Šta je novo?

AMD Radeon Rx serija

kolike li ce cene biti kod nas kada se ceni 7990 104.000 din

Da, rekao bih i ja da je daleko od bolesnog, ako oni posle skoro 2 godine izbacuju ovakve nove karte onda nekog (velikog) napretka baš i nema. Verovatno i ne može više od toga da se izvuče iz 28nm.

a razlika u tranzistorima
mislim sve je ovo macku o rep fazon dok se to ne testira a i vide cene ... ne bi me cudilo da su ovo cene za trgovce a ne za nas :)

Tranzistori? Koliko vidim 8950 će imati manje od 7950 :D. Jedino je 8970 kao neki napredak.

Tanko, tanko, vise nego tanko. Broj sejdera minimalno povecan kod 8970, kod ostalih cak i degradiran, za kopanje dakle jos i gore, jedino sto su te ROPove povecali konacno na 8970, ovo ostalo nije vredno ni pomena.

Nadam se da ovo nisu tacne specifikacije.

Ma fake HD8950 i 256bita pa bas i ne vjerujem u to, sa ovakvim specifikacijama bila bi slabija od HD7950 cemu to onda? Ovo su samo glasine vjerovatno nisu tacne, ali opet ko zna ostaje da se vidi.

Ako je ovo tacno, velika ce razlika biti izmedju 8950 i 8970. Do sada je bilo obrnuto, tj rupe su postojale u low-end i mid segmentima, dok je u high i high-end segmentima bilo sve izbalansirano.

A sto se tice rudarenja, jedino je ova 8850 zanimljiva. To je zapravo 7870 Ghz na steroidima, pa je vrlo moguce da bi ta karta dostizala brojku od ~500 kh/s(mh/s). :)

Ma sanse da se ovakve karte pojave sa ovakvim specifikacijama su 1% bar moje misljenje.

nema sanse da je ovo tacno, HD 8950 sa 256bit-a?! :S: pa znate i sami kolika bi onda bila "rupa" izmedju HD 8970 sa 384bit-a i skoro 500 shadera vise u odnosu na HD 8950 :smash:

Prilozi

• g.JPG
    g.JPG
    86 KB · Pregleda: 110
A vidim i cenovna politika prati popljuvanu cenovnu politiku nvidie, ja mislio da će da poklanjaju besplatno :p

U pitanju je OEM tržište i rebrand 7900 serije za isto. O ovome se pričalo početkom godine.

Dual Asynchronous Compute Engines (ACE)

ovo moze biti jako dobro...

Još jednom, ove specifikacije za 8790 i 8750 OEM su identične specifikacijama HD 7970 GE i novijem HD 7950.

Sačekajmo kraj godine.

Zasto u 8950 pdf-u pise 3GB Memory dva puta?

Ovo me iskreno zabrinjava i "plasi" .
Uopste nisam pristalica da konkurencija ne postoji i da je nema.
Proizvod takve situacije je katastrofalan po krajnje kupce.
Ja se nadam da oni izbacuju nesto ozbiljnije a da pod tim mislim bar na Vulkanska
ostrva koja su najavili mada mi je i dalje cudno da je nizi nm proces spreman tako rano.
Ako je ovo neka "tweak verzija" uz minimalan pomak ili nikakav,korigovane klokove ,smanjena potrosnja sa boljim hladjenjem nista nisu
uradili!Sudeci po 7990 referentnom modelu ne treba ocekivati nista posebno.
Jedino ako se opredele na novu arhitekturu,to ce biti vec nesto i svakako korisno!

meh ?
nema sanse ovo da bude na nivou 780
bice jeftinije ali ono, nista od nvidia nizih cena :/

oko 15% ako izbace neki dobar driver mogli bi stici GTX780 ili ce biti jako blizu

ustvari lupao sam, sada sam malo pogledao mislio sam da je 780 mnogo jaca jer kada sam ono gledao 780 i nije toliko daleko od titana... ovako deluje da bi mogla biti kao gtx780

Poslednja izmena:
nema smisla da bude slabija od GTX780, od igre do igre bice karta jako blizu par % bice bitna cjena koga briga jel brze ili sporije 2-3%, sa ovim specifikacijama ja ocekujem bar 20% brzu kartu od HD7970.

Jedini način da taj imaginarni Curacao bude blizu GTX780 je da povećaju površinu čipa u odnosu na Tahiti. I to drastično, na 450nm +

U suprotnom, guranjem dodanih šejdera i povećanjem frekvencija može da se dostigne GTX780 ali ne i overklok mogućnosti koje su kod rivala izuzetne.

Jos nema nikakavi zvanicni podataka, ali za ocekivati je da ce performanse biti u rangu GTX780 jer bilo sta sporije ne bi imalo smisla.
Sto se tice Oc-a tu ne bi trebali da imaju problema ako karta bude radila na 1ghz, moce jos bez problema 200mhz da se izvuce.
Ni gtx780 ne ide nesto pretjerano 200-250mhz prosjek uvjek uleti neki primjerak bolje ili losije se Oc to je lutrija :D

Optimizam vam je uvek bio jaca strana :p
U istom nm procesu da se dobije 20-30% je nemoguca misija.
A uzevsi u obzir trenutno stanje sa TDP-om od prosirenja chipa nema nista.
Jedino ako standard za single karte ne podignu na 300w :) a da metnu vodeno hladjenje
kao sa Aresa :d
Ova vest je najverovatnije fake kao i sama slika.

Nizi nm proces bi mogao da resi problem ..

Poslednja izmena:
Optimizam vam je uvek bio jaca strana :p
U istom nm procesu da se dobije 20-30% je nemoguca misija.
A uzevsi u obzir trenutno stanje sa TDP-om od prosirenja chipa nema nista.
Jedino ako standard za single karte ne podignu na 300w :) a da metnu vodeno hladjenje
kao sa Aresa :d
Ova vest je najverovatnije fake kao i sama slika.

Nizi nm proces bi mogao da resi problem ..

Nemoj da se posle ujedes za jezik kao sto sam se ja ujeo kad sam u vasoj temi predvidjao
i nagadjao (negativno) o nasledniku furunice ;)

Nemoj da se posle ujedes za jezik kao sto sam se ja ujeo kad sam u vasoj temi predvidjaoy
i nagadjao (negativno) o nasledniku furunice ;)

Zasto bih se uopste ujedao za jezik?!
Ja ne nagadjam vec iznosim realne fizicke mogucnosti!
Nesto mozda i izbace ali ne to sto vi ocekujete!
Daleko je GTX780 osim ako su overall performanse manje od 20% u odnosu na Ghz a obzirom da je Titan jaci od GTX680 za oko 40-50% tu je negde i Ghz a GaTX780 nije mnogo slabiji od Titana.
Po tome treba tacno toliko koliko sam rekao,nekih 20-30% da se sustigne GTX780!

Realno je sagledati i ocekivati da karta bude u rangu GTX780 samo pristupacnija cjena opste poznata cinjenica da AMD-e ima uvjek bolji proizvod i jeftiniji pristupacni za kupce.
Pogotovo cinjenica da nove igre idu za konzole, a zna se ko drzi to trziste tako da je sasvim realno ocekivati dobre stvari od AMD-ea u buducnosti.

Nazad
Vrh Dno