Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

znaci ova moja defektna kada bih smanjio 1.jezgro na 300/300 0.95mV a drufo recimo na 820/300/1000mV ne bi trebala da prelazi 200W moze samo manje, onda to i nije lose, a posto samo jedno jezgro radi temp joj je oko 60'C max

isplativost, racunato za 7850 kartice, za 24h rada potrebno je oko 5 meseci, sa trenutnim stanjem, da se bude na nuli

Poslednja izmena:
A ako skupljas valute sa strane i uracunas da na svakih mjesec dana, imas nekih 7, 8 dana duple zarade u odnosu na btc ispada dosta manje vremena...

Ja bih samo da dodam da sam uspeo da poteram na Corsair TX850 V2 4 x 7950 i to Sapphire 2 komada obicne i 2 komada Vapor-x napajanje mlako kablovi isto. Rade na od 1.09V do 1.16V na 1050MHz svaka baca 550 MH/s. Kad uhvatim vremena napisacu malo poduze sta kako i kolko trosi.

Nema sta da pises, trosi oko 850W iz zida, odmah ti kazem. To je jako nategnuto napajanje. LTC nemoj ni da pokusavas.

Ne znam videcu kad stigne merach, scrypt nisam probao jel moram da znam sta se desava ;)

Ja sam tacniji od tog meraca sto ces da kupis :d
Merio sam ja to vec sve tako da znam.
Corsair je stvarno sjajno napajanje ali i ovo tera muski opterecen, nema dovoljno lufta za ltc. Nadam se samo da ce zastita da radi i da ce samo da se ugasi.

Ok onda ti dodji da ti uguram kabel, a ti prst u uticnicu :)

A ne ne bez tebe nije party :)

... to je onaj shitcoin sto je genijalcina spominjao :d....

dal bi neko dao dimenzije rig-a ? :) ako nije tajni podatak. Koliko visoko iznad ploche vam je shina za kartice? I dal koristite 1 ili 2 spojena extendera za sve kartice zbog razmaka ?

dal bi neko dao dimenzije rig-a ? :) ako nije tajni podatak. Koliko visoko iznad ploche vam je shina za kartice? I dal koristite 1 ili 2 spojena extendera za sve kartice zbog razmaka ?

Imaš nekoliko skica, baš detaljnih. Samo pretraži nekoliko stranica unazad (na nekoliko tema :)).

dsc06483.jpg
Najvisocija 23 cm, ova na kojoj su graficke je visoka 13 cm, a razdaljina izmedju njih je 19 cm, jer su ove 7850 krace od 7950 npr. tako da to moze biti i duze.

Slika 1.
Slika 2.
Slika 3.

Avvv :)

dsc06491.jpg

Poslednja izmena od urednika:
jel to ovaj raidmah od 55 evra tera 7950+2x7850? kako stoji sa zagrevanjem?

ni meni nije jasno, neko rece da moze ono obicno lc 600h da tera 3x7850? jbm li ga, uzeo sam ovo 700W Raidmax RX-700AC na njega ce da idu 4x7850, dok sam skupio kesh Thermaltake Smart SPS-730M se prodao

od stra' nema leka, ove 4x7850 sto imam sad sam stavio na seasonic ss750W pa da ne bacam bas toliko para na napajanje, a sad vidim da moze da gura i jace karte

Meni Raidmax od 700w gura 3x5770 plus 1x7950. Mozda pomogne nekom.

isplativost, racunato za 7850 kartice, za 24h rada potrebno je oko 5 meseci, sa trenutnim stanjem, da se bude na nuli
Struju ne racunas ? :)
Isto bitno, kada gledas koliko pravis Kh/s ne znaci da ce ti toliko pool platiti. Treba gledati ovo zaokruzeno crveno.
A to je jos oko 10% minusa na racunati hash :)
kopanje.jpg

Pa onda oduzmi oko 10% na povlacenje novca.
I onda racunaj koliko ti je vremena potrebno da izvadis pare koje si ulozio :)

Prosle godine u ovo vreme sa 10GH si mogao napraviti 200 BTC koji su vredeli 1000 dolara
Danas sa 10GH pravis 13 novcica koji vrede 1700 doara.
Tako da nije iskljuceno da uskoro kopamo sa 10Gh za 1000.
Pogledaj ovde malo kako se kretala tezina i cena kroz vreme
https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0AmcTCtjBoRWUdHVRMHpqWUJValI1RlZiaEtCT1RrQmc#gid=0

Auuu SasaDjak, pa ti si se ovo izgleda ponovio za watercooling solution :) Kakve su ovo temperature ko na severnom polu :)

PS. Ko mi je obrisao post?

Ima sanse da se napise koje su pumpe, blokovi i tako neke informacije ?

Kad necete da pisete sa kojim napajanjima koje i koliko karti gurate pa da se pravi tabela neka bar za to, nego sve zbrda zdola, pa se trazi po stranicama....

Blokovi made in Gaca, pumpe nema, voda sa slavine pa nazad u sudoperu za sada. Protok 1,5l vode u minutu da bi ih drzao ispod 50c. U planu je 28 karti u zatvorenom sistemu, ali pitanje je dal ce se vise isplatiti slavina ili oprema+potrosnja struje za zatvoren sistem.

28 karti au koja je to snaga? Ti bas resio da ulozis :-D

Imam ja karte, fali par komada do 28 ali su na vazduhu, pre leta idu na vodu sve...

Zar se ne bojite drveta? U smislu zapali se ako crkne vent na kartici ili tako neshto?

Nazad
Vrh Dno