Šta je novo?

Radeon 5850 pcs+ ddr5

romario

Cenjen
Učlanjen(a)
28.06.2013
Poena
170
Pozdrav ljudi imam radeon 5850 pcs..pa sam resio malo da je kloknem,moje pitanje je dali mogu da je kloknem u katalisti tj ovde Untitled.jpg i koliko mogu da izvucem iz nje,posto igram na rezoluciji 1600x800 dali ce ona moci da tre na 24" monitoru posto planiram da ga uzmem ovoh dana naravno na hight??? hvala unapred:)

Tesko pitanje sam postavio..

Tesko pitanje sam postavio..

Nije tesko, treba neko da vidi medju ovoliko tema..strpljenje samo..;)

Sto se tice tvoje 5850 (do skoro sam imao jednu) mozes da je kloknes sa CCC. Pomeri klizace na max za GPU i za mem na 1100 bez dizanja napona.Sa CCC ionako ne mozes da podignes napon. Trebalo bi da gura tako.
Bolji nacin za klok je sa MSI Afterburner programom (podesavanje i otkljucavanje napona pronadji na netu ima ih mnogo).
Ja sam moju klokovao na max 1030/1250 sa 1.325v. Ovo je samo za testove i ne preporucujem toliki napon za 24/7.
Sve do 1.25v je sigurno, a koliko ces da izvuces klok zavisi od same kartice.
I sto se tice za 24" monitor odgovor je - da, moze ona sasvim solidno da radi na ful hd rezoluciji (doduse zavisi od igre da li ce biti medium ili max podesavanja).
Nadam se da ti je ovo bilo od pomoci.
Evo ti rez moje kartice sa max klokom u 3D Vantage, pa vidi kako to izgleda...

Prilozi

• 5850 (4).jpg
    5850 (4).jpg
    371.5 KB · Pregleda: 69
Poslednja izmena:
100% fan speed ja moju strah mi je da dignem vise od 40% ne znam kako to zvuci na 100 sigurno komsija bi se probudio ako spava :D

Nije tesko, treba neko da vidi medju ovoliko tema..strpljenje samo..;)

Sto se tice tvoje 5850 (do skoro sam imao jednu) mozes da je kloknes sa CCC. Pomeri klizace na max za GPU i za mem na 1100 bez dizanja napona.Sa CCC ionako ne mozes da podignes napon. Trebalo bi da gura tako.
Bolji nacin za klok je sa MSI Afterburner programom (podesavanje i otkljucavanje napona pronadji na netu ima ih mnogo).
Ja sam moju klokovao na max 1030/1250 sa 1.325v. Ovo je samo za testove i ne preporucujem toliki napon za 24/7.
Sve do 1.25v je sigurno, a koliko ces da izvuces klok zavisi od same kartice.
I sto se tice za 24" monitor odgovor je - da, moze ona sasvim solidno da radi na ful hd rezoluciji (doduse zavisi od igre da li ce biti medium ili max podesavanja).
Nadam se da ti je ovo bilo od pomoci.
Evo ti rez moje kartice sa max klokom u 3D Vantage, pa vidi kako to izgleda...

Nabrijao si je muski. Svaka cast. Koji ti je to tacno model ?

100% fan speed ja moju strah mi je da dignem vise od 40% ne znam kako to zvuci na 100 sigurno komsija bi se probudio ako spava :D

Kao sto sam napisao..ovo je samo za bench (kad god sam pokrenuo 3D Mark zena je ulazila u sobu da se uveri da nisam upalio usisivac..:d)
Inace u "normalnim uslovima" radila je na 950/1150 (auto fan:D)

Nabrijao si je muski. Svaka cast. Koji ti je to tacno model ?

Sapphire referentni model, sa turbinom.
Ali se klokovala odlicno. odsluzila svoje (4 god), prodata i sad pretpostavljam da kopa u rudniku negde po Vojvodini..:)

:shock: al si je kloknuo,morao sam par minuta da gledam sliku (nisam popio kafu pa imam obicaj da mi brljave oci) "pozajmicu" sliku da okacim na nemackim forumima da vide kako "mi" klokujemo :D a ven. cim stavim na 50x ako ne pustim neku muziku poludim..hteo sam ja ove godine da uzmem 7970 ali tesko da ce da vuce moj fx 4100 nju morao bi neki jaci,pa morao bi da kupim napajanje posto je moje 400w..trosak ostavljamo za sledece godine..ima da se znoji jos ova 5850;)

Ako mislis da je klokujes da ti tako stoji, stavi prvo voltazu na 1.2v, klokuj prvo GPU, stavi 900mhz, i testiraj na stabilnost u krizi jedno 10 krugova, ako radi, digni 10mhz, i opet test sve do prvog kloka koji je nestabilan. Onda vratis nazad za 10. Memoriju stavi na 1150-1200 i to je to

:shock: al si je kloknuo,morao sam par minuta da gledam sliku (nisam popio kafu pa imam obicaj da mi brljave oci) "pozajmicu" sliku da okacim na nemackim forumima da vide kako "mi" klokujemo :D a ven. cim stavim na 50x ako ne pustim neku muziku poludim..hteo sam ja ove godine da uzmem 7970 ali tesko da ce da vuce moj fx 4100 nju morao bi neki jaci,pa morao bi da kupim napajanje posto je moje 400w..trosak ostavljamo za sledece godine..ima da se znoji jos ova 5850;)

Postade moja stara 5850 medijska zvezda..:D
Evo ti jos nekih rezova u 3DMark-u pa okaci i njih ,) (CPU je 955 koji se slabije klokovao, ali je grafa prosla Mark05 sa 1042/1251 na 1.325v).
Jedna od "najisplativijih" kartica koje je ATI/AMD proizveo.
Mislim da je 7950 sasvim dovoljno kao zamena (mada ako se ima para moze i jace). Ja sam zadovoljan i sa 7870.

Prilozi

• 3D Mark 05 Best.jpg
    3D Mark 05 Best.jpg
    273.4 KB · Pregleda: 27
  • CCC11.5 (2).jpg
    CCC11.5 (2).jpg
    367.4 KB · Pregleda: 27
Svaka cast,izvuko si iz nje i "dusu" ako tako mogu da na zovem..zadivljuje me voltaza mislim da coveku kome si prodao ima ti pali svecu za srecu :d :trust: ako roknem moju ti si kriv "zagrejao si me samo tako" jos pogotovo u sep-okt-nov kad doju "besne" igre..ma hteo sam sad da uzmem ovu http://www.amazon.de/Gigabyte-Radeo...8&qid=1372696192&sr=8-12&keywords=radeon+7970 nego je kupi kum pre mene i njegov fx 4170 nije mogao da je izgura morao da ga klokne 4.7-4.8 a na moj mogu da zaboravim to.. i odustao sam! klokovacu ovu staru moju cim se vratim iz Srbije pa videcemo...jos sad kad vidim sta si ti radio ja kakva sam budala ima da je spalim:D

Vrh Dno