ovo sto sam ja zamislio bilo bi super, ovo sto su oni zamislili... Ne bas... Ne znam moje misljenje only...

TouchWIZ ? :S:
Meni je to što proizvođači guraju svoj ui u telefone glupost. Smatram da sve te aplikacije jednostavno treba da budu dostupne na play store-u, a a oni ako hoće, neka ih ograniče samo na samsung uređaje (ako je samsung). To ne važi samo za aplikacije, za sve ostalo (UI npr.). A i google bi mogao malo da se ugleda na mogućnosti kamere kod s4 i htc one i da stavi nešto u stock kamera aplikaciju. Jer stock android jeste prazan.

Verovatno nisi video smajlice :) Sarkazam

^ Bas naprotiv,svaki svoj post/recenicu potkrepio je sa dokazima,sto video,sto slikama. Drugog nacina nema,sem da vam crta :D

:D

uvek se trudim da ostavim reference ("linkove") kako bi ostali bolje razumeli ono sto napisem ali imam sve manje vremena tj. energije ...
(...verujem da se vecina upravo obradovala ;))

Ja cu da umrem od smeha...Kovac ti mora da si diplomirao Istoriju na Filozofskom fakultetu :D Svaki tvoj post sadrzi neke dokumentarne emisije iz vremena Drugog svetskog rata i masine Enigma :D
;) ... na osnovu cega formiras svoje misljenje o nekoj stvari ako ne na osnovu prethodnog iskustva/znanja?

Vrh Dno