Šta je novo?

Windows Phone 8 diskusija!

+1
Dajte neko objasnjenje i linkove za dev stvar :)

Piraterija je kažnjiva zakonom, zato, kupujte originalne aplikacije!

:d:d:d

Hteo si valjda da kažeš qcpu a ne qrcu :d :d :d.

Kad malo bolje razmislim PIRATERIJA JE KAŽNJIVA ZAKONOM I ZATO KUPUJTE ORIGINALNE MARKET APLIKACIJE!

...

brate davaj objasnjenje :/
ja i da hocu ne mogu da dam $ za app jer nemam cred. card :(

lol

Bez muke nema nauke ;)

ovo je extra za one koji mogu da instaliraju i da odrade :D
i moze samo 10 aplikacija da se instalira tako koliko sam ja razumeo :/

Ovako, da razjasnim neke stvari sto se toga tice.

MS je predvideo da svaki student moze da ima taj dev account koji se dobije registracijom na Dream Spark program. Da biste dobili potrebno je da dokazete da ste student za sta vam je dovoljna .edu email adresa (ili neke druge potvrde ako zivite u Americi). E sad, problem i jeste u toj .edu adresi posto kod nas retko koji fakultet dodeljuje te adrese studentima.

Ja sam moju dobio zato sto sam davno cuo za foru za Maricopa University (meni je u privatnim porukama ispricao neki indijac sa XDA). Secam se da sam morao da laziram stvarnu adresu i broj telefona, koju sam iskopao iz nekog imenika. Bilo je jos par caka ali se stvarno ne secam, posle toga sam zaboravio i taj mail i adresu ali dev account koristim.

I da, tada je za Dream Spark accounte bilo ogranicenje za 3 instalirane aplikacije (zmaci ne standardnih 10), ne zanm da li se nesto promenilo do sada na tom pitanju. Inace .edu adresu nije tako lako napraviti kao sto izgleda, koliko sam cuo tu foru sa Maricopom su provalili, verovatno su imali navalu registracija zbog toga...

Sada je 10 aplikacija.

@svarog84: Ja sam svoje parametre sa Maricope takođe ScreenShotovao ali se ne sećam gde sam zaturio slike na kompu :d....

Hehe :) Kako god, najverovatnije ti nikad nece ni trebati. Znaci povecali su sad na 10 aplikacija? Ja se i dalje svojski trudim da ne otvorim alphabet listu u meniju pa ne instaliram previse aplikacija :p

Koje aplikacije imate na wp7 ili 8, a bez kojih ne mozete? I, koje su najbolje u tome za sta sluze. Ja sam npr juce skinuo accuweather, i mnogo mi se dopada.

Evo posto sam danas zamenio Lumiu za ATIV prosao sam kroz svezu reinstalaciju aplikacija pa mi lako da otkucam sta mi je must have :) Evo liste:

-IM+ - IM klijent, koristim ga za gtalk, kupio sam je na popustu. Inace rezerva mi je Octrotalk (koristim samo gtalk)
-Tile Master - aplikacija za shortcute, koristim trial verziju, samo zbog toga sto ikonice po meni najlepse izgledaju :)
-Tune In Radio
-Super Tube - ima download i sve sto je potrebno, kupio sam je nekad davno...
-Gleek - tweeter klijent, dobio sam je za free na nekoj akciji
-Weather Master - aplikacija za vreme, isto sam je kupio nekad davno kad je izbor na Winu bio bas siromasan
-Flashlight X
-Skydrive

Za GPS ne znam sta trenutno koristim posto sam presao na ATIV. Ili cu da provalim kako da ga zeznem sa stranom karticom ili prelazim na ovaj besplatni Copilot ili stari dobri crackovani Navigon :)

To su mi uglavnom aplikacije koje pre instaliram po dizanju sistema, bude tu jos ponesto ali sad ne mogu da se setim, ako nadjem nesto bitno ubacicu :)

Poslednja izmena:
Hehe :) Pretpostavio sam da pravi Win useri iovako citaju sve teme ;)

Da li ima neki browser slican Operi Mini na Androidu, da je koliko toliko funkcionalan na edge-u..

@neogeo
power + win button

@boris lozac
Postoji UC browser, sada skoro je izasla nova verzija. Meni IE radi posao pa nisam imao potrebe za alternativnim browserom

Uc i Quest browser su ok
ali ja i dalje koristim IE, bilo bi extra kad bi serch dugme mogli da stavimo da pokrece aplikaciju koju mi zelimo :/
ali to se nece desiti sigurno :/
jedvacekam da dodju novi updejtovi, hocu da vidim nove funkcije :D

Jel bi mogao neko kratko da izlozi WP8 :) Kad bi morali da ga izreklamirate Android korisniku i sta bi mu znacio prelazak :)

wp_ss_20130621_0001.jpg

VIP 3G, Kruševac, Ativ S.

Nemere bolje od toga :(

Idi na tube i gledaj sve sta mozes iz "windows 100$ challenge", sa onim celavim tipom by windowsphone...

Jel bi mogao neko kratko da izlozi WP8 :) Kad bi morali da ga izreklamirate Android korisniku i sta bi mu znacio prelazak :)

Prosto i jednostavno:

Za cenu i kvalitet WPa ne moze priustiti nijedan Android u istoj klasi.

Primer: Ativ S košta 250€, za te pare nema Androida koji bi bio toiko kvalitetno odrađen i hardverski i softverski već bi ga pandan Android koštao oko 350-400€ pa je računica jasna.

Jel moze neki bivsi/sadasnji vlasnik OMNIA 7, da mi pomogne oko podesavanja kamere? Cudno se ponasa, probao sam sa macro shot-om, ocigledno imam problem sa tehnikom okidanja, i momentom istog. Svaki savet dobrodosao, hvala na pomoci!

Verovatn može ali obriši pitanje pa ga premesti u WP7.x diskusiju ako nije problem.
Jes da nisam moderator ali bi bilo lepo pošto postoje separatne teme...

@ vylota i neogeo

Zahvaljujem :)

Ne gledaj tog Bena sa YT poredjenje nije fer jer je lik podesio telefon pre izazova, pa ih je jedan lik sa androidom zeznuo i pobedio, i nisu hteli da mu daju pare ali na kraju su popustili. Mada vecina ljudi je isla tamo po 100 dolara ili besplatan telefon.

Vrh Dno