Šta je novo?

Huawei Ascend P1/P1 S

Jel moguce da ovog telefona nema nigde polovnog?Mislim na sajtove poput kupindo,limundo i kupujem prodajem.Koliko su polovni?

250€ :zgran: Pa za te pare se može uzeti SGS2 ili S3 mini, a oba imaju JB apdejt. Suludo!

Slucajno vidim... Vi koji imate ovaj tel, dele besplatno maskice na FB stranici.

Promena stok firmvera bez ruta

Dakle, Kinezi su se malo zaigrali i objavili, greškom, način za promenu stok firmvera bez editovanja build propa:

1. http://emotionui.blogspot.in/2013/02/huawei-emotion-ui-10-for-ascend-p1.html

2. raspakovati, dobiju se dve "arhive": downgrade i upgrade.

3. u arhivi upgrade se nalazi folder intermediate. To je očerupani firmver, bez google apps i još koječega, preko kog se može flešnuti bilo koji stok firmver...

Mislim da nema potrebe da pišem kako se radi standardni update.

Poslednja izmena od urednika:
u ovo je odlicno, fina prica pocinje da se razvija, konacno da se pocinju iskoriscavati potencijali ovog modela.

Da, a posebno sam zadovoljan što sam ja pronašao ovu rupu (na saksiji).
Inače, flešnuo sam b229 sa B103 i čini mi se da radi brže i da je glasniji ...

Extra odradjeno, posto vidim da ima tutorial, da li bi mogli neki detaljniji utisci od novom ROM-u,tipa kamera,beterija,performanse,da li ima podrsku za srpski jezik itd..

ljudi jel probao neko jel rade microSDXC kartice od 32GB na p1, razlika u ceni je nekih 50din a deklarisane brzinu su dosta veće...

Inače nedavno sam uzeo zmaja, ovo je brutalno dobra sprava i realno treba da košta više od s2 :D koristio sam s2 bar pola godine pa ne pričam napamet...

Ne znam jesi probao SII sa officijalnim JB? SII sa novim Androidom je kao neki novi, brzi telefon. A i pre bi odabrao SII nego P1 cisto zbog imena i velike podrske xda zajednice.

Ne znam jesi probao SII sa officijalnim JB? SII sa novim Androidom je kao neki novi, brzi telefon. A i pre bi odabrao SII nego P1 cisto zbog imena i velike podrske xda zajednice.

ma to je bila šala da treba da košta više od s2, zato i stoji smajli iza trvdnje i skroz mi je jasno zašto je s2 skuplji i da nerealno je skup p1 ali i dalje tvrdima da je bolji telefon i od s2 i od moto xt910, kojima je konkurencija...

A JB će gotovo sigurno biti, izašle su već tri bete za kinesko tržište...

Ima ih skoro 2 milijarde, pa nek alfatestiraju. Od sad kupujem samo od firmi koje su u stanju da obezbede punu podršku za proizvode koje prodaju. Mislio sam da ovo nikada neću izgovoriti: Samsunže, mali vraže, stižeem!

Iskreno veliki broj ljudi pravi neku dramu ICS ili JB, cemu? Pa stavite na papir lepo sve funkcije koje koristite na telefonu, za cega vam sve sluzi tel, ...nece da uzme tel koji nije JB ili poredi S2 i P1, svako ima svoj ukus i svoje limite(sto se tice kesha). Koristio sam oba telefona, iskreno P1 cisti S2 u vecini funkcija. Subjetivno ovako: bolja baterija, brzi u stock ROM-u od samsunga, bolja kamera u stock romu, nema grejanja kao kod S2, nikad niti ijedan bug ili blokiranje ili gasenje telefona, dok kod Samsunga,te flesh te zuti trougao,te jig,te lose kuvani romovi(par dobrih ima,ali brdo losih)itd...
Razime, P1 vredi 250-300e jer je vrlo kompletan uredjaj. S2,S3,S4 -respect ali kad vidim posle nedelju dana koriscenja u silikon case sitne ogrebotinice - thank you very much.

Probao, na kratko, najnoviju kinesku beta verziju B532 (Jelly Bean 4.11). Moram priznati da, na prvi pogled, deluje impresivno. Telefon je dosta brži, zvuk duplo glasniji (ako ne i više), kamera je dosta solidna, čak odlična... Ima prostora za nešto kozmetičkih popravki... Imam utisak da će finalna verzija stići za kratko vreme.
Emotion UI deluje kao odlična ideja ali su neka rešenja, npr. nemogućnost direktnog pristupa instaliranim aplikacijama, čudna i meni odbijajuća. O kineskoj estetici da ne govorimo...
JB će, po svemu sudeći, od ovog telefona napraviti pravog zmaja.

Probao, na kratko, najnoviju kinesku beta verziju B532 (Jelly Bean 4.11). Moram priznati da, na prvi pogled, deluje impresivno. Telefon je dosta brži, zvuk duplo glasniji (ako ne i više), kamera je dosta solidna, čak odlična... Ima prostora za nešto kozmetičkih popravki... Imam utisak da će finalna verzija stići za kratko vreme.
Emotion UI deluje kao odlična ideja ali su neka rešenja, npr. nemogućnost direktnog pristupa instaliranim aplikacijama, čudna i meni odbijajuća. O kineskoj estetici da ne govorimo...
JB će, po svemu sudeći, od ovog telefona napraviti pravog zmaja.
Da li moze da se iskljuci Emotion UI i koristi stock JB kao sto moze stock ICS (4.0.x) na aktuelnim romovima?

Poslednja izmena:
Ne može. Nisam probao da instaliram neki drugi lančer, mrzelo me da se akam sa instalacijom gapps, ne vidim razlog zašto ne bi mogao...

Koliko je PowerVR SGX540 GPU u ovom tel. losija od Mali-400MP GPU ?

Iako je mali 400 grafika novije generacije u odnosu na power vr 540, razlika i nije velika, sve zavisi od razlike u ceni...Čak je u nekom testovima qualcomm čip tukao mali 400 na istoj frekvenciji, tako da i ne mora da znači da je mali bolja, bar ne na svim poljima...

^ Tesko. Tj moguce je ali ako mislis na Mali 400 (bez MP) koji je u S3 mini i Sony XP a to je single ili dual core verzija tog gpu, u Samsungu Galaxy S2 je quad core Mali 400 i brzi je od PowerVR SGX540 a razliku pravi i zbog sirove snage a i zato sto SGS II ima rezoluciju displeja 480x800 a P1 540x960 pa se ionako jaci Mali 400 MP lakse ''bori'' sa nizom rezolucijom.

Ako poredis Huawei P1 i Galaxy S 2.. P1 ima brzi procesor a S2 brzi gpu mada su oba telefona i dalje dovoljno brza.

Evo ovde se lepo vide te razlike http://www.gsmarena.com/huawei_ascend_p1-review-777p3.php

Za poredjenje GPU obratite paznju na NenaMark 2 test, tu se vidi koliko je mali 400 MP brzi, a P1 ima bolji skor od Nexusa a imaju isti gpu, to je zato sto P1 ima qhd a Nexus 720p rezoluciju displeja.. mozda ima i male razlike u default klokovima ali to je to.

Takodje se vidi koliko je i quad core mali 400 MP iz SGS II brzi od single/dual core mali 400 kod Sony XP mada XP ima i visu rezoluciju displeja..

Poslednja izmena:
*** analiziranje grafičke na telefonima :D
aman ljudi :D

Nešto mi se desilo s telefonom... Znam, desio mi se tablet, opet je interesantno. 2G, uključen data, bez soc mreža...
Screenshot_2013-04-14-11-50-22.png Screenshot_2013-04-14-11-50-19.png

Vidim da jos uvek niko nista nije prokomentarisao niti probao, pa da javim posle nekih mesec dana koriscenja JB EmotionUI od huawei-ja. Solidno radi, postoji par bagova koji su meni zanemarljivi, baterija slabije drzi, ne radi MHL tj HDMI izlaz, kamera je mnoooooooogoooo unapredjena, sam interface mi se ne svidja posto lici na g*yPhone sada. Citao sam na njihovom blogu da ce uskoro izaci stabilna verzija sa EmotionUI 1.6 i JB 4.2

Ljudi, ako moze brza pomoc. Razmisljam da li da uzmem ovaj tel 2 meseca star za 190e. Vredi li te pare, ili ici na nesto drugo?
I da, koliko glasno zvoni i da li je vibracija jaka?

Poslednja izmena:
Ima ga moj drugar,sjajan telefon. Jedan od najlepsih u klasi. Za taj novac,extra kupovina

Da li je neko testirao ovaj Huawei Emotion Jelly Bean+EMUI1.5 verziju, da li ima podrsku za srpski jezik i kako se ponasa tel?

Nazad
Vrh Dno