Iz nekog mog iskustva sa prenosnim rachunarima (laptopovi, tableti i sl.)... Sve ti se uglavnom svodi na to za sta ti treba ta mashina. isto je i sa desktop rachunarima. Da li je asus, acer ili neki drugi proizvodjach u pitanju, nije toliko bitno. Srce tih uredjaja (procesor, memorija, HDD ili SSD) je kod svih ista stvar. I3 procesor u Asusu je Isti I3 kao i u Aceru. Hocu reci da nema razlike. Ono sto se razlikuje je dizajn kucishta (narodski: shasija), brzina diska, memorije, procesora, velichina ekrana, tezina uredjaja.... U vecini sluchajeva plachash ime proizvodjacha. Ja sam ASUS, ja koshtam 200e. A ja sam ACER i koshtam 180e. A potpuno je ista mashina u pitanju. Hardware-ski gledano. Jako je bitna snaga baterije. Sto se brzine tiche... Sto je brzi, to je veci udar na bateriju. Pogledaj mobilne telefone, koji uzgred sve vishe gube ulogu telefona. Nekad je na mobilnim telefonima baterija trajala i do nedelju dana. Sada traje do jedan ceo dan. U najboljem sluchaju. Guraju ogromne ekrane, koje, kada vidim nekog da je stavio na uvo da razgovara, pochnem da se smejem. izgleda ko da je stavio posluzavnik na uvo 😀 Nemoj se mnogo opterecivati oko marke laptopa. Savetujem ti da pogledash hardware-ske karakteristike, jer je samo to ono sto je bitno.