Šta je novo?

Nokia Lumia 625

Emix

Čuven
Učlanjen(a)
26.03.2011
Poena
570
Lumia_625_Colors.png

Nokia_Lumia_625_Specifications.jpg

http://www.wpcentral.com/full-specs-nokia-lumia-625-leak-ahead-big-unveil-tomorrow

Fail ako mene pitate.
Ali prolazice dobro u ovim siromasnijim zemljama ako bude jeftin. A nece biti skup.

Poslednja izmena:
da li ce biti fail videcemo :/
ali ja mislim da je extra fon ako je cena ok, oko 250 preko toga je previse :/
ja mislim da nokia sad treba da prestane da izbacuje telefone neko vreme jer imaju sve tipove telefona, jefine,skupe,mid range, male i velike :/
pretpostavljam da bi ljudi pre kupili ovo nego 620 ili cak mozda 820 ako je cena niza od 820

Previše štancuju modele, previše. Ako ovako nastave, biće gori od Samsunga.

s tom razlikom što ih Samsung i prodaje...

Pa da :)
A tek sad vidim 4.7", WVGA i 512 MB RAMa - čemu ovakav model?

Čisto da imaš jeftinu nokiju sa velikim ekranom :d

ali nesto mislim da nece biti jeftina na pocetku, tako je bilo sa svakom nokiom :(
nadam se da ce se dobro prodavati
i zasto mu nisu stavili amoled,msm vecina zeli onaj sat (uvek zaboravim kako se zove opcija :/) a ovde i ako bude bila ta opcija ima da zdere bateriju :/
da sam na njihovom mestu ja bi sad lepo cekao sledecu generaciju i tad napravio 2 telefona jedan flagship sa 41mp kamerom,fullhd ekran od 5'' za one koji vole brojeve :D i jedam mid range, ali da oba telefona imaju malo drugaciji dizajn u odnosu na 920 i ostalih modela

koliko sam ja razumeo ova lumia kota 220 e bez poreza, znaci kosta ce oko 260e mozda vise, a za te pare sam ja uzeo ativ s, moze da uzmes 820 ili mnogo vise bi se isplatilo da doads malo i uzmes 920 :/
ali telefon extra izgleda :D

Verovatno su skontali da im prodaja 520ice ide odlično na tržištima (uglavnom) trećeg sveta, pa hoće da poguraju još jedan jeftiniji model. Sa ovolikim displejom, verovatno da izgleda kao neki premijum telefon, a Nokija svakako ume da napravi dobru spoljašnjost, pa računaju da će se masovno prodavati. Još na to ubaciti nove tehnologije kao što je 4G prijem signala i 1080p snimanje i eto nove koke koja bi donosila pare.
Naravno, sramotna rezolucija za tu dijagonalu. :D Kod mene na Lumiji 720, jasno se vidi pikseli (naročito na okruglim slovima) sa 15ak cm razdaljine. A ekran je 0,4 inča manji u dijagonali.

Inače, ja sam mislio da je 512MB RAM-a ograničenje koje ne dozvoljava ostalim WP8 telefonima da snimaju u fullHD rezoluciji, ali sad vidim da ovaj 625 to može da radi?
Čudno mi je onda da na L720 ne radi 1080p snimanje, a na L820 radi, a kamera na prvoj bi trebalo da bude malko kvalitetnija.

Sa prvim delom se slazem, bice ovo pristupacan wp8 phablet (za taj os ovo i jeste phablet) za ''siromasnija'' trzista.

Inače, ja sam mislio da je 512MB RAM-a ograničenje koje ne dozvoljava ostalim WP8 telefonima da snimaju u fullHD rezoluciji, ali sad vidim da ovaj 625 to može da radi?
Čudno mi je onda da na L720 ne radi 1080p snimanje, a na L820 radi, a kamera na prvoj bi trebalo da bude malko kvalitetnija.

Klasicno stelovanje kad kako odgovara, zbog prodaje :)

Bice hit ali pod uslovom da za nekoliko meseci padne cena na oko 200e i da se pojavi kod operatera

koliko sam ja razumeo ova lumia kota 220 e bez poreza, znaci kosta ce oko 260e mozda vise, a za te pare sam ja uzeo ativ s, moze da uzmes 820 ili mnogo vise bi se isplatilo da doads malo i uzmes 920 :/
ali telefon extra izgleda :D

Ovo je preporučena cena u to uračunaj i maržu prodavca.
takođe računaj da je i taj tvoj ativ s mnogo skuplji u pravim prodavnicama telefona.

Mislim da je ovo jedan od pokusaja da se WP8 "spusti u mase". Specifikacije su cisto ok, dakle nista specijalno ali ako budu konkurentni sa cenom, sto neko rece pogotovo sa cenom kod operatera mislim da ovo moze da bude fin izbor na kraju...

moze telefon da bude star i 10 godina, bitne su specifikacije gde se ativ s poredi sa 920 :/
tetsuo koje su to prave prodavnice ? :/
izvinite sto sam skrenuo sa tame :(
i ovo je telefon za one koji zele veci ekran za male pare :D

moze telefon da bude star i 10 godina, bitne su specifikacije gde se ativ s poredi sa 920 :/
tetsuo koje su to prave prodavnice ? :/
izvinite sto sam skrenuo sa tame :(
i ovo je telefon za one koji zele veci ekran za male pare :D

Pa sta mislis koliko ce ova Nokia da kosta za godinu dana??
Legalne prodavnice koje daju 2 godine garancije.

:|
mogo sam da dodam jos 4000 din za garanciju od 2 god...
ova nokia ce za par meseci da kosta 220 e max i to je do samih specifikacija,ona je tu da kosta izmedju 720 i 620
i pretopstavljam da ce o5 ljudi pre uzeti ativ s ili 920 jer ce ovi telefoni biti jos jeftiniji i razlika u ceni ce samo da opada :)
barem se ja tako nadam :D

Preskup mob. po najavljeno ceni od 340$.
Oni su šašavi...

Ja vratio k' sebi svoj Ativ S :)

znaci ovde ce biti preko 340 :/
:D
preskupo, da ima hd ekran i 1 GB ram mozda bi neko dao te pareza njega :/

Oni stvarno nisu normalni. 512 je malo, ma sta oni pricali...

Malo ili ne ovaj fon ne bi trebalo da kosta iznad 250e i to je mnogo

pa zato sto je ispod 720 npr a kosta isto, msm 720 ima bolju kameru (ali nema 1080p recording ako se dobro secam :D)

Šta znam, 625 bar po specifikacijama deluje bolja. Brži procesor (1,2 vs 1,0 GHz), veći displej (4,7" vs 4,3"), brži mreža (LTE vs 3G), video snimanje (1080p vs. 720p).
Imaju iste baterije (2000mAh), RAM (512MB), prostor (8GB), zaštitu ekrana (Gorilla Glass 2).
Jedino gde je (bar po specifikacijama) 720 jača je rezolucija kamere (6 vs 5 Mpix glavna i 1,3 vs 0,5 Mpix sporedna).

Naravno, treba videti kako displej izgleda uživo, kako se ponaša kamera u stvarnosti i slično, pa tek onda napraviti uporedni prikaz.

E da, što se tiče cene, preporučena maloprodajna cena pri izlasku za 720 je bila 250€ plus porezi. Ovo bi trebalo da bude 30€ jeftinije.

Realnost, kada se kod nas pojavio, najjeftinija cena u prodavnci mu je bila oko 380€. Uzimajući istu računicu, L625 će koštati ~340€ ili 38-39 hiljada din.

Pri tome ne računam prodaju kod naših webshopova gde su cene bile ~300€ u startu, a sada su 250€ nakon 2 meseca od pojavljivanja.

Tom logikom, 625 će moći da se kupi za 200€ pred Novu godinu.

pazi veci ekran ne znaci da je bolji :/
velika je razlika u ppi gde je meni za 4,3'' ok ta rezolucija, ali za 4,7'' premala :/
msm ja sam se sad bas naviko na hd rezoluciju na ativu :D
a i koga god da pitas preko 300e za ovaj fon je previse, poredili sa drugim telefonima ili ne :/

Stigao danas tj uzet preko Telenora ali se nece zadrzati kod mene, ide kao poklon za NG ali ostaje u porodici ipak :)

Ovako neki utisci na brzinu...

Losije od 920:

1. Kamera - Slike su losije ali opet ne toliko losije koliko sam ocekivao da budu. Izgleda da stvarno ova kamera radi ok. Koliko sam shvatio to je ista kao u 520 samo sto ovde ima blic.
2. Ekran - Prelaz je stvarno primetan. Em zbog rezolucije, em zbog nedostatka CB filtera ali opet nije situacija takva da je 1 live tile = 1 piksel :) Mislim da je obzirom na cenu samog uredjaja ekran korektan i da zavrsava posao. Uporedjivao sam ga sa 520, deluje mi da nisu isti. 520 je u prednosti zbog veceg ppi ali ovaj ekran ima nekako bolji prikaz, lepse su boje.
3. Kapacitivni tasteri nemaju osvetljenje.

To su ovako na brzinu po meni jedine tri krupne stvari koje su losije od 920. Kvalitet izrade je odlican, plastika ne deluje ni malo jeftino, sve je cvrsto i na svom mestu. WP radi bez ikakvih problema i ako cemo da gledamo neke milisekunde, da 920 je brzi ali u realnom radu nema nikakvih usporenja kod 625. Zanima me baterija kako ce da se ponasa, tu ce sigurno biti i bolji od 920. Realno skroz korektan uredjaj. Kome nisu bitne vrhunske slike ali hoce da ima upotrebljivu kameru neka cisto pre kupovine pogleda ekran. Ako mu i on odgovara mislim da nema potrebe da daje vise para za neki skuplji uredjaj.

taj telefon su precenili ativ s je malo vise od godinu dana stari a ima mnogo bolje performanse 625 poseduje samo 4g signal koji jos niko i ne planira da pusti skoro i kvalitetniju fizicku izradu
Drzao sam i ativ s i lumiu 625 po meni je ativ s polje i jeftinije resenje ako se neko odluci za wp8.
da samo dodam cena mnogo brze pada nokiji 625 nego ativu. Samsung je samo pogresio sto ga nije malo vise reklamirao
toliko od mene

Vrh Dno