Šta je novo?

Samsung I9070 Galaxy S Advance

Emix

Čuven
Učlanjen(a)
26.03.2011
Poena
570
Jos jedna Galaksija od Samsunga, ovoga puta najjeftiniji dual-core Samsung sa pristojnim specifikacijama i ok cenom (valjda).

gsmarena_004.jpg

galaxy-s-advance.jpg

gsmarena-002.jpg

http://www.gsmarena.com/samsung_i9070_galaxy_s_advance_goes_official_confi rms_rumors-news-3741.php

Korektan telefon ali ovo vec postaje dosadno.. Pegla mi se vise od silnih verzija Galaxy telefone, pre svega zbog monotonog dizajna.

Samsung će postati volkswagen uskoro. :D

Mada, verovatno će biti isti kao galaxy R i ja stvarno ne vidim svrhu novog telefona zbog 0,2".

Ako bude jeftin, divota. Kandidat za zamenu moje 6 godina i kusur meseci stare Nokie 6630.

najava je oko 400€

Ovo već postaje smešno, koliko samsung ima dual core telefona, ja više ne znam da ih nabrojim.

A seti se samo koliko su imali dumb modela, slajder i na preklapanje :d
Umesto da ugase Badu ako treba i pocnu da prave metalne premium androide oni izbacuju slicne modele konfuznih oznaka/naziva :d

Da to je nešto što nikada nisam shvatao kod njih. Sećam se dok Nokia izbaci n95,n82 i još eventualno dva dobra modela samsung uzbaci 33, i to samo u istoj klasi. Sada imaju galaxy r, s advance i još neki pod model i svi će ispušiti za ICS jer ih neće prodati u više od 100 000 primeraka, kao što su ga ispušili sgs+ korisnici.

Poslednja izmena:
Hteo bih u skorije vreme da kupim ovaj telefon, ako neko ima neka iskustva vezano za njega bilo bi lepo da ih iznese.

Kupio sam ovaj fon devojci, i mogu vam reci da super radi - NovaThor CPU izgleda nije los uopste. A posto se za Advance sprema i 4.1.2 (za neka trzista vec izasao) mislim da mogu samo da preporucim ovaj telefon.

Ekran isti kao na S1, kamera takodje ali ima i blic, vrlo dobro ergonomski uradjen (nema grbu dole nazad, kao S2), a od 768MB RAM-a uvek slobodno nekih 570MB - za bezbrizan zez sasvim dosta.

Hm zasto ova tema nije u android podforumu :d?
U svakom slucaju, telefon je odlican, sa CM 10.1 radi veoma brzo i fluidno i generalno je odlican.
Doduse jeste da ROM ima par bugova(ne radi snimanje videa, wifi direct i wifi tethering) ali i pored toga moze da se koristi za svakodnevno koriscenje, svakako mi se vise svidja od stock rom-a koji ume nekad da uspori.

...sa CM 10.1 radi veoma brzo i fluidno i generalno je odlican.
Doduse jeste da ROM ima par bugova(ne radi snimanje videa, wifi direct i wifi tethering) ali i pored toga moze da se koristi za svakodnevno koriscenje, svakako mi se vise svidja od stock rom-a koji ume nekad da uspori.
Jel' i dalje nema rešenja za ove slabosti na CM 10.1? To su baš krupne mane. Razmišljam o njemu ili o stock 4.1.2...

Predlažem da oživimo malo temu, s iskustvima onih koji su odradili upgrade na JB. kako su to uradili, ima li boljitka/pogoršanja...
Takođe, neko od modova, treba temu da prebaci u Android pdf.

Uputstva za update ima svuda po netu, stock JB ne radi najsjajnije ali custom ROM-ovi popravljaju situaciju i sa njima telefon radi najnormalnije. Slazem se da treba da se prebaci tema.

U međuvremenu sam video par uputstava, još da nađemo utiske o kuvanim rormovima.

Kao sto rekoh, pure vanilla je rom koji ja koristim, baziran je na stocku ali radi savrseno, cm10.1 je isto dobar ali ima par bagova koje treba da isprave.

Nisam jos probao igo ali google navigacija radi lepo.

Jos uvek nije prebacena tema :D valjda ce ovaj bump da vidi neko :p Kakav je u odnosu na galaxy s1? probao neko?

Nisam uporedivao sa SGS ali jesam sa SGS+ i moglo bi se reci da su tu negde. Kamera je mozda malo bolja na SGS Advance. U svakom slucaju, sa jelly beanom i cocore kernelom, telefon leti.

Da li se apgrejdom pomoću Kies-a sa GB na JB (dakle sve stock), gube podaci, podešavanja, aplikacije?
Ženin fon sa stock GB je odlepio, nešto užasno drain-uje bateriju, preko noći ode na 20%. Pošto na 2.3.6 ne ide Greenify, a i ne može da se rootuje (a to bih najpre probao), ideja mi je da ubacim stock JB, da ga rootujem i pobijem bloatwer. Pošto je ona naravno nezahtevan korisnik, to bi možda završilo posao.
Ako neko slučajno ima rootovan GB za kernel I9070PXXLK4, bilo bi super, ubih se tražeći po XDA forumu, sve je nešto za druge kernele, pa još kad pomenu regione, pogubim se totalno. Dakle, model je I9070P. Ili neka druga ideja s linkom?
Hvala.

Nazad
Vrh Dno