Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

To je svakako odlična jeftinija varijanta ali ako može neka oznaka (pod uslovom da je otključan napon jer baš i nisam neki hakLer :d)
PS.
negde sam pročitao (nem pojma gde :D) da na vapor-x postoji problem sa naponskom jedinicom :S:

EDIT: zna li neko u čemu je razlika izmedju OVIH Asusa?

Ova prva je V2 verzija koja ima bolje hladnjenu naponsku. Mislim da V1 ni nema vise u prodaji jer su davno povucene. Doduse, kod nas ih mozda i ima...

Ja jos nigde nisam video da vapor-x ima problem sa pregrejavanjem naponske. Gde si to nasao?

Baš tako, moji Safiri neki daju više na 950 za gpu nego na 1000+. Imam i jednu 7870 ta tek neće na 1000+ za gpu sa bilo kojom kombinacijom memorije, dobaci do 330, a na 900 nešto (ne znam tačno) daje standardnih 405-410 (mada bih voleo još da izvučem ali ne da se)..

Tek sad videh post...
Isti problem sa powercolor 7870...

Nece preko 388kh dok druga u kucistu nece preko 360kh...
Dosta kombinacija sam probao ali sto veci klok i memorija manje daje, prosto neverovatno...
A klokovi su 900/1250 na obe.

Da napomenem obe su na btc-u davale po 435mh na klokovima 1180/600.

Ova prva je V2 verzija koja ima bolje hladnjenu naponsku. Mislim da V1 ni nema vise u prodaji jer su davno povucene. Doduse, kod nas ih mozda i ima...

Ja jos nigde nisam video da vapor-x ima problem sa pregrejavanjem naponske. Gde si to nasao?
u temi o 7950 pre godinu dana kada su vaporke imale naponsku na 135C ..... sreca pa se javio nanobot i resio nam problem inace smo bili potonuli do nosa u s..nju...

Poslednja izmena:
Moguce. Tada sam bio u GTX680SLI fazonu pa nisam ni gledao crvene. :)

Tek sad videh post...
Isti problem sa powercolor 7870...

Nece preko 388kh dok druga u kucistu nece preko 360kh...
Dosta kombinacija sam probao ali sto veci klok i memorija manje daje, prosto neverovatno...
A klokovi su 900/1250 na obe.

Da napomenem obe su na btc-u davale po 435mh na klokovima 1180/600.

Da, za BTC su bile korektne, oko 430 tj proporcionalno u odnosu na ostale ali za LTC baš nisu, zašto stvarno ne znam. Meni na 950/1250 na intensity 19 u gui scrypt-u daje 405-410 probajte tako, nikakva druga kombinacija ne pomaže samo opada.

Opis za Sapphire 7990 na Emmi.

Dvojezgarna graficka karta neverovatne snage, apsolutno najbolji izbor okorelim igračima i profesionalcima. Mining Litecoina @ 1400Khs (okvirno)

Nije losa cena. Ko misli da siri farmu nek pozuri.

I nije neka cena dve 7950 su gotovo podjednako brze a skoro 20000din jeftinije tako da.... Još postoji daleko veća mogućnost da ti rikne dual kartica, sigurno se poprilično greje, kome bi je posle prodao, samo 2 god garancija..... To se jedino isplati ako planiraš 10-20 mašina a skučen si sa prostorom, u suprotnom za 20k din imaš dva kompleta (cpu, mb i ram), napajanja su ti podjednako potrebna.

Vidim na bench oglasima gomile odlicnih atijevih grafika.
Da li to znaci da vise nema smisla kopati? Ili ljudi prodaju da bi kupili jos bolje grafike?

S obzirom na broj karti koje posedujemo to uopste nije veliki broj karti na oglasima. Ima smisla kopati ali nije zarada bas neka, zato ih i ima na oglasima.

Da li neko ima ove primerke ako ima kako se ponasaju za LTC...

Hvala puno druze. Ako je neko ima cekam rezultate, podesavanja...

Bilo je reci o njoj na forumu. U rangu je sa 7950 Dual X, dakle neki prosek. Ne bi trebala biti skuplja od ~235e.

Crkla xfx pa mi nju nude u zamenu jer nema ni jedna druga i ko zna kad ce biti...
Ajde ako znas gde je bilo price o njoj baci link... Hvala

Crkla xfx pa mi nju nude u zamenu jer nema ni jedna druga i ko zna kad ce biti...
Ajde ako znas gde je bilo price o njoj baci link... Hvala

Ja nisam vidio nikog na forumu da je pisao o ovoj kartici, a interesovalo bi me misljenje o njoj, ako ti nude za xfx ovu kartu ja bi je bez razmisljanja uzeo, nemoj me poslusat raspitaj se jos, meni djeluje bolje od xfx-a vidi ovde detaljno sve opisano ima i poredjenje sa drugim karta izmedju ostalog i xfx HD7950
http://www.hardware.fr/articles/853-10/powercolor-radeon-hd-7950-pcs-test.html

Nevjerovatno tiha karta, jedina mana po ovome je hladjenje memorije i VRM nema pasivne hladnjake pa se vidi na ovim slikama da je veca temp u predjeleu vrm-a i memorije.
Gpu izgleda odlicno ohladjen, ali posto je karta nevjerovatno tiha vjerujem kad se malo pojaca ventilator da bi boljim protokom zraka i vrm bio hladni jer stvarno na niskom broju okretaja je podesen vent. i nevjerovatno tiha karta, najtisa od svi na testu.

Koji ce mu tiha karta za rudnik? Ja bih uzeo kartu i sa 10k rpm ventom samo neka 'ladi. :d

Btw, evo ovde se nesto pominjala

http://forum.benchmark.rs/showthrea...vanična-tema&p=3376729&viewfull=1#post3376729

E sad, slicno sam procitao i na litecointalk forumu ali ne mogu da nadjem temu. Mislim da je na amazonu bila akcija i prodavale se za tipa ~$250 pa je bilo dosta price o njoj.

Uglavnom bolja karta od XFX-a, ali ces mozda imati problema sa vrm. Mada sibnes neki 12cm vent da duva i kraj price. :) Lepa karta, jaka lepo bi mi se uklapala sa crno plavim msi plocama.

Po svim testovima bolja od XFX-a ja bi je uzeo ako nema neke druge, istina nema hladjenje VRM ali pojaca malo vent i hladice se.
Crni PCB hladjenje plavo-crno odlican izgled karte cetri puta ljepsa nego MSI TFIII ili XFX bar za moj ukus :D

goldi je napisao(la):
Ja nisam vidio nikog na forumu da je pisao o ovoj kartici, a interesovalo bi me misljenje o njoj, ako ti nude za xfx ovu kartu ja bi je bez razmisljanja uzeo, nemoj me poslusat raspitaj se jos, meni djeluje bolje od xfx-a vidi ovde detaljno sve opisano ima i poredjenje sa drugim karta izmedju ostalog i xfx HD7950
http://www.hardware.fr/articles/853-10/powercolor-radeon-hd-7950-pcs-test.html

Nevjerovatno tiha karta, jedina mana po ovome je hladjenje memorije i VRM nema pasivne hladnjake pa se vidi na ovim slikama da je veca temp u predjeleu vrm-a i memorije.
Gpu izgleda odlicno ohladjen, ali posto je karta nevjerovatno tiha vjerujem kad se malo pojaca ventilator da bi boljim protokom zraka i vrm bio hladni jer stvarno na niskom broju okretaja je podesen vent. i nevjerovatno tiha karta, najtisa od svi na testu.
Jesi ti video i probao ovu kartu? Ja ti 100% garantujem i smem ruku u vatru da stavim da ta karta nije nista posebno, cist prosek. Poredjena je sa ocajnim XFX i TF3, referentnom i gomilom 7970... Clockovana na 1050MHz ide na 80c. Brzine ventilatora nigde nisam video. Ta karta ne moze biti nesto tiha jer nema ne znam kakav hladnjak niti neke besne ventilatore. Hladnjak kao i svaki drugi, nije nesto veliki jer je dual slot karta, nema hladjenu naponsku, nema hladjenu memoriju... Pa znate li sta je Vapor za tu kartu? Taj PC je cista jeftinoca. Mozda nije los ali ne zasluzuje nicim da se hvali i ne treba mi nikakav test da bi znao kakva je karta. Od onog XFX-a stvarno nije tesko biti bolji ;)
Mnogo je bolje hvatati polovnog Asusa na oglasima nego tu novu.

Sajber odakle ti info za klok 1050 i ovu ludu temperaturu od 80c...?

Drugar mi je rekao da ima cetiri ovakve karte i kaze da je prezadovoljan... kaze hladnije su mi 10c od safirki... bacaju po 600-620 kh...
Sutra cu da odem do njega i pogledam klokove, ventove i temp.

Za vodu je OK bitna je samo cena, ali posto ti dobijas kao zamenu trazi sto bolju ako imaju, u sta sumnjam jer uglavnom ima njih jer su jeftine u nabavci a nas deru, ako mozes bolje uzmi MSI barem ima hladjenje na mem i vrm

Jesi ti video i probao ovu kartu? Ja ti 100% garantujem i smem ruku u vatru da stavim da ta karta nije nista posebno, cist prosek. Poredjena je sa ocajnim XFX i TF3, referentnom i gomilom 7970... Clockovana na 1050MHz ide na 80c. Brzine ventilatora nigde nisam video. Ta karta ne moze biti nesto tiha jer nema ne znam kakav hladnjak niti neke besne ventilatore. Hladnjak kao i svaki drugi, nije nesto veliki jer je dual slot karta, nema hladjenu naponsku, nema hladjenu memoriju... Pa znate li sta je Vapor za tu kartu? Taj PC je cista jeftinoca. Mozda nije los ali ne zasluzuje nicim da se hvali i ne treba mi nikakav test da bi znao kakva je karta. Od onog XFX-a stvarno nije tesko biti bolji ;)
Mnogo je bolje hvatati polovnog Asusa na oglasima nego tu novu.

Nisam, podjelio bi iskustva da sam je imao nego samo donosim zakljucke na osnovu testa.
Brzina venta ima u tabeli znaci 38% i 1550 obrtaja temp. gpu 70c.
Kazes da ne moze biti tiha ja kazem da je sigurno tiha sa ovim obrtajima i na testu dole u zakljucku ubjedljivo najtisa karta,

http://www.techpowerup.com/reviews/Powercolor/HD_7950_PCS_Plus/26.html - pogledaj ovde necujna za HD7950 ovo je extra rezultat. Cak su na tp imali neki dobar primjerak pa je gpu otisao na def naponu na 1075mhz memorija preko 1700 zato sto je hynix na njoj za razliku od vapora-x kod kojeg je elpida i nikad nece ufatiti 1700+mhz za memoriju....

Da ne idem dalje napisao sam i ja da su joj mane nedostatak vrm i memorija hladjenja i da je vjerovatno bolja od XFX-a jer xfx ni na jednom testu nije dobio neku ocjenu sto se tice hladjenja, ova PCS+ karta na svim testovima dobiva korektne ocjene nije kao asus ili vapor-x ali tu je iza i bolja od vecine drugi HD7950 modela ;)

Pa tamo na testu pise. U kojim uslovima su hladnije te PC? Jel i i PC i safirke rade u identicnim uslovima? Koje su brzine ventilatora? Najlakse je reci 10c razlike ali koliko je taj lik objektivan? Cim se pogleda karta vidi se da nema nista posebno na njoj i da nema cime da pravi vanserijske performanse ili da tako dobro hladi a pritom i da bude najtisa. Znaci nema teorije!
Ova je svakako bolja od XFX-a ali to stvarno nije tesko. Ja sam ti rekao vec da bih ja za te pare birao drugu kartu. Ako ti je samo za rudarenje i bas te briga za HW onda ti je svejedno. Arci dok ne crkne. Ja ocigledno razmisljam malo drugacije.

Bio u rudniku gde su ove karte i ovakva je situacija... Rade cetiri karte.

1. 1035/1400 620kh vent 65 temp 72
2. 1035/1400 610kh vent 60 temp 69
3. 1035/1400 625 kh vent 58 temp 71
4. 1035/1400 610kh vent 65 temp 70

Temp prostorije oko 28c

Primetio sam da naprimer da na Asus 7970 kad je na 38 posto ventilator vrti coolere na 2000 obrtaja a na 7790 sapphire kad je na 38 posto vrti ventilatore na 1600 obrtaja tako da te cifre 65% fan ili 30 % fan ne govori mnogo o tome koliko je ok ili nije bar meni.

Bio u rudniku gde su ove karte i ovakva je situacija... Rade cetiri karte.

1. 1035/1400 620kh vent 65 temp 72
2. 1035/1400 610kh vent 60 temp 69
3. 1035/1400 625 kh vent 58 temp 71
4. 1035/1400 610kh vent 65 temp 70

Temp prostorije oko 28c

Kako ti se cini u odnosu na onu tvoju XFX?
Kakve su temp kod tebe bile na koliko ti je radio XFX jesi li imao vise Khs

Vrh Dno