Šta je novo?

Targo Telekom

Izvoli.
uploadfromtaptalk1370435443922.jpguploadfromtaptalk1370435461996.jpg

Da li neko koristi internet kod RV?
Neka samo proveri da li može da izađe na sajt TT. Drug mi se žali da je blokiran.

Koliko sam video po netu, svi paketi bi imali isti upload (2Mbps), a download max 80Mbps...nisam mnogo kopao, možda i grešim za upload.

ni meni preko adsl ne otvara tt sajt, a inače vdsl ormarče u mom ulazu nema kavez kao ovo na slici

Dobismo i (osim usmenog) i zvaničnu informaciju na TT sajtu vezano za "stare" korisnike:
http://www.targotelekom.rs/news/73/26/Iznenadenje-i-za-postojece-korisnike-TARGO-paketa/

Da skratim (citat TT-a): U narednih mesec dana naš Korisnički servis će kontaktirati sve naše "stare" verne korisnike i upoznati ih sa detaljima ove akcije.

Sad samo da su "detalji" prelazak sa starih (nižih) internet brzina na nove (više) brzine uz iste uslove i biće :happy:

jeste, to je. ja sam ih zvao zbog tv programa nesto, i onda su mi tom prilikom rekli sta je u pitanju, mada sam vec citajuci ovde mogao to da zakljucim ali to je i samo potvrda

Mene su zvali danas, ja imam paket DUO 20/10.

Rekli su da imam dve mogućnosti:
1. da nastavim da plaćam DUO po ceni 3099 mesečno do kraja regularnog ugovora, dakle još godinu i 4 meseca, ali mi se diže brzina na 32/16.
2. da raskinem ovaj ugovor, a da pređem na TWIN TURBO 32/16 i da onda njega plaćam po redovnoj ceni (2300 u prvoj godini i 3000 u drugoj). Ova druga opcija je finansijki mnogo bolja, ali mi resetuje ugovornu obavezu na nulu. Mada sam ja i od ovih 8 meseci, platio samo 5, tri su bila na kupone, tako da ne gubim mnogo.

Poslednja izmena:
Pa nisam ništa još morao da odlučim, bio je samo informativni poziv, u toku meseca ću videti oko promene ugovora, takođe treba i na mail da pošalju neku anketu da se popuni, šta im zameramo, šta je dobro i sl.

A šta se dešava u slučaju izbora druge opcije po isteku ugovorne obaveze? Da li cena automatski skače na 3.999, a brzina pada na 24/12 ili se produžava Ugovor? Nije mi jasno pošto u Akcijskom cenovniku TWIN TURBO ima brzinu 32/16, a u regularnom cenovniku isti paket ima brzinu 24/12.

A šta se dešava u slučaju izbora druge opcije po isteku ugovorne obaveze? Da li cena automatski skače na 3.999, a brzina pada na 24/12 ili se produžava Ugovor? Nije mi jasno pošto u Akcijskom cenovniku TWIN TURBO ima brzinu 32/16, a u regularnom cenovniku isti paket ima brzinu 24/12.

Malo si zbunio pitanjem. Ukoliko sad imaš brzinu 10/5 automatski posle popunjavanja i slanja ankete povećavaju ti na 24/12 do kraja ugovorne obaveze i po istoj ceni ukoliko si stari korisnik tj plaćaš 2399. Po isteku ugovorne obaveze imaš mogućnost da produžiš ugovor sa istim paketom ili drugim sve je do tebe. To znači ukoliko ostaješ na istom 24/12 po obnovi ( pod uslovom da za godinu dana imaju iste cene i pakete) prvu godinu plaćaćeš 1999 a drugu 2399. Svaka obnova ugovora je ustvari novi ugovor. Ti biraš i paket i cenu koja ti odgovara.

Samo za nove korisnike sad koji sa TT sklope prvu godinu plaćaju 1999 a drugi 2399. I da ''Akcijski paket'' im je sad ustvari regularni paket nemaju više Targo net i Duo pakete već samo Net Base Twin Base itd.

što se tiče ankete ne znam ajde da vidimo kome pošalju prvo neka okači pa da vidimo šta ih to zanima. Nadam se samo da nema 200 pitanja i pod pitanja osećao bih se kao da radim test.

Da li postoje uslovi u pogledu postojeće infrastrukture da Targo uvede i fiksnu telefoniju i da se konačno oslobodim lelekoma?

Ok imas ljude koje moraju da zovu da pitaju,ali sto nisu recimo na primer napravili ovako...
Da daju anketu i da neko popuni da im posalje preko maila ili putem sajta i da mu oni automatski promene paket u zavisnosti od njegove zelje...

Da li postoje uslovi u pogledu postojeće infrastrukture da Targo uvede i fiksnu telefoniju i da se konačno oslobodim lelekoma?

Sa korisničke strane nema problema, postoje POTS portovi na ONT-u, tako da bi bilo jako jednostavno da povežeš telefon na ONT i da dobiješ drugu uslugu.

S druge strane ako pogledaš RATEL-ov registar oni nemaju licencu za fiksnu telefoniju, nemaju opseg u javnoj numeraciji tako da od pružanja telefonije u dogledno vreme neće biti ništa.

Hmm, a sta ako neko ko ima licencu uskoci u celu pricu i preko TT metro mreze krene da nudi fiksnu telefoniju.
Jel to izvodljivo?

Mene su danas zvali telefonom, ista prica, traze neki e-mail da mi posalju anketu. Isto mi je lik najavio povecanje brzine na 30/16. ja placam 20/10 a ima promo 6 meseci 40/20.
Vidim da se pise o nekim nazivima paketa, nista me ne zanima osim flat ul/dl i za to sam i potpisao ugovor, da li se u ovim novim nazivima paketa krije neka kvaka? Pitao sam ponovo za email,
stalno dobijam odgovor da se radi na tome, malo je ipak nozbiljno da provajder nema mail server za korisnike i da ne nudi barem dve mail adrese. Do sad sam zadovoljan, nijedan prekid, uvek
dobijam to sto sam platio, nadam se da ce tako i ostati.

Mene su danas zvali, trazili su mejl za anketu i obavestili me da ce mi brzina paketa biti povecana sa 10/5 na 24/12 za istu cenu pretplate (duo 10/5) Nisu pominjali nikakvo potpisivanje novog ugovora i promenu cene kao sto kazu neki clanovi foruma u prethodnim postovima.

Poslednja izmena:
Ja im iskreno ne zamerem što nemaju mail server za korisnike, jer pored Gmail-a i sličnih webmail klijenata koji su široko i lako dostupni preko raznih vrsta uređaja, barem meni, webmail Targa ne znači ništa. Samo mi be dodatno opteretio još jedan username i password :D

Има форума, ретких али има их, који не прихватају имејл адресе са бесплатних сајтова. Ако немате свој сајт и мејл на њему, једино решење је управо мејл на интернет провајдеру.
Мени не треба али некоме може бити битно да уз пакет иде и мејл-адреса.

Taj forum koji ne prihvata google/yahoo email adrese, ne treba ni da postoji jer ih očigledno neki pajdomani održavaju.

Ti besplatni servisi su čak i bolji od mail sistema koje provajderi imaju.

Ja još nisam naišao na sajt koji ne podržava Gmail...bilo je slučajeva da mi nije prihvatan Hotmail što je i razumljivo jer je to leglo Spam-a :D

Ljudi idete vam teme - sustina je da jedan ozbiljan provajder MORA da ima svoj mail server. Tacka. A da li cete ga koristiti, uzeti, imati, to je druga prica...

Sto bih ja voleo da imam internet od ovog NEOZBILJNOG provajdera,moze i najmanji paket ne bunim se, eeee oko cega vi 2013 raspravljate da li mora da ima ili nema, ne mora da ima ali mora ozbiljan provajder da ima i ozbiljnu ponudu, a TT ima najzbiljniju ponudu. Tacka.

Raspravljaju uglavnom oni koji nemaju usluge ovog provajdera. Ja kao i većina korisnika TT nešto i ne kukamo :)

Mimago, ruku na srce hotmail se dosta popravio po pitanju spama. A što se tiče targo maila meni nije potreban, jer iz iskustva sa prošlim provajderima znam da onog trenutka kada raskinem sa njima uzimaju mi mejl adresu. Tako je bilo kod Verata, besplatni mail serveri poput gmail,hotmail,yahoo, mail.com su mnogo bolja opcija.

Vrh Dno