Imam 3 LG TV-a i na svakom se identično ponaša tj ne traži kod a kada idem u meni na CI Informacije počne da čita i ispiše Čitam CI informacije a nakon par sekundi izbaci prozor Pokušaj opet.koji tv imaš? meni na samsungu izbaci prozorčić da kucam pin. isto sam kod ikoma, imam conax smit kartu.
ja u meniju tv-a imam posebnu stavku "common interface", pa vidi da li tu imaš neka podešavanja.
Jel imaš neku drugu informaciju?
Imam 3 LG TV-a i na svakom se identično ponaša tj ne traži kod a kada idem u meni na CI Informacije počne da čita i ispiše Čitam CI informacije a nakon par sekundi izbaci prozor Pokušaj opet.
1. Da li imaš kanale pod šifrom? Da li ti traži da ukucaš šifru?Meni na dva LG-a CAM modul i kljuc kartica digitalne tv od Vektora radi.
LG 32LW5590 i LG 42LV5590 i u oba sam probao, a na manjem stalno radi digitalna tv i cam modul u njemu.
Ti nisi lepo čitao sve moje postove1. Imam digitalnu tv, kodirane kanale, stavljena kod kartica (kljuc za dekodiranje signala) u CAM CONAX modul i sve ostalo sam radi. Treba 2-3 sec obicno da promeni kanal koji koji hocu da gledam, treba vremena da se signal dekodira i onda tece normalno slika. Ne trazi mi nikakvu sifru.
2. CONAX Smith i CONAX Neotion su kod mene u LCD bili ( ili jos jesu) utaknuti. Vazno je da bude conax i da podrzava i ove novije video formate...
3. Da mogu, pise tamo svasta nesto...
1. Imam digitalnu tv, kodirane kanale, stavljena kod kartica (kljuc za dekodiranje signala) u CAM CONAX modul i sve ostalo sam radi. Treba 2-3 sec obicno da promeni kanal koji koji hocu da gledam, treba vremena da se signal dekodira i onda tece normalno slika. Ne trazi mi nikakvu sifru.
2. CONAX Smith i CONAX Neotion su kod mene u LCD bili ( ili jos jesu) utaknuti. Vazno je da bude conax i da podrzava i ove novije video formate...
3. Da mogu, pise tamo svasta nesto...
- NeDa ne postoji neka zabrana gledanja tih kanala na samome televizoru.
Da nije neko prckao i sifrovao xxx kanale, neka "roditerljska zabrana"?
Kako se kartica ponasa u STB?
Da li su ti zamenili karticu prilikom stavljanja cam modula?
Da mozda na samom STB nekako nije radi dece ubacena sifra za te xxx kanale?
Da li se u STB lozinka za xx kanale moze izbaciti (ukinuti) to stanje nekako snimiti i to da mozda "zapamti" chip u kartici pa onda da stavis u cam modul.
Idi i zameni samu karticu u krajnem slucaju i trazi da ne bude sifrovano dopustenje gledanja xxx kanala...
*** sta jos da mi padne na pamet...
Provereno na RadijusVektor-u radi Conax CAM modul (sl.2).
Ja koristim Conax CAM modul (sl.3 i sl.4) i svi digitalni kanali za koje sam pretplacen rade ("Mega TV" paket).
Imao sam (jos imam) onaj odvratni dekoder za digitalnu tv (sl.1) sa budjavim njegovim daljinskim. Kad sam utaknuo Conax CAM modul u LCD-tv i onda uvukao u modul karticu (kljuc kartica za dekodiranje) svi kanali za koje sam pretplacen rade. Slika je vidljivo bolja (cista i ostra) u odnosu na analogne.
Rade digitalni kanali i sa onim njihovim dekoderom ali necu njega da koristim, smanjujem broj kablova, jedan manje daljinski, lepse ovako bez externog dekodera...
Ako TV ima DVB-C tjuner (digitalni tjunet za kablovski digitalni signal) moguce je gledati digitalne kanale na kablovskoj tv sa standardnom pretplatom za digitalne kanale + conax modulom i ne treba dodatni risiver (onaj sto daje kablovski operater).
Preporucujem da nabavite Conax CAM modul, uzmete od kablovskog operatera njihov externi dekoder i kod karticu, ne raspakujete dekoder, vec samo karticu stavite u svoj cam modul i koristite (sl.3 i sl.4).
Vektor nece da mi imamo svoj cam modul i onda pricaju bajke i skrivalice igraju sa korisnicima, posto imaju zelju da nam naplacuju 2€ mesecno za CAM modul koji oni iznajmljuju i koji je u inostranstu ("zapadu" kosta oko 25-35€)...
CAM modul se za sada kupuje jedino u inostranstvu, putem neta racimo ovde :http://www.ebay.com/itm/Conax-RECEI...onEle_SatCableFreeview_RL&hash=item19c9bbce8d i ja sam bas od ovih kupio i radi.
RadijusVektor svojim korisnicima iznajmljuje za 200din mesecno takve conax cam module ali je problem sto ih nemaju "trenutno" pa se ceka da im jos toga dodje. Meni je bilo mrsko da cekam pa sam sebi kupio jedan, isplatice mi se za manje od 2g , a u medjuvremenu uzivam u digitalizovanom signalu i u jednostavnijem koristenju digitalne tv nego da koristim njihov dekoder (sl.1).
Karticu sa kod kljucem i dekoder (set top box za dekodiranje) dobijes prilikom uvodjenja digitalne tv i onda samo umesto u njihov dekoder uvuces karticu u CI cam modul koji si vec montirao (utaknuo ali pravilno da nesto ne polomis) u tv i gledas (sl.3 i sl.4)...
...Zena mi rece da mozda nece da radi ako je DVB-C/T nego samo na televizorima koji imaju samo DVB-C.
Uzeo sam upravo Conax CAM kod Vektora i ne znam kako da podesim... Zena mi rece da mozda nece da radi ako je DVB-C/T nego samo na televizorima koji imaju samo DVB-C. Karticu + CI modul kacim preko adaptera na TV iz potpisa. Risivera nemaju.
P307 moze pomoc oko podesavanja, posto se niko iz tehnicke podrske za TV ne javlja?
edit: ipak radi, samo poseban auto tuning za digitalnu...![]()
Danas sam zamenio Kaon za CAM, došli serviseri iz IKOMa i problem je rešenJa uzoh CONAX CAM kartu (u Optiboxu) i na IKOMu mi radi HBO paket ali mi ne radi ADULT paket. Na Kaon risiveru traži da ukucam Maturity Lock ali ovako sa CONAXom mi ne traži kod, samo piše Kodiran kanal.
Da li se i kako se unosi kod ili treba nekako preko Kaona poništiti da traži kod? Jel zna neko kako se ovo rešava?
Pa samo sam pitao "da li postoji opcija"Nije to kopiranje, nego kloniranje, a pretpostavljam da je ovde zabranjena priča o tome, tako da sledi najnepopularniji savet - "guglaj"![]()
Da li postoju mogucnost da se gleda digitalna kablovska s obicnog kabla a tv nema DVB-C. Odnosno da li moze da se prebaci na CI slot nekako? Kablovska je pustila digitalni signal bez sifri i bilo koje dodatne opreme pa me zanima da li moze to da se iskoristi na CI slot kad vec namam DVB-C?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari