Šta je novo?

Bitcoin [BTC] (SHA-256)

Ne verujem da vise iko kopa grafikama, a umrle su i mnoge 7790, 5830, 5850, 6850, 6870, 6950, 6970 jer "sisaju" dosta struje a ne kopaju bas LTC spram potrosnje.

ma ne kopa ali imam novcice na hebenom waletu koji je out of sync

Sinhronizacija nekada bas zna da potraje, po nekoliko sati ako ga dugo nisi koristio. Ja wallet vec 2 meseca ne koristim, prosto ne vidim svrhu doticnog.

Sta se zezate sa offlineom,svako ima android,drzis na berzi sa google auhentifikatorom i mirna backa

nekako mi kao sigurnije, android sam uzeo skoro, imao neki lom pre njega pa se sad navikavam jos mi je sve to "novo"

moze neki link gde da skinem taj autentifikator za android? gde drzite na gox-u?

Poslednja izmena:
Ja sam poceo pre dva meseca kada je diff bio oko 11 miliona. Zadnjih mesec dana, mozda i vise kopam samo ltc. Sa trenutnom isplativoscu ltc-a bi to bilo kao da je diff za btc 13646994
sto i nije toliko lose, ni malo lose. Izlazi ciste zarade oko 50e mesecno po grafici. Pre par dana komentarisem sa burazerom. "Osposobili smo rig sa 2 grafe. To stoji tako tu samo, ne radimo mu nista i zaradilo 200e za ova 2 meseca". A da ne pricamo o onome ko ima 10-ak, 20, 30 grafika....U danasnje vreme, jako fina zarada.

Poslednja izmena od urednika:
Ja sam poceo pre dva meseca kada je diff bio oko 11 miliona. Zadnjih mesec dana, mozda i vise kopam samo ltc. Sa trenutnom isplativoscu ltc-a bi to bilo kao da je diff za btc 13646994
sto i nije toliko lose, ni malo lose. Izlazi ciste zarade oko 50e mesecno po grafici. Pre par dana komentarisem sa burazerom. "Osposobili smo rig sa 2 grafe. To stoji tako tu samo, ne radimo mu nista i zaradilo 200e za ova 2 meseca". A da ne pricamo o onome ko ima 10-ak, 20, 30 grafika....U danasnje vreme, jako fina zarada.

Koje grafike ti prave cisto 50 eur sa LTC-om? Mislim da nisi dobro izracunao nesto...

jel povlacio neko skoro sa mtgox-a lovu, ceka se i dalje kao i pre ioli da se ide na bitstamp?

7990 ce za godinu dana zaraditi preko 1200e. Preko 200 ce otici na struju. A ako 7950 i 7970 ne moze da zaradi 100 za mesec dana, onda vas digitron nije dobar
edit:u pravu si, ni jedna ne pravi 50e, mogu samo vise

7950 i 7970 nema sanse da zarade 100e za mesec dana! Ja ne znam kako ti to racunas. Jel nas zezas ili sta?

ja sam za 2 meseca prebacio 200e sa ove dve kartice. Sta vama tu nije jasno, meni je jos manje jasno. nisam ozloglaseni trol, tako da nemoj da me tako shvatite, ja vam kazem moje iskustvo. Ne pisem ovo da vas leram i stavljam u rebus. Ali po trenutnoj ceni btc-a, ja ima toliko. Sto u dolarima, sto u ltc, sto u ftc.

Pa daj malo konkretnije, kako si dosao na te cifre o kojima pricas ?

Pre će biti da je oko 25e po kartici, bar ja tu negde imam

Plafon 0.9 BTC po sadasnjem kursu i difu sa najmanjim stalom

Moglo je jedino da je kopao 2 meseca svaki moguci shitcoin i unovcio ga u najboljem mogucem trenutku, a ostatak vremena da je kopao FTC i prodao sve po 0,00215 kad je bilo pre dan-dva. Da ne placa struju, da su karte 7970 "odsrafljene" na po 720+kh/s svaka itd. Mnogo bi tu stvari moralo da se slozi.

Sad sam isao kroz Hystory i preracunavao. Zadnjih 35 dana prosek. Svaka karta 7970 mi je NETO zaradila 34eur/mesecu, a tacno 40eur za 35 dana. To je posle placanja struje, pretvaranja $ u EUR, provizija, dakle NETO "na ruke". Kod mene karte hasuju 638kh/s uz jako nizak napon, 0,96V. Imam nisku potrosnju struje i smatram da izvlacim maximum u datim okolnostima. Kopao sam 80% vremena LTC, 15% vremena FTC i 5% vremena shitcoine kada odu na 500%. Bolje od ovoga tesko da je moglo. Medjutim to ipak nije 50EUR/mesecu za svaku grafiku. Nedostaje tu 50%, a to bi znacilo da negde jako gresim ili neko drugi jako gresi u matematici ili naprosto ne placa struju.

@GoranM
Koje 7970ke imaš i na kojim freq/naponima ih držiš?

Vrv. ti je pratio mail na guglu jer za svaku transakciju ti BTCe salje mail , drugo mi ovde suvise otvoreno pricamao, mislim da vam je sve jasno

@GoranM
Koje 7970ke imaš i na kojim freq/naponima ih držiš?

Sapphire 7970, drzim ih na 930/1500, prave 638 kh/s pri 0,94 do 0,96V za GPU zavisno od napona. Napon memorije nisam dirao i on je 1,3V. Racun za struju po svakoj grafickoj mi dodje 24EUR/mesecno i to zato sto gazim u crvenu tarifu, ali tu nema mnogo pomoci. Da imam 1 masinu manje mozda bi i usao u plavu tarifu, mada i onda tesko.

Uglavnom kopam LTC, kad je bolji FTC kopam njega. Nema nikakvih mudrolija. E da, klimu ne palim jer koristim veliki ventilator. Kada je bilo 39C obarao sam karte malo dole na 580kh/s. Bolje i to nego da palim klimu znajuci da ce sve u crvenoj tarifi da mi pravi. Sada isprobavam taktiku sa radom klime od 13:00 do 20:00 ali bez obaranja kh/s. Mislim da ce doci an isto, ali je meni prijatnije. Eto, to je to. Nije ni lose, a ni dobro, pre bi rekao da je trenutna situacija nit smrdi nit mirise. Kuda dalje ide ovo rudarenje nisam siguran.

Poslednja izmena:
Probaj na istom tom naponu da smanjiš klok na 925/1000 taj kod safira najbolje leži i tu bi trebao da ti da malo više khs.

Probaj na istom tom naponu da smanjiš klok na 925/1000 taj kod safira majbolje leži i tu bi trebao da ti da malo više khs.

Probao sam taj 925/1000 i meni daje ispod 600. Ima razlicitih kartica, ne ponasaju se isto. Meni uvek treba 1500 MHz za memoriju da bi i pomislio na 600+ kh/s. sa 1000 nisam ni blizu toga.

Idemo na 40 milki ... :d

Dif nikad brze nije isao gore (preporuceni) . Ovo ide preko 45 milki kako stvari stoje:banghead:

To je zbog frke oko TOR večeras...

Nazad
Vrh Dno