Šta je novo?

Adobe Creative Cloud u prevodu nema vishe Creative Suite-a sve se seli na Cloud

Cena od $20 po app-u ili $50 za sve mesecno mi se ne cini losa! 240$/1200$ godisnje... ali uvek zadnja verzija, i ako ne mora svaki mesec da se placa nego samo kad zatreba, prilicno je dobra stvar.

da, da... zlatno doba piraterije se menja zauvek. ne mogu da kazem da mi je bas drago. vec kada su fleksibilni i sada je cloud-u, mogli bi i da lokalizuju cene. nije isto zaradjivati na tom softwareu u indiji, srbiji, norveskoj ili americi...

Cek cek, aplikacije se ne vrte u oblaku (ne, ne mogu da zamislim da se footage od 5 GB ucitava u oblak), vec su tu lokalno? Samo verifikacija ide jednom mesecno ili godisnje u zavisnosti od pretplate, pretpostavljam.

izgleda da je 20 odnosno 50 dolara po mashini.. a shta da radimo mi koji koristimo dva kompjutera? to je pljachka...

Nekako nerealno, ovo bi bilo veliko ograničenje za one koji se bave dizajnom; hoću da uzmem svoj lap, odem negde na neko izolovano mesto i da radim.. banana ako treba net. A da ne pričamo o ovome što je Wild Boy rekao što se tiče upload/download radnih fajlova...

koliko sam ja citao one komentare, jednom mesecno ces morati da budes online da verifikujesh serijski. i dalje ce sve da bude na tvojoj masini. znaci ne bas cloud, nego samo rigoroznija provera. sto daje makar malo nade za nas papucare, ali i dalje trend ide samo na ruku proizvodjacima softwarea, a ne nama postenim piratima :D
a to je i ocekivano, cudi me da im je i ovoliko trebalo. full cloud nas ceka pre ili kasnije, a bice pre

Bas da vidimo koliko ce braci Rusima trebati da do'akaju i tom sistemu zastite.

http://www.adobe.com/products/creativecloud/faq.html

Do I need ongoing Internet access to use my Creative Cloud desktop applications?

No. Your Creative Cloud desktop applications (such as Photoshop and Illustrator) are installed directly on your computer, so you won't need an ongoing Internet connection to use them on a daily basis.

You will need to be online when you install and license your software. If you have an annual membership, you'll be asked to connect to the web to validate your software licenses every 30 days. However, you'll be able to use products for 180 days even if you're offline.

i dalje mislim da je najpostenije da se cena formira prema nekom parametru zemlje (recimo zvanicnoj statistici prosecne plate - prem da po istoj imamo 45.000 sto je za jedno 20.000 dalje od istine), obzirom da su sve cene bazdarene za usa ekonomiju

p.s. odradis ceo projekat u narodnoj verziji, snimis se, platis 20$, batchujes ceo projekat samo u placenom cloudu i voila - legalan si :d

Poslednja izmena:
Nastavlja se maltretiranje korisnika. Rade takoreći identičnu stvar kao M$. Platiš nešto a on te hiljdu puta proverava 100 puta unosiš licence, promeniš deo na računaru ono nefunkcioniše itd

Maltretiranje je tu da bi se korisnici navikli - kada posle mora stalno biti Online :)
Nisu krivi oni - kriva je konkurencija, tj. nepostojanje iste.
Kao da bi Microsoftu uspela aktivacija da postoji realna alternativa koja bi radila bez?

Nastavlja se maltretiranje korisnika. Rade takoreći identičnu stvar kao M$. Platiš nešto a on te hiljdu puta proverava 100 puta unosiš licence, promeniš deo na računaru ono nefunkcioniše itd

Ne znam za adobe, ali gde ovo MS radi. Na svim računarima imam genuine os i nijednom nisam imao problem oko upgrade-a.

Ko kaže da se adobe seli u oblake? To su samo preimenovali cs u cc. Inače ja već skinuo drim, flash, foto sve u cc-u. Rusima će trebati zero vremena da akuju. :-devil-:

Poslednja izmena:
Ne znam za adobe, ali gde ovo MS radi. Na svim računarima imam genuine os i nijednom nisam imao problem oko upgrade-a.

Ako ti treba da cesto reinstaliras ili istu kopiju treba na vise racunara da instaliras (sto je legalno za retail kopije ako si jedini korisnik), uvek moras da se akas sa centrom za aktivaciju tokom radnih dana.

Ne znam za sedam ali se za ovaj osam vrlo lako bekapuje aktivacija i ako nemaš image sistema vrlo je lako je povratiti aktivaciju.

Super - a sta svih ovih godina do osmice? :D

Nazad
Vrh Dno