Šta je novo?

Nova Motorola - "X phone"

Ahaha istina :) znam ja veoma dobro kako oni stampaju pare i posluju,ali to ovde nije tema ;)

Mislim da motorola neće baš potpuno da ode iz, recimo, Francuske gde je još prisutna u svesti potrošača.

Što se tiče cene, dampovanje će biti moguće kao kod n4. Verovatno se iz tog razloga i nije prodavao u velikom broju.

A cene u dolarima vs. evro, zar vi ljudi nikada niste čuli za porez (pdv)? Zar u svakoj temi mora to eksplicitno da se kaže ljudima?
Tamo se u cenu na sajtu ne uračunava porez, već kasnije, prilikom plaćanja.

Ja mislim da ce se prodavati na trzistima koja podrzavaju plej stor kupovinu hardwera.. No to cemo videti za koji dan.

A cene u dolarima vs. evro, zar vi ljudi nikada niste čuli za porez (pdv)? Zar u svakoj temi mora to eksplicitno da se kaže ljudima?
Tamo se u cenu na sajtu ne uračunava porez, već kasnije, prilikom plaćanja.

Ajde nadji mi jednu americku saveznu drzavu u kojoj je drzavni i lokalni porez 32.85%, koliko je trenutno razlika izmenju dolara i evra.

As previously reported, the Moto X features a 10MP Clear Pixel camera, for enhanced low light performance. The pixel size is 1.4 microns, which is smaller than the HTC One (2.0), but larger than the GS4 (1.1). This special camera module also has x4HD Video capture, which bins 4 pixels together to create one perfect pixel. Video can be recorded in 1080p HD at 60 FPS and played back in slow motion at 30 FPS. Three microphones also enable 3D audio recording.

Lepo na papiru, videćemo u praksi.

Poslednja izmena:
NEEEEEEEe... IDI.OTI nemojte praviti HYPE oko kamere izgubicete korisnike koji ce se razocarati! Tako je bilo oko One-a, pa je podbacio. Evo hype bio kod 1020, pa na kraju ispalo da je losija od 808, a da u dnevnim uslovima je tu negde sa S4...

Ma samo da kod nas posle par meseci kosta oko 300e i ima sve da prsti :) koristice amoled ekran ili.. ?

Oni su valjda malo izmenili soc da te notifikacije ne bi przile bateriju ? To nije klasicni s4 pro... ?

Ne znamo. Možda je ista varijanta kao novi N7. Pričali sve vreme s4 pro, kad ono underklokovan s600. Amoled pali smao piksele koji prikazuju bolju, tako da neće trošiti puno.

1080p60 video recording? Ajd i to cudo da vidimo [i koliko jadan bitrate ce da ima].

1080p60 video recording? Ajd i to cudo da vidimo [i koliko jadan bitrate ce da ima].

Kao sto rekoh, prave hype bez veze. Umesto ako su krenuli da predstavljaju kao mid-range telefon, da tako i bude. Dosta im je velika reklama made in USA i voice wake up recognition.

Zasto mislite da ce kamera da podbaci kao na One?
Ovaj telefon se toliko dugo sprema da verujem da su probali gomilu senzora za razliku od HTC koji se drzao onog sto je u startu zamislio.
Samo da vidimo ima li i OIS i kako sve to radi u praksi.

Meni se iz dana u dan ovaj telefon sve više dopada (u tehničkom smislu). Baš zbog toga će mi teško pasti ako ga ne bude u Evropi.

Лик који је пустио све ове гласине које сам писао ,тврди да ће бити још изненађења.

Jedino što se meni ne dopada je nesimetričan okvir sa gornje i donje strane ekrana, mada je to ipak manja primedba.
Najviše me interesuju performanse kamere i baterije.
Pošto je cena osnovnog modela 300$ nije nemoguće da se kod nas pojavi vrlo skoro po 350 evra kod preprodavaca. Možda ga i neki provajder uvrstio u ponudu.

Samo da ga bude kod nasih providera (mt:s je znao da nabavlja Motorole) i sve ok. :)

Ja sam angažovao burazera da isprati malo dešavanja u par narednih dana i vidi da li je dostupan u slobodnoj prodaji.
Ako javi pozitivne utiske i prihvatljivu cenu ... :beat:

To su glasine iz Kine. Ne kažem da neće koštati toliko, ali daleko od toga da se sa sigurnošću može znati cena. Na tom istom linku piše i da će se prodavati u Evropi i po kojoj ceni.

moto-x-size.jpg

Nije mi jasan taj mozak u prodaji koji i dalje zadrzqva onqkvu cenu za gnex. Pa skuplji je od N4 sa slicnim paketom kod telenora!

Vrh Dno