Šta je novo?

Bitcoin [BTC] (SHA-256)

Ih...ako ne plaćaš struju onda ekstra, tako se ja uopšte ne bih brinuo jer nema troškova dalje ;).

Ovo sa ukupnim hashom....vrlo interesantno....BTC Guild i 50BTC nisu porasli zadnjih 2 nedelje ama nista....znachi samo ovi "nepoznati" uticu na rast ukupnog broja hasha.....mesetarenje i prevara ...zasto mi je to odjednom na umu?

Znam da je 50btc sa oko 17tera pre recimo 2-3 nedelje a pre neki dan i preko 22 ;).

Da...ali na grafiku.....no sada mi je zao sto nisam radio screenshot.....to je ljudi const...20-22....a na Guild-u 32-34......znaci neko tu vara....

Kad sam ja pocinjao, 50btc je bio na 4.5T. :D

Ja kopam ltc vec dva meseca i vise. I nikada nisam prestajao sem par dana ftc i cnc dok su bili povoljni. Cak i sa 90% isplativosti LTC se vise isplati. Jer sa jednom 7950 imam 620kh/s a na btc imam 570mh/s. Da ne pricam sto mi LTC radi savrseno stabilno bez greske, da nema nestanka struje jednom mesecno, prosto bih mogao da zaboravim na masine.

Ja kopam ltc vec dva meseca i vise. I nikada nisam prestajao sem par dana ftc i cnc dok su bili povoljni. Cak i sa 90% isplativosti LTC se vise isplati. Jer sa jednom 7950 imam 620kh/s a na btc imam 570mh/s. Da ne pricam sto mi LTC radi savrseno stabilno bez greske, da nema nestanka struje jednom mesecno, prosto bih mogao da zaboravim na masine.

koji pool koristis za ltc ?

Pa veca je valjda potrosnja struje na LTC-u... Neisplativ je sada ...?

Nije neisplativ jer je i cena skocila. Jedva da je malo vise isplativ trenutno ali videces zlo za 3h kad se na btc promeni diff sta ce da se desi ;)
Ja sam se jos sinoc prebacio na LTC.

neznatno je veca potrosnja struje mozda ~10% al se zato hardware znatno vise greje .... uglavnom daleko je od toga da je nisplativ samo se mozda malo manje isplati od BTC-a ...

opaaaa dif u 15.6 milke.... strava znaci :
25-3%/15 600 000= 0.00000155448717=share :hair:

Poslednja izmena:
To sto pricas nema smisla. Ne greje se HW bezveze vec zbog povecane potrosnje. Ako se znatno vise greje znaci da znatno vise trosi. Kod mene je oko 20% razlika u potrosnji ali to zavisi i od klokova.

To sto pricas nema smisla. Ne greje se HW bezveze vec zbog povecane potrosnje. Ako se znatno vise greje znaci da znatno vise trosi. Kod mene je oko 20% razlika u potrosnji ali to zavisi i od klokova.

ja to ne vidim kroz povecano grejanje hardwera posto moji GPU-ovi uvek stoje na 70C ali vidim kroz povecanje RPM-a na ventovima koji se vrte brze za vise od 30% npr. u isitm uslovima sa istom ambijentalnom temperaturom na BTC se ventovi vrte 1900-2200RPM a kad predjem na LTC odose u 3000+RPM :S: a bogami i u prostoriji ubrzo postane toplije ...:mad:

Poslednja izmena:
Kao sto sam rekao, pps na guildu mi se poklapa na cetvrtu decimalu. Iznenadjujuce je tacan. Ali nazalost daje mi manje nego 50btc naprimer. Ali opet i on malo malo pa ne radi.

u međuvremenu sam istestirao ovo, i slažem se da nešto više daje 50btc, mada mi je samo jednom uradio failower na btc guild u 24h.

Moja teorija... da je iznesem pre povecanja diff-a pa da se posle hvalim kako sam pronicljiv :p

Dakle, raste diff, cena ostaje 120$, dosta se prebacuje na LTC, kopaju LTC i menjaju za BTC, time slabe cenu LTC-u a jacaju BTC-u dok se isplativost ne izjednaci negde na pola puta :d

To mi je jedino logicno, tako bih ja sad radio... kopao ltc i menjao odmah za btc jer je odnos veci :eyebrows:

sa Bitcointalk-a, mišljenje jednog druga člana.. vrlo zanimljivo:
1. Current ASIC miners try to recoupe investment into hardware. Sell off BTC ahead of future ASIC miners.
2. Price of BTC goes down.
3. GPU miners finally exist BTC
4. GPU miners move to LTC
5. GPU miners do not invest aggressively in hardware as most have recouped hardware costs (matured hardware). LTC difficult rises slowly. Most GPU miners moved to LTC when it was 20% more profitable that BTC for a few months.
6. With tight profit margins, rising summer electrical costs, some marginal GPU miners exit the market (maybe to return in winter)
7. Existing miners either:
a. sell off their BTC/LTC as part of the exist strategy
b. hold some of their assets for future appreciation
c. reinvest in other speculative coins.

So short term
1. BTC and LTC will drop in price. Panic amongst the ASIC miners and big GPU miners
2. BTC/LTC Clones will be stagnant.
3. Any alts with sought after features will see difficulties spike but will be volatile as miners dump and investors accumulate.

Long term
1. BTC and LTC will stabilize and appreciate
2. BTC/LTC Clones will still be stagnant.
3. Sought after alts will show long term appreciation trends and investors build bases and miners start to hold for longer periods and miners selling is smaller relative to buying.

Ovo se spustila neka teska magla na celu ovu stvar.. Sto se kupovine tice ja sam hteo da pojacam jos jednu masinu da iskoristim kapacitete ali sam odustao i uzeo jednu 7850, pre jedno 2-3 nedelje pojavile su se 7950/70 koje su cenjene kao nove u radnji neke malo i vise, pre jedno nedelju dana pojavljuju se jos oglasa za prodaju sto je jos malo oborilo cenu, danas su cene jos malo pale, proverite oglasnik i oglase, grafike su pocele da se prodaju polako za sad, ko hoce da kupi kao ja neka saceka jos malo kada ljudi pocnu da prodaju, ovo sa cenom grafika bar ja mislim da ce tako biti? Tako da cekam da cene jos malo padnu pa da se prinovim sa 3-4x 7970 ili 7950 i to je.. Svoj hw sam isplatio, za to mogu da zahvalim ftc-u, jedino sam ispao klen sto nisam prodao sav stek ftc-a uzmem 50 btc-a i da nakrivim kapu, sada stoje i cekaju bolje vreme

koji pool koristis za ltc ?

litecoinpool.org najjaci pps pool ali su zatvorene registracije.

Sto se tice potrosnje, ne znam sto pravite od muve magarca.. Kroz sve teme se provlaci prica kako je bitno dal grafika trosi 10 ili 20% vise, i da zato ltc mora toliko (20%) da bude isplatljiviji. Ta prica nema veze s realnoscu. Evo ja npr:

Meni je otprilike 10% zarade ide na struju, i ako ltc trosi 20% vise (a ne trosi toliko, barem meni, jer su mi klokovi za ltc 1020/1250 za 620kh/s 1100/310 570Mhash), to znaci da ce struja da mi bude 12% od zarade umesto 10%, i sta s tim? 2% gore dole pa vise od toga poolovi pucaju, who cares... Plus meni ltc mnogo stabilnije radi.

@nesic To znaci da si uzeo 30 btc-a, a nisi nakrivio kapu?

@igysa napisao je u postu iznad da je to samo njegova pretpostavka, ne mora to nista da znaci, jer, zasto bih ja prodavao btc, ako sa njima mogu da uzmem jos koji asic? Svi smo mi alavi, malo ko ce reci - "Ok, stiglo mi je 5 asica, ne treba mi vise, ja cu da nakrivim kapu kao Nesic" a zna da moze i vise od toga da zaradjuje ako dokupi jos koji...

Plus sto se tice cijene bitcoina, moze ici i gore i dolje naravno, ali dovoljno je da samo jedna veca online prodavnica ubaci btc kao sredstvo kupovine i eto naglog skoka cijene...

I ovo je neko moje razmisljanje, ne mora da bude tako kako sam napisao. :D

Zanimljivo : http://bitcoincharts.com/bitcoin/
Network Hashrate Terahashs/s 111.79 ....pa gde je sada nestalo 30Terahash/s ???
Drugo : kako se odredjuje difficulty....to je ko ga odredjuje...koliko blockova mora da se resi do sledeceg povecanja diff-a.... i tako to... ?

u međuvremenu sam istestirao ovo, i slažem se da nešto više daje 50btc, mada mi je samo jednom uradio failower na btc guild u 24h.

eee taman sam ga pohvalio, a izgleda da sam ga urekao sad.. imam pored workera odjenom crveni znak "offline" ?! a na rig-u mi normlano radi cgminer konektovan sa mojim minerom na btc50 i normalan hashrate, nikakvi prekidi komunikacije ?! jel si na ovo pucanje mislio Kurajberu ? ja ovo prvi put vidim..

eee taman sam ga pohvalio, a izgleda da sam ga urekao sad.. imam pored workera odjenom crveni znak "offline" ?! a na rig-u mi normlano radi cgminer konektovan sa mojim minerom na btc50 i normalan hashrate, nikakvi prekidi komunikacije ?! jel si na ovo pucanje mislio Kurajberu ? ja ovo prvi put vidim..

To je jedina zamerka koju i ja imam na 50btc, ali iako pise offline svaki share se racuna. Znam da imam ukupno 1 Ghash, ali statistika zbog kilavog updatea sajta varira od 800 do 1200 (a i 800 i 1200 su budalastina).

Zanimljivo : http://bitcoincharts.com/bitcoin/
Network Hashrate Terahashs/s 111.79 ....pa gde je sada nestalo 30Terahash/s ???

Pa kako gde je nestalo? Poceli kinezi da isporucuju konacno asice koje su do sad archili o tudjem trosku. Skocice to opet za koji dan kad asici pristignu, a kinezi uposle nove za sebe.

Poslednja izmena:
To je jedina zamerka koju i ja imam na 50btc, ali iako pise offline svaki share se racuna. Znam da imam ukupno 1 Ghash, ali statistika zbog kilavog updatea sajta varira od 800 do 1200 (a i 800 i 1200 su budalastina).

znači ovo što mi je Mhs rate na dashboard-u pao sa 1150 na 900 (na cgmineru je sve normalno) da ne brinem ? vidim da mi se jeste uvećao iznos na zaradi, ali ne znam da li je to tačno za hash rate koji je i dalje nepromenjen na rig-u.

Poslednja izmena od urednika:
znači ovo što mi je Mhs rate na dashboard-u pao sa 1150 na 900 (na cgmineru je sve normalno) da ne brinem ? vidim da mi se jeste uvećao iznos na zaradi, ali ne znam da li je to tačno za hash rate koji je i dalje nepromenjen na rig-u.
Ne brini. Nakon sat-dva ce da ti skoci Mhs na 1300 pa ce u proseku biti to to. Uostalom baci na papir trenutni balance, pa izracunaj sam posle nekoliko sati. :)

Pitanje za ltc-minere: u kojoj menjacnici menjate ltc za btc? btc-e? Isplati li se zaista zidati ltc i posle placati proviziju za transfer u btc?

Gotovi smo. 3,2,1... Next Difficulty 15,616,378

Sta kukate bre, ko da je smak sveta? Ovi sto imaju Asice - njima ce najvise da propadne zarada (ali ce i dalje biti lukrativno!), a gpu zidarima ostaje hardver. U apsolutno najgorem slucaju, tipa da je neko ulozio 20 soma evra u hardver - juce, opet ce moci da izvadi bar 80% uloga nazad u hardveru. Ili ce krenuti da minira pa ce imati zaradu - ali ne astronomsku nego samo 'pristojnu'.

I - kakve su to vase racunice "trebace mi 6 meseci da otplatim", to su, da prostite, lupetanja. Ja sam usao u celu pricu polovinom maja sa celih celcatih 360e i do sad sam ukeshirao 70. Smatram da sam vec 'otplatio' jer mogu kartice da prodam sutradan svaku za po 20e manje od cene nove karte i opet sam u plusu. Da sam usao u pricu sa 4x7970 ili cak 20x7970 opet bih otplatio do sad 'razliku'.

Poslednja izmena:
Za nekih cirka dva sata skace na 15,6 tj. 29%

U prevodu, ko je juce rudario sa tri graficke danas skoro kao da radi sa dve.

Za nekih cirka dva sata skace na 15,6 tj. 29%

U prevodu, ko je juce rudario sa tri graficke danas skoro kao da radi sa dve.
Malo li je? Umesto 100e neto kesha mesecno bice 70e. Ako cena ne skoci i napravi ravnotezu.

Nazad
Vrh Dno