Šta je novo?

Targo Telekom

Da li neko ima problema od jutros sa Targom? Ne radi ni Internet ni televizija. Probao sam i reset ONT-a i ne pomaze.

Nismo imali ni na poslu u Krnjesevcima. Zvao podrsku, kazu ima problem cela Pazova sa okolinom, bice sredjeno do 9h. Negde oko 8.35 sve je proradilo. :)

Totalni off:

Juče i prekjuče zbog radova u Ustaničkoj nismo imali vodu po pola dana.

Nemojte se nervirati ako vam nisu duplirane torrent brzine ili ako nemate net/tv po par sati.

Ne znate vi šta znači ostati bez struje/vode/grejanja...

Da li neko ima problema od jutros sa Targom? Ne radi ni Internet ni televizija. Probao sam i reset ONT-a i ne pomaze.

Nestalo je negde oko 3, 4 jutros, rekoše kad je došlo...

Pošto imam targo u SP na dva mesta imam u jednom od njih dosta problema sa resetom modema, što je najveće zlo, u pitanju je igraonica pa mi igraču j... sve po spisku...

Nadam se da će ovo to da promeni, da su downgradeovali modem ili šta je već prouzrokovalo problem...

Na zalost nece promeniti. Problem je bio neke druge vrste.
Ja licno sve vise verujem da je jedino resenje za sve ovo downgrade firmware-a.

U pocetku sam ONT koristio u bridge modu - nije bilo problema. Onda sam resio jedno vreme da ga koristim kao ruter i to je bilo ok do update-a FW. Nakon update-a su krenuli restarti. Nakon vracanja u bridge mod nisam primetio restarte.

U sustini to nije restart nego gubitak sinhronizacije sa "drugom stranom".
Poredjenja radi to je kao kad pukne link na DSL konekciji pa se ruter ponovo konektuje, samo sto kod GPON-a to traje malo duze.

Kod mene lici da je u pitanju bio restart, jer se gubio TV signal. Identicno se ponasao kao kad ga iskljucis i ponovo ukljucis.

Za Radnici Targa

Uvidom u rešenja koje je doneo Ratel, a Vi navodite da su koristili infrastrukturu Telekoma Srbije kako bi na nelegalan način provukli optičke kablove možda ima istine, ali pre će biti da je to obična laž, pa ovim putem pitanje.

Da li ste upoznati sa odobrenim projektima koji se tiču saradnje JKP Beogradski Vodovodi i kompanije Targo Telekom na provlačenju optičkih kablova za koje imaju rešenje od Ratel-a i koja mogu da se provere upitom u njihovu bazu?

Koliko iz priloženog može da se vidi nije u pitanju Telekom, nego druga firma, a koliko mi se čini spominjali ste i blokadu računa firme Targo Telekom, da bila je blokada ukupno 1 dan.

Još jedna informacija za Vas "bivše" zaposlene onda ako ste tako dobro upućeni u menadžment firme, takođe znate i da je pre mesec dana zatražena promena/dopuna podataka koja je 13.08 odbijena od strane APR, a koju je vlasnik Targo kompanije podneo, pa iz toga pitanje kada već tako sve znate, zašto je to urađeno?

Vi koji ocigledno radite u Targu i kada ste tako sve pedantni,mudri i pametni zasto niste obavestili potpisnike za uvodjenje vaseg cenjenog nevidljivog neta u Mirijevu u cemu je problem???

Čuo sam juče potpuno nezvaničnu vest da je Telekom Srbije kupio Targo Telekom. Verovatno nije tačno, al ako nešto zna, bar da potvrdimo istinitost vesti.

Čuo sam juče potpuno nezvaničnu vest da je Telekom Srbije kupio Targo Telekom. Verovatno nije tačno, al ako nešto zna, bar da potvrdimo istinitost vesti.

Ja sam :shock: i :zgran: meni se :hair: jer sam ako je to :wc: tacno onda samo mozemo da :wall: i :vomit: od muke...

Prijatelji dragi, ukoliko je to tacno, dobro nam dosli na Vektor, SBB ...
Kupi li ga Telekom ima da postane drugi ptt/kds koji nikad i nigde pokrenuo se nije i ovo sto sad ima, ima da nema ...

yooyo, nemam odgovor na tvoje pitanje - ali do sada je Telekom pokupovao sve sto je bilo u finansijskoj buli, a uz politicku direktivu.
najbolji primer je ArenaSport.

Vrlo vrlo moguce

Je 'l se meni ovo cini ili autentikacija ide brze nego pre ? Ja kad upalim ONT za 2min moze da se koristi internet, a pre je trebalo 3-5min...

Koliko god zeleo da pljunem telekom, sa dobrim razlogom, posle duzeg menjanja provajdera adsl mogu da kazem da su ubedljivo najbolji. Najbolji medju najgorima, ako hocete. Posto je Targo na trziste usao sve samo ne ozbiljno, ne znam sta bi ovo promenilo. Verovatno nista. Ledja nam pravi sbb sa svojom fiber ponudom i konkurencijom, i iskren da budem i za ocekivati je bilo ovako nesto, ali sam mislio da ce se dogoditi kasnije, kad mreza ojaca po broju korisnika. Ne znam kakva je isplativost sadasnje prodaje...mada oni verovatno znaju. :D

na apr-u nema promene vlasništva,mada je slovenac pre par nedelja pokušao nešto.. ko se razume u pravne papire neka pročita i objasni šta je..

Kako ja vidim a vrlo je moguce da se desi samo jedno jutro ustanete a ono nema neta, a TT lupio katance na vrata i na stranici sajta napise ne radimo vise.

Kako ja vidim a vrlo je moguce da se desi samo jedno jutro ustanete a ono nema neta, a TT lupio katance na vrata i na stranici sajta napise ne radimo vise.

Vidim da bi se mnogi tome radovali. Nije bitno da se u Srbiji raspostrani FTTH, bitno je da se ne naruši monopol velikih ISP-ova i da svi dobijamo poboljašnja jednom u godinu-dve, na kašičicu, po malo, da nam ne pozli.

A dok se to ne desi i dalje cemo furati najbolji net u Srbiji i boli nas uvo :smoke:

Vidim da bi se mnogi tome radovali. Nije bitno da se u Srbiji raspostrani FTTH, bitno je da se ne naruši monopol velikih ISP-ova i da svi dobijamo poboljašnja jednom u godinu-dve, na kašičicu, po malo, da nam ne pozli.

Pa cekaj sam im ja kriv sto su hteli da rade drzavi iza ledja, ako su vec hteli da rade posao onda nejdes drzavi u koju si usao iza ledja nego ides svim legalnim kanalima a kada se to prodje i sve takse i gluposti rese oko pravnih problema e onda im ne moze niko nista i mogu da se sire gde hoce. Ali kako rade sebi rade a svi vidimo dokle je to dovelo. Nije zabadava ono receno sve sto je lepo kratko traje.

Najgore od svega sto mi nikada necemo znati koji je pravi problem nastao i zbog cega se ceo ovaj zastoj napravio. Cisto sumnjam da su im OTN problem i da RATLE ne dozvoljava uvoz novih nego se nesto sankcionise ili ih neko sankcionise.

Ko zna kome su se sve zamerili i ko se najogunio i nece da im dozvoli dalje da rade. Ali polako kroz pricu ce se vec polako doznati deo problema.

I ja bih voleo da imam 30/15 mb net za 1500 dinara ali *** kada nam nije sudjeno da uzivamo nego da se jos uvek patimo sa ovim monopolistima, telekom na svoju stranu vuce a sbb na svoju. A kada se njih dvoje udruze e onda postaju *******a konkurencija i svako ko im dirne u profit je osudjen na propast a kada se rese konkurencije svako opet na svoju stranu!

Ocigledno da ima mnogo zavidnih i zluradih, ali TT ima sve dozvole i mreza je vec postavljena po citavoj Srbiji. Sad, ako tu i tamo koci i zadrzava po neki birokrata, to ne moze trajati ko zna koliko.

ONT svima radi, a problem je bio sa upgrade-om. A nabavku novih niko ne moze da im zabrani. Moze biti problem i kod proizvodjaca i neki zastoj zbog sezone godisnjih odmora ili neceg drugog, ali nista nije nepremostivo i nezamenjivo.

Ako bi sada TT bio na prodaju, cena bi mu bila bar 3 puta veca od ulozenog kapitala, jer je samo postavljanje mreze trajalo vise od 3 godine, pa i vreme kosta. Onaj ko bi to kupio, nebi se 3-4 godine lomatao samo oko postavljanja mreze, nego bi sve to vreme samo ubirao novac. I zato je sada vrednost te firme mnogo veca. Ne verujem da ce TT neko kupiti jer cifra bi morala znaci biti pozamasna, a jos manje verujem da bi je Slovenac u ovom trenutku prodao, jer ce vrlo brzo, kad se razradi i nabaci musterije, to biti mnogo veca vrednost i zarada.
Za Telekom ne verujem da bi u ovom trenutku mogao da bude kupac za TT, mozda ako proda svoj udeo u Bosni, inace je u kreditima.

TT ima jake klijente i verovatno rentira linkove sa kraja na kraj Srbije. Neće oni tek tako nestati.

Ocigledno da ima mnogo zavidnih i zluradih, ali TT ima sve dozvole i mreza je vec postavljena po citavoj Srbiji. Sad, ako tu i tamo koci i zadrzava po neki birokrata, to ne moze trajati ko zna koliko.

Ovde je došlo do premutovanja TT i Nuba Investa. Kada govoriš o TT onda znaš i sam da je to produžnica tj. ćerka firme ili ako ti je lakše samo lokalni provajder koji je dobio dozvole za izgradnju na pomenutim lokacijama koristeći infrastrukturu Beogradskog vodovoda, bliže provlačenje optičkih kablova kroz njihove kanale do pomenutih lokacija odakle posle granaju i kopaju do krajnjih korisnika.

Nuba Invest je firma koja je dobila sve dozvole za povezivanje na inostrane linkove (dokumenti dostupni na sajtu Ratel-a) i povezani su na 7 čvorišta sa susednim zemljama. Afera koja je poznata vezuje se upravo za tu firmu koja je mimo bilo kakvog tendera prokopala puteve po Srbiji i uradila fiber optičku mrežu.

Takođe direktor i osnivač Nuba Invest-a je isto tako osnivač Targo Telekom-a (Rasto Tomažič), sve ostale informacije o kompaniji Nuba Invest dostupne su na njihovom sajtu, pa ko želi neka proveri.

Poslednja izmena:
Proverite na sajtu APR-a. Nuba Invest jeste Targo Telekom.

Proverite na sajtu APR-a. Nuba Invest jeste Targo Telekom.

Proverio sam podatke koji su dostupni tj. dokumenta ali nema promene naziva kompanije Nuba Invest DOO u Targo Telekom ili sam preskocio taj dokument o promeni naziva. Ono što je pouzdano jesu sledeće činjenice:

NUBA SVETOVANJE IN INVESTIRANJE D.O.O. iz Slovenije, otvara produznicu/ćerku firmu NUBA NET DOO sa većinskim kapitalom od 89.09% koja je među članovima i Targo Telekoma.

Dozvole koje su dobili za povezivanje sa susednim državama po dokumentima dostupnim na sajtu Ratel-a se odnose na Nuba Invest kompaniju koje nema u registru pod tim nazivom (APR), ali imaju uredno izdate dozvole za međunarodno povezivanje kao i sertifikate za izgradnju mreže u Beograd-u i tehnička dokumenta za regionalno povezivanje (2011 godina), dok sa druge strane Targo Telekom ima izdate dozvole koje sam u nekoliko poruka iznad naveo.

Ovo je sve gledano sa pravne strane koja firma je dobila dozvole i za koju namenu od strane Ratel-a sa jedne strane postoji Nuba Net to je zvanična firma, onda se pojavljuje Nuba Invest koja dobija dozvole i koje nema u APR-u i na sve to Targo Telekom koji je registrovano preduzeće i na istoj lokaciji je kao i Nuba Net tj. po dostupnim podacima.

Ovo je ukratko, a iza svega stoji NUBA SVETOVANJE IN INVESTIRANJE D.O.O. iz Slovenije i kod Targo Telekom-a i kod Nuba Net firme, i za sve je zajedničko ime Rasto Tomažič koji je u jednoj i drugoj firmi direktor.

Nazad
Vrh Dno