Šta je novo?

Google tablet - Nexus 7

Skinuo sam PPP aplikaciju,jos samo da provalim kako da odradim taj root. To cu najverovatnije za vikend posto pre ne mogu. Ako uspem da odradim root i nateram N7 da ima net preko usb modema i OTG kabla bice super.

@strudla79, seizmos
Koje 3G modeme imate? Ja imam Alcatel X500D i ne radi sa njim, tražim neki koji će sigurno da radi.

Ja sam probao stari 1550 huawei i dva novija brza koje daje mts u paketima.

Pozdrav,
Imam problem sa nexus 7 refurbished verzijom. Cesto se desava da kada ga prikacim na komp uopste ne prepoznaje. Pise "USB device not recognized". Posto imam visak kablova samo ih izmenjam i onda prepoznaje. Sa svim kablovima koje imam se desava da ne prepoznaje, pa onda izmenjam ili prikacim na laptop i onda vidi. Ista stvar je i na laptopu, desava se da ga ne prepozna pa ga opet prepozna itd. Istrazivao sam problematiku i iznenadjen sam da veliki broj ljudi ima problem ovog tipa. Na xda ima i thread posvecen ovom problemu i kod mnogih je problem nastao jer su ga koristili na auto punjacu, (ja nisam), i resenja su razlicita, ili zamena kablova ili probati na drugom racunaru ili brisanje drajvera iz device managera pa ponovno instaliranje. Niko sa sigurnoscu ne zna da li je softverski problem ili hardverski. Tablet sam uzeo pre devet dana i ozbiljno se razmisljam da li sutra da ga zamenim za drugi ali aj da prvo pitam ovde za pomoc da li je neko imao slican problem ili zna u cemu moze biti problem. Neki savet. Na desktopu koristim windows 8, na laptopu windows 7.
Hvala :)

To je do windowsa. Imas USB hub i na njega kacis tablet. Probaj direktno u PC. Meni se to desava sa obicnim telefonom. Eva bas sad :) Ja imam USB produzni do USB hub-a, rastavim ih pa sastavim i onda je OK.

Upravo sam odradio root.Nadam se da sam uradio sve kao treba.Aplikacija PPP widget je sada otkljucana a pre root mi je pisalo nesto kao " No root acess" ili tako nesto.Idem do grada danas pa cu svratiti kod jednog od provajdera da vidim da li ce da mi radi net preko OTG kabla I njihovog USB modema.Javljam sta sam uradio. Valjda nisam nesto pokvario sa ovim root mada za sada kako mi se cini sve radi normalno.

Sve radi kako treba.N7 sam root I skinuo PPP aplikaciju.Pre posla svratio do jednog od provajdera I bocnuo USB modem preko OTG kabla.Konektovalo se bez problema I radi kao podmazano.Sada kada znam da radi ipak mi se cini da sam trebao da uzmem model sa 3G.Mozda I prodam ovaj koji imam I uzme isti N7 sa 32Gb ali sa 3G u sebi I onda sam miran barem godinu dana. :)

Ja sam uzeo N7 32GB i sa 3G , radi savrseno , 3G net VIP-ov leti...Čitanje knjiga,stripova , gledanje filmova,surfovanje internetom.Malo je reći da sam preyadovoljan sa N7,najbolja kupovina dosad.....Za pare koliko kosta savršena masina
Miran sam sad makar godinu ,godinu i po.....

Da li moze da se nakace zvucnici na nexus i da se napajaju preko usb-a? Neki mali naravno

Poslednja izmena:
Uzeo logitech z120 na akciji u jednom hipermarketu sasvim slucajno prosao i video. Nije lose, cak sasvim ok je zvuk. Sad jos samo da provalim koliko vuce bateriju :)

Svi vi koji ste "obukli" N7, jel moze neka preporuka za futrolu/torbicu do 2.OOO RSD ovde ili pp? (tzv. sveska sa kp mi je krajnje resenje) ... hvala unapred.

Obišao sam juče sve jače radnje po bg,nema nigde verzije od 32gb,da li neko zna gde ima.može na pm,hvala

Izčitah dobru većinu postova i ne nadjoh odgovor. Uzeo bih 3g verziju u vipu, ali da li znate neki dobar način za deljenje internet konekcije, pošto wi fi hotspot navodno ne radi. Ako deljenje Interneta nije moguće, onda mi ne vredi da ga uzimam. Hvala unapred

Jel i vama brza ova stock galerija od quickpica na sedmici? Kod slika sa vecom rezolucijom mnogo lakse sve ide sa jellybean galerijom...

Uzeh juce refurbrished verziju za 17 500 u TEHNO MS-u. Ako neko hoce jos da kupi da zna gde ima.

Dva dana pokusavam da shvatim zasto nece da radi video ( citaj muzicki spot ) skinut na kompu sa youtube pa prebacen u tablet. Na kompu imam Real player koji mi da da bilo koji spot sa Youtube download. To sam prebacio u tablet.On vidi file ali kada probam da ga pustim preko MX player-a ili preko Real Player-a on krene kao da ce da ga pusti ali stane I nista. Imali neko resenje za ovo ili su opet glupe licence razlog sto das pare za nesto a on dodje za 100 milliona zabrana.

Dva dana pokusavam da shvatim zasto nece da radi video ( citaj muzicki spot ) skinut na kompu sa youtube pa prebacen u tablet. Na kompu imam Real player koji mi da da bilo koji spot sa Youtube download. To sam prebacio u tablet.On vidi file ali kada probam da ga pustim preko MX player-a ili preko Real Player-a on krene kao da ce da ga pusti ali stane I nista. Imali neko resenje za ovo ili su opet glupe licence razlog sto das pare za nesto a on dodje za 100 milliona zabrana.

Imas Dice player na Google Play. Ako to in on ne pusti nece ni jedan.
Imas hiljadu razloga zasto nece. PC je mocniji i hardverski i po kodecima. Zatim pitanje je s cime si skinuo spot s youtube...

Probao sam upravo sada I BS player I Dice payer. Oba su pustila spot ili video kako ko vise voli ali kod oba sada nemam zvuk. Da li mi treba jos nesto da skinem,neki kodek ili nesto da bih imao zvuk.Samo da napomenem da filmove koje skinem na kompu preko torenta I prebacim u tablet normalno rade sa MX playerom. Radi mi I zvuk I prevod.

a cime skidas sa youtuba, verovatno je neki .flv? skini .mp4 fajl i pustice ti bez problema.

Sa youtube skidam preko Real Player-a. Kada taj file sto sam download proverim koji je format pise da je MP4. Proveravao sam I u samom tabletu u kom format je prebacen. I tu pise da je MP4. Nego da skratimo nedoumicu. Da li je neko od vas probao da ubaci u tablet sa kompa 20-tak spotova skinutih sa Youtuba I probao da pusti kada mu tablet nije konektovan na net.

Instaliraj na računaru Jdownloader i kada skida link sa YouTube, odaberi mp4 i mora da ti radi.

Izčitah dobru većinu postova i ne nadjoh odgovor. Uzeo bih 3g verziju u vipu, ali da li znate neki dobar način za deljenje internet konekcije, pošto wi fi hotspot navodno ne radi. Ako deljenje Interneta nije moguće, onda mi ne vredi da ga uzimam. Hvala unapred

Ja imam Nexus sa Vipa i hotspot radi normalno. Doduše sa custom ROMom. Sa stock verovatno nisam ni probao, zamenio sam ga posle par sati.

Jos uvek ne resih slucaj sa spotovima koji nece da rade kada se skinu sa youtuba I ubace u tablet sa racunara. Sada cu da probam sve ove savete koje ste dali. Sto se HotSpot tice sve radi kao zmaj.Na kompu sam napravio HotSpot I bez problema se kacim I sa tabletom I sa laptopom.

@ninjaz, to zvuci ohrabrujuce, posto se po netu zale da nije moguce osim neke bt varijante.

@strudka79, mislio sam na suprotni smer, sa asusa na racunar :)

Burazeru se bliži rođendan, pa bih ga častio tabletom. Za koliko može da se nađe polovan, ali stanje kao nov, verzija od 16gb? Gledao sam na KP cenu su pa i veće nego po radnjama...

Vrh Dno