Šta je novo?

Nokia 1020

• Začetnik teme Začetnik teme Emix
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Pa 808 je smartphone, ne? 🙂 Upotrebljiv je kao i WP 😀

Meni ovde s4 daje lepše slike, ima nekih delova koji su malo presvetli. Očekivao sam više od 1020 zbog tolikog hajpa.

Poslednja izmena:
Haha, ispada bukvalno nepotreban model 🙂 Kamera mu dodje kao na 925/928 koji izgledaju mnogo bolje..

Pa nije nepotreban model, samo nije opravdao ocekivanja sto se tice ''prave'' realne fotografije ali ce imati uspeh na trzostu, ovo potpisujem a i nemam nista protiv.

A zasto - pa zato sto je jedini model sa zivim i dobrim os-om koji ima kameru koja ce da fascinira bukvalno sve prosecne korisnike i da im olaksa posao jer su boje u startu napucane i nerealne 🙂
To je taj Instagram pristup, kakve fotke ljudi kace na instagram? Pa one instant, ok ima i tu fotografa ali cilj te mreze i aplikacije je da svako moze da okaci sve sto mu padne na pamet i da lako i brzo napravi fotografiju razvaljenu od nebuloznih efekata i obrade i sve to deluje tako ''kul'' za drustvene mreze 🙂

Zatim, 1020 ima ocigledno odlican i jak xenon sto je nesto sto ne postoji danas na smartfonima i nema alternativu za kvalitetne ''klabing'' fotografije sto vecinu mladjih korisnika i zanima. Nemam nista protiv, i sam znam koliko mi je xenon znacio kad sam imao k810.

Kamkorder - brise pod sa svim androidima, posebno kvalitetom zvuka, stabilizacijom.. nema konkurenciju, boje jesu opet prenapucane, ima i manje probleme sa fokusiranjem ali opet - bez konkurencije za sada i konacno (uz 808) kada nesto snimas mozes da imas krsten zvuk sto je za pohvalu.

U fotografiji razvaljivanje od obrade, hdr pa i black n white cesto sluze za prikrivanje mana samog fotoaparata (senzora, optike), svako ko kupi jeftini aparat samo skapirana osnovna pravila fotografije sa BW obradom moze da napravi dobre/odlicne fotografije, to svi rade, i ja sam radio i radim jos uvek kad hocu da izvucem sto vise mogu 🙂

Kod 1020 su boje prenapucane i cesto sve deluje kao sa druge planete npr Pandore iz Avatara a cesto i kao ulje na platnu sto se jasno vidi iz svih ovih silnih cropova..

Sa ovim ce se sloziti vecina fotografa (ja to nisam, samo me interesuje) i bas iz ovog razloga ogromna vecina ljudi koje zanima fotografija kupuje Canon/Nikon modele jer su najbolji (ima tu naravno i pentax, olympus, sony i slicnih) i nema sanse da ces da vidis nekoga koga iole zanima fotografija sa Panasonic ili jos gore sa Samsung/Benq prosumerom umesto sa Canonom, Nikonom, Fuji, Olympus-om slicne cene (znam lika koji je dobio takav Panasonic, krenuo naravno od bw obrade a sada sve mora da obradjuje jer su boje nerealne i sve deluje izvestaceno a to je lose).

Kamera mu dodje kao na 925/928 koji izgledaju mnogo bolje..

Ovo nije tacno (mislim na kameru) a i 1020 izgleda sasvim ok i ako je telefon presirok i bukvalno velicine kao ovi iz 5'' klase ali nema veze, trebalo je spakovati sve to a i pored toga fon izgleda dobro (subjektivno, volim ovakav dizajn uz kvalitetne materijale a da li je nokia, htc, sony, lg.. ko vec u pitanju nije bitno, za razliku od nekih kontradiktornih histericnih clanova ovde :d)

A meni su i 925/928 prelepi telefoni i deluju kvalitetno (ako je ovo jos nekome bitno danas :d)

Poslednja izmena:
ja mislim da 1020 ima i malo bolje boje..nego ajde, jako su blizu i tacno se kod oba vidi da su BSI senzori i po bojama i po oštrini

ja mislim da 1020 ima i malo bolje boje..nego ajde, jako su blizu i tacno se kod oba vidi da su BSI senzori i po bojama i po oštrini

Pa do juce je bila prica da se oslepljuje od 1020 slika i da je totalno nerealno. A u testu kazu da je S4 najbolji od ponudjenih na testu dakle iza 808.
I sta sad? Ne znaju oni? Mozda su neki sa foruma vec dobili 1020 pa istestirali...

Pa bas tako, ''da slika'' ne da fotografise, ko zna da slika ovo ulje na platnu je vrh :d

Zezam se, u odnosu na ovu boraniju 1020 je odlican i najbolji kamera fon kada se sve sabere i oduzme (iz boranije izbacujem SGS 4 i IP5 ali su im senzori boranija) i uz takvu konkurenciju 10/10 ili 9/10 je realnost ali da uporedis sa boljim fotoaparatima sa 2/3'' senzorom.. zna se da sledi prizemljenje. A Panasonic i ozbiljni fotoaparati ne idu bas u jednoj recenici..

Gde bre, pa pogledaj testove, GS4 ima umerenije boje od 1020 (ono sto sam okacio, buffalo neki) sto je zalosno..

Ako svi u buducnosti budu forsirali bsi a izgleda da hoce eto nama insta super amoled fotografija :d

Poslednja izmena:
a jbm ga one prve testove GS4 sto sam gledao boje su bile bas prenapucane...inace jel realno da su za nocne fotke dali osmicu i 1020 i SGS4ci 😀 pa razlika između ova 2 telefona u noćnim slikama je bukvalno nebo i zemlja ako je 1020 osmica onda je S4 jedinica ili dvojka u najboljem slučaju, evidentno je koliko favorizuju Samsung, hm zašto li 😀

Pa to je tacno, Phone Arena tj clanovi test ekipe sv.rsavaju na Samsung sto ne umanjuje kvalitet S4 kamere u nekim situacijama ali je jasno da su za nocne fotografije 1020 trebali da daju 8/10 a S4 3/10 🙂

Ja ne sumnjam da ce Nokia da proda tone ovih 1020 i nemam nista protiv jer ako WP bude napredovao i ako mi bude ok ja ne vidim proizvodjaca koji moze da spoji all in one u WP telefon kao Nokia, znaci od dizajna i kvaliteta izrade preko hw-a, ekrana, zvuka do kamere itd 🙂

Da, da prvo je bila prica da su najveci Apple fanovi i da hejtuju Samsung a sad odjednom Samsung fanovi?? Sigurno ih placaju. :d

Poslednja izmena:
Pa u PA test ekipi imas i Apple i Samsung fanove i to se odavno zna 🙂

GSM arena je dosta realnija (a i opsirnija) sto se svega tice, PA testovi su bukvalno preview, mislim ovo moze dete od 5 godina da odradi (80% testa pisu o specifikacijama koje se nalaze svuda na netu, nema testa audio kvaliteta i ponavljaju po sablonima), mada imaju opsirne testove kamera.

Poslednja izmena:
Meni svi ti telefoni prave dobre slike, osim htc-a.

Lumia-1020-Infographic.png

Dzaba sva te tehnologija i medijski hajp kad ce to u 99% slucajeva koristiti gadzet frikovi i fanbojevi koji u zivotu nisu niti ce ikada procitati nesto o fotografiji ili pogledati ozbiljne tutorijale o tehnici fotografisanja. Rezultat ce biti 41 megapikselni snepovi po klubovima, kucni ljubimci, sitna deca i ostala menazerija, wannabeqrve u ogledalima i poneki likovani houm video sa ocajnim seksom...
Biznis ez juzual...

Zasto mislis da je kamera ovog telefona (samo) za profesionalce??

^ Valjda treba iskoristiti potencijal od te vrhunske kamere... Kao npr kad sam video (na forumu tema o mob.fotkama) da je 808 uposljavana da bi slikala karte za Beyoncé...

a gde sam ja to napisao odnosno na osnovu cega si ti to zakljucio!?

Pa takav je tvoj post. "Dzaba sve"... nije dzaba sve samo ti vidis i primecujes to sto ti zelis.
Mozda ce vecina biti takvih ali to ne znaci da ce kako ti rece 99% koristiti kameru telefona ti i takvi koje si ti nabrojao.
Pa i da koriste, pa sta? Nista cudno. Bilo i bice. Svakom proizvodjacu je cilj da sto vise ljudi kupi njihov proizvod.

Eto kupi ga ti pa smanji taj procenat od 99%... ili povecaj. Moze?

Poslednja izmena:
pa to isto je mogao slikati i Hasselbladom...
Zbog toga i kazem... Ako vec izdvajas pare za kameru na telefonu koji nema nista ostalo, onda je treba oznojiti, a ne slikati cvece, nebo i ostale gluposti. Opet moje misljenje. Verovatno neko drugi konta da te slike od karata bolje izgledaju nego da je slikano sa necim drugim 😀

Neko karte neko sjajne, lakirane cipele... :d
Nek si se setio cipela 😀 a opet moj je S2, nije to 808 ili 1020, pa sad da kazem da sam uzeo kameru da slikam gluposti. 🙂

Poslednja izmena:
Zbog toga i kazem... Ako vec izdvajas pare za kameru na telefonu koji nema nista ostalo, onda je treba oznojiti, a ne slikati cvece, nebo i ostale gluposti. Opet moje misljenje. Verovatno neko drugi konta da te slike od karata bolje izgledaju nego da je slikano sa necim drugim 😀

Ma to da se pohvali da ce da gleda Beyonce kako vrcka nije to demonstracija kamere. :d

Jesam, jesam ne zaboravlja Emix 😉
Zato ne osudjuj. Taj tvoj S2 je bio skuplji u to vreme nego 808 sad.

Poslednja izmena:
hm a šta to S2 konkretno može što 808 ne može a što je jako bitno na telefonu?

tebra tako možeš da dođeš i do
no6600.gif
sa sve tim italik telefonom :d

Pa takav je tvoj post. "Dzaba sve"... nije dzaba sve samo ti vidis i primecujes to sto ti zelis.
Mozda ce vecina biti takvih ali to ne znaci da ce kako ti rece 99% koristiti kameru telefona ti i takvi koje si ti nabrojao.
Pa i da koriste, pa sta? Nista cudno. Bilo i bice. Svakom proizvodjacu je cilj da sto vise ljudi kupi njihov proizvod.
Eto kupi ga ti pa smanji taj procenat od 99%... ili povecaj. Moze?

Sto ti je fanbojizam, sta god da im kazes, neces ih usreciti sve dok se ne slozis sa njima!

Pa naravno da je dzaba, evo ti si primer da je sve to dzaba!
Umesto da radis na sopstvenom apgrejdu, oslanjas se na budalashtine koje je osmislio neki marketinski krembil, zeljan jedino i iskljucivo profita. Tehnologija treba da sluzi nekoj svrsi, nekom cilju, progresu, smislu... ako ste vec tako mladjahni pristali na ideju da profit opravdava sve, sve ce jos brze ici u qrazz.

Umesto sto vreme tracis na trablatrucblah logonaninji o kojekakvim brejking novotarijama, udri sinko malo u softver u glavi glede znanja o fotografisanju, pa ces najednom videti kako ces sa svega par mpix i starim telefonom ali apgrejdovanim firmverom medj ushima praviti 200x bolje fotke nego sa novim eosom i ne znam ti kojecime!

I sve te fotke koje si okacio su doyaya ali njih ce raditi 0.001% vlasnika tog fona, ko voli fotografiju, taj je na EOS ili F bajonetu vec... sve drugo je cista reklama...

ajd pa sad uzdravlje, odoh da vidim sta radi pravi EOS! 😉

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno