Šta je novo?

AMD Radeon 7870/7850 zvanicna tema

pa i ja sam vise bio za asus od pocetka cak mi je bio i prvi izbor i pre safirove al nije je ni tada imalo na lager nema je i sada

i sada moram cekam da se pojavi na lager dok je powercoler ima

tako da cenim da cu cekam da se pojavi asusova a do tada da garim solitaire (na low settings) na ovu 5450 msi sto mi dali na koriscenje :d

oko januara sam uzeo ovu konf iz profila nakon 2/3 meseca pocela mi je grafa daje takozvani black screen error koji je izgleda uobicajan za ovaj model grafe , posle skoro 1/2 meseca svadjanje sa uvoznika uspeo sam da mi je zamene za isti model kao novija serija sa ispravljeni taj bug

al ko bi to reko i ova ima isti problem al se je bug desio samo 2 puta u preko mesec dana koriscenja dok je predhodna imala ponekad i po 2/3 puta na dan

posto mi je sada ponovo na reklamaciji imam opciju da biram dal ponovo isti model da mi daju ili da zamenim marku uz minimalnu doplatu

izbor je pao na 7870 Powercolor Myst (sto sam cuo da je sa tahiti cip i da je mnogo bolja od 7800 serije posto je nesto izmedju 7800 i 7900 serije) al mi se ne svidja to sto ima samo 1 cooler za hladjenje

dok je druga asus 7870 v2

koju od ovih 2 bi mi vi preporucili

dal je powercolor toliko bolja od asusove i safirove u perfomansama da zrtvujem taj 1 cooler manje
Ja kupio ovu :
AMD Radeon 7870 Sapphire GHZ Edition 2GB/DDR5,/DVI/HDMI/256bit/11199-16-20G jesi li sa takvom imao problem.

Pozdrav komsija :D
ASUS HD7850 DCII V2 evo ti test, kartica na 1250/1475(5900)MHz ostavlja iza sebe 7950 na default i to u nekim igrama poprilicno bezi. A da pritom ne prelazi 70C (ovo naravno zavisi od uslova u kojima je testirana)

Hocu reci sa ASUS-om pucas na sigurno, dok sa PowerColor nikad nisi na sigurnom, moze ona da sljaka, ako ne klokujes i ne izivljavas se sa kartom. Jedino je pitanje temperatura i buke posto ima samo 1 vent.

evo i covek kaze da je bucna.

@zoran960 , potpisujem ovo sto kaze covek, kartica je stvarno dobra, ja je imam i ne prelazi 70c na 1200-1400 uglavnom oko 65 se drzi nekad i manje sve zavisi od igre do igre. Ja sam imao problema sa jednom od kartica ( imam 2 u cf ) ako uzimas asusa proveri samo vrm2 senzor jel radi preko gpuz i odmah je testiraj preko heavena da proveris jel sve ok, moja je bacala artefakte a moguce da je sve povezano sa vramom ko zna, i sad cekam da mi posalju drugu -.- Samo cu reci da mi je za 4 dana iz Austrije stiglo kacenje za 3 ventilator za noctua hladnjak, dok sam karticu predao u servis u ns 1.6.2013 i jos cekam da se oglase, 14.6. 2013 su samo javili da su je poslali u ovl.servis i toliko o tome... Da sam je u Kinu nosio vec bi se vratio nazad ...Toliko o brizi nasih prodavaca, uvoznika, servisera itd, samo da ti prodaju a posle ko te j.... :D

sry za doiuble post nisam mogao edit

@pera da bas taj isti sku i kad zamenili dali mi sa isti sku kao novija serija sa popravljenim bugom al se desio 2 puta i to na zamenskoj tako da sam je reklamirao ponovo, menjacu marku u asus cim se pojavi na lager

Poslednja izmena:

@pera da bas taj isti sku i kad zamenili dali mi sa isti sku kao novija serija sa popravljenim bugom al se desio 2 puta i to na zamenskoj tako da sam je reklamirao ponovo, menjacu marku u asus cim se pojavi na lager

Ova ima na hladnjaku neku plavu traku,ovih nekoliko dana se ponasa ok, ne mogu da ocenim do kraja jer mi je konfiguracije skrpljena - nisam kupio sve komponente nego sam zamenio graficku i napajanje. Interesuje me znas li koji raspon temperatura se tolerise kod tih katica?
Posle tvog iskustva ja je nebih ni kupovao. Sada je kasno ostaje mi da sacekam i vidim kako ce se ponasati.
Mislim da sam ASUS V2 video kod e....i-a evo http://www.emmi.rs/grafičke-kartice...870-asus-dc2-2gb-ddr5.11.html?productId=25751 to je link. Ako si tamo kupovao sad ti je prilika.
POzdrav!

Ova ima na hladnjaku neku plavu traku,ovih nekoliko dana se ponasa ok, ne mogu da ocenim do kraja jer mi je konfiguracije skrpljena - nisam kupio sve komponente nego sam zamenio graficku i napajanje. Interesuje me znas li koji raspon temperatura se tolerise kod tih katica?
Posle tvog iskustva ja je nebih ni kupovao. Sada je kasno ostaje mi da sacekam i vidim kako ce se ponasati.
Mislim da sam ASUS V2 video kod e....i-a evo http://www.emmi.rs/grafičke-kartice...870-asus-dc2-2gb-ddr5.11.html?productId=25751 to je link. Ako si tamo kupovao sad ti je prilika.
POzdrav!

da ta je sa plavom trakom(http://i.imgur.com/PENQ0.jpg) ,nikad nije presla kod mene 65 stepeni na zahtevnijim igrama nije se pregrejavala taj problem je hardwerskog porekla izgleda, googlaj samo saphire "saphire 7870 black screen error" , sam saphire je potvrdio da taj model prva serija ima taj problem i da je saphire radio besplate zamene sa popravljenim

ja sam imao problema sa zamenom prve isla je u cacak na testiranje i naravno vratili je ko ispravnu, onda je prodavac u gradu gde sam je uzeo kontaktirao sam saphire distributor za evropu koji je bio prihvatio da je zameni za dzabe naravno al se je trebala salje u Cesku gde je kuca distributora za eu, ali sam poceo snimam kako izgleda monitor mobilnim telefonom svaki put kad se ugasila narezao na cd video fajlove i to je onda prodavac gde sam je uzeo poslao ponovo u cacak na reklamaciju i naravno tada mi je zamenili odmah i nakon 1 dan dobio zamensku

i sve je lepo radila dok se nije ponovo ugasila (ukupno 2 puta u oko mesec dana rada)

meni je bila zamenjen za drugu seriju isti sku 20G kao popravlejna serija al i ta je imala taj problem dok sam citao po netu strancima zamenjena bila sa 40G

asusovu cu najverovatnije uzeti al gde sam ja uzeo confu u radnji u pirotu mislim da on narucuje iz a*ti Cacak pa moram cekam dok se pojavi tamo

Poslednja izmena:
Razumem moras da zamenis tamo gde si je kupio, hteo sam samo da kazem da se pojavila ovi dana. zamoli prodavca da proveri. Mislim da likovi iz e***i-a prodaju uglavnom a**i robu.
Hvala ti na svim objasnjenjma, ko zna sta me ceka sa ovom karticom. Svakako sad znam sta mi je ciniti ako bude problema.

ovde imas lepo opisao covek sve pogledaj post 204

http://www.overclock.net/t/1310654/...nt-amd-support-on-this-asap/200#post_18592376

isto se tako i meni desava ugasi se monitor zvuk ide u pozadini dalje i posle par sec zasteka pocnje zuji zvuk samo restart pomaze

prva mi je radila 2/3 meseca bez problema znaci simptomi ne krecu odmah

kad je posle tih 2/3 meseca pocela se gasi cinila je to nekad i po 2/3 puta na dan nekad uopste nekad jednom i uvek je random nikad ne znas kad ce se desi

druga se ugasila samo 2 puta u okviru oko mesec dana koriscenja

Poslednja izmena:
asusovu cu najverovatnije uzeti al gde sam ja uzeo confu u radnji u pirotu mislim da on narucuje iz a*ti Cacak pa moram cekam dok se pojavi tamo

A mozes i da trazis pare nazad pa da narucis negde drugde :) Btw ako je ima u E**i-u a oni robu nabavljaju od a**i-ja onda reci tamo u radnji ako i oni od a**i-ja narucuju robu da naruce jer je imaju na stanju verovatno kod a**i-ja :)

Evo uradio sam neke testove:
1.jpg 2.jpg7.jpg
Molim iskusnije da kazu kako ovo izgleda?
Moguce da je i ova serija problematicna jer su u e***i-u skinuli cenu za 2000 din.

84C na 94% fan speed je mnogo brate mili :D

nije li puna prasine, kakvo ti je provetravanje u kucistu...

Ako mozes probaj da smanjis voltazu, po meni je mnogo 1.219V za 1000MHz, probaj 1.175V ili 1.15V, tako smanjuj po koracima i vidi kako se zagreva i da li je stabilna.

http://www.legionhardware.com/images/review/Gigabyte_Radeon_HD_7870_OC/Temps.png

http://imagescdn.tweaktown.com/cont..._hd_7870_2gb_oc_edition_video_card_review.png

Meni je bilo sumnjivo s obzirom da se radi o 28 nm tehnologiji, prilikom ovih testova ja nista nisam dirao.Cak i sada kada ovo kucam temperatura je neki 33C, kuciste je Briza i suplje je ko sito ima preko 10000 rupa na gornjoj i bocnim stranama, 3x 8 cm i 1x 14 cm od ventilatora i na napajanju jos jednu 14-ticu.Na kucistu su ugradjeni filtri koji stite od prasine i na kraju karticu imam nepunih 10 dana.

84C na 94% fan speed je mnogo brate mili :D

nije li puna prasine, kakvo ti je provetravanje u kucistu...

Ako mozes probaj da smanjis voltazu, po meni je mnogo 1.219V za 1000MHz, probaj 1.175V ili 1.15V, tako smanjuj po koracima i vidi kako se zagreva i da li je stabilna.

http://www.legionhardware.com/images/review/Gigabyte_Radeon_HD_7870_OC/Temps.png

http://imagescdn.tweaktown.com/cont..._hd_7870_2gb_oc_edition_video_card_review.png
Mislim da je nemoguce promeniti voltazu, u mirovanju je 0.84 ali cim dodje na 1000 MHz skoci cak na 1.234 V pa se stabilizuje na 1.219V.
Tempreatura kod ovog zahtevnije postavljenog Heaven testa je 65C.

Ako si radi FurMark molim te postavi ili napisi koje su ti bile vrednosti za voltazu, temperaturu i na koliko je bio fen?

Poslednja izmena od urednika:
Mislim da je nemoguce promeniti voltazu, u mirovanju je 0.84 ali cim dodje na 1000 MHz skoci cak na 1.234 V pa se stabilizuje na 1.219V.
Tempreatura kod ovog zahtevnije postavljenog Heaven testa je 65C.

Ako si radi FurMark molim te postavi ili napisi koje su ti bile vrednosti za voltazu, temperaturu i na koliko je bio fen?

nisam radio a i sada sam na zamenskoj karti 5450 msi dok ne dobijem novu

Kupio sam Sapphire 7850 i imam horizontalne linije posto mi monitor ima VGA samo. Preko adaptera ima linija, onda sam kupio prvi VGA-DVI kabl koji je bio DVI-I (Dual link) i mislim da nije imalo linija ali je slika na monitoru bila mutna i nikako nisam mogao da je podesim, onda sam zamenio taj kabl za drugi koji je isto bio DVI-I ali single link, i opet ima linija, treperi. Sad ne znam da li ce treperiti ako kupim onaj DVI-A kabl koji je isti kao adapter. Da li je moguce vratiti kartu posto sam je kupio preko interneta, citao sam da na to imam pravo, da li vracaju pare ili samo mogu da doplatim za skuplju?

Ne mogu, nemam. Cini mi se da cak graficka zuji kada pomeram misa, ne bas da zuji ali cuje se neki zvuk dok pomeram.
A mozda cak i kad ne pomeram misa, cuje se neki zvuk, tiho ali ga primecujem.

Poslednja izmena:
Neznam ja sam tu Saphire dual X 7870 GHZ edition imao do pre neki dan, јоš sam je uzeo bez garancije skoro sam je prodao, ali bez ikakve greške i problema 5 meseci korišćenja u mom slučaju.

Kupio sam Sapphire 7850 i imam horizontalne linije posto mi monitor ima VGA samo. Preko adaptera ima linija, onda sam kupio prvi VGA-DVI kabl koji je bio DVI-I (Dual link) i mislim da nije imalo linija ali je slika na monitoru bila mutna i nikako nisam mogao da je podesim, onda sam zamenio taj kabl za drugi koji je isto bio DVI-I ali single link, i opet ima linija, treperi. Sad ne znam da li ce treperiti ako kupim onaj DVI-A kabl koji je isti kao adapter. Da li je moguce vratiti kartu posto sam je kupio preko interneta, citao sam da na to imam pravo, da li vracaju pare ili samo mogu da doplatim za skuplju?

Imas pravo da vratis karticu u roku od 10 ili 15 dana sad nisam siguran proveri u papirima koje si dobio kad si je preuzeo ( dobra strana kupovine online) , cak i ne moras navesti razlog zasto je vracas. Sto se linija tice to je zbog nastavaka , i ja sam imao monitor samo sa vga ulazom ali sam svakako planirao da uzmem nesto novije pa sam se nervirao 2 meseca oko toga dok nisam uzeo noviji monitor sad nema problema, tkd nije to do kartice nego do konektora to je cesta pojava.

p.s vracaju pare a mozes i da doplatis za nesto itd

Poslednja izmena:
doplati jos malo para i uzmi tahiti le xD

^ +1 za tahiti le :) Prelistaj malo postove od pre 5-10 dana jedan od clanova je imao dilemu, ali ukratko, sto se performansi tice tahiti le, sto se buke,hladjenja tice neki model tipa 7870 asus npr, samo sto msm da ces opet imati isti problem sa linijama kao i sa ovom kartom.

Uzeo bih ja, ali mi mnogo da toliko para dajem. Ovu vracam u ponedeljak, videcu posle toga sta cu. Hvala vam :)

ja ida lje mislim da je 7850 best bang for the buck :) i to uzmeš najjeftiniju jer se bonus plaća samo kuler a za razliku u ceni možeš da nabudžiš samo takav custom cooler...

msi 7850 1gb ova najjeftinija ima nalepnicu preko srafa tako da on nje nista po tom pitanju

Nazad
Vrh Dno