Šta je novo?

Microsoft buys Nokia devices unit for $7.2 billion

Toliko priče o nečemu u šta niste ni sigurni... nisu iste kamere. PV808 ima veći senzor i mnogo toga drugog što fali Lumiji 1020. Da ste čitali ovu temu umesto samo postovali mogli ste od NSXa i Razbojnika da pročitate razlike između te dve kamere.

nisu, 808 ima veći senzor, urađen u FSI tehnologiji kakva se koristi u DSLRovima a ne BSI kakva se koristi u ajfonu ili galaksijima ;) + ima i posebni DSP koji mu omogućava oversampling, 1020 ima samo obični resize (a ostalo je marketing)

Toliko priče o nečemu u šta niste ni sigurni... nisu iste kamere. PV808 ima veći senzor i mnogo toga drugog što fali Lumiji 1020. Da ste čitali ovu temu umesto samo postovali mogli ste od NSXa i Razbojnika da pročitate razlike između te dve kamere.
jes buraz mi je obrazlagao zašto je uzeo 808 over 1020 al sam bio previše pijan :d

To sto je Apple napravio u americi Nokia je mogla za ostatak sveta, mogli su imati 20-25% ukupnog trzista sopstvenim ekosistemom na sopstvenom HW. Malo li je.

Zaboravljas se i sad WP telefoni kupuju zato sto je to Nokia.

Meni je kod WP-a smesno sto tek sada dobija stvari koje Android već uveliko ima, a broj aplikacija još uvek zaostaje za Androidom i iOS-om - postavlja se pitanje šta je to toliko bolje kod njega da bi nateralo korisnike da ga masovnije koriste (gladak interfejs očigledno nije dovoljan za tako nešto)
BTW 808 je fotoaparat sa Symbianom u koji je ubačen GSM, GPS i wireless modul tj mobilni telefon :d

Dajem glavu da je Nokia ozbiljno gurnula MeeGo na trziste da MS ne bi mogao ni da udje sa svojim zakrzljalim WP.
Onda bas niko ne bi pravio telefone sa WP i zato je tu Elop odradio posao. Tuzno je kako se sve odigralo..

Stvarno? Zar nije ista tehnologija?
Mislim, truba ako su godinu dana veslali a nisu preveslali skroz tehnologiju na WP platformu...

Naravno da je truba ali nekima to ne mozes objasniti..

Google je dao skoro duplo vise za motorolu,koja je bila u dosta losijem stanju.
Verujem da ce M$ vratiti ove pare samo na kontu tuzbi i vansudskih poravnanja za patente.

ili pranje novce ;)

Cringley: Why Microsoft really bought Nokia

http://www.cringely.com/2013/09/03/microsoft-really-bought-nokia/

Doveli su MS coveka koji poslao sada vec legendarni memo o gorecoj platformi, zelji da se spase kompanija. Onda je lepo instant objavio smrt postojeceg Nokijinog OSa i unapred...
to se btw zove Osborne effect http://en.wikipedia.org/wiki/Osborne_effect

Poslednja izmena:
Apple nema veze sa ovom temom.
Molim pojedince da ne poksuavaju na toliko ocigeldan nacin proguraju apple vs others procu na ovom topicu sa postovima >"Meni je zanimljivo kako aplle nije ovo", "meni je zanimljivo kako zasto apple ne bi to uradio ovako" i slicnim pokusajima.

sad da li bi meego uspeo pored androida i ostalih os mozemo samo da pricamo :/
ako MS nastavi da pravi telefone kao sto je nokija pravila i jeftine i skupe wp8 telefone sa istim kvalitetom bice dobro :D

napakon da neko spreci tu apple diskusiju :D

Molim pojedince da ne poksuavaju na toliko ocigeldan nacin proguraju apple vs others procu na ovom topicu sa postovima >"Meni je zanimljivo kako aplle nije ovo", "meni je zanimljivo kako zasto apple ne bi to uradio ovako" i slicnim pokusajima.

Pazi, mozda im ne treba mnogo varijacija.
Mozda ce biti dovoljno da malo po malo popunjavaju sve cenovne kategorije (sem najvise u kojoj su ikljucivo bili do sada) sa po jednim uredjajem (kao sto su vec krenuli sa iPod Mini i sad iPhone5c), i da im to bude dovoljno da guraju narednu deceniju...

Microsoft/Nokia sa telefonima to vec ima sa celom Lumia familijom telefona.

Poslednja izmena:
Bice im dovoljno, ali onda ce na forumu da krene prica kako su redefinisali phablet/mini tablet iskustva svojim uredjajima i kako niko prije njih nije uradio nista bitno za planetu....

Kao Babidas ili Nika...

Bolje da su se spojili sa Jolla.

4 posta iznad, seizmos okacio vest :)

pricitaj ponovo post koji si obrisao ;)

ja mislim da ovo sto Microsoft radi nece nista promeniti jer se na primeru Applea moze videti kako niz pametnih akvizacija MOZE doprineti kvalitetnom proizvodu (iOS) koji na kraju potrosaci zele da kupe.

sa druge strane, microsoft NEMA kvalitetan proizvod (i nece ga dobiti kupovinom Nokije; ono sto mogu da dobiju je smanjenje troskova) koji kupci zele da kupe.

---

molim te vrati moj post ili cu ga ja vratiti (mada ako je izazvala burne reakcije... mozda bolje i ne ;) ali cinjenice ostaju cinjenice ^)

Poslednja izmena:
Kada već spominješ apple i kvalitet, ne vidim kako je iOS išta kvalitetniji od WP-a, isto sr..nje samo malo drugačije zapakovano.

Po feature-ima u sustini nema velike razlike izmedju 3 glavna igraca.
Razlika u kvalitetu/kvantitetu do izrazaja dolazi u aplikacijama za platforme, a za to su vise ekonomski/politicki razlozi uzrok nego sama inzenjerija.

Neverovatno mi je da tako nešto pročitam od čoveka koji je Android dev... jesi li ti uopšte koristio WP8 neko duže vreme? iOS7 jeste sustigao Android ubacivanjem nekih funkcija koje postoje već duže vreme na Androidu, ali WP8 još uvek debelo zaostaje.

Ja sam nakon 3 godine androida presao na wp8 i nemam nikakav problem niti se osecam osakaceno manjkom aplikacija ili nekih funkcija.
Sto mi je trebalo nasao sam i sve rade super,kamera odlicna,baterija traje jedan dan kao i na svakom androidu koji sam imao,wi fi,gps i 3g uvek upaljeni.
Telefon radi uvek jednako brzo i bez zastajkivanja,sve ono sto sam imao na androidu imam i ovde.
Ja sam jedan od retkih koji se osmelio na ovaj korak i sada mogu slobodno da preporucim wp8 jer jeodlican OS koji ce zadovoljiti 99% korisnika.

Jesi ti cuo za Nokijine Here Maps???

jes čuo ti za igo? kakve crne nokijine mape, sa tim ne bih smeo ni u wc da odem.

btw jel konačno ima nešto više sem autoputa za srbiju?

i da, ne pravi samo noki wp8 telefone.

Sta pricas bre ti Hanteru :d Znas da pises budalastine al u zadnje vreme mu ga bas dajes :)

Lol..o cemu ti pricas, pa jesi li ih koristio ili ne?? iGo ti koristi te Nokijine mape sa kojima ne bi smeo u wc da odes..verovatno onda ne bi smeo ni sa iGo-om da odes u wc ;)

ja ne znam šta je vama, za igo imaš mape od milion provajdera.

edit: evo sad gledam udesili su mape, imaju gradovi :D pa nije im trebalo mnogo, jedno 5 godina...

Poslednja izmena:
Jeste ima..ali Navtekove su meni bar najbolje, a Navtek ti je kupila ta Nokija jos pre par godina :)

Nazad
Vrh Dno