Šta je novo?

Xperia Z/ZL

Ako cemo BAS realno, nista od tih notifikacija za 95% vas (nas) nije ultra bitno i hitno, da ne moze da saceka sledeci minut i po kad cete ponovo upaliti telefon.. Ne koristim tako, ali apsolutno mogu da razumem i one koji tako rade..

Ovo je manje vise tacno i slazem se da moze da saceka koji minut - neki mejlovi nebitni, notifikacije, pogotovo fb. Ali da mi WhatsApp i Viber tako kasne, to ne bi trebalo. Ipak imaju veliku upotrebu i isto znace kao sms. To je isto kao kad bi ti neko poslao sms ili te zvao na telefon a ti odgovoris tek kada ti padne na pamet da otkljucas telefon.

Jedino da preko noci stave na taj mod ili na neke druge modove za "cuvanje" energije. Razumem i ja ljude koji tako rade ali ipak sto je previse, previse je :D
Ipak je ovo smart :d

Poslednja izmena:
Ja stvarno ne znam da li je tolika propast sveta ako mejl ne pročitaš istog trenutka kad stigne. Šta ste radili pre smartfonova - sedeli uz komp 24 h dnevno.

Ne znam ni da li je bitno odgovoriti odmah na notifikaciju sa fejsa u kojoj Juca komentarise tvoju zajedničku fotografiju sa Minjom tokom Beer festa.

Sa druge strane, možda je forum pun biznismena kojima svaka sekunda znači izgubljene/dobijene milione evra. Pun doktora kojima svaki izgubljeni minut znači nečiji život? To bi mi već objasnilo neophodnost 24/24 konekcije.

Uređaji poput ovih treba da služe nas a ne mi njih. Ovako mi se čini da ste zamenili teze i da vi služite njih a ne oni Vas. Ako svake sekunde iščekujete notifikaciju za poruku, mail ili nešto treće. Jeste li stavrno u obavezi da odmah reagujete na tako nešto ili je to jednostavno u Vašoj glavi (izuzimam brokere, doktore, predsednike država i sl. kojima je stvarno važna neprekidna dostupnost)

Meni je lično, smartfon izuzetno zgodna stvarčica. U trenutku kad nisam pri kompu mogu da skočim do sajta Blica, Mozzarta i sl. Ako čekam negde (recimo kod doktora) odigram neku laganu igru. Ponekad mi zatreba i kao navigacija. A nekad stvarno i za mail, fejs ili nešto slično. Ali ne i da mi bude zamena za komp niti da ga držim tokom noći pored sebe u slučaju da treba da odgvorim na neku notifikaciju.

Kazes da telefoni treba da sluze nas a ne mi njih.
Pa sto ga sluzis onda time sto gasis konekciju da bi produzio trajanje baterije?
Sam si sebe ukopao.

Ne vidim logiku u tvom odgovoru. Ako mi više paše da ga punim svaku treću noć to je po tebi služenje telefonu?

Ja tu odbojnost ka punjenju svako veče kapiram jedino ako si neki nomad koji spava pod vedrim nebom pa je struja dragocen resurs :D
Greota je koristiti mašinčinu od 400€ kao neku symbian ciglu (u najboljem slučaju), upali mu bre sve živo što može, natakni ga na punjač uveče kad legneš i uživaj... :)
Ali dobro, ko nema nikakvu komunikaciju preko neta i ne gubi tako puno sa tim staminama i sl...

Poslednja izmena:
Ne vidim logiku u tvom odgovoru. Ako mi više paše da ga punim svaku treću noć to je po tebi služenje telefonu?

Jeste iz razloga sto pravis kompromis da bi dobio duze trajanje bateterije.
Ja telefonu ne sluzim time sto je kod mene sve popaljeno i ne mislim o nicemu do uvece dok ne legnem i ne stavim ga na punjac.

Vidis, meni stvarno ne treba sve to na telefonu. Nemam instaliran What's App, Fejs (barem nisam logovan) i sl. Imam Viber i Skype koji mi služe samo kada sam van zemlje. Telefon primarno koristim za razgovore (čak i SMS-ove minimalno šaljem). Pošto nisam stacioniran na jednom mestu važno mi je da baterija traje. Svaki put kada sam u mogućnosti ja je stavim na punjenje - da li imala 70% ili 30%. Ne znam kad ću je sledeći put staviti da se puni. Meni stamina mod nije kompromis jer mi te stavri ne nedostaju. A otprilike svakih 20-30 minuta uključim fon (da pozovem, javim se, odgovorim na poruku) pa tako dobijem sve te "notifikacije". Meni je XZ zamenio Nokiu E52 tako da mi ne treba ništa više od funkcionalnosti koje sam imao na njoj. Uzet je prevashodno zbog dobre kamere (zbog bebca kojeg sam dobio) kako ne bih stalno trčao za fotoaparatom.

Trebao si uzeti Nokiu 808,za tebe bi imala vecu upotrebnu vrednost.

A otprilike svakih 20-30 minuta uključim fon (da pozovem, javim se, odgovorim na poruku) pa tako dobijem sve te "notifikacije".

Ja bi rekao da to trosi vise baterije nego push notifikacije, ako moze neko strucniji da objasni. Push ne radi po principu "refresh svakih 2 sekunde" vec se prosledi samo onda kad se ta poruka posalje, a to da se pali net, odradjuje refresh svega i onda opet gasi kad ugasis ekran, i tako u krug, mi zvuci kao vece cimanje za bateriju..

Moguce, ali zasto mi onda baterija traje tri cela dana?
Inace, stvarno ima koristi od smartfonova. Upravo kucam sa Eko pumpe (ona posle bubanj potoka ka nisu). Naislo je tako jako nevreme da sam se morao skloniti pod bezbednost pumpe. Ja i 50-tak jos vozila. Imaju dobar wifi, tako da evo me na netu.

lol

3 cela dana ti traje jer ti fon manje vise stoji u stand by rezimu. Verovatno moze i vise samo smanji upotrebu na jednom dnevno i ima bar 4 dana da izgura.

Poslednja izmena:
Evo, pošto sam se dočepao civilizacije da kažem da ne grešim što telefon držiim na ovom modu. Ceo dan me pratio baksuzluk. Zahvatilo me prvo nevreme u BG - pokisao. Drugo na autoputu - snašao se stajanjem na pumpi. Zatim naletim ispred Požarevca na neki šut (verovatno nevreme izbacilo sa nekog kamiona) koje se nalazilo preko celog puta, bez mogućnosti obilaženja. Isečem gumu. Zamenim gumu i nastavim do ženinih gde su nas čekala deca. Kad tamo da krenemo - ispustila i zamenjena guma (***, 5 godina stajala). Pošto više nisam hteo da se cimam, a i da me izjutra bolje krene, prenoćimo kod ženinih. Ujutru, ženina Xperia U - prazna, moj drugi fon Alcatel 997D - prazan. Xperia Z - 11%. Taman da završim posao. Konačno, u 10h stigao sam kući.

Sto dolazimo onda do logicnog zakljucka:

Da nisi drzao staminu i imao stalno ukljucen net, ne bi imao toliko malera :D

Jel zna neko gde pazariti Xperia ZL? Trazim ga vec podosta, na oglasima ne postoji a u prodavnicama koje ih reklamiraju na netu ga nema.

Evo, pošto sam se dočepao civilizacije da kažem da ne grešim što telefon držiim na ovom modu. Ceo dan me pratio baksuzluk. Zahvatilo me prvo nevreme u BG - pokisao. Drugo na autoputu - snašao se stajanjem na pumpi. Zatim naletim ispred Požarevca na neki šut (verovatno nevreme izbacilo sa nekog kamiona) koje se nalazilo preko celog puta, bez mogućnosti obilaženja. Isečem gumu. Zamenim gumu i nastavim do ženinih gde su nas čekala deca. Kad tamo da krenemo - ispustila i zamenjena guma (***, 5 godina stajala). Pošto više nisam hteo da se cimam, a i da me izjutra bolje krene, prenoćimo kod ženinih. Ujutru, ženina Xperia U - prazna, moj drugi fon Alcatel 997D - prazan. Xperia Z - 11%. Taman da završim posao. Konačno, u 10h stigao sam kući.

Zato onaj usb auto punjac zavrsavsava veliki posao za male pare ,)

Poslednja izmena:
Koliko je kod za otkljucavanje i da li utice na telenorovu garanciju?

Sony Honami aka i1 ports on Sony Xperia Z. The ROM is called existenz.
It's pretty much a full Honami port with even the Honami Camera! Also,photo sphere!

[YOUTUBE]J9OWvguiZx4[/YOUTUBE]

[YOUTUBE]Nd31jJcz3HE[/YOUTUBE]

Ova time shift opcija u kameri je do jaja, valjda za 2 sekunde ''ispuca'' 61 fotografiju.

Poslednja izmena:
Kako bese roveriti cji je ekran i koji je bese bolji sharp ili jdc?

Napisao je STrider ali dovoljne su i oci jer je taj jdi stvarno uzasan. Mada XZ sa tim ekranom se ne prodaju od sredine marta, samo sa njim prve 2-3 nedelje a onda jdi/sharp i od sredine marta samo sharp, znaci na jdi mozes da naletis jedino po oglasima ako je neko kupio na samom pocetku prodaje.

A kazem da su dovoljne oci jer je ekran ispran i direktno gledano a uglovi gledanja su katastrofa.

Evo poredjenja sa Xperia Ion koji takodje nema najbolje uglove gledanja http://www.youtube.com/watch?v=QS4jwq0FwUU
A ovde sa XP koji ima odlicne uglove gledanja, kao prosecan ips :
http://www.youtube.com/watch?v=UMZAneIcRyQ
http://www.youtube.com/watch?v=flK8sh7gihg
http://www.youtube.com/watch?v=9AkfFNFhHsc

Zato kazem da je dovoljno samo baciti pogled i proceniti.

Sony Xperia Z gets the Android 4.4 KitKat treatment in a stable ROM release

Poslednja izmena:
Folija

Jel se moze i smije skidati ova fabricka folija sa obje strane? Jel ovaj SONY tekst na prednjoj strani na staklu il na foliji? Prije par dana sam isao do servisa da zamjenim foliju i tamo nisu htjeli da je skidaju jer je fabricka i nisu znali dal se to radi ili ne :)

Ne znam zasto bi je uopste skidao? Ja sam preko nje nalepio jos jednu foliju.

Koristim ovu čuku već par mjeseci - i fercera savršeno - pa sam prilično izgrebao folije sa obje strane. Zbog prirode posla kojim se bavim često sam na terenu pa snimam po kiši, suncu, vjetru, pod vodom - i sve radi. Super tel.

Imam problem na Xperia Z 4.2.2. Dok razgovaram sa nekim, ne čujem ništa na zvučniku namenjenom za pozive, dok mene svi čuju lepo. Kada uključim spikerfon cujem lepo ali na donjem zvučnika naravno. Da li neko zna u cemu je problem? U međuvremenu ja skidam 4.1.2 pa cu videti da li će se nešto promeniti po ovom pitanju.

Nazad
Vrh Dno