Šta je novo?

Litecoin [LTC] (scrypt)

Znaci mojih 6% je ispalo jos i zlatno koliko neki imaju. Izgleda da je coinotron uzasno preopterecen.

stratum+tcp://stratum2.wemineltc.com:3333
stratum+tcp://eubackup.wemineltc.com:3333
stratum+tcp://eu.wemineltc.com:3333

To su EU serveri njih koristi!

A zašto ne kopate na www.liteguardian.com ?

Ko želi neka mi pošalje na PM email da mu pošaljem pozivnicu, da bi smo učestvovali u nagradnoj igri (nagrada je 600 LTC-a). Više o tome pročitajte na gornjem linku, a eventualni dobitak delimo na ravne časti (koliko nas bude bilo).

Inače, Pool Fee: 2%, vrlo je stabilan i ima nas 6-10 koji kopamo tamo (možda ima i više, pričam o našem timu).

Registraciju možete i sami da odradite ali onda nećete učestvovati u nagradnoj igri. :)

Koliko dugo kopas na liteguardian, saljem ti na pm mail, pa bi probao tamo da kopam.

Koliko dugo kopas na liteguardian, saljem ti na pm mail, pa bi probao tamo da kopam.

Ja sam tamo od 16.08. (ili pak 13. mrzi me sad da gleadm statistiku isplata). Sem jedne havarije sa EU serverom (tada sam prešao na USA) koja je bila regularno objavljena nije bilo nikakvih problema.

Edit: Ipak sam tamo od 09.08. Punih mesec dana. :)

Poslednja izmena:
Jel ono normalno da pokazuje onoliki hashrate?
Aj videcemo ako ce da se pokaze, za sada mi deluje ok.

Pa sta mislis, da ostavimo jevreje u stek da miruju do oktobra;)

ili da se uzmu postojece grafike posto ne verujem da biti neka velika razlika u kH/s izmedju poslednje sedmice i nove osmice. I ako bude kontam dac ce osmice vuci vise struja pa ce se doci na isto.

A zasto ne ides na klasicnu berzu preko nekog brokera..das mu da radi za tebe za procenat, ako ne znas sam

Liteguardian je ok sto se mene tice. Reject ~0.5, daje koliko i treba, najboji interfejs, statistika od svih bazencica koje sam probao. + vise nezavisnih servera kad jedan prsne drugi radi. Jos mozes da pratis temperature grafika preko njih ako zelis.

Litepooleu je takodje ok, kad radi :)

Hmm ne znam zasto ocajno, meni lepo otvara da je brze ne bi primetio. Mozda si mislio na ovaj drugi litepooleu?

Ne, mislio sam na Liteguardian. Sad je malo ubrzao ali za refresh mu treba 6 sekundi, bilo je i preko 10. Ne znam kakav ti net i komp imas ali to je sve samo ne brzo. Za manje vremena na coinotronu mogu da uradim logout i login bez problema. Svuda radi minimum duplo brze. Ali ajd, server ok radi, to za sajt i nije toliko kriticno.

Nešto razmišljam samo, da li je neko više upućen, koje su šanse da će se do npr polovine i kraja sledeće godine pojaviti asic neki za scrypt coine? Jel se razume neko malo ozbiljnije koliko je to teže napraviti? Verujem da većina može samo da nagađa i da kaže: ma nema šanse to je neiplativo, to je nemoguće itd. ali pitanje zaista da li je neiplativo? Npr kompanijice koje su već napravile ili sad prave asic-e za BTC, da bi povećali svoju zaradu i uzeli još para kasnije, kad konkurencija za BTC bude prevelika, možda razviju i za LTC i ostalo neki uređaj i onda stvarno bye-bye GPU mining... Npr ovi šveđani https://www.kncminer.com/pages/faq kažu da planiraju kasnije da razviju i "multicurrency device". Naravno, pitanje da li je tačno da to planiraju, pošto još ni za BTC nisu sve završili, ali ostaje pitanje onako generalno. Znam i da je dosta ljudi i za BTC asic bio totalno skeptičan pa evo sada već mesecima uveliko šljakaju ;).

Postoji sam o jedan VELIKI problem za "scrypt ASIC" uredjaje...vise NIKO nece dati novac unapred za njihov razvoj....kao sto su davali za prvi ASIC - BTC.....jer se apsolutno svi koji su isporuceni nisu nikom isplatili....osim proizvodjacu

Ja cu jos jednom da ponovim ASIC za LTC bi bio ~10x komplikovaniji, za njegov razvoj treba dosta vise para, takodje sad lupam ali performanse ni blizu toliko dobre nemogu biti kao za BTC!

Po meni minimum 2-3 godine ako se LTC ustali kao profitabilna valuta!

Postoji sam o jedan VELIKI problem za "scrypt ASIC" uredjaje...vise NIKO nece dati novac unapred za njihov razvoj....kao sto su davali za prvi ASIC - BTC.....jer se apsolutno svi koji su isporuceni nisu nikom isplatili....osim proizvodjacu

Vidiš, nisam razmišljao na taj način, verovatno bi bila malo manja navala, ali sigurno bi se našlo dosta ljudi koji bi uplatili neki preorder.
Inače za BTC Asic bih dodao, da ko je uplatio prvu i drugu turu Avalona su napravili posao decenije, a za ostale manje ili više stoji ovo što kažeš..

Ja cu jos jednom da ponovim ASIC za LTC bi bio ~10x komplikovaniji, za njegov razvoj treba dosta vise para, takodje sad lupam ali performanse ni blizu toliko dobre nemogu biti kao za BTC!

Po meni minimum 2-3 godine ako se LTC ustali kao profitabilna valuta!

Valjda se da će da se ustali, da ne moramo da rasprodajemo grafike za koji mesec. Sad je prilično mala zarada (nešto kao u decembru za BTC) nadam se da je samo krizni period :D, videćemo.

Vidiš, nisam razmišljao na taj način, verovatno bi bila malo manja navala, ali sigurno bi se našlo dosta ljudi koji bi uplatili neki preorder.
Inače za BTC Asic bih dodao, da ko je uplatio prvu i drugu turu Avalona su napravili posao decenije, a za ostale manje ili više stoji ovo što kažeš..

Valjda se da će da se ustali, da ne moramo da rasprodajemo grafike za koji mesec. Sad je prilično mala zarada (nešto kao u decembru za BTC) nadam se da je samo krizni period :D, videćemo.

e pa mi sad cekamo da dodje nas april, ali za LTC :) ;)

'bem ti misa :D

kako smes da drzis toliku sumu

Poslednja izmena:
^Polako, tek sam kupio litecoine. :d

Btw, nesic me podseti, kako se namesta ona two step verifikacija (kako li se vec zove), ja to uopste nemam. Doduse sigra je 20+ karaktera ali opet, da budem siguran dok ne prebacim offline.

Ne izazivajte momci, trazite djavola

Svaka čast, ja s mojih 76 komada ti baš zavidim. :)

Nego, nije ti frka da to čuvaš na berzi?

Edit: Vidim da su te i drugi to već pitali. Brzo stavi OTP jer password i od 20 karaktera se lako probija. Obavezno štikliraj sva tri polja za OTP.

Edit 2: I da dodam još ovo. Razumem te u potpunosti jer znaš za onaj stari vic: "Džaba mi da *ebem najlepšu manekenku na svetu ako za to niko ne zna." :D (tako nekako ide, zaboravio sam)

Poslednja izmena:
Problem je taj sto mutantski lopovi parte svakog ko ima veze sa crypto svetom.... treba biti obazriviji, ja sam za to da se postavljaju takozvani honey pot, i kad ga navatas za primer ostalima pokazes sta zasluzuju, jer sve je to balavurdije sa 3 grama mozga

Problem je taj sto mutantski lopovi parte svakog ko ima veze sa crypto svetom.... treba biti obazriviji, ja sam za to da se postavljaju takozvani honey pot, i kad ga navatas za primer ostalima pokazes sta zasluzuju, jer sve je to balavurdije sa 3 grama mozga

Ma ne možeš mu ništa s honey pot-om. Nemaš ti sredstva, sem ako ne radiš za neku domaću agenciju. :)

Čak i ako dođeš do njegove Ip ne možeš dalje jer imaš nepremostivu barijeru - provajdere koji tebi kao pojedincu neće davati nikakve podatke.

Jos treba da naletis na nekog ko zna to da uradi, a nikad nije cuo za proksi. To malo teze.

Vrh Dno