Šta je novo?

Savet o kupovini laptopa

capricorn

Cenjen
Učlanjen(a)
05.06.2013
Poena
151
Hocu da uzmem neki laptop, marke tipa Toshiba, Fujitsu, Dell, Lenovo ili Asus, za office, torrent, muziku, internet, sa Intelovim procesorom.
Moje pitanje, da li ce se za ovakav tip koriscenja osecati velika razlika izmedju Intel celerona i i3, jer je razlika oko 10000, sto nije malo?:sceptic:

Za korišćenje tih navedenih stvari možeš i celeron da koristiš, razlike se vide tek kod zahtevnih stvari (igre, video obrada...).
Imam pozitivna iskustva sa Asusom.

pogledaj malo prethodne postove imas diskusije u vezi svega i svacega, pozz.

@capricor
Ako ćeš laptop koristiti samo za navedene stavke onda nema opravdanja za tu razliku. Naravno uvek je u IT svetu jače bolje, brže, komotnije i slično i često mnogo skuplje, zato je dobro pravilo "šta je najbolja kupovina u datom trenutku odos cena-performanse-potrebe".

Ako ti trenutno laptop sa nešto slabijim karakteristikama završava posao i odgovara nema opravdanih razloga da bacaš pare, bolje ih je sačuvati za narednu kupovinu

Ako te bude interesovalo koji konkretno proizvođač, model i sličn, imaš ovaj odeljak foruma:

http://forum.benchmark.rs/forumdisplay.php?41-konfiguracija-i-laptopova

Poslednja izmena:
Iz nekog mog iskustva sa prenosnim rachunarima (laptopovi, tableti i sl.)... Sve ti se uglavnom svodi na to za sta ti treba ta mashina. isto je i sa desktop rachunarima. Da li je asus, acer ili neki drugi proizvodjach u pitanju, nije toliko bitno. Srce tih uredjaja (procesor, memorija, HDD ili SSD) je kod svih ista stvar. I3 procesor u Asusu je Isti I3 kao i u Aceru. Hocu reci da nema razlike. Ono sto se razlikuje je dizajn kucishta (narodski: shasija), brzina diska, memorije, procesora, velichina ekrana, tezina uredjaja.... U vecini sluchajeva plachash ime proizvodjacha. Ja sam ASUS, ja koshtam 200e. A ja sam ACER i koshtam 180e. A potpuno je ista mashina u pitanju. Hardware-ski gledano. Jako je bitna snaga baterije. Sto se brzine tiche... Sto je brzi, to je veci udar na bateriju. Pogledaj mobilne telefone, koji uzgred sve vishe gube ulogu telefona. Nekad je na mobilnim telefonima baterija trajala i do nedelju dana. Sada traje do jedan ceo dan. U najboljem sluchaju. Guraju ogromne ekrane, koje, kada vidim nekog da je stavio na uvo da razgovara, pochnem da se smejem. izgleda ko da je stavio posluzavnik na uvo 😀 Nemoj se mnogo opterecivati oko marke laptopa. Savetujem ti da pogledash hardware-ske karakteristike, jer je samo to ono sto je bitno.

Poslednja izmena:
AthlonXP; Savetujem ti da pogledash hardware-ske karakteristike je napisao(la):
Pa i nije baš samo to, izmedju ostalog, veliki značaj ima kako je regulisano hlađenje i hoće li ti ventilator zvrčati non-stop ili ne.

Pa i nije baš samo to, izmedju ostalog, veliki značaj ima kako je regulisano hlađenje i hoće li ti ventilator zvrčati non-stop ili ne.

I kod najskupljeg modela može da se desi baš to 🙂 Jednostavno ti updne loš primerak. Kao i desktop, i laptop mora da se održava. Redovna čišćenja od prašine itd.

Uzmi neku Toshibu neces se pokajati,solidna izrada ,dobra garancija cak ona "Garancija bez obzira na sve"
2godine,Klinci skoro dve godine jasu po njemu na smenu,radi skoro 24 sata dnevno bez i jednog problema.

Nazad
Vrh Dno