Jutros sam se vratio sa kraceg izleta.. zateklo me je 36-38*C u stanu.
Nakon provetravanja i spustanja temperature na 31-32*C, ukljucim klime da hlade "na 16*C". 5 sati su radile... nisu uspele 5*C da snize! Jos uvek nisu spustile ispod 26*C!
Mitsubishi MXZ-5C120VA je spoljna jedinica cini mi se (ili 4C-100VA, ali ima 5 mesta za klime pa nije logicno da je 4C), split sistem, FD25VA su dve unutrasnje i neke dve G serije isto 25VA.
Kvalitet...
Jutros sam se vratio sa kraceg izleta.. zateklo me je 36-38*C u stanu.
Nakon provetravanja i spustanja temperature na 31-32*C, ukljucim klime da hlade "na 16*C". 5 sati su radile... nisu uspele 5*C da snize! Jos uvek nisu spustile ispod 26*C!
Mitsubishi MXZ-5C120VA je spoljna jedinica cini mi se (ili 4C-100VA, ali ima 5 mesta za klime pa nije logicno da je 4C), split sistem, FD25VA su dve unutrasnje i neke dve G serije isto 25VA.
Kvalitet...
Tek jedno pola godine se koriste efekitvno. Istocna strana, ima i juzne malo, ali mizerno kroz prozore.Bice da ti je stan na juznoj strani, ne znam kako bi inace uopste mogao da se ugreje toliko. Imas li gasa u njima?
Spoljna jedinica je bila oko 2000-3000eAko duze vreme losije hladi i nisi je punio odavno dopunis gas, u suprotnom ukoliko se to odmah dogodilo imas kvar crevo/ventil. Kod mene je na klimi menjan freon 2-3 puta, dok majstor nije pogledao malo bolje i uocio kvar, posle zamene hladi kako treba. *** ako hoces stvarno kvalitetan sistem onda gledas industrijsku ponudu gde ti je spoljasnja jedinica par hiljada evra, rade i na -20.
Bilo je i ranije takvih slucajeva, mnogo toplijih leta, pa mi je klima za pola sata zamrzla stan.Zidovi druze... Iz njih izbija. Akumuliralo par dana dok nisi bio tu
Klima smrdi neprijatno na sirće dok je u režimu duvanja, dok se u režimu hlađenja ne oseća miris. Taj miris se oseća na jednom delu isparivača, asepsol nije pomogao. Imate li neki predlog kako ga neutralisati?
Skupo ti to nesto rentiranjeKome je 7000 skupo slobodno moze da iznajmi alat (ne znam cenu rentiranja ali racunajte da vredi oko 2000 EUR)
Skupo ti to nesto rentiranje![]()
Za grejanje ili hladjenje? Koliko je cena struje kod vas uopste?Jedno pitanje, koliko je isplativo uzeti klimu sa inverterom s obzirom sa je razlika u cijeni prilikom kupovine duplo?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari