Šta je novo?

Sony Xperia acro S

NE, to se ne radi već 5-6 godina...

Kad si vec tu da te pitam, da li da apdejtujem na JB ? Ima li bagova?

p.s. Pitam za formiranje zato sto mi je prodavac rekao da moze i ne mora...

To neka ti kaže neko ko ima ovaj fon...

Kad si vec tu da te pitam, da li da apdejtujem na JB ? Ima li bagova?

p.s. Pitam za formiranje zato sto mi je prodavac rekao da moze i ne mora...

Bateriju samo na pola sata pre prvog uključivanja treba puniti i više ne (imao si foliju preko ekrana).
A apdejtuj naravno, više ne postoje problemi, štaviše bolji je za minimum 50% od fabričke verzije.
Savet: koristi malo ICS pa kad apdejtujes tek tad videćeš pozitivne stvari.
Mana je ostala ista da sagovornika tokom razgovora slabije čuješ negde napolju gde je buka!

E ***... Punio sam ga sat ipo, sad sam skinuo. Da, bila je folija, al sam je skinuo jos u prodavnici i nisam obracao paznju. Ma ne mogu da se naviknem nikako. Sa sybiana kad predjes na ovo, nebo i zemlja. :D Sta su oni smart tagovi? I to sam dobio (3 komada) al ne znam za cega je. :D

Ne znam koliko ce ti znaciti smart tags/NFS ali evo par tekstova za upoznavanje :

http://mobilnimarketing.me/softver-i-tehnologija/sta-je-nfc-i-cemu-sluzi/

http://www.sonymobile.com/global-en/products/accessories/xperia-smarttags/

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.sonyericsson.extras.smarttags&hl=sr

http://www.youtube.com/watch?v=yQKYlBrdf6k

A sto se JB tice.. poslednja verzija je navodno ispravila sve bagove ali sacekaj jos neki odgovor ili vidi po netu.. nema velike razlike izmedju ICS i JB pa ne moras da zuris sa apdejtovanjem.

Poslednja izmena:
Kako da obrisem sat sa ekrana? Slucajno sam dodao jedan, pa sad imam dva ista... Aaaa izludeh.

edit: skontao... :D

Poslednja izmena:
Tebi ce naredni dani biti zanimljivi kao da si u spejs satlu :) :d

Mišljenju sam da je na ovom modelu mnogo korisniji i vizuelno bolji JB od ICS, plus šljaka super posle update-a. Ima li ko još ispravljenu verziju JB-a?

Imam .pdf dokument, uputstvo za ICS ali ne može na forum da se okači jer prelazi 1MB pa ne znam kako da ti pošaljem?

Upload-uj na Dropbox pa okači link.

Upload-uj na Dropbox pa okači link.

Evo:
[video]http://db.tt/kl5AjY7K[/video]

(p.s.Samo da te pitam, one opcije u dropbox-u delete ili move, šta se dešava kada odaberem neku od njih? Da li mi briše iz memorije telefona ili samo iz te apkikacije taj selektovani fajl koji sam učitao iz memorije? Kako da se odjavim zauvek ako se nekad odlučim na taj korak (prvi put koristim dropbox)?)

Poslednja izmena:
SvenGoran, evo .pdf dokument preuzmi kompletno uputstvo za tvoju verziju OS-a. Na sajtu SONY -a stavljaju samo najnovija uputstva a stara brišu.
[video]http://db.tt/kl5AjY7K[/video]

(p.s.Samo da te pitam, one opcije u dropbox-u delete ili move, šta se dešava kada odaberem neku od njih? Da li mi briše iz memorije telefona ili samo iz te apkikacije taj selektovani fajl koji sam učitao iz memorije? Kako da se odjavim zauvek ako se nekad odlučim na taj korak (prvi put koristim dropbox)?)

Ako ti je uključena sinhronizacija briše ti i sa telefona.

Lepo, odjaviš se i onda obrišeš nalog tamo u settings - u.

Kako briše s telefona iz Android aplikacije gibo? Tu nema 2 way sync i kome to treba mora da koristi poseban program za to. Na PCu radi tako kako si rekao, na Androidu ne.

Ma ja sam i mislio na PC, a pišem mobilni...
Nisam se još razbudio :-D

Dobro jutro!:cool:
Probao sam. Ne briše iz telefona nego iz Drop-a, a zbunilo me to što je bio .pdf dokument- uputstvo u Dropbox-u pa sam ubacio u mob i kada sam obrisao iz Drop-a obrisalo iz telefona.
Uglavnom ne briše iz interne, bar ne na ACRO;)
Hvala, super apk ali samo ima 2GB:( ali koristi mi jer nemam microSD a 95% mi pun telefon.
Kako da se odjavim zauvek sa dropbox-a, ako nekad odlučim tako?
Evo uputstvo za JB i ispravljene verzije JB-a:
[video]http://db.tt/SqBVGcdC[/video]
[video]http://db.tt/HZSwXncI[/video]

Poslednja izmena:
Hvala za upustvo Iske, skino sam ga. Hocu da odradim apdejt na JB, samo sad je problem jer na Pc comp mi izbaci verziju 6.2.B.1.96, a na fonu 6.2.B.0.200 pa ne znam koju da izaberem?

Moja ažuriranja su bila sve preko mob-a i preko wifi-a skidao, bez računara. Ako možeš tu najnoviju uzmi ili probaj sa fon-a tu .200 pa ti možda nakon ažuriranja stigne i ta kao na kompu.
Šta god ti treba ako mogu pomoćiću, naravno i drugima.:)

Screenshot_2013-09-14-19-29-12.png

Kako da onemogucim ovo, tj. da li treba da se izlogujem sa fejsa da mi ne bi stizale poruke na caskanju? Kada ne koristim fon stizu mi poruke jer sam izgleda stalno online :trust:

p.s. Iske, koja je tvoja trenutna verzija JB-a?

Prilozi

• Screenshot_2013-09-14-19-29-12.png
    Screenshot_2013-09-14-19-29-12.png
    612.2 KB · Pregleda: 48
Poslednja izmena:
Pa to ti je je Facebook messenger :) obriši ga ako ne želiš to

Pogledajte prilog 123281

Kako da onemogucim ovo, tj. da li treba da se izlogujem sa fejsa da mi ne bi stizale poruke na caskanju? Kada ne koristim fon stizu mi poruke jer sam izgleda stalno online :trust:

Ili se izloguj sa facebook-a ili otidji u settings pa apps, tu nadji facebook pa u gornjem lijevm uglu gdje pise show notifications, ako stoji kvacica klikni tu da je vise ne bude, mada ne znam da li to vrijedi i za facebook messenger, ima li on svoja podesavanja pa da se tu iskljuce notifikacije ili iskakanje chat baloncica :D :)

To su chat heads, tako se zove opcija. Nego on neće uopšte da bude dostupan na fejsu koliko sam shvatio...

p.s. Iske, koja je tvoja trenutna verzija JB-a?

6.2.B.1.96
Koja je tebi sad verzija, kako si ubacio, sa kompa ili putem wifi-a?
Kako si uokvirio i stavio strelicu na screenshot, na komp ili se može u telefonu izmeniti?

Dejan, šta si uradio sa svojim acro s, nabavi li masku ili ekran?

Poslednja izmena:
Ali ako se da popraviti sto da ne...:cool:
Imaš ovu novu verziju JB-A? :)

Joj reče mi da imaš, sad videh.:rolleyes::D
Nego kako šljaka sad, ima li problema?
Meni se čini da su opet zeznuli ono kad pričaš sa nekim tokom običnog poziva pa se slabo čuje na onim mestima gde je malo jača buka. A nisam primetio neku razliku kada uključim eliminaciju buke (zvali me sa mog acro s na drugi mob.) ili ona deluje baš u ekstremnim uslovima u kojima sigurno neću čuti sagovornika!:confused:

Joj reče mi da imaš, sad videh.:rolleyes::D
Nego kako šljaka sad, ima li problema?
Meni se čini da su opet zeznuli ono kad pričaš sa nekim tokom običnog poziva pa se slabo čuje na onim mestima gde je malo jača buka. A nisam primetio neku razliku kada uključim eliminaciju buke (zvali me sa mog acro s na drugi mob.) ili ona deluje baš u ekstremnim uslovima u kojima sigurno neću čuti sagovornika!:confused:

Verzija mi je 6.2.B.1.96

Pa u sustini sve mi ok radi, mozda me nekad slabo cuju kad sam na viberu, i nervira me ovo sad kad drzis home dugme upali se google pretraga umjesto aktivnih aplikacija da ih mogu gasiti, mozda navika, dok se naucim da trebam 2 puta brzo tapnuti, i nisam jos provjerio jel ima lag kad pusta film na tv preko hdmi kabala. Ja jedino muku mucim sa baterijom, pa ja dnevno punim 2 puta telefon, ako se uhvatim neke igrice ili interneta ode baterija, dobro, moram priznati da mi wi-fi stalno ukljucen, da mi je osvjetljenje na 100% uvijek i da telefon ne ispustam iz ruke, al bukvalno, ono iskoristavam ga maksimalno.

Evo ako nekoga zanima i moze izvuci neki zakljucak, jer se ja nisam ovim bas puno znaimao:

Screenshot_2013-09-15-13-14-41.png Screenshot_2013-09-15-13-15-00.png Screenshot_2013-09-15-13-15-25.png

Da, nisam zeleo da sam uvek dostupan na fejsu jer mi je uvek caskanje offline. Sredio sam to.
@Iske, apdejtovao sam sa kompa 6.2.B.1.96, 2pac mi je rekao da je to novija verzija mada sam imao i 6.2.B.0.200 mogucnost sa fona i posle apdejta je nestala. :D
Ono uokvireno sa strelicom sam na kompu u paintu odradio.

Jeste vi ubacivali fon u vodu? Ja jos nisam probao, nekako me strah. Sumnjivi su mi oni dugmici, posebno onaj za paljenje telefona koji svakodnevno koristim pa da voda ne udje. :)

Zasto mi je WiFi signal slab? Sedim pored rutera i imam 2 crte signala (od 3 ukupno). Nekad se desi da bude i samo 1 crta.

Poslednja izmena:
Jesi uradio factory reset posle apdejta?
Hoće telefon nekad da se pogubi, pa je dobro uraditi reset.

Nazad
Vrh Dno