Šta je novo?

Laptop za "umereni" 3D, poneku igricu, internet

vrobec

Čuven
Učlanjen(a)
16.01.2002
Poena
675
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 7 5700X3D + Thermalright Silent Assasin 120 SE
Matična ploča
MSI Tomahawk B450
RAM
Kingston 3600MHz DDR4 2x16GB
GPU
XFX Speedster Quick RX 6700 XT
Storage
Kingston KC3000 1TB, Samsung 980 500GB
PSU
Be Quiet! Power Zone 2 750W
Kućište
Chieftec Dragon Midi Tower
Monitor
AOC 24G2SPU
Miš & tastatura
Logitech MX518, Logitech K120 keyboard
Ostale periferije
XSX, PS5, NSW, LG C3
Tablet
Xiaomi Pad 5
Mobilni telefon
Xiaomi Mi 10T Pro
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Pregledao sam starije postove, seo za racunar i trazio odgovarajuci laptop po web shopovima. Posto se ponuda menja i neke od preporucenih modela vise nemaju na lageru, ipak sam odlucio da zatrazim vasu pomoc.

Treba mi laptop za Google Sketchup (umereni 3D ;) ), takodje bi klinci odigrali po koju igricu tipa Dota 2, LoL, PES 2013, Fifa 2013, a ove najnovije bi bilo dovoljno da pokrene na nekim srednjim setovanjima u 1366x768.
Sto se konfiguracije tice tu sam gledao neki B9x0 uparen sa neintegrisanom HD7670 ili GT630 grafickom. Ne znam koliko bih dobio I3 CPU?

Budzet je do 40.000, max 45000 dinara.

Ono sto sam nasao su sledeci modeli:

1
2 - ineresantan laptop, ali me zanima zasto je cena dosta niza od konkurencije?

Cekam Vase preporuke.

Pregledao sam starije postove, seo za racunar i trazio odgovarajuci laptop po web shopovima. Posto se ponuda menja i neke od preporucenih modela vise nemaju na lageru, ipak sam odlucio da zatrazim vasu pomoc.

Treba mi laptop za Google Sketchup (umereni 3D ;) ), takodje bi klinci odigrali po koju igricu tipa Dota 2, LoL, PES 2013, Fifa 2013, a ove najnovije bi bilo dovoljno da pokrene na nekim srednjim setovanjima u 1366x768.
Sto se konfiguracije tice tu sam gledao neki B9x0 uparen sa neintegrisanom HD7670 ili GT630 grafickom. Ne znam koliko bih dobio I3 CPU?

Budzet je do 40.000, max 45000 dinara.

Ono sto sam nasao su sledeci modeli:

1
2 - ineresantan laptop, ali me zanima zasto je cena dosta niza od konkurencije?

Cekam Vase preporuke.

Bolje je da uzmes HP sa vecim ekranom, samo obrati paznju po forumima kakav je sto se tice zagrevanja,ako je ok po tom pitanju uzimaj ga. Meni drug ima HP Pavilion 5 15,6" sa I5 procesorom, ne znam koji je tacno model u pitanju, znam da nema integrisanu grafiku i muku muci sa temperaturama, Laptop je konstantno vreo iako se redovno menja pasta i koristi se konstantno na postolju sa 2 12-ce....

Poslednja izmena:
Ja sam bio resio da kupim samsunga ,tvoj prvi predlog ,ali sam na kraju kupio ovog asusa
http://www.winwin.rs/laptop-asus-x7...-2020m-4gb-500gb-gt720-2gb-bt-glan-dvdrw.html
E sad kolko su mu karakteristike iste ili bolje od vec predlozenih acera ,i lenova ,to ce neko iskusniji da ti kaze,ali moji klinci su prezadovoljni ,jedina mana ,po meni je sto ga imaju samo u beloj boji,i da dal si u mogucnosti dodati te 2k,a opet i ako jesi mozda ima boljih modela za 47k,pogledaj ,pa izvagaj.

Poslednja izmena:
Ja sam bio resio da kupim samsunga ,tvoj prvi predlog ,ali sam na kraju kupio ovog asusa
http://www.winwin.rs/laptop-asus-x7...-2020m-4gb-500gb-gt720-2gb-bt-glan-dvdrw.html
E sad kolko su mu karakteristike iste ili bolje od vec predlozenih acera ,i lenova ,to ce neko iskusniji da ti kaze,ali moji klinci su prezadovoljni ,jedina mana ,po meni je sto ga imaju samo u beloj boji,i da dal si u mogucnosti dodati te 2k,a opet i ako jesi mozda ima boljih modela za 47k,pogledaj ,pa izvagaj.

Pogledao sam taj Asus, nije los.
Na kraju smo se odlucili za Samsung NP350E5X-S01RS.

Prenesi nam molim te kakav mu ekran. Bilo je dosta oprečnih stavova o ekranima na laptopovima NP-3xx serije. Takodje, dobrodošle su sve informacije koje se ne mogu pročitati iz specifikacije (kakvi su tatatura i tačped, da li se zagreva, kvalitet izrade, itd.). :)

Poslednja izmena:
Prenesi nam molim te kakav mu ekran. Bilo je dosta oprečnih stavova o ekranima na laptopovima NP-3xx serije. Takodje, dobrodošle su sve informacije koje se ne mogu pročitati iz specifikacije (kakvi su tatatura i tačped, da li se zagreva, kvalitet izrade, itd.). :)

Naravno, prenecu. U utorak ce biti u NS, pa tada idem da ga pokupim. Posle slede utisci. :)
Nadam se da ce biti koooorak napred u odnosu na Acer E-351 (B820, 320GB, 4GB RAM, integrisan VGA). :)

Evo ipak sam danas dobio Samsung laptop.
Sam racunar je sasvim OK sto se spoljasnosti tice. Deluje kvalitetno za ovu cenovnu kategoriju i ugradjen hardver (B970, HD7670M, 4GB RAM, 500GB HDD, 2xUSB 3, 2xUSB 2...)
Dosta je tih, za sada, ali ga nisam jos mucio posto tek sada instaliram Windows 7.

Ono sto mi se manje svidelo je to sto sam dobio otvorenu kutiju, sa laptopa su skinute folije, na ekranu otsici prstiju itd...a nisam kupio outlet. ;( Prvo sam hteo da se zahvalim na saradnji, ali sam ipak prihvatio predlog prodavca da prebrise laptop i ekran (magicnom krpom :d ) i odstrani sve te ruzne stvari i da izgleda kao nov. ,)
Sumnjao sam da ce biti i ogrebotina po ekranu, ali ih na svu srecu nije bilo.

Toliko za sada. Opsirniji izvestaj nadam se za koji dan.

Nazad
Vrh Dno