Šta je novo?

Samsung N7100 Galaxy Note II

Pozdrav svima, treba mi hitna pomoć ili savet:

Pre 2 dana sam slučajno prolio kafu po mom Note 2 (star mesec dana), uglavnom po ekranu i delovalo mi je kao da nije doprlo u unutrašnjost telefona.

Medjutim, to veče nakon što sam ga skinuo s punjača 3 puta se restartovao u 5 minuta, posle ništa.

Sinoć sam ga opet punio i nije se restatovao nakon punjenja, ali jeste jednom jutros.

Ostalo sve radi normalno.

Dajte mi neki savet šta da radim, da li da ga šaljem negde na popravku ili neki pregled, pojma nemam. Pretpostavljam da garancija ne znači ništa u ovom slučaju, a svakako je kupljen u Madjarskoj tako da mi nije baš lako ni da se zaputim tamo. Inače, kafa nije doprla do baterije jer su i water damage nalepnice netaknute.

Hvala unapred na bilo kakvim savetima.

Meni je nezamislivo ovakav uredjaj ne strpati u sto zasticeniju futrolu.
I bez prosipanja po njemu, deluje mi previse nezno i klizavo cak i kad treba negde da ga ostavim.
Odmah sam uzeo griffin survivor futrolu i extra je, samo malo smara otvaranje "dzepa" kada treba da se slika.

Najgore je sto imam i ja futrolu koja ga bas dobro stiti, ali je tog momenta bio van futrole jer sam radio nesto paralelno s kompjuteom i telefonom, spustio ga kraj laptopa i gurnuo solju s kafom. Nije nesto preterano poliven, ali je ocigledno doprlo do necega cim se restartuje bar jednom dnevo. Ostalo sve radi kao i ranije, za sada. Uvalio sam ga u rizu po preporuci seizmosa...mada se bojim da je kasno.

Pusti tako sto duze, pa vidi jel sta pomoglo. Jesi ugasio uredjaj ?

Ne bih ha rekao da je to od kafe, morao bi ga bukvalno potopiti pa da mu bude nesto... Polivanje po ekranu i sl nije nista, nije on tako osetljiv.

Pa ne kazem da je nemoguce, samo malo verovatno. On najbolje zna koliko ga je zalio :)

Moze da bude samo slucajnost.

I meni se prvo cinilo da mu nije nista, samo sam malo kafe nasao kod olovke i po ekranu...uredjaj se nije ni ugasio..nista, pokupio samsvu kafu maramicama i radio je skroz normalno. Sve do punjenja uvece...bio je na 30 posto i kad sam ga nakon sto se napunio skinuo s punjaca tri puta se restartovao za redom...kako krenem na neku ikonicu - on u reboot...i posle je opet bio normalan...sinoc ga napunim posle cega nije bilo restarta, a onad se jutros sam od sebe opet restartovao

Ugasio sam ga, razdvojio bateriju i sve osim zadnje maske gurnuo u pirinac

Poslednja izmena:
Nije mi se cinilo da je kafa stigla do prikljucka, ali sam ga svakako cistio...ceo telefon

Koliko bi trebalo da ga ostavim u pirincu?

Poslednja izmena:
Koji kernel koristite vi koji imate Omega ROM? Perseus ili taj koji ide uz ROM.

Baterija na Liquid-u je katastrofalna.

Da li neko zna program koji omogućava da se prebacuje sa 2g na 3g. Rootovan je telefon.

Ideja mi je da namestim da kada sam povezan na WiFi ugasim 3g. Koliko vidin u Taskeru to ne može direktno za Note 2.

Ne moze Takser, meni je namjesteno preko nfc-a mijenjanje profila, gasenje/paljenje svega i svacega.

Da li neko ima stariju apk verziju gal***sim unlock, ova nova trazi pro verziju kako bih otkljucao. Na PM ako moze. Hvala

Edit
Uspeo sam! Busybox mi je pravio problem.

Poslednja izmena:
Jel radi to cudo? I da li je to neki temp unlock ili trajni?

Edit:
Flesovao sam Omegu. Da li se i kako mogu promijeniti prekidaci u notifikacijama? Visak su mi neki...

Dok sam instalirao Omegu, stavio sam full wipe opciju i backup efs-a. E sad mi se pojavilo sledece:

Pod Storage/Miscellaneous Files imam 3.5 GB fajlova koji su bili na sdcard na starom romu i ko zna sta jos... Smijem li obrisati to? Pitam jer ne znam gdje mi je sacuvan efs backup....

Kad preko ES Explorera pogledam fajlove to izgleda ovako:

uploadfromtaptalk1369299867373.jpg

Problem je taj 0 folder koji je pun svega a sadasnji sdcard nije u njemu.

Pitanje glasi:
Sta smijem da obrisem? Miscellaneous Files ili ovaj 0 folder...?

Koliko brutalno izgleda, davno nisam video nesto ovako dobro uradjeno

Uradjen je case sjajno, samo se bojim ovih ivica sto se tice ergonomije...

I nisam siguran da li i koliko utice na jacinu signala...

Ma kakvi, samo mi jos ovo fali da nosim u dzepu. To vise onda nije taj telefon. Uzeo bih cisto radi fore da je 6, 7 $.

Toliko kosta ovaj case da ti treba jos jedan case kako bi stitio ovaj case od ogrebotina:)

Prvo bezrazlozno bi ga povecalo do kriticnih dimenzija, a drugo prekasno je za ovako skup case par meseci pred izlazak N3. Da je izasao odmah na pocetku pa da znas zasto si ga kupio, ovako kada se vec planira N3 malo ko ce kupovati to kuciste. E sad recete nece svi prelaziti na N3 ovo ono, slazem se ali isto tako ti nece kupovati ni ovakvo kuciste.

^^
Evo npr ja ću najverovatnije da pređem na Note 2 cim bude predstavljena trojka. Razlog je to što će trojka prvih 3-4 meseca po izlasku biti oko 600 evra u oglasima a Note 2 ce cena pasti za nekih 50 evra. A onda bi verovatno uzeo i ovaj case pošto izgleda brutalno a ne povećava telefon puno više od običnih silikonskih futrola.
A i pitanje je kako ce Note 3 sa svojih 5.9'' da leži u ruci.

Nazad
Vrh Dno