Šta je novo?

gigabyte hd 7950 utisci

• Začetnik teme Začetnik teme zenath
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

zenath

Cenjen
Učlanjen(a)
11.11.2010
Poena
154
Postao sam danas vlasnik doticne kartice
Uzeo sam da probam da vidim kako radi bioshock infinite 1920-1200 resolcija max detalji tj sve ukljuceno i igra zapravo leti za razliku od moje prosle kartice ati 5750 koja jedva i na medium je nekako terala.

Problem je sto mi se cini da se kartica malo vise greje oseca se toplina i onda ventilatori pokusavaju da ohlade i pocnje da se sve cuje sto mi pomalo i smeta jel sam navikao na totalni mir kod prethodne kartice. Nije brujanje nego vidim da je od brzog obrtanja.

Pitanje je sledece ako bih hteo da zamenim ovu karticu za npr drugog proizvodjaca Asusa da li bi se i ona isto toliko cula i grejala? Interesuje me kakava su vasa iskustva sa doticnom karticom. Hvala

Mislim da ti je napon zakljucan na 1.25V. Ako spucas drugi bios bice ti daleko manje temp i daleko tisa karta tako da ne moras da menjas. Naravno smanjices i OC potencijal malo ali niko normalan stvarno ne drzi kartu na tim naponima tako da tu neces izgubiti mnogo. Potrazi po forumu, bilo je tu price oko biosa. Sad sam na fonu i ne mogu da ti nadjem to. A javice se i neko od vlasnika istih pa ce ti verovatno pomoci.

Asus je sjajan i tih ali mislim da nemas potrebe da menjas.

oki hvala puno doci ce mi ortak sutra pa cemo pokusati to da sredimo

Promenom biosa gubis garanciju. Ako to nisi do sada radio bolje nemoj, napravices vise stete nego koristi. Jedino ako ti je ortak malo strucniji, onda se upustite u eksperiment.

Ma kakvu garanciju, ima dual bios, sta ga briga. Nemaju tu sta da pogrese. Uvek mogu da vrate bios ako karta nije ok ili eventualno da karta skroz rikne ali koga onda briga koji je bios na njoj. Znam da je uzasno bucna tako sto inace nebi trebalo jer je ok karta.

mislim nisu falicni ventilatori jednostavno je zbog temperature

i sa promenom biosa i naponom od 1090mv, karta jeste solidno hladnija i tisha, ali je i dajle najloshija koju sam imao prilike da testiram, a probao sam gotovo sve.

oki hvala na savetima zvacu firmu da probam da zamenim

Da stanem malo u odbranu te kartice 🙂 Ja sam svoje dve nabavio sredinom marta ove godine, otkljucani su naponi, i evo sad na 1068 mV, 1000 MHz gpu i 1350 MHz mem lepo rudari ltc na 530 khash (do malopre su radile BTC bez ikakvih problema na def, a ltc jos nisam podesio kako treba, ovo je cisto brzinski). Ventilatori su na automatic, trenutno je 68-70c (na jednoj ploci su, bez ekstendera), ventovi su na 57%, blaaago huce (za razliku od MSI twin frozr koja je imala neki iritantan zvuk, na obe koje sam imao), mogu da se drze u sobi gde se spava bez ikakvih problema.
Nemaju neki ASIC (58 i 55%), tako da pretpostavljam da ne mogu da se klokuju nesto mnogo, ali zato napon moze fino da se smanji, tako da budu dosta hladnije i + ventovi rade na nizem broju obrtaja.
Daleko od toga da nema boljih, ali ove su krajnje korektno uradjene + 3 godine garancije + bile su i do 25% jeftinije nego ASUS 7950 DC2... svaka preporuka onom ko moze da ih nadje sa otkljucanim naponom, ili da flesuje bios.

Poslednja izmena:
to shto ti imash je 99% v1.
samo ona je imala unlock.

ja pricham ovo loshe samo i iskljuchivo za v2, za koju nisam video da je neko imao ikakvu kontrolu napona.

v1 giga je jedna od najboljih.

Od pre 2-3 meseca 😀 pisali smo vec na forumu. Kolega i ja smo bili testeri tih biosa.

Daj okaci ljudima opet bios tamo u temi i neki link. Vidis da ne mogu da nadju. Ja se secam toga da si pisao, citao sam.

Ne znam kako, medjutim i bez ovoga v2 je odlicna sa flesovanim biosom.

Ja ne znam zasto ljudi kukaju, meni radi odlicno.

Oćeš ja kao vlasnik dotičnog gigashita da ti napišem. Pre ovog biosa imao si isto mogućnost da flashujes, samo si tada morao da biras ili ti radi HDMI ili ti radi DVI. Dam 300€ za karticu da bih je vozao ko mečku bez kočnica, yeah right.
Drugo jedino gigashit nije delio kupone iz AMD NS bundle, tj, jeste ali ne sa svim revizijama kartice.

Ja nisam flešovao s ovim Miloševim biosom, već sam odmah čim sam je kupio uflešovao F43 (ne gubi se garancija kako neki kažu). S tim mi kartica radi savršeno. Ne služi mi za igru, niti bilo šta drugo osim za BTC (a već mesec dana LTC). Kad pogledam kako se ljudi muče sa Asusom i MSI-em meni je to više nego dovoljno da kažem da mi kartica radi savršeno. 😉

I ja sam preuzeo svoje kupone, tako da i to što pišeš nije istina. Evo ti čitaj odavde:
http://forum.benchmark.rs/showthrea...vanicna-tema&p=3271009&viewfull=1#post3271009

Poslednja izmena:
mislim, karta radi, baca dosta hasha i sa 1090mv, stabilna je,
ali rekoh, u odnosu na ostale i tako je najtoplija i najbuchnija, naponska pogotovo.
mane su shto sa tim biosem ne radi hdmi (kazu ostali, nisam probao)
i shto nema teorije da radi na sapphire hydra-i (probano za 1.25v biosom samo)
tako da, suam sumarum, jeste jedna od najloshijih....mozda je jedino gora ona xfx, i naravno najgora referentna 7950 v2 sa onim jad i bed hladjenjem...

Poslednja izmena:
Kapiram da je bios resio problem da karta ne bude za izbegavanje kakav je dosad bio slucaj. Koliko je V1 bila dobra toliko je V2 losa.

Sale, ko se muci s Asus-om i zasto?

Sale, ko se muci s Asus-om i zasto?

Pitaj ove što kopaju LTC. 😀

Za normalno korišćenj ne vidim nijedan razlog zbog koga bi bilo ko flešovao bios. Ko kopa rešava problem s flešovanjem biosa. Da ne bude zabune, ni tada nema problema s kopanjem ali kako nam je cilj da smanjimo potrošnju i temperature ispod 75 stepeni onda je flešovanje biosa opravdani korak koji to rešava.

Poslednja izmena:
Ko ima problena sa Asus-om na LTC-u? Imam 6 karti i savrseno kopaju. Cak su mi i najbolje jer mogu memoriju da drzim na 1000MHz, dok ostale moraju na 1250 a pritom su mi i temp najbolje. Ne vidim zasto bi iko imao problem s njima. To je jedina karta koja je od prvog do poslednjeg dana ostala ista, bez gluposti sa biosima, boost-om i sl. V1 ne racunam, ona je fail bila u startu :d

Pa ovi što ne mogu da prebace 560 Kh/s ili 7970 680Kh/s. Ima ih puno koji kukaju, pitaj njih, stvarno me mrzi da tražim u onoj šumi postova koji su to ljudi. 🙂

Ne kažem da je Asus loš, daleko od toga, međutim napljuvaše WF3 kao ništa a ona se odlično pokazala u rudniku.

Poslednja izmena:
To sto oni kukaju nema veze s kartom nego s njima jer ne umeju da podese. Meni sve karte bacaju 590KHash-a na skromnih 1020MHz. Asusi mi rade cak na 1020/1000 na ltc-u, to jos nijedna ne moze koliko sam video.
WF3 V2 je pljuvan s razlogom zbog zakljucanog napona, Asus nema razloga iko da kudi jer sljaka kao sat.

Pa eto vidis, ja na istih tih skromnih 1020 MHz dobijam 626 kh/s. Podseticu te da koristimo ista Kurtkova podesavanja. 😉

Opet kazem, bez razloga ste pljuvali po kartici ali ajd sad, svako ce da tera svoje. Nije to ni toliko bitno.

Ja sad znajuci sve ovo nikada ne bih dao +4k vise za asusa (ako sam omasio u razlici ne zamerite 🙂).

Koristimo. Ali uzmi u obzir da su na Asusu, otkljucani naponi, da ima najbolje hladjenje, da ce ventilatori duze da izdrze, da memoriju mozes staviti na 1000MHz i da ce tako manje struje trositi i sl.
Tada nije bilo bez razloga jer zakljucan napon znaci 73W veci potrosnju i maltretiranje ventilatora a problem nisi mogao da resis. Sada ako je to moguce zaobici ostaje ok karta.
Asus jeste najbolja karta ali mislim da je Vapor-X trenutno najbolja kupovina. Ne znam koliko sad kosta Asus ali vredi dati vise. Ima ih i po oglasima za 260e. Pre bi je i s oglasa uzeo 2-3 meseca staru nego da kupim neku drugu. S njim stvarno ne mozes da pogresis. Nekome je zao da da malo vise para za nju, meni nije.

Daleko od toga da je Giga losa karta. Eno moja Giga V1 stara 9 meseci sljaka kao prvog dana i sjajna je. Toplija je i glasnija od ostalih ali sljaka. Kada sam nju uzimao, Asus je bio skoro 6K skuplji sto je stvarno previse.

Pa eto vidis, ja na istih tih skromnih 1020 MHz dobijam 626 kh/s. Podseticu te da koristimo ista Kurtkova podesavanja. 😉

Opet kazem, bez razloga ste pljuvali po kartici ali ajd sad, svako ce da tera svoje. Nije to ni toliko bitno.

Ja sad znajuci sve ovo nikada ne bih dao +4k vise za asusa (ako sam omasio u razlici ne zamerite 🙂).

😀

skupljam materijal za prezentaciju konto ove spaljene grafe jer kako stvari stoje kuilraju me svi za nju, pa naleteh na ovaj post, nisam mogao da odolim 🙂

Prilozi

• photo_1382012238115_resize.webp
    photo_1382012238115_resize.webp
    415.1 KB · Pregleda: 69
Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno