Meni samo jedna stvar nije jasna.
Za dve godine za net date sigurno preko 35K, svi u potpisima imaju mašine od nekoliko stotina, pa i hiljada evra, imate smartfonove koji vrede kao prosečan laptop, tablete ...
Zašto se gnjavite sa ONT-ovima ili uopšte bilo kojom opremom koju dele ISP-ovi u Srbiji (ni jedan se po tom pitanju ne izdvaja)?
Kupite normalan broadband ruter, za 4K pa naviše ima da se nađe sasvim OK opreme, ono što vam je ISP dao bacite u bridge mod i zaboravite na to da postoji.
Sutra dan ako promenite provajdera jedina moguča promena će vam biti u WAN sekciji vašeg rutera, sve ostalo ne dirate, ne rekonfigurišete kućnu mrežu, ne menjate password-e za wifi i sl, ne morate ponovo da radite port forward.
Nekoliko godina sam bio na PTT KDS-u, moj ruter mi je bio podešen kako sam hteo, kad je došao TT samo sam isključio kablovski modem, ONT stavio u bridge mod i povezao ga na WAN od rutera. Nikakvih promena, nikakvih podešavanja, sve radi, kao što je i pre radilo - promena ISP-a je trajala bukvalno par minuta.
Ne potresa me što na ONT-u nema liste wifi klijenata, što ne podržava Win 7 Homegroup, da li ima propust na telnetu ili nema, jednostavno ga koristim kao glupavi kablovski modem.
Od oktobra nikakvih problema nisam sa TT-om imao. Bilo je par kratkih prekida na mreži za tih 10 meseci, sve radilo po dobijanju signala.
Da pristojan ruter košta nešto mnogo pa i da vas razumem, ali ovako ne mogu. Zar vam nije bitnije da imate dobar net i da nemate probleme, nego da se zbog male uštede gnjavite, da vam dolazi tehnička podrška kući i sl?
Ne odnosi se ovo samo na TT, koliko puta sam se samo gnjavio sa telekomovim hg520 i onim Pirelli Discus-om, jednostavno mi nije jasno to gnjavljenje.
Od 2006. do sad sam kupio ukupno dva rutera - prvo mi je bio Asus WL500G premium, pa sada imam TP-link 1043ND. Promenio sam 4 provajdera do sad (dva ADSL-a, PTT KDS i sada TT) i jedina rekonfiguracija kućne mreže mi je bila kada sam sa Asus-a prešao na TP-Linka. A ovaj Asus mi je kod mojih, pošto su oni od SBB-a dobili samo kablovski modem, tako da nije neki trošak što sam ga zamenio TP-Linkom.