Šta je novo?

cooling pad

Slypire

Cenjen
Učlanjen(a)
27.04.2013
Poena
195
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 5600x
Matična ploča
AsRock B550M
RAM
Corsair 16gb 3600MHz CL16
GPU
Sapphire RX580 8GB
Storage
Samsung EVO 250gb
Zvuk
HyperX Cloud II
PSU
EVGA G3 750W
Monitor
BenQ XL2540
Miš & tastatura
Logitech G Pro X Superlight | Corsair STRAFE Cherry MX Silent RED
Laptop
MB Pro 14" M1
Mobilni telefon
iPhone 13 PM
Steam
slypire
Pristup internetu
  1. Optički internet
Pozz ljudi, s'obzirom da picim dosta igrica na laptopu,a on stoji na drvenoj podlozi i greje se podosta, zanima me koje hladenje je bolje

Cooler Master NotePal X1
ili
Cooler Master NotePal X2

vidim da X2 ima 100 obrtaja manje u minuti, ali i da je tise, pa me zanima da li neko ima iskustva, i sta je bolje uzeti, hvala :)

imam X1 sve preporuke, imas "obrtomer" pa mozes da regulises ako ti je glasnije, imas i ovde negde vec obradjenu temu pa pronadji

Trazio sam po forumu ali nigde nisam video koji cooling pad je bolji od ova dva

Imao sam X1, dobar je i završava posao, al' bi' svakako išao na X2 ako cenovno ne odskače mnogo od X1 (veći vent, bolji protok, manja buka).

Ono što ti je bitno kod postolja jeste da ne budu skroz plastična i da vent(ovi) duva(ju) u najvrelije delove laptopa. E sad, X serija ti je neki kompromis toga, jer ima alu rešetku i vent koji pokriva dobar deo laptopa.

Postolja koja imaju podesive ventove il' ventove na mestima koja baš odgovaraju tvojim potrebama je kod nas nemoguće naći (nije ni u svetu isto lako). Zato sad proizvođači mahom furaju fazon sa jednim velikim ventom sa dobrim protokom vazduha koji predstavlja neko univerzalno rešenje.

Obrni-okreni, gledaj da ti postolje tj. deo na kome direktno stoji lap ne bude plastično, da ima što veći ventilator (potenciometar ako ima, još bolje) i da nije neki ultra krš od izrade. Naravno, redovno čišćenje laptopa od prašine ti je pod obavezno, inače ti vent. neće biti od neke preterane pomoći.

Ako nije velika razlika u ceni definitivno dvojka. Mada sve opet zavisi i od rasporeda ventilacionih otvora na laptopu pa bi na osnovu toga možda mogao da razmisliš i o nekim drugim modelima iz njihove ponude

Postolja koja imaju podesive ventove il' ventove na mestima koja baš odgovaraju tvojim potrebama je kod nas nemoguće naći (nije ni u svetu isto lako). Zato sad proizvođači mahom furaju fazon sa jednim velikim ventom sa dobrim protokom vazduha koji predstavlja neko univerzalno rešenje.

Bio je do skoro dostupan CM U2, ne znam da li ga ima jos. Kod njega je moguce menjati polozaj ventova a i ceo je od aluminijuma. Jedino sto mi se ne svidja je malo veci nagib pa mi laptop cesto klizi osim ako ne stavim nesto ispod postolja kako bi umanjio taj nagib.

Ljudi budzet je 4,000 RSD molim vas da mi napisete predloge u pitanju je laptop od 15.6 koje postolje da uzmem, samo da oladi laptop sto vise...

Ustedi malo i uzmi CM Storm SF-19 ja ga imam i mogu da priznam da jedino on pravi vecu razliku. Ovi ostali tesko.
Pored toga imas Thermaltake Massive 23, Notepal XL i Notepal X3(koji doduse malo iskace van budzeta). Ja bih zaobisao X1 i X2.

Poslednja izmena:
hvala na odgovoru, da li mi mozes reci tvoje misljenje o notepal i300 ono je cetir hiljade a cini mi se lepo, pristojno a ima i lep broj obrtaja hvala unapred

Nazad
Vrh Dno