Šta je novo?

Samsung N7100 Galaxy Note II

Pa ti imaš sreće što si na 4.1.1 pošto može da ti vrisne ploča... 4.1.2 je ispravio to.

Mnogi su na 4.1.2 prešli zbog toga, ali malčice lošija baterija. O svemu tome > Google

Znaci preporucujes da ga nadogradim na 4.1.2, baterija me ne brine puno, ionako ga nabadam svakog dana.
Nego moram da proverim dal mogu da ga vratim na stanje kao kada je dosao iz Telenora ako ga prebacim na 4.1.2. Za slucaj da mi zatreba garancija to bih morao da odradim inace nece da priznaju.

Uvek može da se vrati nazad i da ga zakljucas kao da se nikad ništa nije desilo.

Official romove ćeš naći na samfirmware, MSR (Serbia) je mislim oznaka za Telenor

Ako ti bude zatrebalo kasnije javi se ovde neko će ti pomoći kako da sve vratiš, jer je prosto.

Inače da preporucujem, a i ovde je većina korisnika, mislim čak da su i svi na 4.1.2

Moze li neko da mi pusti na pm igo navigaciju sa mapama srbije i okoline? Hvala :)

Hvala :)
Evo sada sam probao da odradim update i javlja mi gresku. Koliko sam nasao zbog verzije firmware-a nesto zeza.
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2059047
Sada cu malo da iscitam pa da vidim sta da mu radim.

Posto mi je letos ispao iz dzepa, gornja leva ivica je malo okrznuta. Valjda bi priznali garanciju da nesto zatreba ili bi me zezali?

Odradio sam update na 4.1.2 pomocu kies. Nesto je kies zezao, ali je prihvatio nakon sto sam i njemu odradio update.
Sada cu da vidim dal se i dalje zamrzava ekran. Ako nastavi onda cu da ga vratim na Telenor rom.
@patka29 Hvala, nadam se da nece biti potrebe za servisom.

Poslednja izmena:
Posto mi je letos ispao iz dzepa, gornja leva ivica je malo okrznuta. Valjda bi priznali garanciju da nesto zatreba ili bi me zezali?

Nije sigurno da bi ti priznali garanciju. Mogu ladno da je odbiju i da napišu da je pad uzrok kvara.

Prijatelj je imao problem sa učestalim zamrzavanjem (koristi 4.1.2 stock rom). Ispostavilo se da ima insane chip. I baš kao što je opisano na netu, ako ga ostavi 5-25 minuta, sam se odmrzne. Reklamirao ga je.

Znaci da racunam kao da nemam garanciju. Razlog vise da se prebacim na note 3 :p
Da sam imao onaj silikon verovatno se ne bi okrznuo, ali i dalje mi nekako glupo izgleda, a i ekran je tada nezasticen. Koliko sam nasao one otterbox zastite su najbolje mada se postavlja kao silikon.
Ali velika prednost silikona je sto, bar note 2, odlicno lezi u ruci, ne klizi telefon.

Prijatelj je imao problem sa učestalim zamrzavanjem (koristi 4.1.2 stock rom). Ispostavilo se da ima insane chip. I baš kao što je opisano na netu, ako ga ostavi 5-25 minuta, sam se odmrzne. Reklamirao ga je.

koja je fora sa tim insane cipom? Drugar video da mu je ta verzija cipa pa se nesto istripovao na brzinu i prodao ga u roku od 2 sata.
Da li je pogrešio ili je ta boljka za stalno prisutna?

Zanima me demo unit telefon da li moze da se osposobi u funkcionalan telefon

Ako se promeni ploca. Ne isplati se posto te dodje na isto. Ploca je oko 170-180e, demo unit je oko 180e, a za 340-350e moze da se nadje N2 bez drndanja sa garancijom na oglasima.

A jel moze da se menja software posto sam razmisljao da ga koristim kao tablet. Pa bar da iskljucim suden death kao eventualni kvar.

Da sam na tvom mestu (razmisljam na glas i onako kako bi ja postupio) mozda bi isao na N7 polovni, proslogodisnji. Dobices veci ekran i pravi tablet + AOSP.

A olovka ? Nije to isto a i kamera na note2 je u samom vrhu trenutne android scene,koja bi mogla da zavrsi posao.

@Hunder i ja sam o tome razmišljao, i čitao na xda, ali se izgleda SW ne može menjati. Ipak, SW koji dobiješ na demo unitu je, sem SIM funkcionalnosti, potpuno upotrebljiv...

Zanima me demo unit telefon da li moze da se osposobi u funkcionalan telefon

Bilo je reci o tome, ne moze da se osposobi.

Evo konacne potvrde da je moguce srediti demo primerak da radi uz pomoc samo nove ploce..

http://forum.gsmhosting.com/vbb/f258/i9300x-live-demo-unit-working-gsm-solved-1686313/

Ne znam da li si pročitao ali nemora ni nova ploča - možeš da uzmeš pokvarenu i sa nje izvučeš IMEI i prebaciš komponente koje fale na demo ploči.

U principu treba otvoriti demo unit i normalan Note i videti da li fali nešto na demo ploči ili fali samo npr antene i treba imei.

Ko ima demo unit note 2 i zeli da ga proda, neka baci pm da vidimo da napravimo neki posao.

Meni se slomio Note 2 , pisao sam vec o tome, a sad losa iskustva .
Prvo mi obecali original displej opa nema ....ima moja boja pa nema, pa mi namontirali
od demo Note 2, upalio kao da nije moj phon, neka mrena po ekranu za dve nijanse tamniji nego sto je bio
a staklo na ekranu kao iz radnje , slika uzas. Serviser narucio drugi jos gori a samo telo tj. oplata phona super
ja se nasao u cudu kazem ovom ovo nije ni blizu mog phona on kaze ma to je novo pogledaj kakvo je staklo.
Ja na kraju odustao uzeo novac nazad i sad sam u nedoumici sta sad ?

Kupi demo Note 2, prebaci u njega svoju ploču i eto rešenja. Još bolje ako se naðeš lično sa čovekom koji prodaje takav demo primerak i na licu mesta zameniš ploče, isprobaš, platiš mu i to je to.

Mada ne znam na šta misliš sa "kao da nije tvoj fon" kada su ti namontirali ekran od demo primerka?

Poslednja izmena:
Hoce da kaze da mu se nije svideo kvalitet prikaza slike i boja na tom ekranu.

Da ,bas to slika kao da je za dve nijanse zatamnjena, ista setovanja kao sto sam imao ali
slika nije to to. E sad ima li to veze koji je koliko od Note 2 demo radio kao izlozbeni primerak
i na kojim setovanjima, moze li da tako nazovem da dodje do trosenja ekrana i sl.
Sada me strah od demo modela, ne znam da li da prodam ovaj moj tako slomljen
jer ostalo sve radi, proverio kad mi je montiran ovaj displej, pa da dodam za novi .

Poslednja izmena:
ja mislim da su tebi stavili neki kineski ekran jer se kvalitet prikaza na kineskom i originalnom ekranu razlikuje i to bas mnogo.
na demo modelu je ista situacija kao i na originalnom, vremenom ako je osvetljenje na max, moze doci do progorevanja ekrana. to je slucaj na svim amoled ekranima ali treba dosta vremene da prdodje da bi se nesto desilo.
moj savet je da proidas ti to nekom, dodas kes i uzmes tel.

Kako da pregori?? Sta se desava? Na mom starom sgs-u, ekran je od jednom poceo da svetli dosta jace, nego stoo je to normalno... I kada je podesen na minimum, bas je jako osvetljenje, mozda i jace nego na max kod druga, na kom je ekran dobar..

Evo me opet u taboru note2. Al preko demo verzije :D E sad koliko vidim od mana je jedino nedostatak sim slota i manjka memorije. Ima samo 8gb. E sad imam jedno pitanje koliko sam ogranicen po pitanju softwera i jel mogu da mu stavim bilo koji?
Edit. Koji rom preporucujete da fino sljaka. Naravno baterija na prvom mestu :D

Poslednja izmena:
Zna li neko nesto o servisu Begram. Samsung centrala me uputio na njih kao ovlascene da mi servisira Note 2.
Valjda nema muvanja sto se tice originalnog i novog dela?

Vrh Dno