Šta je novo?

Primecoin [XPM]

al su se svi ućutali ;)

šta je najbolje staviti sad na CPU da kopa ? ja ne vidim više vajde od XPM-a i Quarka- to malo siće ne isplaćuje potrošnju (XPM block nisam video nedelju dana)..

jel ima neki coin koji obećava, pa možda malo kopati unapred ?

Ja iskopam XPM blok za par dana sto meni nije lose

Onecoin ? YCoin ?

to su CPU Coini, vredi li kopati unapred, u smislu dal ima šanse da se pojave na berzi ?

Meni multipool.us radi dobro, automatizuje mi posao koji bi ja radio malo redje - skakanje na najprofitabilniju valutu. Ima lep daily snapshot, vidis koliko si iskopao u poslednjih 24h. Inace, dosta zavisi od valute koju kopa, par "brzih" valuta daju dosta stale-ova, dok ih par boljih prakticno ne daju.

Ontopic: Ovaj XPM me iritira nece se pomeri ni dole ni gore, ne moze covek ni da zaradi kako treba, valjda ce neko da dumpne uskoro 10-20k :d . Inace informacija u vezi naseg gpu minera je da je mtrlt postigao da GPU kopa, ali nije jos gotovo. Trenutno prosecan hi end GPU kopa jednako kao i7 ivy bridge procesor, ali je opterecenje GPUa pri tom 2-3%, tako da ima ogromnog prostora za napredak u buducnosti... Ocekuje se da GPU mineri ne greju kartice kao SCRYPT mineri. Izgleda da cemo uspeti da navatamo neke pare u tih 7 dana prednosti samo jos da izadje..

Ontopic: Ovaj XPM me iritira nece se pomeri ni dole ni gore, ne moze covek ni da zaradi kako treba, valjda ce neko da dumpne uskoro 10-20k :d . Inace informacija u vezi naseg gpu minera je da je mtrlt postigao da GPU kopa, ali nije jos gotovo. Trenutno prosecan hi end GPU kopa jednako kao i7 ivy bridge procesor, ali je opterecenje GPUa pri tom 2-3%, tako da ima ogromnog prostora za napredak u buducnosti... Ocekuje se da GPU mineri ne greju kartice kao SCRYPT mineri. Izgleda da cemo uspeti da navatamo neke pare u tih 7 dana prednosti samo jos da izadje..

dzaba druže, već smo raspisali poternicu za tobom, a i za tim Mtrmlmt-om :D

šala mala ;)

p.s. tražili smo vas po Bećićima prvo

Tamo nema ekstradicije...:d

Jel ti komp non stop kopa ili može ponekad da se pauzira? Kako uopšte sve to funkcioniše kad na 4 dana nalazi blokove?

Možeš to raditi pomoću:

Kod:
setgenerate true x

gde je x ceo broj (broj thread-ova), ako hoćeš da ne kopa, stavi nulu i gotovo.

Ok, ali šta se dešava kada se recimo nakon 3 dana kopanja ugasi wallet na minut ili nestane struje? Da li sve ide iz početka ili pamti dokle se stiglo?

Ne kopaš više. :D

Sinhronizuje se blockchain i nastavljaš kopati od poslednjeg bloka, i to sam. Ovo je solo mining, ne pool mining. Ako nađeš blok, tvoj je, ne deliš ga ni sa kim.

Znači da je slučajnost što Željko nalazi blokove na svaka 4 dana? Može da se desi da ih nađe i pet u jednom danu (uz mnogo manju verovatnoću), ali i da kopa mesec dana bez bloka?

Da. Ne kopam ovo više, čini mi se da bi pre našao BTC blok. :D Na pool-u dobijam oko trećinu XPM-a dnevno, ne isplati se po ovoj ceni. Valjda će da bude neke vajde od GPU minera.

Poslednja izmena:
Gasim ja par puda na dan wallet jer me zeza utorrent nece da upisuje na hdd skinute fajlove kad je upaljen pa ga ugasim na par sekundi, to ne menja nista u pitanju je cista sreca i verovatnoca

To sam bas ja hteo da citram kolega preduhitrio si me :d

Dakle za one koje mrze da kliknu na link...

mtrlt : "Okay the new GPU sieve is done, and using a single core of an HD6990 it's around 25x faster than a single CPU core of an x6 1055T. Next up: debugging and optimizing the primality tests."

Gentlemen we are in buissness :smoke:

Budite pazljivi ako trgujete sa xpm-om kada se pojavi miner bice verovatno nekih dumpova, ali generalno bi cena trebala da ide na gore...

Izasao HP9 klijent dodatno nastelovan za kopanje, diff poceo opet da luduje jer izgleda HP9 vuce dosta bolje... haswell opet navato blok ali broj novcica pada, trenutno 11.51

Trebas da citas malo izmedju redova :)

Pa porast diff se poklapa sa izlaskom HP9 verzije, GPU mineri koji su donirali NISTA jos nemaju a i klijent jos nije funkcionalan... potvrdjeno je samo da jedan deo zadatka radi dosta brze sto u principu jos konkretno nista ne znaci

Covek verovatno misli na GPU miner. Svakog casa se ocekuje, ne brini...

Ah da, verovatno. Zaboravio sam da je i Es Kej uplatio.

HP9 klijent CUPA ko lud, efikasnost sigurno bar 50-80% bolja nego prethodni, eto direktnog odgovora zasto diff ide gore!
evo i dokaz:
primeaug.jpg

Željko, ti si izgleda Haswella već otplatio?

pa ~400 prima, pretplatio ;) steta sto nema povoljnih dual/quad ploca ;)

ono sto je za sad interesantno da je u prime coin bazni tim primljeni prakticno odlicni programeri ako sto je mikaelh, verovatno i onaj GPU developer, jer su svi oni ucetvovali u poboljsanu HP9 klijenta, sa manjim izmenama dobili su visustruja ubrzanja, sto samo pokazuje da se dosta toga jos ne razume oko prime coin-a

a ko se brine oko cene ako diff ode gore 3-4x kad izadje GPU miner, blok reward ce se DESETKOVATI verovatno na par novcica, znaci da bi bilo isplativo kopanje sa viskim diff cena MORA visestruko gore jer za sada nema inflacije blokova i on je u granici 1 blok po minuti! ali ce se broj novcica po danu visestruko smanjiti sa porastom mreze
znaci ako ga udaris sa 5-6 puta brzim GPU, i ako nadjes blok/dva na 1 dan taj blok ce u sebi imatu 3-4 novcica!

Poslednja izmena:
Juče sam nakon 15 minuta iskopao blok i nakon toga 24 sata ništa. :D

Nego, i dalje mi stoji Immature za taj blok, jel moguće da mu baš toliko treba vremena?

Nazad
Vrh Dno