Šta je novo?

Noctua NH-D14

Nemoguće, fabrički dolaze sa kačenjem za sve i svašta a za 2011 je baš problem.

Srbija je čudo jedno. I ja sam isto tražio, ima samo oni sa kačenjem za LGA 2011.

Jel si proverio u Pin Computers, znam da oni prodaju taj kuler....

Jesam. Nema ima samo za 2011 (Noctua NHD14SE2011)

Zaboravih da kazem u koliko posedujes Noctua hladnjak za cpu, a pritom imas ambalazu (racun je prednost) kontaktiraj ih direktno poslace ti o njihovom trosku bilo koji mounting kit. Meni su u poslednje 2 godine 2 puta slali mounting kit za cpu hladnjak star oko 4 godine.

chek malo.
ako pishe da je za s2011, to znachi da je samo i iskljuchivo za s2011 ili da ima za sve pa ukljuchujuci i s2011?

Nemoguće, fabrički dolaze sa kačenjem za sve i svašta a za 2011 je baš problem.

chek malo.
ako pishe da je za s2011, to znachi da je samo i iskljuchivo za s2011 ili da ima za sve pa ukljuchujuci i s2011?
Ovaj cooler ide u dve varijante - NH-D14 (bez ikakvih sufiksa/prefiksa) i NH-D14 SE2011.
Prvi je onaj "stari, originalni", koji ima kacenje za sve zive socket-e (makar u to vreme aktuelne), a pak nema za LGA2011, koji se nesto kasnije pojavio i za koji kacenje moze da se dobije besplatno na upit... dok je druga varijanta - kako i samo ime kaze - LGA2011 only. Nema nicega drugog u paketu.

Sami cooler-i (i ventilatori, te propratni paket) su apsolutno identicni, naravno.

Mega giga glupost, uzmi Phanteks.

Ne kapiram ti ovaj post ni najmanje, ne razumem sta je to "glupost" kod NH-D14...

Ako mislis na ovu papazjaniju oko naziva (te totalnog odsustva podrske za sve ostale socket-e) kod SE2011 verzije, onda OK... ali ako gadjas na to da je sam cooler "glupost", onda se grdno varas.

nema ga trenutno nigde,moze jedino da se poruci i vreme isporuke je minimum 15 dana, a ako je frka za cooler ima za iste/slicne pare +/- 3k-2k dinara podjednako dobrih coolera.

nema ga trenutno nigde,moze jedino da se poruci i vreme isporuke je minimum 15 dana, a ako je frka za cooler ima za iste/slicne pare +/- 3k-2k dinara podjednako dobrih coolera.

preporuči neke u istom cenovnom rangu(može i jeftiniji ali da hladi OK) i performansi
I gde može da se naruči nh-d14

Noctua NH-C14,SilverStone SST-HE01,CoolerMaster Seidon 240M,PHANTEKS PH-TC14PE,CORSAIR H55/H80I/H90.

ovo ti je raspon od 8k do 12k dinara pa ti biraj a ja licno imam Noctua 12PSE14 i drzi ovaj [email protected] ladnog kao spricer 🙂

sto se tice jeftinijih CM evo 212 radi posao za 4k dinara xD

Poslednja izmena:
Mislio sam naravno na nedostatak ostalih kacenja, kuler je odlican ali ovako sakat je bzvz.

Uzmi CM Hyper 612s dodaj još jedan vent i pevaj ako si baš navalio na vazdušno.

Retardirano je shto je samo za s2011...kakve dileje...
A ovamo besplatno ti shalju kachenje koje zelish...zashto ne prodaju kuler odmah za sve i odmah za tri venta?

Kupljen za prvu pomoć hyper 212evo, super radi sa obzirom da ja 3k din. Ako neko naleti negde na nh-d14 neka javi 🙂.

Retardirano je shto je samo za s2011...kakve dileje...
A ovamo besplatno ti shalju kachenje koje zelish...zashto ne prodaju kuler odmah za sve i odmah za tri venta?

Prva varijanta je, verujem, bila kada X79 ploce nisu ni postojale... pa su onda besplatno slali kacenje za doticni socket, uz dokaz o kupovini ploce/procesora za isti.
Ova druga varijanta (LGA2011 only) mi, uz svo ceskanje po glavi, stvarno nikad nece biti jasna. Zasto je to izbaceno na trziste, u takvom obliku - beats me.

Znam samo da sam ja svojevremeno imao ambicije da predjem na SE2011 varijantu, misleci da je rec o nekoj poboljsanoj verziji (poput SB-E varijante cuvenog Silver Arrow-a)... no, kad saznah u cemu je tacno stvar, momentalno se ohladih. Uz cudjenje, naravno.

ok bi bilo da, ako je samo za s2011, i ukoliko ima manje delova jelte, onda da spuste cenu za 15-20e npr 😀

Ili da, jednostavno, posalju gratis kacenje za sve ostale sockete kao sto su slali za SE2011 verziju... reciprocitet, bato! 😛

Il' 'ajde, da ne budemo sad i mi alavi... makar samo ono kacenje (1155, npr. ili pak 1366 recimo) za plocu koju poseduje neko ko je kupio bas SE2011 🙂

Izgleda da po nekim standardima kutija ili ti pakovanje ne sme da bude vece nego sto je kod nh d14 pa zato ne mogu sve da strpaju zajedno😛 U kutiju za noctuu staje fudbalska lopta ladno a oni ne mogu da stave nekoliko srafova i metalnih plocica...

pazari se Phanteks i nema problema 😛

Nasao sam NHD14 ima za S1155 1156, tako da... ima, ali 8200 dinara,a za 11000 je bio H110

Sadsam pitao kao nemaju, nista..... Hungarija i kraj, jedan Corsair H110

Poslednja izmena:
Izgleda da po nekim standardima kutija ili ti pakovanje ne sme da bude vece nego sto je kod nh d14 pa zato ne mogu sve da strpaju zajedno😛 U kutiju za noctuu staje fudbalska lopta ladno a oni ne mogu da stave nekoliko srafova i metalnih plocica...

Aman, ljudi, pa nije da ne mogu... nego NECE da stave tih "nekoliko srafova i metalnih plocica".
Lepo su napravili dve varijante - NH-D14 i NH-D14 SE2011. Pa kome sta treba.

***, odluka je takva, pogresna ili ispravna - takva je i nji'ova je.

2 ZeXx:
Uh, uh, uh... ovaj link sto si ostavio je toliko pun gresaka da je to strasno. I ja prvi pojma nemam sta sad oni tu prodaju i koja je tacno verzija u pitanju.

Najpre, u samom nazivu im stoji LGA2011 - sto samo po sebi implicira da je rec o SE2011 verziji, a sto pak znaci samo taj socket i nista drugo.
Medjutim, tamo dole im stoji navedeno sve zivo od podnozja (maltene sve sto postoji na ovom svetu), naravno da je i taj LGA2011 tamo... a to znamo da ne ide jedno sa drugim, tj. ne moze se montaza za ovaj socket naci u pakovanju koje je namenjeno svim ostalim socket-ima. I obrnuto, naravno.
Drugim recima... ne verujem ni da oni sami znaju sta imaju na polici. Ako ga uopste i imaju, naravno.

2 ZeXx:
Uh, uh, uh... ovaj link sto si ostavio je toliko pun gresaka da je to strasno. I ja prvi pojma nemam sta sad oni tu prodaju i koja je tacno verzija u pitanju.

Najpre, u samom nazivu im stoji LGA2011 - sto samo po sebi implicira da je rec o SE2011 verziji, a sto pak znaci samo taj socket i nista drugo.
Medjutim, tamo dole im stoji navedeno sve zivo od podnozja (maltene sve sto postoji na ovom svetu), naravno da je i taj LGA2011 tamo... a to znamo da ne ide jedno sa drugim, tj. ne moze se montaza za ovaj socket naci u pakovanju koje je namenjeno svim ostalim socket-ima. I obrnuto, naravno.
Drugim recima... ne verujem ni da oni sami znaju sta imaju na polici. Ako ga uopste i imaju, naravno.

Pa da sve je natrpano 😀 Zato i napisah da se proveri, jer koliko vidim oni imaju radnju u Nisu pa je aj da kazem malo veca verovatnoca da je ostao neki 😀 I ja sam se se namucio dok nisam nasao isti ovaj hldnjak, ali nema ga vise tamo gde sam ja uzeo....

Nazad
Vrh Dno