Šta je novo?

Problem sa iPhone 3GS

The PunisheR

Čuven
Učlanjen(a)
23.10.2011
Poena
515
Moja oprema  
Mobilni telefon
Google Pixel 7 Pro, iPhone 15
Pametni uređaji
Huawei GT3 Pro
Pristup internetu
  1. Optički internet
Telefon je bio jailbrakeovan(imao je instaliranu Cydia)
Update sam ga preko iTunesa na 6.1.3(sam je skinuo i ins), i kada krenem da ga uplaim nece da se registruje. Sta da radim? :S

Nece da se aktivira?
Ako je tako, moraces sad da vidis jel ima novi ili stari bootrom. Ako je stari, bice lako a ako je nov, imaces tethered JB pa neces smeti da gasis fon, da bi radila Cydia. Znaci, moras da mu tutnes ponovo Cydia-u, zatim da stavis modem 6.15 (ako dozvoljava datum proizvodnje) pa zatim da ga vratis na 5.13 pa onda iz Cydia-e instaliras Ultrasn0w aplikaciju koja ce ti otkljucati fon.
Ukoliko ne mozes da stavis modem 6.15 tj.ako imas novi BB chip, onda vec imas problem kako ces otkljucati fon...
Za pocetak vidi koji je bootrom sa iDetector-om pa stavi Cydia-u i napisi koji ti je Serial od iPhone-a

resio sam, hvala na pomoci..
ovo mi je pomoglo http://www.youtube.com/watch?v=OySkjo7c0L0

samo sada imam problem nece da detektuje kartricu? pise no service ili searching... 6.15 je i old bootrom je.. pomoc?

Poslednja izmena:
Ako imas baseband 6.15, skini posljednji redsn0w, vrati bb na 5.13, te zatim instaliraj ultrasn0w iz cydia-je.
Ovo odradis ako hoces da ti radi gps, a ako neces onda samo instaliraj ultrasn0w i to je to.

Ako imas baseband 6.15, skini posljednji redsn0w, vrati bb na 5.13, te zatim instaliraj ultrasn0w iz cydia-je.
Ovo odradis ako hoces da ti radi gps, a ako neces onda samo instaliraj ultrasn0w i to je to.

probao sam i nece.. gledao sam klipove oko toga razne, al nece..
jel moze neki tut za to prvo?

Poslednja izmena:
aaa, sad nece da radi wifi i bluetoth.. (morao sam ponovo da uradim ono sa klipa) i fon se restartuje po nekad o_O

au pm vise...

Izvinjavam se za thread hijack...

iPhone 3GS sa Basebandom 5.16.08 slabo hvata GPS poziciju. I sa i bez WIFI-ja preciznost GPS-a dodje do 47m i nikako da uhvati fix. Ima li neko ideju?

Pokušao sam i reset network podešavanja, uključivanje/gašenje 3G-a, sa i bez WIFI-ja,... ništa nije promenilo situaciju.

Izvinjavam se za thread hijack...

iPhone 3GS sa Basebandom 5.16.08 slabo hvata GPS poziciju. I sa i bez WIFI-ja preciznost GPS-a dodje do 47m i nikako da uhvati fix. Ima li neko ideju?

Pokušao sam i reset network podešavanja, uključivanje/gašenje 3G-a, sa i bez WIFI-ja,... ništa nije promenilo situaciju.

Mozda ce da resi problem ako dignes na 6.15 ipad baseband, pa ga onda spustis na 5.13 uz pomoc redsn0w-a. Koji iOS imas u njemu?

iOS 5.1.1

aaa, sad nece da radi wifi i bluetoth.. (morao sam ponovo da uradim ono sa klipa) i fon se restartuje po nekad o_O

au pm vise...

Jel si li ga downgrade-ovo na 5.13 ili si ga ostavio na 6.15? Meni se desavalo da isto nece da radi wifi kad je bio downgrade-ovan bb. Tada sam vratio na 6.15 sve je radilo, samo je lose lockovao gps.

016, novi bootloader

16-ta nedelja 2010, mozes da probas sa ipad bb i sa downgrade-om, mada lako moze i da se desi da je hardverski kvar tj da se desilo nesto sa wifi antenom.

Misliš GPS antenom? Nije problem, probaću sa zamenom GPS antene. I planirao sam da isprobam, jer sumnjam na nju.

Da, mislio sam na gps antenu.

Jel si li ga downgrade-ovo na 5.13 ili si ga ostavio na 6.15? Meni se desavalo da isto nece da radi wifi kad je bio downgrade-ovan bb. Tada sam vratio na 6.15 sve je radilo, samo je lose lockovao gps.

Blokiran IMEI, raskinut ugovor sa operaterom u Austriji i blokirali IMEI..

Blokiran je IMEI, pa misliš da ti zato ne radi WiFi/Bluetooth? Nije do toga sigurno, jer to nema veze jedno sa drugim.

Inače, ima servisa koji skidaju IMEI sa black liste. Ali ne razumem zašto misliš da ti je blokiran.

Blokiran imei moze samo da znaci da se ne moze otkljucati za sve mreze, ne moze da ima uticaja ni na wifi ni na gps.
Nego, kakvo ti je kuciste, da nije menjano? Da nije zinulo negde malo?

ja sam imao slican problem na 4ci,s tim sto je meni bio slab i wifi prijem.

To ti je hw 99%.

Jel si probao restore?

Blokiran je IMEI, pa misliš da ti zato ne radi WiFi/Bluetooth? Nije do toga sigurno, jer to nema veze jedno sa drugim.

Inače, ima servisa koji skidaju IMEI sa black liste. Ali ne razumem zašto misliš da ti je blokiran.

Ne zbog toga, nego ne moze da se aktivira, i kad sam hteo preko nekog sajta da proverim IMEI pisalo je da je blokiran. Sada mu se desava da nece da se upali, stalno pise da punim bateriju iako je punim dosta.

Probao sam restore ali nece, uvek izbaci neki error, ma koliko puta da probam.

Kuciste je malo ******o, msm na vrhu deo gde se ubacuju slusalice plastika je polomljena(deo oko dzeka za sluske i kod rupice gde pritisnes da izadje mesto za SIM karticu.

Poslednja izmena:
ej imam problem sa svojim iphone-om instalirao sa ifile i promijenio verziju na 5.1 da bi mogao instalirat whatsapp i sada mi nema operatera tj. sim karticu mogu otkljucati ali mrezu nemogu naci i zvati. nisam neki strucnjak u ovome pa ako moze pomoc sta radit ?

Nadji na Cydia-ji ultrasnow,instaliraj ga i trebalo bi da proradi...

Vrh Dno