Šta je novo?

Win 7 boot problem

Poske

Slavan
Učlanjen(a)
12.05.2009
Poena
309
Imam sledeci problem, posle instalacije (kod prvog butovanja) win7 ultimate x64 operativnog sistema na laptop LENOVO b590, odmah prilikom butovanja sa hdd pojavljuje se slika sa izborom operativnog sistema (prilog sa slike).
Kako je to moguce resiti?

Prilozi

• SAM_1433.JPG
    SAM_1433.JPG
    433.8 KB · Pregleda: 240
Imas mozda jos neku verziju win7 pa da ponovo probas instalaciju(pre toga naravno formatiraj tu particiju).

U bosu ti je podeseno da prvo botuje CD.
to je normalno zbog instalacije kod prvog restarta udi u bios i namesti da prvo bude HDD.

Na zalost nije, instaliran je Win sa usb flesa, i posle toga sam promenio na hdd.

Imas mozda jos neku verziju win7 pa da ponovo probas instalaciju(pre toga naravno formatiraj tu particiju).

Ovaj sam vec instalirao na par racunara (desktop) i radilo je sve bez problema...

Ako ne uspem da resim onda cu pokusati neku drugu verziju win 7...

Ptobaj na f8 pa biraj opciju disable driver signature enforcement.

Ovo nije zavrsena instalacija,vec prvi restart i sada treba da nastavi zar ne?
Da nisi koristio nesto za kreiranje usb boot?
http://www.userdrivers.com/Notebook...for-Windows-XP-Vista-7-8-Server-2008-x86-x64/

Da, zavrsena je, i prilikom svakog pokretanja trazi biranje ili se automatski butuje posle 30sec. Za kreiranje butabilnog flesha sam korstio WiNToBootic, pokusacu da napravim sa ovim programom flash disk pa da vidim na sta ce da ispadne... :)

Mozda da probas neki od win7 boot loadera i vidis koje sve boot opcije imas i nepotrebne izbrises...drugo sto bih pogledao u bios u tog laptopa koje opcije imas za boot sa hdd-a. Konkretno da li je u UEFI legacy ili nekom trecem modu...

U kritikinom stilu:

To je GRUB. Piratizovao si Windows. :p

sam633

Nisam shvatio ovo, ali to je stvarno GRUB
Nešto nije u redu sa tom instalacijom Windowsa, još nisam video da se GRUB instalira sa Win-om

Naravno da se ne instalira. To je GRUB sa "haktivacijom". Dalja priča ne dolazi u obzir.

Jel si prilikom sledeceg paljenja izvadio USB ili si ga ostavio ? Kada si pravio te slike, jel usb sa instalacijom i dalje u lapu ?
Sta se desava kada izvadis USB, jel se podize sistem ili prijavi neku gresku ?

Deluje da je u pitanju piratska verzija Windows 7 sa nekim boot loaderom , pokusaj neki drugi Windows 7 i ubaci na USB preko Windows 7 USB/DVD tool ili Preko Rufus-a!

Deluje da je u pitanju piratska verzija Windows 7 sa nekim boot loaderom , pokusaj neki drugi Windows 7 i ubaci na USB preko Windows 7 USB/DVD tool ili Preko Rufus-a!

Čekajte, izgleda da uopšte niko nije svestan da isti bootloader pokreće naš piratski Windows, jer bez njega, ne bi bio piratski. :d

Ljudi orginalan Windows,instaliraj pa se "aktivira" naknadno.
Kakav integrisani bootloader,to je za ljude koji imaju dve leve,i samo pravi probleme.

I opet nije jasno. Mogu samo da izneverujem. :D I u toj naknadnoj "aktivaciji", opet staviš bootloader sa slike. Ako nisi znao, možeš ubaciti neki skript, komandu koja će se pokrenuti na kraju instalacije. U to spada i GRUB sa "haktivacijom" i u zavisnosti od komande, može se dobiti opet ovo sa slike.

Ne stavljam nista i ne dobijam nista slicno kao na slici.
Ko zna sta radi on nema problema ko ima te dve leve on dobije to sa slike.:D

Razumem ja tebe i znam o cemu pricas.
Ja opet kazem ja ne stavljam vec oduzimam.

To bi bilo dobro da moze da stigne do toga.
Ne moze da zavrsi instalaciju ima neki budavi Windows 7.

Nije nam javio sta je uradio, a pokrenuo je temu :(
Takodje nigde nije napisao da je izvadio usb prilikom butovanja. Napisao je da je promenio na HDD (iz biosa valjda), a ko zna kako je on to promenio.
Takodje je napisao da mu je ta ista instalacija pre toga radila na nekim drugim racunarima, i da nije imao problema.
Verujem da je ceo problem bio u USB-u koji je ostao u racunaru, i sistem se i dalje sa njega butovao...

Poslednja izmena:
Pozdrav momci! Hvala svima na odgovorima, moram da se izvinem, taj dan sam otisao na odmor i tek danas dosao nazad, i resio da sredim ovu stvar... Da razjasnimo neke stvari, taj win sam stavljao na dosta racunara ali desktop, i radio je bez problema... Druga stvar, ovaj problem nastaje posle instalacije windows 7 , znaci ne posle vadjenja usb-a i ostalo, nego se taj problem javlja posle prvog restarta laptopa, nakon sveze instalacije i pokretanja... p.s. nisam resio problem ni sa drugim tool-om za instalaciju sa usb-a.

Probao sam i ovo i nije ni do toga, jedino sto cu da uradim je da cu da stavim neku stariju verziju win 7, bez ikakvih dodataka, pa da vidim sta se desava, a ova trenutna verzija je u junu skinuta sa svim apdejtima do tog meseca, ubaceni su win loader i neki programi pa je moguce da je do toga.

Poslednja izmena:
Naravno da nije.

Možeš lepo skinuti zvaičan Windows 7 SP1 odavde. (skroluj dole)

Eto odgovora na tvoje pitanje s početka.

Pa jasta, u pravu si, ali nisam imao dosad problema sa ovom 7-micom pa mi je bilo ne jasno zasto sad... Inace stavio sam stariju tu verziju bez ikakvih dodataka i apdejta i sad sljaka bez problema!

Moguće je da nije ta budžena verzija sedmice kompatibilna sa hardwerom pa pravi problema. Viđao sam to.

Vrh Dno