Šta je novo?

MTS - 3000 za 2 dana?

zholinho

Slavan
Učlanjen(a)
05.12.2010
Poena
275
Evo ovako, devojka ima problem. Koristi Mix Net M tarifu, u kojoj ima 300 minuta, 600 sms-ova i 600MB. Koristi tu tarifu oko 8-9 meseci, i uglavnom prenosi 600 poruka 600 MB i oko 100 minuta (prenosi toliko MB i sms-ova zato što je prvi mesec krenula kasnije pa se tako vremenom namestilo). Pre dva dana je proverila stanje, i sve je bilo uobičajeno, međutim danas kad je proverila, stanje na računu je bilo 2800 dinara i 0 preostalih kilobajta. To je bilo večeras oko 19, a već oko 22 je to skočilo na 3000, nešto malo preko. Ja sam izračunao da je ono potrošila oko 5.7 GB po ceni od 0.05 para za 1kB, i plus nekih 800 MB što je imala. Znači oko 6.5GB za 2 dana, a prethodnih 8 meseci je trošila oko 500 MB. Ima telefon Galaxy mini, i na njemu uglavnom čita vesti sa blica, ide na FB i eventualno neki klip sa YT. Zvala je večeras operatera, rekao joj da oni tu ne mogu ništa da vide pre 10og sledećeg meseca. Malo sam pretraživao forum, pa sam video da su ljudi tražili njihovog inžinjera i sl, pa tražim savet, da li vredi da odem do njih da tražim da vidim tog garija, da pretim da ću da bijem nekog :) ili samo da iskulira i plati to?
Hvala

3000RSD je 60MB ne 6GB :) Ali neka se zali izgleda da je mesec pogresnih racuna.

Ja danas proverio stanje ono 11500! A jesam malo više trošio net, ali ne toliko, pa imam svaki mesec preko 1GB! Ista tarifa.

Da, nešto sam se ja zeznuo, 60MB, ali opet skoro 900MB za 2 dana. Jedino ako nije aplikacija nije spržila megabajte. Eto @Savudine, i ti si se iznenadio :)

900 mb je sasvim realna cifra. Meni je jedna podcast aplikacija spržila 500 mb za sat vremena. Zabagovala i krenula da skida ponovo već skinute epizode, iako je bilo uključeno samo na wifi.

Mislim da je kod telekoma sve moguce :)

Inace ja sam na box paketu, imam gigabajt.

Ostane mi po 800-900 MB ali uglavnom sam na wifi kada sam kuci.

Nek se juri sa njima sta drugo.

Inace prijateljski savet, ako ne koristi nesto preterano brzo, neka podesi na gsm mrezu samo, i nocu nek ga tutne na airplane mode ako moze i to je to.

Na žalost, ne mogu nikako da utvrdim da li je neka aplikacija pojela te megabajte, pa je malo bez veze da ih jurimo, kad nismo sigurni da li je greška do telekoma ili do njenog telefona. U svakom slučaju nek reklamira, pa ako uvaže super, ako ne nikom ništa.

Ma uvek reklamiraj.

Mozes da vidis ako je na ICS/JB, tako sto se sav Data Usage (u MB) loguje na telefonu u Settings->Data Usage, cak i tehtering. Ako je na GB onda samo moze da vidi ako je bio aktiviran Data Monitor pre toga :(

Na GB je, zato i kazem da ne mogu proveriti :( kazi mi na koji nacin ukljucim data monitoring, negde u podesavanjima ili si mislio na neku aplikaciju?

Auf, Data Monitor je samo na Sony telefonima bio. Mada moze sa play store-a da se skine i za druge telefone na GB. Nije dobar kao limiter na ICS, ali radi...

Imaš program My Data Manager, odlično radi na GB-u, ima i mogućnost alarma za ovakve situacije

Evo kako ja držim podešavanja na telefonu:
WBXqMns.png

MixNet M - Nexus S, JB

Ugasi net do kraja meseca nek se strpi dva-tri dana, kada stigne racun idite u poslovnicu dobar dan, evo dosao mi racun ogroman za razliku od proslih, bla bla, objasni jesam koristila net ali uvek mi se prenosilo, ne znam sta je moglo ovoliko da potrosi, nisam menjala telefon ni navike, onda budete malo glupi dok on/ona vama objasni da je to Android da on moze da skida sam u pozadini ako to ne ugasite, da vam vremenska prognoza isto skida, a vi klimajte glavom, pravite se glupi i slusajte, na kraju vam da papir da popunite zalbu i napisete sve to sto ste rekli, i u principu vam kaze da prvi put tako oprastaju ali ako se to ponovi na vise racuna onda ne oprastaju, sacekate 10ak dana i dobijete novi racun sa umanjenim iznosom i uzetih 300-400 din ili koliko vec za kao neki paket megabajta koliko ste potrosili, nije mi jos stigao racun pa ne znam sta ce tacno pisati
Da ne bude da pricam u prazno, isti paket, prosli mesec, kacim screen :) ja sam presao nekih 550mb preko onih 600 kao

mixnet.jpg

Poslednja izmena:
2G je sasvim dovoljan za prisutnost online. 3G samo po potrebi.
Ali i pored toga desi se da hoce da podvale. Najbolje je imati paket sa ogranicenim (!) netom.

@SpeedW950 uradiću tako, hvala na savetu.
Ma 2g je dovoljan, a i duže traje baterija. Jel Telekom u u obavezi da pošalje neku poruku obaveštenja, da si recimo potrošio besplatne minute, sms-ove ili megabajte, tj da li to u opšte rade?

Ne rade, a posto stanje nije nikad azurno u realnom vremenu, nikad tii i nece poslati to, jedino ako mozes da stavis neki limit na celokupan racun, tipa 5000 ili manje ako dozvole..

Meni je na tri telefona vec preko godinu dana potrosnja azurna u minut. Cak i net! Mix/MixNet paketi.

Izgleda po istoj logici kako nekima dobro radi net kod VIP-a a nekima je svugde krsh :)

Izgleda po istoj logici kako nekima dobro radi net kod VIP-a a nekima je svugde krsh :)

E da ne spamujemo, ali ortak danas uzeo LG L7 II u VIP-u neki biznis paketi, i da mu sredim tel, posto je nov u androidu, ono je ocaj kako radi onaj net, i to na Banjici.. A s druge strane sam i vidjao da radi super, ni meni nije bilo jasno danas..

Hocu reci - prioritet kartica i na baznim stanicama i na billing sistemu.

@Zho
Net monitora ima puno, za GB preporucujem jako mali i jednostavan NetCounter, gde mogu da se postave alarmi. Potpuno mi se mesecima poklapa sa MTS obracunatom potrosnjom. :)

BTW, maj ce biti prvi mesec da sam stigao skoro do 200MB/mesecno. Svuda imam WiFi, a dresirao sam mob da bude poslušan. :)

@Zho
Net monitora ima puno, za GB preporucujem jako mali i jednostavan NetCounter, gde mogu da se postave alarmi. Potpuno mi se mesecima poklapa sa MTS obracunatom potrosnjom. :)

BTW, maj ce biti prvi mesec da sam stigao skoro do 200MB/mesecno. Svuda imam WiFi, a dresirao sam mob da bude poslušan. :)

Ja koristim 3g Watchdog, i isto nikad ne potrosim više od 200MB mesečno.

Odlican program za kontrolu potrosnje neta je 3g watchdog,postavi se limit i alarmi i ne mozes da tropis.

^ Imam i 3G Watchdog - odlican. Predlozio NetCounter jer je manji i ima jedan ekran. :)

MTS provera stanja radi kao sat poslednje 2 god, tj. tacno od uvodjenja prenosivosti broja. ;)

Poslednja izmena:
Vrh Dno