Šta je novo?

Litecoin [LTC] (scrypt)

Ja sam napravio bat fajlove za ltc i posebno za ftc samo klik i pici.

gde kopate dgc i wdc ?

Sve to nije vise od 10% ukupno. Mozes da prodjes gore a mozes da prodjes i bolje. Neto zarada jeste duplo bolja. Potpisujem. Struju svakako moras da platis, racunaj neto zaradu.
Mislim, niko tebe ne tera, nemoj pogresno da me shvatis. Ja sve ovo pisem da bi ljudi koji ne znaju imali prilike da uhvate neki dinar vise u celoj prici. Nije to samo 2-3h, bude to dosta duze. Koga ne mrzi da se poigra neka slobodno proba. Ja sam svoju zaradu uvecao preko 20% na ovaj nacin.
Ne menjam ni ja svaki put. Nekada ne vidim jer nisam tu, nekada mi je razlika suvise mala da bih se prebacio... Kad bude 50% razlike ne propustam to veruj mi ;)

Edit: DGC jos nisam kopao. Bar ne u poslednjih par meseci.
WDC kopam na http://wdcpool.erundook.net
Nije sjajan pool ali nije ni rdjav. S obzirom koliko vremena provedem kopajuci wdc gubici su mi skroz ok. Oko 6% je stale sto nije toliko strasno s obzirom na zaradu. Stvarno nemam vremena da trazim bolji pool i eksperimentisem. Radi uvek kad sam ga probao i odmah isplacuju. To mi je najbitnije.
Edit 2: prsao pool :d Izgleda zajahali svi odjednom.

Poslednja izmena:
Sve to nije vise od 10% ukupno. Mozes da prodjes gore a mozes da prodjes i bolje. Neto zarada jeste duplo bolja. Potpisujem. Struju svakako moras da platis, racunaj neto zaradu.
Mislim, niko tebe ne tera, nemoj pogresno da me shvatis. Ja sve ovo pisem da bi ljudi koji ne znaju imali prilike da uhvate neki dinar vise u celoj prici. Nije to samo 2-3h, bude to dosta duze. Koga ne mrzi da se poigra neka slobodno proba. Ja sam svoju zaradu uvecao preko 20% na ovaj nacin.
Ne menjam ni ja svaki put. Nekada ne vidim jer nisam tu, nekada mi je razlika suvise mala da bih se prebacio... Kad bude 50% razlike ne propustam to veruj mi ;)

Edit: DGC jos nisam kopao. Bar ne u poslednjih par meseci.
WDC kopam na http://wdcpool.erundook.net
Nije sjajan pool ali nije ni rdjav. S obzirom koliko vremena provedem kopajuci wdc gubici su mi skroz ok. Oko 6% je stale sto nije toliko strasno s obzirom na zaradu. Stvarno nemam vremena da trazim bolji pool i eksperimentisem. Radi uvek kad sam ga probao i odmah isplacuju. To mi je najbitnije.
Edit 2: prsao pool :d Izgleda zajahali svi odjednom.
Mora se druze i sljakati od 7 do 17 tako da malo vremena ostaje za setanje masina sa jednog na drugi coin zarad 40-50eur mesecno razlike.

Uuuu matori, 40-50 mesecno na ovu krizu nije malo. A to je samo 3 klika misem. "Lako" je izadjes napolje za 35 stepeni i da kicmu za zaradis 50e za 2-3 dana. Zaradi te pare na par klikova. Onaj kome puca kicma bi ti rekao da si lud. Od tih para mozes dobar deo struje pokriti. Ili zaradis toliko da ti se moze da klikmu ne gasis u kuci nikako i sl ;)

Ja posto imam nekoliko masina sve su mi usmerene na ovu gde je podignut proxy. U tri klika promenim proxy i sve masine kopaju na drugom mestu, neku drugu valutu.
Ne moram ni biti kuci, nakacim se s fona preko team viewer-a i promenim za 30 sekundi. Nekada mi cak i Proday posalje SMS da prebacim masine :D

Kakvih bre 2h sna? Na ovo ne mozes da izgubis 2h za 6 meseci.

E to "u tri klika", to nije problem, problem je:
1. Znati da je doslo do promene isplativosti neke valute, sto opet znaci svakih 30-60minuta pogledanja na netu...
2. Nisam u mogucnosti da nekada po 2 sata pridjem kompu...
3. Nocu se spava, bar ja spavam :D
4. Ako nemam "matematike" sa Litecoinom i Feathercoinom necu nikako ni sa drugim imati, a da matematike nema to sam jos pre 30-35 dana zakljucio.

Klima + 6x7950 = 9000din zeleno/crvena zona, ubi me klima, po danu radi 16-18h

10x7970 12800 dinara. Probaj maximalno skinuti napon za GPU.

EDIT: pardon 12400 dinara.

Poslednja izmena:
1. Poslacu ti ja SMS ako je to problem, nije mi tesko. Ne dugujes mi nista.
2. Mozes i sa telefona. Imas telefon? Ako nemas onda i tacka 1 pada u vodu :d
3. Nocu ne moras, niko te ne tera. Ni ja se ne prebacujem stalno vec kad mogu.
4. Mislim da si izneo pogresan zakljucak i da je tebi u interesu da ponovo sracunas. Meni ni u dzep ni iz dzepa gde ces ti da kopas.

Ako te mrzi onda lepo kazi. Imam ja drugara koji uvek sve uradi kontra i non-stop k*nja. Ja mu kazem da vrati napon na def on kaze, vruce je.
-Pa bas zato vrati napon na def.
-Ne, bucna je graficka.
-Pa bucna je jer ti je visok napon.
-Ne, napon je zakljucan.
-Nije ti zakljucan, sa sam ti i stavio taj napon kad si kopao BTC i klokovao grafiku.
-Ne, napon je 1.2.
-Pa znam ali to ti nije def napon.
-Mrzi me.

Inace to traje 15 minuta. Tako i ti isto. Toliko pricas da ne mozes, da se ne isplati, da nemas vremena a cinjenice su:
1. Isplati se
2. Mrzi te da probas
3. Mnogo bi manje vremena izgubio da si to uradio nego sto si trazio izgovore da to ne uradis ;)

Opusteno, stvarno vise necu da te smaram time. Javno ti se izvinjavam jer sam mozda ja suvise napadan. Izvini.

zeljko je napisao(la):
Klima + 6x7950 = 9000din zeleno/crvena zona, ubi me klima, po danu radi 16-18h
Promaja + 7x7950 6500din. Doduse u drugom su stanu. Ovde nebih izdrzao s toliko grafika bez klime.

Kad smo vec od struje... Od 01.08. je poskupljenje nesto 10.9%. Jel postoji zvanican info o promeni tarifa?

Poslednja izmena:
Oce kolega da uzme kredit 3000e, da uzme 8x7950 recimo i da moze mesecno da vraca ratu i da mu ostaje kesa kolko tolko, naravno uz struju. Da ili ne ?

Zavisi koja je kamata, na koje vreme, sta daje kao garanciju. Kupuju ljudi milion drugih stvari na kredit koje ne prave nego sluza da se trose pare.

Oce kolega da uzme kredit 3000e, da uzme 8x7950 recimo i da moze mesecno da vraca ratu i da mu ostaje kesa kolko tolko, naravno uz struju. Da ili ne ?

Da se pokopa, nikako... cak i cena novcica ako ode gore on mora cuvat novcice bar 5-6 meseci i da veruje i nada se, ako dumpuje nikad nece biti pozitivan sad

Slazem se. Struja u zelenoj i platoj tarifi izadje blizu 70e, od kraja meseca 11% vise. Plus rata koja ce biti ne znam koliko...
Problem je sto nema apsolutno nikakvu garanciju kolika ce zarada. Eventualno da ide na rizik ali mora imati u steku kes za struju i rate za 3-4 meseca. Ako misli da svakog meseca prodaje coine i plati struju i ratu u startu je u minusu i neka ne pomislja na to. Morace da prodaje coine po losoj ceni nebi li platio ratu i struju. Na kraju ce doci u situaciju da za godinu dana ne HW vredi ni pola para da ne moze da zaradi ni za ratu a mora da placa jos godinu dana npr.
Suludo skroz, neka ne pomislja na to.

Rata bi bila oko 10000 dinara. Ali ok, hvala na odgovorima. :) Rizik je rizik, cena nepredvidiva tako da to mu je sto mu je..

Znaci da mu treba mesecno 170e. To moze sada da napravi 170e ali sta ce kasnije? Sta ce za godinu dana kada te karte ne budu mogle da zarade ni pola toga a i ne budu kostale ni pola koliko su placene? Pogotovu sto su uzete na kredu koja ce povecati cenu za bar 30%. To je na 3 godine? A sta ce trece godine da radi?
Neka ne razmislja o tome.

Zavisi koja je kamata, na koje vreme, sta daje kao garanciju. Kupuju ljudi milion drugih stvari na kredit koje ne prave nego sluza da se trose pare.

Da se ne lazemo, kako stvari sada stoje - pre ce da krene da trosi pare nego sto ce da zaradjuje. Deluje da su ovo zaista poslednji trzaji gpu mininga. Nemojte coveka bacati u dugove, greh je :(

Uff u zadnjem momentu sam primetio da mi se kutija od osiguraca topi :(
Vec nedelju dana mi smrdi ja sve redom proveravao osim proklete kutije sa osiguracima..... prokleti novi stanovi i jos prokletije inspekcije

svaka uticnica je zasebna na automatckom osiguracu, i nije to problem vec iznad automatckih osiguraca ima neki "most" jedna polovina idu minusi a druga polovina uzemljenja, e taj jedan deo sa minusima je sav crn i zice su sagorele, kutija je nagorela cela dobro sto se nije upalilo

Znaci Klima ~1.5kw, obican frizider, i 1.2kw komp, smejurija! i proveravao sam sve je na zasebnom osiguracu, nisu faze popustile vec to djubre????

Sutra zovem elektricara, valjda ce moci da se sredi da nosi komp od 1.2kw????? i klimu

Auuuu brate. Pa da si bio na poslu mogla je gajba da ti izgori.
Na prve znake da nesto smrdi, obidjite apsolutno sve sto ima veze sa strujom, svasta moze da se desi. Dobro je da si provalio na kraju.
Novi stanovi... uh, stedi se na svakom koraku. Kineske sklopke, tanke zice... Kod mene se stedelo na drvenariji ali bar mi je struja vrhunski uradjena i nece da mi izgori stan. To mi je komsija radio, tj. celu zgradu. Ja se na struju grejem i bez frke vucem 7-8KW.
Vidi sutra sta ce elekricar da ti kaze. Cuti, imao si srece ;)

Pozdrav rudari! Imam problem sa asus 7950, radila je bez problema na def voltazi i u afterburneru je mogla da se klokuje bez problema, isla je do 590khs ali je na sajtu wemineLTC pokazivalo 170... Posle malo igranja u pokusaju to da sredim, poceo je driver da mi puca svaki put kada uljucim cgminer, bilo to def voltaza ili klok... Probao sam brisati, stavljati nove drivere, druge verzije ali ne pomaze, ima li ko ideju sta je problem?

Pozdrav rudari! Imam problem sa asus 7950, radila je bez problema na def voltazi i u afterburneru je mogla da se klokuje bez problema, isla je do 590khs ali je na sajtu wemineLTC pokazivalo 170... Posle malo igranja u pokusaju to da sredim, poceo je driver da mi puca svaki put kada uljucim cgminer, bilo to def voltaza ili klok... Probao sam brisati, stavljati nove drivere, druge verzije ali ne pomaze, ima li ko ideju sta je problem?

Ne znam cime si deinstalirao drivere ali je i clan izzy imao slican problem,pa pogledaj ovde da li ti to moze pomoci.

http://forum.benchmark.rs/showthrea...pitanja-odgovori/page93&p=3251559#post3251559

Znaci da mu treba mesecno 170e. To moze sada da napravi 170e ali sta ce kasnije? Sta ce za godinu dana kada te karte ne budu mogle da zarade ni pola toga a i ne budu kostale ni pola koliko su placene? Pogotovu sto su uzete na kredu koja ce povecati cenu za bar 30%. To je na 3 godine? A sta ce trece godine da radi?
Neka ne razmislja o tome.

Pa jeste to dug period ali valjda ce uvek moci da se obezbedi bar neka lova sa ALT valutama. Ne predvidja se valjda krah svega. Samo BTC da odrzi kolko tolko ok cenu a LTC da ga prati i jos ako izadje na Mt.G ... Druga opcija mu je da isto nabavi kes odnekud i da se nakupuje LTC-a.. Pa kad ode cena gore (jer se tako pretpostavlja) da proda.. ?

Poslednja izmena:
Ma jok.. pa svi stekamo LTC mislis da ce biti tako lako da se svi istresemo na 2-3-10x vecoj ceni, kako da ne...

Ako bas zeli da proba neka sastavi jednu konfiguraciju da se igra malo, da mu kapne koji dinar, velike pare ne bi bilo pametno ulagati...

Pa ako ce ta veca cena biti samo kratki vremenski period ,onda je gotov ltc, ja mislim da ce cena ltc biti od 5-7$ i to na duuzi period, a da ce trenutni skok biti do max 12-15$

Sto bi bio gotov... jedino ako padne ispod svake granice a to je otprilike 2$... i opet ce ljudi nastaviti da ih stancaju cekajuci mesecima bolju cenu... I tako dok ne bukne iz nekog X razloga..

Ako duzi period bude 5-7$ eto nama opet novog ulaganja u hardver, daj boze da bude :D

Vrh Dno