Isto sam pitanje imao na forumu o BF3.Zasto se kritikuje pomenuta igra a nema bolje?Pa zar je to dokaz da je dobra igra?!?U svetu poteznih strategija su suvereno vladali Disciples i Heroji,pa gde su sada?Gde je C&C?To sto nema validne konkurencije ne znaci da igra koja je trenutno popularna bez mane.Ja ne mogu da pricam o lutu,grindovanju i bosovima u D3 posto sam igrao samo betu.Znam da sam barem 10(i slovima deset) puta izvrteo Diablo 1 i 2 sa sve ekspanzijama.D3 sam u besplatnoj beti igrao ne vise od 15 minuta,i to iz 3 pokusaja.Prica,gejmplej,statijaznamjos mi je prizvelo muku i nevericu kad sam odigrao betu(da ne zaboravimo dugine boje,kao da igram fliper a ne Diablo-to mi je bilo upecatljivo).Sam osecaj u igranju Torchlight 2 mi je bio mnogo blizi originalnom Diablu nego D3.Ako je vama ono sto je Blizzard izbacio posle 12 godina pravljenja to sto je trebalo da bude,onda ok.Ja gresim jer zivim u proslom vremenu,ne pratim trendove.Kupio sam TL2 a ne D3.
probacu da odgovorim 1 po 1.
Kontekst je bio kritika Blizzarda, pa sam na to napisao da je slaba konkurencija. Mozda su se i zato opustili.
Daleko da je D3 bez mane. To niko nikada i nije napisao u ovoj temi. Razlikujemo samo objektivnu i konstruktivnu kritiku od totalnog flejma.
Razumem da ti se ne svidja prica, ni ja nisam odusevljen, ocekivao sam vise. Opet, prica je mozda nekih 5-10% Diabla za mene. I u SC2 me je razocarala prica, dok je ona u WC3 bila odlicna. U poslednje vreme Blizz je ocajan u tom segmentu.
Gejmplej, razumem da se nekome ne svidja, meni je super. Sve je fluidno, nijedan arpg nema tako dobro odradjen combat sistem. Za ovo sto sam igrao sa wizom, barbom i monkom, svi imaju po glavna 2 builda (ww-hota, cm-archon, tempest rush-sw, zavisno da li se igra brze na manjem mp ili se igra na najvecoj tezini mp10), i dosta varijacija. DH skoro i da nisam igrao, a doktora uopste.
Fali mi end-game sadrzaj, za igrace koji su dosli do p100, i koji imaju 500, 1k ili 2k+ sati... Nadam se da ce ubaciti u ekspanziji.
Uberi su dobar prvi korak, i neka porade na jos takvih mini igara.
Pre par meseci je poboljsan krafting i svi su zadovoljni kako je ispao, ujedno se i dosta smanjio uticaj AH.
Dugine boje, to je vec stvar ukusa. Meni ne smeta. Smeta mi samo pesak u act 2 i to je to

Igranje bete daje pocetni utisak, tu mozes da vidis grafiku, malo price itd... Prava igra pocinje kada dodjes do lvl60 i krenes da igras inferno. Po meni hell i nightmare bas nemaju nekog smisla. Normal je da odigras kampanju a inferno da igras igru.
Za ekspanziju bih nightmare i hell sveo na jednu tezinu, pa bi umesto 4 imali 3.
Za ovo poslednje, ne bih da pricam za ostale, ali meni nije to sto je trebalo da bude posle 12g. ALi ide u dobrom smeru. Popravio se prilican broj stvari za ovih godinu dana. Nadam se i verujem da ce biti jos bolje i zanimljivije. Uvek kad mi dosadi napravim pauzu pa se vratim igri.
Daleko da je savrsena, ali je trenutno meni najbolji h&s arpg. I TL2 i PoE su dobre igre, ali ne nesto u cemu bih se ja zadrzavao 2k+ sati.