Šta je novo?

Diablo 3

Ni jedan konkretan razlog ne mogu da izvucem iz vasih postova.
Sta vam najvise smeta: sto nema skill tree, atmosfera, grafika, itemizacija ili nesto peto ?

Sto se tice pvp-a, meni je to zadnja rupa na svirali u ovakvim igrama, pa mi ne smeta, ali shvatam da mnogi to zele kao opciju.

O tome smo vec pricali jos dok je igra bila friska.

pa dosta se toga promenilo od tada :)

nema veze sa diablo 2 isto koliko diablo 2 nema veze sa diablo 1

ali sta da se radi, gaming industry moves on...

Secam se kad je izasao Warcraft 3, bilo je jako mnogo ljudi koji su ga ispljuvali na prvu loptu. Uvedeni su heroji, pa kao igra "nije vise RTS, vec ima RPG elemente", bedni Blizzard se prodao i podilazi trendovima :) Igra nema veze sa War 1 i 2.
A igra je remek delo.

Pa je onda izasao i dugo ocekivani Starcraft 2, koji je manje vise preslikan Starcraft 1. Nikakvih novina, osim grafickih i naravno nekih novih jedinica kod svake rase.
I naravno, opet jako puno pljuvaca "Bedni Blizzard, 12 godina rade nastavak, a nista novo nisu uradili".
A igra remek delo (bar multiplayer koji je primaran, kampanja je po mom ukusu mlaka i trebalo je sve 3 rase da budu zastupljene).

Secam se kad je izasao Warcraft 3... Igra nema veze sa War 1 i 2. A igra je remek delo.

Pa je onda izasao i dugo ocekivani Starcraft 2, koji je manje vise preslikan Starcraft 1. ...opet jako puno pljuvaca "Bedni Blizzard, 12 godina rade nastavak, a nista novo nisu uradili". A igra remek delo

Damned if you do, damned if you don't.

nema veze sa diablo 2 isto koliko diablo 2 nema veze sa diablo 1

ali sta da se radi, gaming industry moves on...

To nije tacno.

Secam se kad je izasao Warcraft 3, bilo je jako mnogo ljudi koji su ga ispljuvali na prvu loptu. Uvedeni su heroji, pa kao igra "nije vise RTS, vec ima RPG elemente", bedni Blizzard se prodao i podilazi trendovima Igra nema veze sa War 1 i 2.
A igra je remek delo.

Pa je onda izasao i dugo ocekivani Starcraft 2, koji je manje vise preslikan Starcraft 1. Nikakvih novina, osim grafickih i naravno nekih novih jedinica kod svake rase.
I naravno, opet jako puno pljuvaca "Bedni Blizzard, 12 godina rade nastavak, a nista novo nisu uradili".
A igra remek delo (bar multiplayer koji je primaran, kampanja je po mom ukusu mlaka i trebalo je sve 3 rase da budu zastupljene).

W3 i jeste remek djelo.

Ako hoces klasicni RTS, igras Starcraft.

Btw, stari Blizzard vise ne postoji.

zabavno im je da iznova i iznova ubijaju iste monstere na istim mapama, pa budze heroja kako bi to radili lakse i brze.
I sasvim je normalno da se takav zanr igara ne dopada svakome, zato mnogi samo predju kampanju jednom i obrisu igru.

Meni je to nekada bilo zabavno ali nazalost vise nije. Okej je Diablo 3, nije bas da pripada Diablo igrama (vise je kao neko World of WarCraft pastorce) ali je dobra igra u svom zanru. E sad, sto sam ja u medjuvremenu igrao neke kompleksnije igre pa mi tip igre kao Diablo vise ne odgovara, to je moj problem.

Mene samo buni ta fascinacija Blizzardom, to je vazilo nekada. Cini mi se da ljudi koji se i dalje prze na Blizzard su od sorte koja kasni u svemu (verovatno je svako od vas imao ortaka koji za neku aktuelnu stvar sazna sest meseci kasnije pa krene da smara sa time). Isto ko da se danas przis na Nokiju, nekad bilo, proslo vreme. Ili Star Wars. Tek je mnogima skoro postalo jasno (kada je Disney kupio ime) da je Star Wars nesto sto je umrlo pre 15 godina. A przili su se na Clone Wars i slicne produkte...

Blizzard vise nije u stanju da uradi nesto u cemu su bili nekad majstori, da tudju ideju i koncept ispoliraju do savrsenstva. Ma ne mogu vise ni svoju a kamoli tudju.

Igra nazalost umire i to vec duzi period, zato i Blizzard uvodi ove desperate promene tipa da su account region-free i Spawning u sledecem patchu. HotS je uspeo na kratko vreme da je ozivi, ali dzabe kad ih je Activision-Blizzardova politika ukopala od samog pocetka. Prevelika cena i dan danas, zatvoren Custom Maps sistem, nema LANa, itd. Tesko da je remek delo posto njihova prava remek dela su zivela i vise od 10 godina. Pogledaj samo broj igara na B.netu u onom Status prozoru.

Sve je to ok sto vi pisete, ali gde su alternative tim igrama ?

Koji bi se to RTS igrao ozbiljnije da nema Warcrafta 3 i Starcrafta 2 ? Da li uopste postoje neke druge RTS igre danas ? Voleo sam da igram Warhammer 40k, ali retko ko ga se i seca u 2013 :S:
Da li Torchlight 2 i PoE imaju neki ozbiljan community i koliko se uopste igraju danas ?

Starcraft 2 mozda umire, ali je ujedno i jedini RTS danas.
Tu bi mogli da opicimo jednu duzu raspravu, gde i kom smeru idu sami igraci, i koje su igre najprodavanije, i sta se to igra online.
MOBA igre su zamenile RTS zanr, i to je realnost. Lakse su, igraju se 5v5, manji je pritisak, a i zanimljivije su i raznovrsnije. Mada uvek kao prvi argument navedem da su lakse :D

Blizz ima stenu na ledjima, od njih se ocekuje da izdaju igre koje su 10/10 i svaka greska kod njih ima vecu tezinu. Ako se desi fail na launch-u igre i serveri ne rade prvih 24h digne se panika kao da kometa udara u planetu Zemlju :D I mozda sam lud, al meni to izgleda jako smesno i zabavno.
Drugo, od njihovih igara se ocekuje da se igraju po 5 ili 10g. Da se stalno patchuju, balansiraju, da se dodaje novi sadrzaj.

Da ne bude totalni offtopic, evo jedan fin drop od juce.
Nisam znao da su lacuni jos na ceni, mislio sam da od kada su uveli nove kraftovane bracere da su izgubili na vrednosti i da im je pala cena. Ali od kako sam ih okacio za 9evra nije proslo ni 2 sata dok su se prodale.
Da su imale i vit ili all res umesto dexa i lightninga, ko zna za koliko bi otisle.
Ocigledno da cm wizardi i dalje vole AS na svim delovima opreme, makar izgubili 100-200 inta.

Prilozi

• stuff.bmp
    471.8 KB · Pregleda: 106
Poslednja izmena:
lepi lacuni.

@Ve®sus

Kako misliš Starcraft 2 umire? Ako misliš na smanjen broj igrača koji ga igraju onda OK. Sad ih je dosta manje ali su ostali oni pravi igrači pa je casual pristup igri izgubio bitku.
S' druge strane SC2 kao e-sport je jači nego ikad što se može videti po količini kvalitetnih turnira, nagradama i publici koja ga prati.
Takodje ne bih nazvao Spawning i region free kao očajničke pokušaje već kao deo dugoročnog plana da se igra dovede na neki viši nivo postepenim dodavanjem novog sadržaja.

Nastavio bi pricu, ali bojim se da sam i ovako otisao previse offtopic.

Inace, novi game director Diablo 3 - Josh Mosqueira:

https://us.battle.net/d3/en/blog/9773963/messages-from-hell-the-future-of-diablo-iii-6-5-2013

Looooooooooooooooooooooooooooool...

"When I joined Blizzard, I was entrusted with the responsibility of helping to determine whether it would be possible to create a console version of Diablo III and working on what that might look like.".

Novi game director je covek koji je bio zaduzen za D3 za konzole... Kakav fail... :mad:

Looooooooooooooooooooooooooooool...

"When I joined Blizzard, I was entrusted with the responsibility of helping to determine whether it would be possible to create a console version of Diablo III and working on what that might look like.".

Novi game director je covek koji je bio zaduzen za D3 za konzole... Kakav fail... :mad:

Ma najbolje odmah coveka na koplje da nabodemo i resimo problem! A da ga pustimo da vidimo sta ce prvo covek da uradi pa tek onda da sudimo a ne odmah na pocetku da ga osudjujemo. Kakve vezi ima sto je covek radio D3 za konzole, da vidmo sta ce sada da uradi kada je doveden na vrh razvojnog tima za pc.

Sve je to ok sto vi pisete, ali gde su alternative tim igrama ?

Koji bi se to RTS igrao ozbiljnije da nema Warcrafta 3 i Starcrafta 2 ? Da li uopste postoje neke druge RTS igre danas ? Voleo sam da igram Warhammer 40k, ali retko ko ga se i seca u 2013 :S:
Da li Torchlight 2 i PoE imaju neki ozbiljan community i koliko se uopste igraju danas ?

Starcraft 2 mozda umire, ali je ujedno i jedini RTS danas.
Tu bi mogli da opicimo jednu duzu raspravu, gde i kom smeru idu sami igraci, i koje su igre najprodavanije, i sta se to igra online.
MOBA igre su zamenile RTS zanr, i to je realnost. Lakse su, igraju se 5v5, manji je pritisak, a i zanimljivije su i raznovrsnije. Mada uvek kao prvi argument navedem da su lakse :D

Blizz ima stenu na ledjima, od njih se ocekuje da izdaju igre koje su 10/10 i svaka greska kod njih ima vecu tezinu. Ako se desi fail na launch-u igre i serveri ne rade prvih 24h digne se panika kao da kometa udara u planetu Zemlju :D I mozda sam lud, al meni to izgleda jako smesno i zabavno.
Drugo, od njihovih igara se ocekuje da se igraju po 5 ili 10g. Da se stalno patchuju, balansiraju, da se dodaje novi sadrzaj.

Isto sam pitanje imao na forumu o BF3.Zasto se kritikuje pomenuta igra a nema bolje?Pa zar je to dokaz da je dobra igra?!?U svetu poteznih strategija su suvereno vladali Disciples i Heroji,pa gde su sada?Gde je C&C?To sto nema validne konkurencije ne znaci da igra koja je trenutno popularna bez mane.Ja ne mogu da pricam o lutu,grindovanju i bosovima u D3 posto sam igrao samo betu.Znam da sam barem 10(i slovima deset) puta izvrteo Diablo 1 i 2 sa sve ekspanzijama.D3 sam u besplatnoj beti igrao ne vise od 15 minuta,i to iz 3 pokusaja.Prica,gejmplej,statijaznamjos mi je prizvelo muku i nevericu kad sam odigrao betu(da ne zaboravimo dugine boje,kao da igram fliper a ne Diablo-to mi je bilo upecatljivo).Sam osecaj u igranju Torchlight 2 mi je bio mnogo blizi originalnom Diablu nego D3.Ako je vama ono sto je Blizzard izbacio posle 12 godina pravljenja to sto je trebalo da bude,onda ok.Ja gresim jer zivim u proslom vremenu,ne pratim trendove.Kupio sam TL2 a ne D3.

Isto sam pitanje imao na forumu o BF3.Zasto se kritikuje pomenuta igra a nema bolje?Pa zar je to dokaz da je dobra igra?!?U svetu poteznih strategija su suvereno vladali Disciples i Heroji,pa gde su sada?Gde je C&C?To sto nema validne konkurencije ne znaci da igra koja je trenutno popularna bez mane.Ja ne mogu da pricam o lutu,grindovanju i bosovima u D3 posto sam igrao samo betu.Znam da sam barem 10(i slovima deset) puta izvrteo Diablo 1 i 2 sa sve ekspanzijama.D3 sam u besplatnoj beti igrao ne vise od 15 minuta,i to iz 3 pokusaja.Prica,gejmplej,statijaznamjos mi je prizvelo muku i nevericu kad sam odigrao betu(da ne zaboravimo dugine boje,kao da igram fliper a ne Diablo-to mi je bilo upecatljivo).Sam osecaj u igranju Torchlight 2 mi je bio mnogo blizi originalnom Diablu nego D3.Ako je vama ono sto je Blizzard izbacio posle 12 godina pravljenja to sto je trebalo da bude,onda ok.Ja gresim jer zivim u proslom vremenu,ne pratim trendove.Kupio sam TL2 a ne D3.

A da ti lepo ujutro odes do najblize ocne kuce na besplatan ocni pregled, jer ako ti je TL2 blize prvom Diablu nego D3 onda imas neki problem sa vidom. Koliko sam ja igrao TL2 a igrao sam ga par sati ono je kao da se dete igralo sa bojicama. Tako da mislim da je kupovina TL2 bacene pare dok D3 i posle godinu dana ova tema je jos uvek aktivna a pogledaj TL2 temu pa da vas vidim koliko vas tamo ima aktivnih koji svaki dan igrate TL2 po vise sati dnevno. Dok u ovoj temi sada se nalazi bar desetak ljudi koji su svaki dan u igri a gde su jos ljudi iz nasih lista prijatelja sa kojima isto igramo. Koliko god ova igra bila na losem glasu ali jos uvek ima ljudi koji je igraju dok se to za tvoj pomenuti TL2 ne moze reci.

28.12.2012., 23:49 jel znas sta ovo znaci?, pa to ti je datum i vreme kada je zadnji post u TL2 temi napisan i od onda do danas nista. Toliko o tome da je TL2 bolji od D3.

Poslednja izmena:

probacu da odgovorim 1 po 1.
Kontekst je bio kritika Blizzarda, pa sam na to napisao da je slaba konkurencija. Mozda su se i zato opustili.
Daleko da je D3 bez mane. To niko nikada i nije napisao u ovoj temi. Razlikujemo samo objektivnu i konstruktivnu kritiku od totalnog flejma.
Razumem da ti se ne svidja prica, ni ja nisam odusevljen, ocekivao sam vise. Opet, prica je mozda nekih 5-10% Diabla za mene. I u SC2 me je razocarala prica, dok je ona u WC3 bila odlicna. U poslednje vreme Blizz je ocajan u tom segmentu.
Gejmplej, razumem da se nekome ne svidja, meni je super. Sve je fluidno, nijedan arpg nema tako dobro odradjen combat sistem. Za ovo sto sam igrao sa wizom, barbom i monkom, svi imaju po glavna 2 builda (ww-hota, cm-archon, tempest rush-sw, zavisno da li se igra brze na manjem mp ili se igra na najvecoj tezini mp10), i dosta varijacija. DH skoro i da nisam igrao, a doktora uopste.
Fali mi end-game sadrzaj, za igrace koji su dosli do p100, i koji imaju 500, 1k ili 2k+ sati... Nadam se da ce ubaciti u ekspanziji.
Uberi su dobar prvi korak, i neka porade na jos takvih mini igara.
Pre par meseci je poboljsan krafting i svi su zadovoljni kako je ispao, ujedno se i dosta smanjio uticaj AH.
Dugine boje, to je vec stvar ukusa. Meni ne smeta. Smeta mi samo pesak u act 2 i to je to :D
Igranje bete daje pocetni utisak, tu mozes da vidis grafiku, malo price itd... Prava igra pocinje kada dodjes do lvl60 i krenes da igras inferno. Po meni hell i nightmare bas nemaju nekog smisla. Normal je da odigras kampanju a inferno da igras igru.
Za ekspanziju bih nightmare i hell sveo na jednu tezinu, pa bi umesto 4 imali 3.
Za ovo poslednje, ne bih da pricam za ostale, ali meni nije to sto je trebalo da bude posle 12g. ALi ide u dobrom smeru. Popravio se prilican broj stvari za ovih godinu dana. Nadam se i verujem da ce biti jos bolje i zanimljivije. Uvek kad mi dosadi napravim pauzu pa se vratim igri.
Daleko da je savrsena, ali je trenutno meni najbolji h&s arpg. I TL2 i PoE su dobre igre, ali ne nesto u cemu bih se ja zadrzavao 2k+ sati.

Poslednja izmena:
A da ti lepo ujutro odes do najblize ocne kuce na besplatan ocni pregled, jer ako ti je TL2 blize prvom Diablu nego D3 onda imas neki problem sa vidom. Koliko sam ja igrao TL2 a igrao sam ga par sati ono je kao da se dete igralo sa bojicama. Tako da mislim da je kupovina TL2 bacene pare dok D3 i posle godinu dana ova tema je jos uvek aktivna a pogledaj TL2 temu pa da vas vidim koliko vas tamo ima aktivnih koji svaki dan igrate TL2 po vise sati dnevno. Dok u ovoj temi sada se nalazi bar desetak ljudi koji su svaki dan u igri a gde su jos ljudi iz nasih lista prijatelja sa kojima isto igramo. Koliko god ova igra bila na losem glasu ali jos uvek ima ljudi koji je igraju dok se to za tvoj pomenuti TL2 ne moze reci.

28.12.2012., 23:49 jel znas sta ovo znaci?, pa to ti je datum i vreme kada je zadnji post u TL2 temi napisan i od onda do danas nista. Toliko o tome da je TL2 bolji od D3.

Samo mi reci,iskreno,koliko imas godina?

Poslednja izmena:
to onaj isti pesak koji je i u diablo 2? kakve dugine boje, to jedino ima u whimshire levelu. act1 je sasvim dark za jednu diablo igru.
onaj ko je igrao betu i prvih 13 levela heroja ne moze ni da stvori kompletnu sliku o diablo3.

mandrak da li si igrao diablo 2 betu?

a torchlight je ako pogledas grafiku ocaj za diablo_like_dark_gothic igru... ono ko da je za devojcice (one goth trinaestogodisnjakinje) pravljeno... ako je nesto wow_like onda je to tl2
i sto je bitno ko je pravio torchlight? i kakav je to osecaj u igranju tl2 koji je totalno drugaciji od d3?

Da li znas ko je pravio Torchlight i Torchlight 2 i ,ponovo,koliko imas godina?Nemoj da se stidis,vidim da si krenuo skoro da se brijes:).

Bravo za tebe, ti znas za cega zivis kada ti je bitno da znas ko je koju igru pravio. Drugo za nekoga ko je nabio 38 godina u guzicu a bitni su mu ovako nebitni podaci onda dalje sa takvom osobom nemam sta dalje da pisem i zalazim u dublju raspravu. A posto te toliko interesuje koliko imam godina evo da ti udovoljim odgovorom 34 tako da nisam bas skoro poceo da se brijem. Za ovih 25-26 godina koliko se igram od prvog gameboy-a pa sve do dana danasnjeg nikada ali nikada me nije zanimalo ko je pravio neku igricu i ciji potpis na kraju nosi, vise mi je bilo bitnije da mi igra pruza zadovoljstvo i uzivanje u istoj a ne da mi igre stvaraju nervozu dok je igram... za mene igre trebaju da budu nesto u cemu cu da uzivam i da se kraj istih opustim a ne kada sednem da igram neku igru da imam osecaj da me neko prisiljava da je igram i da sam zbog te igre napet i nervozan.

Nebitni podaci da su isti ljudi pravili stare Diablo delove i Torchlight igre? Boze... Makar se vidi zasto je i tema aktivna. Ili bude prepucavanje, ili neko od 10ak ljudi sto jos uvek igra postuje. Toliko o popularnosti same igre i 500,000 pregleda.

^
Barem se nesto desava u ovoj temu za razliku od TL2 i PoE gde nema ni prepucavanja!Ovde ima i pametnih i glupih postova,ali to je barem pokazatelj da i dalje tema zivi!Nadam se i da hoce!

i tema ima 5 zvezdica, pet zvezdica !! :D

Svako je dobrodosao na temu, i obicno se pomogne pocetnicima sa itemima ili da se napravi HF ring, ili da se boostuje do 60-og...
Uvek na raspolaganju : DBraveZ#1254

Nazad
Vrh Dno