Šta je novo?

Ciklicno usporavanje interneta SBB

vanjad

Slavan
Učlanjen(a)
17.05.2006
Poena
319
Radi se o SBB mrezi u NS. Desava mi se da na gmailu chat redovno prekida cak i kada net funkcionise, ali se recimo svakih 15-20 minuta internet totalno "zapuca". Imam onaj bandwidth meter i on jasno pokazuje da se salju podaci, ali nema downloada. To traje par minuta i onda je opet 20 min ok i tako u krug. To mi se ranije nije desavalo. Modem je vezan preko rutera, pa sam mislio da je do rutera, ali direktnim spajanjem na modem racunara je potpuno ista situacija. Kada se konektujem drugim uredjajima preko wifi ista prica potpuno. Ranije mi se desavalo da recimo jednom nedeljno zapuca, restartujem modem i opet radi sve, sada ne pomaze ni restart. Zvacu podrsku, ali nisam siguran koliko vajde ima od njih.

Probaj da zabeležiš to da bi mogao da im pokažeš

Ista stvar mi se desavala samo u Nisu. Posle mog kukanja od jedno mesec dana i izlaska ekipe vise puta na teren nista nisu utvrdili jer svaki put kad su dosli radilo je. Taman kad sam se spremao da raskinem ugovor jednostavno je to prestalo da se desava. Od tada net lepo radi. Jedino da zoves, dokumentujes sta mozes pa sta ti bog da :) (tj koliko su strucni i iskusni tehnicari)

Bili su,izmerili signal i tu je bilo nekih oscilacija za koje su rekli da poticu verovatno od loseg kontakta. Prebacili su mi modem u drugu prostoriju sto mi apsolutno ne odgovara, jer mi treba ruter bas na toj lokaciji. No, onda sam pretpostavio gde je problem na instalaciji i mislim da sam resio stvar.

NApiš rešenje ako nekom zatreba, d ali je do splitera, kablova, magneta struje ili čega već ako neko naleti na sličan problem

Izgleda da je ostao problem. Sad mi preostaje da u par narednih dana iztestiram sve moguce varijante kablova, pa ako ne pomogne ovi nista nisu uradili danas. Nije mi samo jasno kako je sve perfektno radilo po godine i sad pocelo da zeza, a niko sigurno nije prckao po instalaciji u kuci.

Zvao ekipu opet, dosli, opet merili signal, zatim zamenili jedan spliter, konstatovali da je mnogo bolji signal, problem ostao. Otici cu da nakacim modem na sam ulaz signala u kucu, ako i tamo bude pravio problem sledi promena provajdera.

Javi šta si uradio

Juce sam radi moje savesti prikacio modem direktno na kabel koji stize sa bandere, jer mi se kasnije racva do mesta gde stoji modem. Dakle, da izbegnem sve mogucnosti slabljenja, itd. nakacio sam modem direktno na njihov dovodni kabel, i pogadjate, isti problem ostaje. Mislim da cu danas ili sutra da posaljem prijavu za ispitivanje tehn. mogucnosti na PTT ADSL-u i ako bude sve ok cao zdravo SBB. Na zalost tehnicka podrska uvek radi jedno te isto, ne resavaju problem nego idu po sablonu, i ako je tu njihova procedura ispunjena oni su zavrsili.:trust: Samo da napomenem da de godinama isti kablovski net na istom mestu radio bez greske, ovi problemi su se javili od pre oko mesec dana.

Poslednja izmena:
Evo i obrta.:) Kad su zadnji put momci iz SBB bili rekli su mi i da kablovi imaju losiju provodljivost sa porastom temperature. I evo, sad kako je temp pala i net funkcionise. Sto meni opet ne znaci puno, jer cu opet imati problem za par dana kad zagreje. Zato mislim da mi ne gine prelaz na ADSL ako zelim iole normalan net ovde.

Sutra idem da otkazem SBB. Net je jako nepouzdan, puca svaki cas, pa onda radi ok i tako u krug. Danas preuzeo PTT adsl modem i prikljucio.

Samo da si ti zadovoljan, to je najbitnije.

Vrh Dno